VW: Ετοιμάζει αυτόματο κιβώτιο DSG με 10 ταχύτητες

Διαβάστε εδω τι γίνεται γύρω μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
polatov
Schumacher
Schumacher

Re: VW: Ετοιμάζει αυτόματο κιβώτιο DSG με 10 ταχύτητες

Post by polatov » Tue May 07, 2013 8:01 pm

φιλε Γιωργο κανε ενα κοπο (και δεν στο λεω ειρωνικα) και διαβασε λιγο πριν γραψεις οτι γραψεις.
στα παραπανω στοιχεια που αφορουν την Ελλαδα οι διαφορες ειναι χαωτικες και μιλαμε για γκρουπ.Η VW ΠΑΝΤΑ εχει την ΚΟΡΥΦΗ των πωλησεων στο δικο της group.η scoda δεν εχει σχεση,μονο η seat εχει κινητικοτητα σε πωλησεις.
Κωστα οι παραπανω ταξινομησεις αφορουν και επαγγελματικα.
Επισης Γιωργο γραφεις απο κατω λες και δεν διαβαζεις τι γραφουμε παραπανω.
για τα κιβωτια ειναι το topic και αποφευγεις και παλι να σχολιασεις.ποσα εχει πουλησει ο ενας και ποσα ο αλλος.

"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Tue May 07, 2013 9:55 pm

ε το ιδιο πραγμα λεμε πανο
τα φιατ τα επαγγελματικα ειναι πολλα!!! γι αυτο και ειναι ανεβασμενα τα νουμερα της!!!!
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

Γιωργος punto
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Γιωργος punto » Wed May 08, 2013 12:23 pm

polatov wrote:φιλε Γιωργο κανε ενα κοπο (και δεν στο λεω ειρωνικα) και διαβασε λιγο πριν γραψεις οτι γραψεις.
στα παραπανω στοιχεια που αφορουν την Ελλαδα οι διαφορες ειναι χαωτικες και μιλαμε για γκρουπ.Η VW ΠΑΝΤΑ εχει την ΚΟΡΥΦΗ των πωλησεων στο δικο της group.η scoda δεν εχει σχεση,μονο η seat εχει κινητικοτητα σε πωλησεις.
για τα κιβωτια ειναι το topic και αποφευγεις και παλι να σχολιασεις.ποσα εχει πουλησει ο ενας και ποσα ο αλλος.
δεν αρχισα εγω να μιλαω για πωλησεις...
και μιλουσα σχετικα με την Ελληνικη αγορα, ασχετα αν ειναι μικρη, οτι εδω η skoda με την vw κανουν κυριως το παιχνιδι!!
δειτε ελληνικες πωλησεις... απο το vw group στην 10αδα ειναι η skoda με την vw και λιγο πιο κατω βρισκονται η seat με την audi, ενω απο το fiat group μονο η fiat κανει παιχνιδι!!
lancia και alfa romeo ειναι χαμενες... κατω απο την 20αδα των πωλησεων!
δεν λεω κατι παραλογο, για την ελληνικη αγορα μιλουσα! οι ιταλοι μαλλον κατι πρεπει να κανουν με τις αλλες δυο εταιριες ωστε να ανεβασουν τα νουμερα τους...

@pani:οι πωλησεις που ανεβασα ειναι του Ιανουαριου 2013 Και 2012 οσον αφορα τα group απο Ευρωπαικες πωλησεις (τις βρηκα στο google)
ImageImageImage

AKIS P
Schumacher
Schumacher

Post by AKIS P » Wed May 08, 2013 1:14 pm

kostas013 wrote:ε το ιδιο πραγμα λεμε πανο
τα φιατ τα επαγγελματικα ειναι πολλα!!! γι αυτο και ειναι ανεβασμενα τα νουμερα της!!!!
οντως κωστα στα επαγγελματικα η φιατ εχει το προβαδισμα και μαλιστα με μεγαλη διαφορα :wink: 8)
WE RIDE TILL WE DIE!!!!

