arpas - mk2 Dynamic 1.2 8V
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Re: arpas - mk2 Dynamic 1.2 8V
Συμπληρώνοντας τα πρώτα 1000 χμ με το 6άρι σασμάν, πλέον είμαι σε θέση να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου μαζί σας.
1) Κατανάλωση: εντός πόλης φαίνεται πως με το 6άρι η κατανάλωση είναι κατά τι μεγαλύτερη. Η αλήθεια είναι ότι εκμεταλλευόμενος καλύτερα την ελαστικότητα του 8β, πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω χαμηλότερες καταναλώσεις. Εκτός πόλης σε πορεία λόγω 6ης (όπως είναι αναμενόμενο) η κατανάλωση είναι αισθητά χαμηλότερη.
2) Τελική ταχύτητα: Ανεπαίσθητα υψηλότερη (180+ σε ευθεία με ελαφρυά κλίση-ρεύμα προς ανατολικά μετά το Πανόραμα-Περιφερειακός Θεσ/νίκης), ίσως επειδή πολύ απλά αυτή έρχεται νωρίτερα λόγω κοντύτερων σχέσεων.
3) Επιτάχυνση-ρεπρίζ: Αισθητή διαφορά ειδικά πάνω από 120 χ.α.ώ. Γενικά το αυτοκίνητο έχει γίνει πιο νευρικό, καθώς φαίνεται ότι το κοντύτερο σασμάν εκμεταλλεύεται καλύτερα τις όποιες δυνατότητες του μοτέρ.
1) Κατανάλωση: εντός πόλης φαίνεται πως με το 6άρι η κατανάλωση είναι κατά τι μεγαλύτερη. Η αλήθεια είναι ότι εκμεταλλευόμενος καλύτερα την ελαστικότητα του 8β, πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω χαμηλότερες καταναλώσεις. Εκτός πόλης σε πορεία λόγω 6ης (όπως είναι αναμενόμενο) η κατανάλωση είναι αισθητά χαμηλότερη.
2) Τελική ταχύτητα: Ανεπαίσθητα υψηλότερη (180+ σε ευθεία με ελαφρυά κλίση-ρεύμα προς ανατολικά μετά το Πανόραμα-Περιφερειακός Θεσ/νίκης), ίσως επειδή πολύ απλά αυτή έρχεται νωρίτερα λόγω κοντύτερων σχέσεων.
3) Επιτάχυνση-ρεπρίζ: Αισθητή διαφορά ειδικά πάνω από 120 χ.α.ώ. Γενικά το αυτοκίνητο έχει γίνει πιο νευρικό, καθώς φαίνεται ότι το κοντύτερο σασμάν εκμεταλλεύεται καλύτερα τις όποιες δυνατότητες του μοτέρ.
-
Gazofonix
- Administrator

Μια χαρα σε λοιπον.Ισως απο τις καλυτερες αλλαγες που εχεις κανει στο αμαξι.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Και ναι... Πάμε για τρίτη (!!!!!!) αλλαγή παρμπρίζ εξαιτίας μιας πετρούλας που εξφενδονίστηκε από τον προπορευόμενο φίλο οδηγό... Είπαμε γεωλόγος είμαι αλλά δε χρειαζεται να με κυνηγάνε οι πέτρες ΚΑΙ όταν οδηγάω.... Έλεος...
(Ας είναι καλά η ασφαλιστική...)
(Ας είναι καλά η ασφαλιστική...)
-
Gazofonix
- Administrator

