Το ecodrive κοστίζει...

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

sotirisk
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Re: Το ecodrive κοστίζει...

Post by sotirisk » Tue Feb 26, 2013 8:07 pm

kostas013 wrote:ισα ισα που ενα σωστο προγραμμα σε κανει να καις λιγοτερο (αν πηγαινεις σαν ανθρωπος και οχι σαν κανιβαλος της ασφαλτου)
επειτα αυτο το ζεσταμα κανει και κακο στον καταλυτη και στον κινητηρα!!!!!
καλο θα ειναι να το αφηνεις να πεσουν λιγο οι στροφες και να ξεκινησεις...
εσυ του κανεις κακο ετσι
Δεν νομίζω ότι κάνει κακό να το έχεις ρελαντί μέχρι να ζεσταθεί λίγο (=να πέσουν οι στροφές)!
Μάλλον καλό κάνει!
Αν έχει πολύ υγρασία και πρέπει να ξεθολώσω τα τζάμια, δεν θα κάτσω 5-10 λεπτά να ζεστάνει το αμάξι?
Να ξεκινήσω χωρίς να βλέπω? (και όχι δεν το ψήνω να βγαίνω έξω με -5 να σκουπίζω τα τζάμια, προτιμώ να περιμένω μέσα :p) Δεν πατάω ξερογκαζιές, στο ρελαντί το έχω!
P.A.D.R.C wrote:Mε το προγραμμα αλλαζει.Κι εγω που ειχα δοκιμασει καποτε ενα ολη η διαφορα ηταν μεχρι τις 4.000 και ρουφαγε ακαταπαυστα.Και ολο αυτο συνεβαινε γιατι ειχε αποτομο ανοιγμα πεταλουδας...
Τωρα για το σωστο προγραμμα ολα ειναι σχετικα.Και αυτο γιατι αν ο χ προγραμματιστης το κανει φτωχο στις 1900-2000 για να γινει οικονομικο, εγω που παταω 6ες εκει μαλλον θα εχω προβλημα..;-)
Το 1.4 παντως σε εργοστασιακη μορφη μπορει να δειξει 6/100 σε ταξιδι και να βγαλει 680 χλμ με ενα ρεζερβουαρ.
Ναι ακριβώς αυτό, τσιμπάει λίγο πιο καλά στις χαμηλές αλλά η διαφορά στην κατανάλωση είναι αισθητή.
Δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα το κόστος της βενζίνης αλλά αν με προβλημάτιζε τόσο θα είχα περάσει το εργοστασιακό πρόγραμμα!

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Wed Feb 27, 2013 1:24 am

το eco drive παιζει ρολο τουλαχιστον αν εχεις 6αρι σαζμαν ειδικα στο ταξιδι..
μεσα στην πολη το eco drive θελει γερα νευρα και υπομονη.το χω ριξει μεχρι 7.5 λιτρο με αποκλειστικα αστικο κυκλο και μεχρι 5.8 με αποκλειστικα ταξιδι και μαξ στροφες 2900..
αποσο ξερω και με τα παιδια με τα 14αρια μεσα στην πολη και να μην παταγες ρουφαγανε πολυ αναλογικα...
παντως ειχα εντυπωσιαστει με το 500ρακι 1242 8ν που εχκανα Ιταλια 700 χλμ με πατηματα στην εθνικη (μεχρι 160)και ειχε γραψει μαξ 7.2!!!!!!!παρα πολυ καλα νομιζω!
τα t jet ειναι πολυ κοντα.αν ειχαν μια εκτη θα ειχαν πολυ πιο οικονομικο ταξιδι νομιζω.
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

Γιωργος punto
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Γιωργος punto » Sun Mar 03, 2013 2:59 pm

το 1242 8v που εχω στο punto μεσα στην πολη την τελευταια βδομαδα εχω 6.4... και οταν δεν εχει τοσο κρυο εξω βλεπω μεσα στην πολη 5.8-6,2 τιμες... βεβαια με οδηγηση ομαλη!
ImageImageImage

lambros
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by lambros » Sun Mar 03, 2013 4:10 pm

παιδες χτες που εκανα το Brno-Prague,εκαψα 10lt/100km...σταθερο γκαζι 170km / 4000 rpm...μεσα στην πολη καιω λιγοτερο καπου στα 9.5 lt...

