το ξερω γιωργο απλα εκει κοβω να καταληγουμε αμα συνεχισουμε....οσο παιδια που λετε οτι η ελλαδα εχει γεμισει vw κανετε λαθος......δεν ξερω ποια μαρκα ακριβως ειναι πρωτη σε πωλησεις στην ελλαδα,το ειχα δει καπου αλλα θυμαμαι οτι ειναι γιαπωνεζικη....και φιατ εχει γεμισει ο τοπος για το λογο οτι ειναι και φτηνα σαν κοστος και πολυ πιο φτηνα ανταλλακτικα σε συγκριση με τα vw μην μπερδευεστε γιατι απ τη μια ακουω για τις τιμες στα vw που ειναι ψηλες (και οντως ειναι πολυ μεγαλες οι τιμες τους) και απο την αλλη οτι εχουμε γεμισει vw αποκλειεται κοβω το χερι μου εν μεσω οικονομικης κρισης να αγοραζουν ολοι μια απ τις πιο ακριβες αλλα και πιο ακριβες στα αναταλλακτικα τους εταιρειεςΓιωργος punto wrote:Ακη δεν νομιζω οτι τσακωνομαστε, αποψεις λεμε περι dsg!
VW: Ετοιμάζει αυτόματο κιβώτιο DSG με 10 ταχύτητες
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- AKIS P
- Schumacher

Re: VW: Ετοιμάζει αυτόματο κιβώτιο DSG με 10 ταχύτητες
WE RIDE TILL WE DIE!!!!
-
Chrisvw
- Νικολάκης

Παιδια γιατι λετε συνεχεια να το κλειδωσετε?ομορφη συζητηση δεν κανουμε?.........
Σε σχεση με φιατ,ναι τα vag εχουν πουλησει 500% πανω;)
Σε σχεση με φιατ,ναι τα vag εχουν πουλησει 500% πανω;)
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Στις κατηγορίες supermini επί χρόνια ήταν μπροστά σε πωλήσεις Yaris και Corsa.
Το VW group εκπροσωπείται σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες από 4 μάρκες, VW, Seat, Audi, Skoda και αθροιστικά κυκλοφορούν πάρα πάρα πολλά TSi, 1,2 turbo - 1,4 turbo - 1,4 turbo/compressor - 1.8 turbo - 2.0 turbo.
Το ότι έχει φθηνά ανταλλακτικά η Fiat μην το ξαναπείς ούτε για αστείο. Πιθανώς να μιλάς για το παρελθόν ή για ημιτασιόν.
Τώρα, αν μιλάς για συνθήκες οικονομικής κρίσης, αναλογικά δεν πουλιέται τίποτα, αλλά επειδή τα Tsi είναι στην αγορά από το 2005, όντως κυκλοφορούν πάρα πάρα πολλά. Βάλε πόσα Polo/ Ibiza/ Fabia κυκλοφορούν από το 2010, πόσα Leon/ Octavia/ A3 από το 2007 και πόσα Golf από το 2005, εντονότερα από το 2007.
T-jet και Multiair Turbo αθροιστικά παίζει να κυκλοφορούν λιγότερα από Golf TSi μόνο.
Το VW group εκπροσωπείται σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες από 4 μάρκες, VW, Seat, Audi, Skoda και αθροιστικά κυκλοφορούν πάρα πάρα πολλά TSi, 1,2 turbo - 1,4 turbo - 1,4 turbo/compressor - 1.8 turbo - 2.0 turbo.
Το ότι έχει φθηνά ανταλλακτικά η Fiat μην το ξαναπείς ούτε για αστείο. Πιθανώς να μιλάς για το παρελθόν ή για ημιτασιόν.
Τώρα, αν μιλάς για συνθήκες οικονομικής κρίσης, αναλογικά δεν πουλιέται τίποτα, αλλά επειδή τα Tsi είναι στην αγορά από το 2005, όντως κυκλοφορούν πάρα πάρα πολλά. Βάλε πόσα Polo/ Ibiza/ Fabia κυκλοφορούν από το 2010, πόσα Leon/ Octavia/ A3 από το 2007 και πόσα Golf από το 2005, εντονότερα από το 2007.
T-jet και Multiair Turbo αθροιστικά παίζει να κυκλοφορούν λιγότερα από Golf TSi μόνο.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
- AKIS P
- Schumacher