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Wed May 08, 2013 3:42 pm

Έχετε δει στοιχεία πωλήσεων και το λέτε αυτό;
Στο 2012 η Fiat ήταν 3η σε πωλήσεις επαγγελματικών, πίσω από Nissan και Toyota.
Μην αρχίσουμε συζήτηση επί αυτού με βάση την αίσθηση που έχουμε στους δρόμους, τα επίσημα στοιχεία ταξινομήσεων λένε άλλα.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Wed May 08, 2013 3:44 pm

ΩΩΩ ΘΕΕΕΕΕΕΕ
εχς ξεφυγ τελειως? (γενικο ηταν χαχαχα)

αλλο εννοουσα στην αρχη αλλο λετε τωρα εσεις... εχουμε ξεφυγει εντελως απο το θεμα
παρακαλω να επανελθετε :D
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Wed May 08, 2013 4:05 pm

Γιωργος punto wrote:
polatov wrote:φιλε Γιωργο κανε ενα κοπο (και δεν στο λεω ειρωνικα) και διαβασε λιγο πριν γραψεις οτι γραψεις.
δεν αρχισα εγω να μιλαω για πωλησεις...
και μιλουσα σχετικα με την Ελληνικη αγορα, ασχετα αν ειναι μικρη, οτι εδω η skoda με την vw κανουν κυριως το παιχνιδι!!
δειτε ελληνικες πωλησεις... απο το vw group στην 10αδα ειναι η skoda με την vw και λιγο πιο κατω βρισκονται η seat με την audi, ενω απο το fiat group μονο η fiat κανει παιχνιδι!!
lancia και alfa romeo ειναι χαμενες... κατω απο την 20αδα των πωλησεων!
δεν λεω κατι παραλογο, για την ελληνικη αγορα μιλουσα! οι ιταλοι μαλλον κατι πρεπει να κανουν με τις αλλες δυο εταιριες ωστε να ανεβασουν τα νουμερα τους...

@pani:οι πωλησεις που ανεβασα ειναι του Ιανουαριου 2013 Και 2012 οσον αφορα τα group απο Ευρωπαικες πωλησεις (τις βρηκα στο google)
αστο Γιωργο καταλαβαμε βαριεσαι να διαβαζεις δεν πειραζει.Οταν βρεις ορεξη τα ξαναλεμε.
τα νουμερα που εγραψα παραπανω ειναι για την ελληνικη αγορα και η scoda ειναι παντα τελευταια σε πωλησεις σε σχεση με το υπολοιπο group vag.
συγκρινω τα Ολες τις εταιρειες που χρησιμοποιουν dsg τα αυτοκινητα που εχουν πουληθει ειναι χιλιαδες.τα tct ειναι αριθμος μικρος..μη σου πω και ανυπαρκτος.
το topic ειναι για dsg και για τα κατα ποσον ειναι ενα εξελιγμενο σαζμαν και κατεπεκταση μπηκε ΠΑΛΙ η συγκριση με τους Ιταλους.
καποιοι θελουν απλα να κραξουν την vw και παλι ασχετα με στοιχεια και την κουβεντα που κανουμε εδω.τι να πω αλλο ρε παιδια.οταν δεν διαβαζεις ενα topic και μπαινεις απλα να πεις κατι :(
ImageImageImage
Image

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Wed May 08, 2013 4:11 pm

Pani_EVO wrote:Έχετε δει στοιχεία πωλήσεων και το λέτε αυτό;
Στο 2012 η Fiat ήταν 3η σε πωλήσεις επαγγελματικών, πίσω από Nissan και Toyota.
Μην αρχίσουμε συζήτηση επί αυτού με βάση την αίσθηση που έχουμε στους δρόμους, τα επίσημα στοιχεία ταξινομήσεων λένε άλλα.
+ 1
ImageImageImage
Image

