GDRIVER wrote:ακολουθεί τη λογική της renault ,ford και opel. καμία δεν έχει κάνει αλλαγή πλατφόρμας και όλα παίζουν με τις παλιότερες. αλλά η opel λέει στη διαφήμιση «νέο κόρσα 4ης γενιάς» η πλατφόρμα είναι η ίδια. το ίδιο και η fiat στην ινδία. το μόνο που λείπει είναι το λογότυπο «επόμενης γενιας»
το clio iv πάιζει μπάλα με τη πλατφόρμα του clio ii ακόμα αλλά διαφημίζεται ως τέταρτη γενιά και αυτό. από αυτή την οπτική έχει παρουσιάσει κάτι νέο η fiat, ασχέτως αν δε διαφημίζεται «νέα γενιά»
Το Punto στην Ινδία είναι μεν η ίδια πλατφόρμα, άλλα και το ίδιο, απλα διαφορετικά τροποποιημένο. Βασικά το μαρκετάρουν αλλιώς στην Ινδία, όπως κάνουν με παρόμοιο τρόπο στη Νότια Αμερική ξερω'γώ κάποια άλλα αμάξια τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η crossover έκδοση του Punto Evo, που λέγεται Avventura.
Εδώ στις εικόνες δείχνει ξεκάθαρα οτι είναι η mk3 γενιά του Punto.
https://www.rushlane.com/fiat-punto-aba ... 57842.html
Δεν είναι το νέας γενιάς (mk4) Punto που θα έπρεπε να κυκλοφορίσει. Πολλές φορές τυχαίνει όταν βγαίνει το νέας γενιάς αμάξι στην Ευρώπη, το αμέσως απερχόμενο μοντέλο κυκλοφορεί στις πιο φτωχές χώρες, όπως έγινε με το Uno για παράγειγμα. Επίσης, νομίζω οτι δεν έχει ξαναβγεί Punto στην Ινδία. Δεν είμαι και 100 % σίγουρος όμως.
Το Clio 4 πως ακριβώς το κάνει αυτό με την πλατφόρμα του Clio 2; Θέλω να πω, το σασί διαφορετικό είναι.
Εν πάση περιπτώσει, η ουσία είναι οτι δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος απ'την Fiat να σταματάει τη συνέχιση του βίου του Punto.