το οτι κατι υπαρχει σε μεγαλυτερο βαθμο δεν σημαινει οτι ειναι και το καλυτερο δηλαδη αμα πανε και παρουν 10 ατομα vw και 3 φιατ τι σημαινει?οτι επειδη και μονο που τα αγορασαν εγινε πιο αξιοπιστη η vw???αμα οι εταιρειες γινοταν αξιοπιστες απο τις πωλησεις τους μονο τοτε ολοι θα αγοραζαμε μια μαρκα και θα τελειωνε εκει το θεμα
τουλαχιστον εμενα το t-jet δεν εχει βγαλει το παραμικρο που να μην ευθυνεται απο μενα αλλα τυχαιος ακουω για τα vw ολο και κατι καινουργιο
πραγματικα οδηγαω 4 αυτοκινητα φιατ τα οποια ειναι της δουλειας και αλλα δυο ι.χ. που εχουμε και κανενα τους δεν εχει βγαλει τιποτα περα απο φυσιολογικη φθορα(αμα συμπερανουμε οτι ειναι και επαγγελματικα) τιοποτα απο αυτα που τα vw βγαζουν απο τα πρωτα χιλιομετρα τους
WE RIDE TILL WE DIE!!!!
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Ρε παιδί μου συμφωνώ, αλλά δε μπορεί να αγοράζει τόσος κόσμος παγκοσμίως άχρηστα αυτοκίνητα, όπως τα βγάζετε εδώ μέσα. Καταντάει γραφικό, δεν το καταλαβαίνεις; Δε μου κάνει εντύπωση που δε σου έχει βγάλει προβλήματα το Punto, τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι κατά κανόνα αξιόπιστα. Και η ζημιά που έβγαλε το δικό μου στη μονάδα uniair, που θεωρείται σοβαρή, εγώ τη θεώρησα τυχαία αστοχία και δε με τρομοκράτησε για τη γενικότερη αξιοπιστία του αυτοκινήτου (βέβαια θα πάω να σκάσω το 530άρι της 3ετούς επέκτασης εγγύησης για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο).
Κατά τα άλλα, οι κινητήρες TSI, τουλάχιστον ο 125 που είχα 4 χρόνια, είναι διαμάντι. Εξαιρετικό τράβηγμα από τις 1700 στροφές και οικονομία. Τον θεωρώ καλύτερο κινητήρα από τον multiair turbo του Punto, με μόνο μειονέκτημα του για όποιο θέλει να το ζορίζει το ότι ξεφουσκώνει πάνω από τις 5000 στροφές. Και το δικό μου, στις 60000, λάδι μηδέν.
Κατά τα άλλα, οι κινητήρες TSI, τουλάχιστον ο 125 που είχα 4 χρόνια, είναι διαμάντι. Εξαιρετικό τράβηγμα από τις 1700 στροφές και οικονομία. Τον θεωρώ καλύτερο κινητήρα από τον multiair turbo του Punto, με μόνο μειονέκτημα του για όποιο θέλει να το ζορίζει το ότι ξεφουσκώνει πάνω από τις 5000 στροφές. Και το δικό μου, στις 60000, λάδι μηδέν.
- forza italia
- Moderator