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Wed May 08, 2013 6:09 pm

Να σας πω κάτι, χωρίς προσωπική μομφή για κάποιον; Επειδή κοντεύω τα 40, έχω διαφορετική οπτική γωνία στα αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα από τα 18 μου έχω οδηγήσει αλλά και αγοράσει ή μισθώσει πολλά αυτοκίνητα έχω μάθει να μην κολλάω με μία μάρκα. Κάθε φορά αξιολογώ τί είναι value for money στα λεφτά που μπορώ να διαθέσω και για τις ανάγκες μου. Και φυσικά τί μου αρέσει αισθητικά.
Επίσης, είμαι στα forums καμία δεκαετία ήδη και έχω δει/ ακούσει/ διαβάσει πολλά. Είναι τάση ο καθένας να υπερασπίζεται με λύσσα την παρούσα επιλογή του, να απαξιώνει οτιδήποτε άλλον αντίστοιχης κατηγορίας ακόμη και αν δεν το έχει οδηγήσει ποτέ. Αν και το "έχω οδηγήσει" δεν αρκεί για συμπεράσματα, πρέπει να το έχεις "ζήσει" το κάθε αμάξι. Και όσο πιο νέος είσαι, τόσο πιο πολύ πάθος έχεις. Διαβάζω τώρα και στο forum της Renault. Ξέρετε τί γράφουν για τα VAG αλλά και για τα Fiat; Τα μύρια όσα και είμαι βέβαιος ότι το 90% δεν έχει μπει ούτε συνοδηγός σε κανένα από αυτά που κατηγορεί.
Π.χ., δεν ξέρω τί άποψη έχετε για τα Yaris 1.3 που κυκλοφορούσαν 2006 - 2011, αλλά επειδή είχα ένα για 3 χρόνια, ήταν ένα αμάξι πάρα πολύ οικονομικό μέσα στην πόλη, ευκολοοδήγητο για απλή καθημερινή οδήγηση και με άριστη ορατότητα. Αντίθετα, ήταν μέτριο ως κουραστικό στα μεγάλα ταξίδια, όπου έκαιγε σημαντικά περισσότερο από την πόλη αν πήγαινες με 140άρες και φυσικά δε σου έκανε καθόλου κλικ για στροφές και παιχνίδια.
Επίσης, το LEON TSI το αγάπησα στα 4 χρόνια, το θεωρώ καλύτερο σε όλους τους τομείς (πλην της ορατότητας έξω ίσως) από το Punto EVO. Ακόμη και ο κινητήρας, παρότι πιο αργός από στάση, ήταν πιο ελαστικός χαμηλά, ευκολοοδήγητος και οικονομικός. Είναι μάλλον το καλύτερο αμάξι που είχα (αν και το είχε περισσότερο η γυναίκα μου). Για ταξίδι δεν το συζητώ, απόλαυση με το Cruise, τη μακρυά 6η, την αεροδυναμική του, το μετρημένο ηχοσύστημα του και το υπέροχο σαλόνι που σε αγκάλιαζε.
Απλά χαλαρώστε δε μπορεί ούτε η τεχνολογία TSI να είναι τόσο χάλια, ούτε αυτή του DSG. Είναι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αμάξια παγκοσμίως και αν τα πράγματα ήταν όπως τα περιγράφετε με χαιρεκακία θα είχε καταστραφεί το VAG από την κάλυψη εγγυήσεων και την απώλεια πελατών.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

sarros
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by sarros » Sat Jul 20, 2013 2:47 am

Επειδή βαρέθηκα! όλοι είστε ειδικοί στα αυτοκίνητα! και επειδή διαβάζετε πολλά περιοδικά μάλλον, και επειδή έχουμε πολλούς VAGίτες που ζουν ανάμεσα μας, και μάλιστα εδώ μέσα αρκετούς.
(Για ποιους άραγε χτυπάει η καμπάνα; )
Αυτό που έχω να πω, μιας και μπαίνω 1 φορά το 6μηνο, είναι:
Πως, όσο θα υπάρχουν VW και γενικά VAG εμείς θα έχουμε καλούς ανθρώπους για να κοροϊδεύουμε για την μαλ@#$@# που αγόρασαν!

Είναι δυνατόν να λέτε ότι το DSG είναι αξιόπιστο; όταν απο τις 20 αγγελίες στο thread για τα προβλήματα στο VW club οι 17 αφορούν DSG ? το οποίο κάνει 20 δευτερόλεπτα να πάει απο την 2α στην 3η;
Τα VW; που είναι σαν δίχρονο Gillera 125; που μαζί με βενζίνη πρέπει να συμπληρώσεις και λάδι; Τι άλλο θα ακούσουμε επιτέλους; πόση υπομονή να κάνουμε;
που έχω βαρεθεί να αναπνέω την λαδίλα που καίνε!

