Fiat 127: αναβίωση του πρώτου supermini!

Διαβάστε εδω τι γίνεται γύρω μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
kostas013
Administrator
Administrator

Fiat 127: αναβίωση του πρώτου supermini!

Post by kostas013 » Sat Mar 23, 2013 7:17 pm

Fiat 127: Σχεδιαστική σπουδή για την αναβίωση του πρώτου supermini!

Image
Image

Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή πίσω στο 1971, οι παλιοί θα θυμηθούν το λανσάρισμα του αρκετά πετυχημένου 127, το αυτοκίνητο της Fiat που ίδρυσε μια νέα κατηγορία που σήμερα ανθίζει, τη δημοφιλέστατη κατηγορία των supermini. To σημαντικό αυτό μοντέλο αναπολεί με ρομαντισμό ο ανεξάρτητος σχεδιαστής David Obendorfer που οραματίζεται την αναβίωση του Fiat 127. Οι απλές σχεδιαστικές γραμμές του και οι μικροί οικονομικοί κινητήρες (μόλις 903cc) το έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό ενώ το σπορ πνεύμα της φίρμας εισχώρησε στο μοντέλο με την έκδοση Abarth. Tο liftback αμάξωμά του αντικαταστάθηκε από το hatchback αμάξωμα του εξίσου επιτυχημένου Uno που αντικατέστησε το 127 το 1983 με το Punto να ακολουθεί με τη λαμπρή πορεία του που όλοι γνωρίζουμε.

Ο σχεδιαστής λοιπόν του νέου 127, πιστός στο αρχικό σχέδιο και τις αναλογίες του πρώτου 127, δημιούργησε μία νέα πιο σοφιστικέ εκδοχή του εν λόγω μοντέλου η οποία κατά τη γνώμη μας κρίνεται άκρως ενδιαφέρουσα και ελκυστική αλλά και ως παρουσίαση άκρως ρεαλιστική. Τα διπλά ορθογώνια φωτιστικά σώματα εμπρός, η μάσκα, το καπό που εισχωρεί στο φτερό, η κεντρική καθ' ύψος γραμμή που διατρέχει περιμετρικά το αμάξωμα, το κουπεδίζον σχήμα των παραθύρων, το liftback πίσω τμήμα και τα πίσω λεπτά φωτιστικά σώματα έχουν επιτυχώς αποδοθεί σε μια νέα μοντέρνα μορφή. Το εσωτερικό είναι κι αυτό πιστό στο αρχέτυπο 127 με το minimal ταμπλό με τους στρογγυλούς αεραγωγούς και τον λιτό πίνακα οργάνων του παρελθόντος να συνδυάζονται με μία hi-tech πληθωρική οθόνη αφής.

Εάν το νέο 127 μπορούσε να αποτελέσει μια υλοποιήσημη ιδέα, τότε θα βασιζόταν σίγουρα στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του Punto. Ελπίζουμε το εν λόγω σχέδιο να ''ερεθίσει'' τα εμπνευσμένα μυαλά των ιθυνόντων της ιταλικής φίρμας!

Image

Image

Image

Image

Image

sportdrive.gr

Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Re: Fiat 127: αναβίωση του πρώτου supermini!

Post by P.A.D.R.C » Sat Mar 23, 2013 8:41 pm

Ρετρο υπερβολες PDT_Armataz_01_01
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Sat Mar 23, 2013 9:05 pm

Ε, τί θα γίνει τώρα; Θα προσπαθούμε να αναβιώσουμε σχεδιαστικά ότι είχε βγει στο παρελθόν;
Πραγματικά ένα μη λειτουργικό αμάξι, όπως παρουσιάζεται στα σχέδια του. Τεράστια μούρη εις βάρος των χώρων.
Παρεμπιπτόντως, είχε ο παππούς μου ένα 127 αλλά σε Seat. Έχω γράψει άπειρα χιλιόμετρα, ακόμη και σε εκδρομές με δαύτο. Πάντως τη δουλειά μου την έκανα εγώ. 45 ψώφια άλογα, καμία άνεση, κανένας αυτοματισμός, αλλά τη δουλειά του την έκανε και ως μέσο μετακίνησης, και ως... motel!
Μην κοιτάτε που καλομάθαμε τώρα και θέλουμε και turbo!!!
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

Kozanitis
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Kozanitis » Sun Mar 24, 2013 9:12 am

Έχω και εγώ ένα 127 με μαύρα δερματινα καθισματα και ξυλινο ταμπλό και τιμόνι τώρα αράζει πάνω σε τσιμεντόλιθους...

SilverPunto
Schumacher
Schumacher

Post by SilverPunto » Sun Mar 24, 2013 10:15 am

Μπορουν να βγαλουν και το 128 το Berlneta να παω αν το παρω????ε????

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Mon Mar 25, 2013 2:27 am

η κανα super mirafiori 131 πιω κινηση. Παντως εμενα μου αρεσε...αλλα... κανιβαλισμος σε 500 μετα και Punto...

Post Reply

Return to “Επικαιροτητα”