ξεφυγαμε που ξεφυγαμε ας το συνεχισω και εγω....Pani_EVO wrote:Ρε παιδί μου συμφωνώ, αλλά δε μπορεί να αγοράζει τόσος κόσμος παγκοσμίως άχρηστα αυτοκίνητα, όπως τα βγάζετε εδώ μέσα. Καταντάει γραφικό, δεν το καταλαβαίνεις; Δε μου κάνει εντύπωση που δε σου έχει βγάλει προβλήματα το Punto, τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι κατά κανόνα αξιόπιστα. Και η ζημιά που έβγαλε το δικό μου στη μονάδα uniair, που θεωρείται σοβαρή, εγώ τη θεώρησα τυχαία αστοχία και δε με τρομοκράτησε για τη γενικότερη αξιοπιστία του αυτοκινήτου (βέβαια θα πάω να σκάσω το 530άρι της 3ετούς επέκτασης εγγύησης για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο).
αν θυμαμαι καλα ειχες πει οτι στο punto αλλαζες λαδια καθε 30.000χλμ(στο leazing),στο golf καθε ποτε αλλαζες;;;
η καριερα ειναι για τους τραγουδιστες......
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Στο LEON, κάθε 15000 χλμ και μάλιστα με ότι βρωμόλαδα έβαζε η Hertz, μιας και το αμάξι ήταν Leasing. Για όσους το έχουν δει, αλλαγή λαδιών στη Hertz σημαίνει αδειάζουμε τα παλιά, γεμίζουμε ένα ποτιστήρι με λάδι από μία βρύση, που τροφοδοτεί όλα τα αμάξια, ανεξαρτήτως προδιαγραφών, και ρίχνουμε μέχρι ο δείκτης να δείξει πλήρης.
- AKIS P
- Schumacher

ναι ομως ρε πανι αμα το θεσουμε ετσι οπως το λες και τα φιατ που λεγανε και λενε οτι βγαζουν προβληματα παλι τοσος κοσμος τα αγοραζει δεν λεει κατι αυτο....ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο το ποσοι τα αγοραζουν και το ποσο αξιοπιστα ειναιPani_EVO wrote:Ρε παιδί μου συμφωνώ, αλλά δε μπορεί να αγοράζει τόσος κόσμος παγκοσμίως άχρηστα αυτοκίνητα, όπως τα βγάζετε εδώ μέσα. Καταντάει γραφικό, δεν το καταλαβαίνεις; Δε μου κάνει εντύπωση που δε σου έχει βγάλει προβλήματα το Punto, τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι κατά κανόνα αξιόπιστα. Και η ζημιά που έβγαλε το δικό μου στη μονάδα uniair, που θεωρείται σοβαρή, εγώ τη θεώρησα τυχαία αστοχία και δε με τρομοκράτησε για τη γενικότερη αξιοπιστία του αυτοκινήτου (βέβαια θα πάω να σκάσω το 530άρι της 3ετούς επέκτασης εγγύησης για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο).
WE RIDE TILL WE DIE!!!!
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Μα εγώ δεν είπα ότι είναι προβληματικά τα Fiat γενικά. Θεωρώ αλλά και ελπίζω ότι η Fiat έχει κάνει στροφή εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτά που λες ότι λέγανε και λένε αφορούσαν παλαιότερα Fiat αλλά όχι γενικά. Punto, Cinque-Seicento και Panda θεωρούνταν αρκετά αξιόπιστα, σε αντίθεση με κάτι Tipo, Tempra, Bravo, Marea
Βέβαια αν σας εξιστορήσω τί έχει παρουσιάσει από την πρώτη εβδομάδα που το πήρα εγώ, μέχρι τώρα που το έχουν πλέον οι γονείς μου, ένα Marea 1.2 SX του 2000, θα βάλετε τα κλάματα. 4 χρόνια το κράτησα, πριν το δώσω στους γονείς μου και το είχα σιχαθεί. Και μιλάμε για σοβαρές ζημιές, όχι χαζοπράγματα. Ακόμη και σήμερα μου έλεγαν ότι έχει μία βλάβη σε κάτι που αφορά το ρελαντί (κρατάει 2000 - 2500 στροφές) που το κόστος του είναι 300 - 400 ευρώ.
Και μιλάω για καμμένες φλάτζες, σπασμένα διαφορικά, διάφορους αισθητήρες, όργανα καντράν κλπ που είναι χοντρές ζημιές.
Βέβαια αν σας εξιστορήσω τί έχει παρουσιάσει από την πρώτη εβδομάδα που το πήρα εγώ, μέχρι τώρα που το έχουν πλέον οι γονείς μου, ένα Marea 1.2 SX του 2000, θα βάλετε τα κλάματα. 4 χρόνια το κράτησα, πριν το δώσω στους γονείς μου και το είχα σιχαθεί. Και μιλάμε για σοβαρές ζημιές, όχι χαζοπράγματα. Ακόμη και σήμερα μου έλεγαν ότι έχει μία βλάβη σε κάτι που αφορά το ρελαντί (κρατάει 2000 - 2500 στροφές) που το κόστος του είναι 300 - 400 ευρώ.
Και μιλάω για καμμένες φλάτζες, σπασμένα διαφορικά, διάφορους αισθητήρες, όργανα καντράν κλπ που είναι χοντρές ζημιές.
- AKIS P
- Schumacher