Ξέχασα! είναι γερμανικό! είναι αξιόπιστο! τι λέτε μωρέ;
που έχουν βγάλει καλά μοτέρ!
έβγαλαν ένα FSI έσπασαν όλα! την πάτησε ο κοσμάκης με την μαλ@#$.
έβγαλαν μετά τον TFSi, πολύ καλό μοτέρ, το μόνο που δεν καίει είναι παραφλού!
και τέλος! η μεγάλη επιτυχία, αυτό που χρόνια περιμέναμε! επιτέλους ήρθε!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΛΕ ΜΑΣ TSI! η μεγαλύτερη μαλα@#! Που πλέον καίει και το υγρό απο τα τζάμια!
Αλλά ξέχασα! είναι γερμανικό! που είμαστε κομπλεξικοί που τα λέμε, γιατί είναι γερμανικό και αξιόπιστο!

Πλέον μπήκε στην ζωή μας το νέο τεχνολογικό επίτευγμα! DSG, Dont Select Gear!!!!!

Υ.Γ. 1: προτείνω οι Vagitοφιλοι να κρατήσουν την ψυχραιμία τους...
Υ.Γ. 2: θέλω να υπενθυμίσω πως εμείς οι Ιταλόφιλοι θα είμαστε πάντα εδώ για να σας υπενθιμήζουμε το πόσο καλά είναι τα γερμανικά!
Υ.Γ. 3: Λευτεριά στην Μπεζεντάκου!
Υ.Γ. 4: Λευτεριά στη Βόρεια Μύκονο!
Υ.Γ. 5: http://www.youtube.com/watch?v=N1BrH-69l5I

Υ.Γ. 6: Άκη ρε μλκ πόσο έκανες στις Σέρρες; :P :P :P
Θέλω πελάτες με γερμανικά....

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sat Jul 20, 2013 10:47 am

Οκ λοιπόν. Επειδή προσωπικά δεν είμαι ειδικός στα αυτοκίνητα, θα αρχίσω να πιστεύω αυτούς που είναι και προπαγανδίζουν ότι ΌΛΑ τα VAG είναι για τον κάδο και τα εκατομμύρια των αγοραστώ τους ανά τον κόσμο είναι άσχετοι και κομπλεξικοί, κυρίως επειδή δεν πήραν alfa ή fiat που δε σπάνε (!!!) δε χαλάνε (!!!) και προσφέρουν άριστο value for money (!!!). Πάντως τετοια ρητορική κατά του vag, με τόση λεπτομερειακή γνώση για το τι δημοσιεύεται στο vwclub μου θυμίζει ενάν μάλλον κρυφο-vagiti.
Επίσης το να γίνονται αυθάιρετες γενικεύσεις, το να μπαίνουν ταμπέλες του στυλ VAGιτης (αλήθεια ποιος είναι ο ορισμός του vagiti???) και το να δίνεται βάση σε "έγκυρες" πηγές όπως π.χ. το κάθε καγκουροσάιτ, εμένα μου θυμίζουν προπαγανδιστικές πρακτικές (και τρόπο σκέψης) μιας άλλης εποχής (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε).

sarros
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by sarros » Sat Jul 20, 2013 11:07 am

Ναι είμαι κρυφόVAGιτης.
Το ποιηματάκι "Γερμανικό και αξιόπιστο" πρέπει να σταματήσει επιτέλους!
τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να καταλάβει ο κόσμος ότι είναι χρέπια!
Παράδειγμα:
1) Παίρνεις ένα EOS, στο χρόνο τρίζει η οροφή! True Story!
2) Παίρνεις μια BMW S116 M Packet, την πληρώνεις 37.000 και έχεις 16άρα ζάντα, και στις 10.000 χλμ αλλάζεις πολλαπλασιαστές!
3) Παίρνεις ένα scirocco και καίει λάδι πιο πολύ απο μια φριτέζα!
Γκαγκουροσάιτ ένα forum; απο πότε; αυθαίρετες γενικεύσεις; που έχει βουίξει ο τόπος για το TSi και το DSG ;
που ένας ιδιοκτήτης χωρίς κόμπλεξ λέει την αλήθεια ότι έκανε μαλ@#$ που το πήρε;
Θύματα του μάρκετινκ!!!! αυτό είναι!!!! έπεσαν θύματα ενός πολύ καλού μάρκετινκ!