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Tue Mar 05, 2013 8:36 pm

Τελικα οντως κοστιζει και μαλιστα ακριβα.Μια φορα πηγα σαν ανθρωπος,οικονομικα και χαλλλλαρα........και το τουμπαρα.Αι φακ δλδ.Καλα πηγαινα μια ζωη με το ποδι στο πατωμα βρεξει-χιονισει-παγωσει κλπ. :P
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

AKIS P
Schumacher
Schumacher

Post by AKIS P » Tue Mar 05, 2013 9:08 pm

Gazofonix wrote:Τελικα οντως κοστιζει και μαλιστα ακριβα.Μια φορα πηγα σαν ανθρωπος,οικονομικα και χαλλλλαρα........και το τουμπαρα.Αι φακ δλδ.Καλα πηγαινα μια ζωη με το ποδι στο πατωμα βρεξει-χιονισει-παγωσει κλπ. :P
ε λογικο αφου με το ποδι στο πατωμα κρατας περισσοτερο σταθερη ταχυτητα παρα αμα προσπαθεις να το μετριασεις το γκαζι καπου στη μεση :wink: αλλα μ αρεσε το αι φακ :lol: :lol: :lol:
WE RIDE TILL WE DIE!!!!

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Tue Mar 05, 2013 10:17 pm

Πλάκα πλάκα, αν έχετε οδηγήσει αμάξι με cruise control καταλαβαίνετε τον κίνδυνο. Το ελάχιστο άφημα του γκαζιού πριν τη στροφή έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο κράτημα, από τη μεταφορά φορτίου μπροστά. Με Leon που είχε cruise control, είχα περάσει κάτι τρομάρες σε στροφές της εθνικής...
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Mar 05, 2013 10:39 pm

:shock: Puntο και "ασε" δν πανε μαζι.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Wed Mar 06, 2013 9:10 pm

Και οι 2 εχετε τα δικια σας.Η βασικη εξερεση ειναι το μκ2 και τα saxoραλλα.Το "ασε" γκαζι στην στροφη ειναι χειροτερο απο τραβα χειροφρενο.Παει οπου το φωτισει ο Θεος.
Απο την αλλη Πανο........με ποσα πηγαινες βρε με το CC και τρομαξες?Γιατι με 140 στα "μεγαλα" κομματια που φανταζομαι οτι θα ειχες το CC δεν μπορει να τρομαξες........... :wink:
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Wed Mar 06, 2013 9:22 pm

Με 170 το CC βράδυ στην Εγνατία, θυμάμαι σε κάτι απότομες στροφές στο ύψος της Καβάλας (κατεύθυνση προς Ξάνθη), δεν ξέρω αν πράγματι ήμουν οριακά, πάντως κάθε άλλο παρά βολικά ένιωσα.
Με 170 επίσης στην εθνική στο ύψος της Λάρισας, με βροχή, έπεσα σε νερά και "βγήκε" το CC, ενώ το TCS άρχισε να κάνει υπερωρίες...
Γενικά σε κάνει να ξεχνιέσαι, σε αποκοιμίζει λίγο και αποκόβεσαι από τη συνεχή εξέταση της προσαρμογής της οδήγησης σου στις διαφορετικές συνθήκες.
Δεν λέω ότι δεν είναι χρήσιμο, αλλά θέλει να το έχεις στο νου σου!
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Wed Mar 06, 2013 9:36 pm

Τα 170 ειναι τσιμπιμενα ειδικα στην Καβαλα.Εγω που το εκανα καθε μερα το κομματι Θεσσαλονικη-Αλε/πολη και πισω με Combo 1.7dti το "ανετο" ηταν μεχρι τα 150.Μετα ηθελε λιγο να παλευεις.
Παντος το cc οντως θελει προσοχη.Εχουν που εχουν ολα τα καινουρια αμαξι μια "αποκομμενη" αισθηση εχουν και ολα αυτα τα καλουδια που πραγματικα σε κοιμιζουν ειδικα σε μεγαλες εθνικες.

Post Reply