πανι παλι γινομαστε εριστικοι λεγοντας τα ιδια και τα ιδια.....και ο θειος του μπαμπη εχει το τιγκουαν και στις 30.000βαρεσε μοτερ και ηταν και με τα σερβις του και τα παντα δεν λεει κατι αυτο απλα ειναι η στραβη οτι ενα στα 100 μπορει να βγει προβληματικο 
WE RIDE TILL WE DIE!!!!
- kostas013
- Administrator

αντε σουβλιστε κανα αρνι και κοφτε τις μακακιες
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0
ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........
- polatov
- Schumacher

οι πωλησεις μοιραζονται χρονια τωρα στην toyota(κυριως) και στην opel σαν 1η θεση
το 2012 το group vag ειχε 12.000 ταξινομησεις εναντι 5.500 του ιταλικου group
2011 ηταν 17.500 και 6.000 αντιστοιχα
2010 27.000 και 11.500 αντιστοιχα
2009 40.000 και 15.500 αντιστοιχα
βαριεμαι να ξαναπω για τα νουμερα.αν δεν καταλαβαινεται με τα παραπανω νουμερα οτι μιλαμερα για μερα και νυχτα...
καλα αν το περιορισουμε στο ποσα dsg και tct εχουν πουληθει στα παραπανω νουμερα θα γελασουμε παααααρα πολυ.
τα παραπανω νουμερα δεν ειναι καθολου γραφικα νομιζω.
και επειδη ακουστηκε κατι για κοντερισια και ποσο χανουν.για να ξερουμε τι λεμε συγκρινουμε κοντερισια σε ολα τα αυτοκινητα.αρα 230 σε ενα abarth και σε ενα group vag θα ναι τα ιδια(με ελαχιστη αποκλιση).
το 2012 το group vag ειχε 12.000 ταξινομησεις εναντι 5.500 του ιταλικου group
2011 ηταν 17.500 και 6.000 αντιστοιχα
2010 27.000 και 11.500 αντιστοιχα
2009 40.000 και 15.500 αντιστοιχα
βαριεμαι να ξαναπω για τα νουμερα.αν δεν καταλαβαινεται με τα παραπανω νουμερα οτι μιλαμερα για μερα και νυχτα...
καλα αν το περιορισουμε στο ποσα dsg και tct εχουν πουληθει στα παραπανω νουμερα θα γελασουμε παααααρα πολυ.
τα παραπανω νουμερα δεν ειναι καθολου γραφικα νομιζω.
και επειδη ακουστηκε κατι για κοντερισια και ποσο χανουν.για να ξερουμε τι λεμε συγκρινουμε κοντερισια σε ολα τα αυτοκινητα.αρα 230 σε ενα abarth και σε ενα group vag θα ναι τα ιδια(με ελαχιστη αποκλιση).
- Γιωργος punto
- Τρέχω σε αγώνες.

παιδια σκεφτειτε λιγο λογικα...
οσοι υποστηριζετε οτι η vw σαν group πουλαει παραπανω ειναι λογικο, αφου το group εχει τη skoda που προσφερει μεγαλα νουμερα πωλησεων! (η seat εχει πεσει τα τελευταια χρονια πολυ)
και η audi δεν παει ασχημα!
η fiat ειναι η μονη εταιρια του ομιλου που πουλαει... η lancia με την alfa romeo δεν κανουν τιποτα μα τιποτα σε πωλησεις σε σχεση με τον ανταγωνισμο!
και για αυτο φταινε οι ιδιοι! αντι να βγαλουν εκτος απο την ypsilon που πουλαει ακομα 2-3 μοντελα παραπανω που θα πουλησουν!
η alfa romeo το ιδιο...
με τα Grand voyager και τα thema δεν θα δουν ποτε πωλησεις!
και φυσικα η skoda δεν εχει τιποτα παραπανω απο μια lancia ή alfa! απλα εβγαλε προσιτα αμαξια προς τον κοσμο με μια σχετικα καλη κατασκευη σε σχεση με το παρελθον που ηταν σαπιλες (κατι favorit, felicia και αλλα look lada)
και αν οι lancia-alfa δεν πουλανε ειναι λογικο, αφου εχουν κατι τιμες που ειναι αρκετα υψηλες και αυτοκινητα που δεν ειναι για καθημερινη χρηση εντος πολης!