πιο πάνω αναφέρθηκε ότι αν η βουβού θα είχε καταστραφεί αν κάλυπτε τις εγγυήσεις!
ποιες εγγυήσεις; που πάει ο καημένος ο κοσμάκης στην αα.
Λέει ότι τρέμει το DSG, ότι κάνει έντονο θόρυβο, και ότι δεν λειτουργεί κανονικά.
του λένε ότι δεν είναι τίποτα. Φεύγει με την απορία, και μόλις βγει απο την εγγύηση τον βάζουν να αλλάξει δίσκο DSG, μιας και είναι αρκετά φθηνός!

δίνεις 40.000 για μια 316 μ 0 τεχνολογία, 0 ποιότητα, 0 αξιοπιστία! TRUE STORY!
115 άλογα, χωρίς καμιά ιδιαίτερη ανάρτηση, και επιδόσεις ίδιες σαν αυτές που είχε το punto μ 1.2 με 65 άλογα!

Αλλά έτσι είναι, εμείς που βλέπουμε τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτά τα αυτοκίνητα, και τα βάζουμε στην ίδια κατηγορία με ένα DUTSUN, είμαστε οι κομπλεξικοί και αυτοί που διαβάζουν καγκουροσάιτ!

Τέλος, φυσικά και προσφέρουν Value for Money τα FIAT και η Alfa.
Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία, δίνεις 26.000 για μια G MA TB 170 και έχεις ένα πλήρες και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, δίνει 20.000 για μια Mito QV άριστο και αξιόπιστο στην κατηγορία του, με ροπές και επιδόσεις που τα βγάζει η VAG σε κατηγορίες GTI, έχεις μια Giulietta QV με τον σύγχρονο και χωρίς προβλήματα TBI.
Έχεις μια 159 2.2 που κεντάει στους δρόμους, χωρίς προβλήματα.

Απο την άλλη έχεις ενα VAG που έβγαλα πολλού ποιοτικούς κινητήρες.
FSI - dead
TFSI - dead
TSI - περίπου dead!

Την καλημέρα μου....

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sat Jul 20, 2013 11:23 am

Φόρουμ και καγκουροσάιτ δλδ είναι ασυμβίβαστα πράγματα...
Αλήθεια πιστέυεις ότι πιο πιθανό είναι να βρεις ιδιοκτήτη γερμανικού ή ιταλικού που να είναι ακομπλεξάριστος και να έχει μετανιώσει για την αγορά του;
Εγώ περιμένω την επόμενη φορά ανάλυση στα "γνωστά" στέκια ότι μας ψεκάζουν για να αγοράζομε vag...
Το αν θεωρείς έγκυρες τις "αναλύσεις" που γίνονται σε αυτά τα στέκια είναι δικό σου πρόβλημα. Όπως και το να θεωρείς ότι έκανες την καλύτερη επιλογή αυτοκινήτου και οι άλλοι που αγόρασαν vag πιάστηκαν κορόιδα.
Τα περσσότερα πράγματα που αφορούν γραμμές παραγωγής διέπονται από κανόνες στατιστικής. Το να είσαι απόλυτος και να λες ότι ΌΛΑ χαλάνε καίνε ρημάζουν είναι το λιγότερο αυθαίρετο.
Το να βάζεις στην ίδια κατηγορία Datsun (όχι Dutsun), δλδ μια εταιρία θυγατρική της nissan με σκοπό την κατασκευή χαμηλού κόστους αυτοκινήτων η οποία μάλιστα δε λειτουργεί πια με μια πολυεθνική σαν το group vag με ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στην αγορά αυτοκινήτων είναι τουλάχιστον άστοχο και δεν τιμά τις γνώσεις που λες ότι έχεις για αυτοκίνητα.

sarros
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by sarros » Sat Jul 20, 2013 11:35 am

Πραγματικά τώρα.
Πιστεύεις ότι αν δεν έδιναν τόσα εκατομμύρια για διαφημίσεις, για περιοδικά, για μάρκετινκ.
θα πουλούσαν τόσα αυτοκίνητα; γιατί εγώ εκεί το κόβω.

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sat Jul 20, 2013 11:38 am

Οχι δε διαφωνω σε αυτο. Απλα δεν ειμαι απολυτος οτι τα βαγκ ειναι ολα χρεπια

Post Reply

Return to “Επικαιροτητα”