Ασε τις φθηνες δικαιολογιες.Πες οτι βαριεσε να το καθαριζεις απο μεσα το τζαμι και τους βαζεις να το αλλαζουν.
Περαστικα.Δεν ειναι τπτ το να αλλαξει το μπροστα τζαμι.Θα μπει και ολοκαινουριο λαστιχο μια χαρα θα γινει.
Περαστικα.Δεν ειναι τπτ το να αλλαξει το μπροστα τζαμι.Θα μπει και ολοκαινουριο λαστιχο μια χαρα θα γινει.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Καλά ότι βαριέμαι να το καθαρίζω νομίζω το θυμάσαι καλά 
Δεν είναι τπτ, αλλά ποιος τρέχει...
Δεν είναι τπτ, αλλά ποιος τρέχει...
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής μου για την αντικατάσταση του ραγισμένου παρμπρίζ σε αντιπροσωπεία, τους έβαλα να κοιτάξουν και το θόρυβο που ακούγεται από το σύστημα μετάδοσης. Τα τσακάλια λοιπόν μου είπαν ότι δεν είναι από γρανάζι (!!!), αλλά από κάποιο ρουλεμάν (!!!). Επειδή όμως ο θόρυβος είναι ανεπαίσθητος, μου πρότειναν να τους το ξαναπάω όταν και αν γίνει πιο έντονος για να είναι πιο σίγουροι για το τι και πως και να μην αλλάζουν χωρίς λόγο πράγματα (μα πώς σκέφτονται την τσέπη μου
)...
(Άμα δε βγάλει εντελώς το σκασμό ώστε να ακούγονται αεροδυναμικοί και μόνο θόρυβοι δε θα ησυχάσω... :Ρ)
(Άμα δε βγάλει εντελώς το σκασμό ώστε να ακούγονται αεροδυναμικοί και μόνο θόρυβοι δε θα ησυχάσω... :Ρ)
- kostas013
- Administrator

αστο να δεις τι θα σκορπισει 
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0
ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0
ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

-
Gazofonix
- Administrator

Οποτε............πας το αφηνεις και αλλαζεις ΟΛΑ τα ρουλεμαν που εχει μεσα.Πληρη ανακατασκευη δλδ.Αλλαζεις και ροδελες διαφορικου και εισαι αρχοντας.Θα κοστισει κατι παραπανω αλλα θα εχεις το αποτελεσμα που ζητας.
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Το αποτέλεσμα που ζητάω είναι να μη σκορπίσει όλο μαζί κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα. Ο θόρυβος δεν είναι ενοχλητικός και μάλιστα με μια υποτυπώδη ηχομόνωση στο χώρο της μηχανής ακούγεται ακόμα λιγότερο. Απλά λύση δεν είναι προφανώς να κρύψω το πρόβλημα... Είπαμε μπορώ να μάθω να ζω μαζί του 
-
Gazofonix
- Administrator

Για να σκορπισει τοσο αμμεσα μαλλον δυσκολο.Ειδικα αν τα παιδια στην Fiat εχουν δικιο τοτε η απλα θα παραμεινει ως εχει ο θορυβος ή καποια στιγμη θα αρχιζει να ακουγετε πιο εντονα.Εκει θα πρεπει να το προβαλεις.(εμενα παντος δεν μου το βγαζει απο το μυαλο οτι ειναι στο διαφορικο ο ηχος.Πιθανον τα εκει ρουλεμαν τα οποια αλλαζουν και σχετικα ευκολα)
- ISOBITHS
- Μαθαίνω να στρίβω.

Ενα μεγαλο μπραβο για το "δημιουργημα σου" φιλε..!
Αν καποια στιγμη η ταχυτητα με σκοτωσει εσυ μην κλαψεις,γιατι εγω εκεινη την στιγμη γελουσα...
-Paul Walker-
-Paul Walker-
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Να σαι καλά φιλαράκι.ISOBITHS wrote:Ενα μεγαλο μπραβο για το "δημιουργημα σου" φιλε..!
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Έχει λίγο καιρό που πήρα και τρίτη γνώμη (πάλι από αντιπροσωπεία) και όντως ο άνθρωπος μου είπε να μη δίνω σημασία και αν ενταθεί τότε το κοιτάμεGazofonix wrote:Για να σκορπισει τοσο αμμεσα μαλλον δυσκολο.Ειδικα αν τα παιδια στην Fiat εχουν δικιο τοτε η απλα θα παραμεινει ως εχει ο θορυβος ή καποια στιγμη θα αρχιζει να ακουγετε πιο εντονα.Εκει θα πρεπει να το προβαλεις.(εμενα παντος δεν μου το βγαζει απο το μυαλο οτι ειναι στο διαφορικο ο ηχος.Πιθανον τα εκει ρουλεμαν τα οποια αλλαζουν και σχετικα ευκολα)
- ISOBITHS
- Μαθαίνω να στρίβω.

arpas wrote:Σε κατεβάσματα (ιδίως από τρίτη δευτέρα) ακούγεται αισθητά
Ηθικο διδαγμα!
Να μν κανεις κατεβασματα απο 3η σε 2α!
Αν καποια στιγμη η ταχυτητα με σκοτωσει εσυ μην κλαψεις,γιατι εγω εκεινη την στιγμη γελουσα...
-Paul Walker-
-Paul Walker-