οσοι υποστηριζετε οτι η vw σαν group πουλαει παραπανω ειναι λογικο, αφου το group εχει τη skoda που προσφερει μεγαλα νουμερα πωλησεων! (η seat εχει πεσει τα τελευταια χρονια πολυ)
και η audi δεν παει ασχημα!
η fiat ειναι η μονη εταιρια του ομιλου που πουλαει... η lancia με την alfa romeo δεν κανουν τιποτα μα τιποτα σε πωλησεις σε σχεση με τον ανταγωνισμο!
και για αυτο φταινε οι ιδιοι! αντι να βγαλουν εκτος απο την ypsilon που πουλαει ακομα 2-3 μοντελα παραπανω που θα πουλησουν!
η alfa romeo το ιδιο...
με τα Grand voyager και τα thema δεν θα δουν ποτε πωλησεις!
και φυσικα η skoda δεν εχει τιποτα παραπανω απο μια lancia ή alfa! απλα εβγαλε προσιτα αμαξια προς τον κοσμο με μια σχετικα καλη κατασκευη σε σχεση με το παρελθον που ηταν σαπιλες (κατι favorit, felicia και αλλα look lada)
και αν οι lancia-alfa δεν πουλανε ειναι λογικο, αφου εχουν κατι τιμες που ειναι αρκετα υψηλες και αυτοκινητα που δεν ειναι για καθημερινη χρηση εντος πολης!

-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Μα τί λες; Δεν ξέρω από ποια αγορά είναι τα νούμερα που παραθέτεις, αλλά τα διάβασες;
Η Fiat πουλάει τα νούμερα της Audi, ενώ μόνη η VW πουλάει στη συγκεκριμένη αγορά πάνω από τα διπλάσια της Fiat. Πού εντόπισες ότι η Skoda χειραγωγεί της πωλήσεις του VAG;
Αλλά και πάλι, η τιμή και μόνο δεν αρκεί για να ανεβάσει πωλήσεις. Η Dacia δεν πουλάει σε σχέση με τη μαμά Renault. Ομοίως δεν πουλάει και κανένα μοντέλο της Daihatsu, παρά το ότι το Sirion ήταν σε καλή τιμή και πολύ αξιόπιστο επίσης.
Από ποια αγορά παραθέτεις στοιχεία, που η Toyota είναι τόσο χαμηλά, η SMART τόσο χαμηλά και η BMW πάνω από τη Mercedes; Αγγλία είναι;
Η Fiat πουλάει τα νούμερα της Audi, ενώ μόνη η VW πουλάει στη συγκεκριμένη αγορά πάνω από τα διπλάσια της Fiat. Πού εντόπισες ότι η Skoda χειραγωγεί της πωλήσεις του VAG;
Αλλά και πάλι, η τιμή και μόνο δεν αρκεί για να ανεβάσει πωλήσεις. Η Dacia δεν πουλάει σε σχέση με τη μαμά Renault. Ομοίως δεν πουλάει και κανένα μοντέλο της Daihatsu, παρά το ότι το Sirion ήταν σε καλή τιμή και πολύ αξιόπιστο επίσης.
Από ποια αγορά παραθέτεις στοιχεία, που η Toyota είναι τόσο χαμηλά, η SMART τόσο χαμηλά και η BMW πάνω από τη Mercedes; Αγγλία είναι;
- kostas013
- Administrator

μην ξεχναμε οτι τα επαγγελαμτικα φιατ που ειναι παρα πολλα!!!
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth