DIY: Βαφή Ζαντών σε GP T-Jet
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- Wazie
- Τρέχω σε αγώνες.

Re: DIY: Βαφή Ζαντών σε GP T-Jet
Aγορινα απο την πρωτη μερα που το πηρα ηθελα ασπρο με μαυρες ζαντες γι'αυτο τον λογο. Και οι μαμα ειναι πολυ ωραιες αλλα ετσι τωρα ειναι αλητεια 
Cut One...All Bleed
PG spec... By Τοny Tunning

-
skategeorge
- Νικολάκης

Σωστος.Προτεινω να βαλεις και μαυρα καπακια για τους πλαινους καθρεφτες.Το εχω κανει κ εγω και ταιριαζει πολυ.Στο δικο σου θα πηγαινει ακομα καλυτερα 
- andrew
- Τρέχω σε αγώνες.

τρομερη δουλεια μπραβο φιλε!!
να σε ρωτησω το κοστος για τα υλικα(γυαλοχαρτα και σπρευ) ποσο σου πηγε στο περιπου θυμασαι?
να σε ρωτησω το κοστος για τα υλικα(γυαλοχαρτα και σπρευ) ποσο σου πηγε στο περιπου θυμασαι?
See you in another life . . .
- Wazie
- Τρέχω σε αγώνες.

Γυρω στα 60 με 70Ε ειναι αγορινα. Υπολογισε περιπου στα 4-5Ε το καθε σπρευ για καμια 12 συνολο (4-5 ασταρι 6-7 χρωμα) και καμια 0.50Ε το καθε γυαλοχαρτο

Cut One...All Bleed

-
lambros
- Μαθαίνω να στρίβω.

θεωρω οτι αν δεν πιανουν τα χερια σου οπως του φιλου wazie δεν αξιζει να το επιχειρισεις καν,το πιο πιθανον ειναι να καταστρεψεις το εργοστασιακο χρωμα και μετα να δινεις αλλα λεφτα για να στις βαψει το μαγαζι....αρα δινεις 160 ευρω απο την αρχη και γλυτωνεις σε κοπο και χρημα με το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα παντα...Wazie wrote:Γυρω στα 60 με 70Ε ειναι αγορινα. Υπολογισε περιπου στα 4-5Ε το καθε σπρευ για καμια 12 συνολο (4-5 ασταρι 6-7 χρωμα) και καμια 0.50Ε το καθε γυαλοχαρτο![]()
- Vicepresident
- Τρέχω σε αγώνες.

lambros wrote:θεωρω οτι αν δεν πιανουν τα χερια σου οπως του φιλου wazie δεν αξιζει να το επιχειρισεις καν,το πιο πιθανον ειναι να καταστρεψεις το εργοστασιακο χρωμα και μετα να δινεις αλλα λεφτα για να στις βαψει το μαγαζι....αρα δινεις 160 ευρω απο την αρχη και γλυτωνεις σε κοπο και χρημα με το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα παντα...
Αυτό εννοείται!!!
Αν αυτός που θα το επιχειρήσει είναι "άνιωθως" τι να λέμε τότε??
Ξεχνάτε μου φαίνεται τα κόκκινα.............Γατάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!
- andrew
- Τρέχω σε αγώνες.

ναι αλλα μην ξεχνατε οτι αυτη ειναι η εννοια του do it your self,να φτιαξεις κατι στο αμαξι μονος σου και μετα να χεις την προσωπικη ευχαριστηση οτι το πετυχες!
See you in another life . . .
- Andreas_8vpunto
- Εμαθα να ξεκινάω.

Μπράβο φίλε ωραία δουλειά και μιας θέλω να κάτι κάτι παρόμοιο εχω μερικές απορίες.
Καταρχήν εγώ έχω ζαντολάστιχα με τασια αλλά εχουν ξεφτισει, και λεφτά για ζάντες δεν έχω. Από ότι ρώτησα καινούργια βγαίνουν 80-100, ούτε για πλάκα δεν δίνω τόσα.
Και σκέφτομαι να τρίψω τα τάσια και να τα βάψω αλλά τι διαδικασία προτείνεις;
εσυ τα σπρεί από που τα πήρες;
όταν τα φτιάξω μετά θα είναι καλά ή αν λυγίσει λίγο παίζει να "σπάσει" το χρώμα;
thanks!
Καταρχήν εγώ έχω ζαντολάστιχα με τασια αλλά εχουν ξεφτισει, και λεφτά για ζάντες δεν έχω. Από ότι ρώτησα καινούργια βγαίνουν 80-100, ούτε για πλάκα δεν δίνω τόσα.
όταν τα φτιάξω μετά θα είναι καλά ή αν λυγίσει λίγο παίζει να "σπάσει" το χρώμα;
thanks!
mk2b 8v '04
- kostas013
- Administrator

καποτε στο δικο μου ειχα σιδεροζαντες μαυρες γυαλιστερες και ταιριαζε με το αυτοκινητο που ειναι μαυρο
απλα λογω θερμοτητας κυριως απο τα φρενα το χρωμα στον χρονο πανω δεν ειχε την γυαλαδα οπως πρωτα..
ξεζανταρισε τις ζαντες και χαρτοσε τα λαστιχα και τις βαφεις με σπρει...
τωρα για τασια δεν γνωριζω καθολου τι παιζει μιας και ειναι πλαστικο...
πηγαινε σε μια μαντρα με μεταχειρισμενα και παρε ενα τασι παλιο οτι βρεις
και κανε πειραματα πανω του καλυτερα
απλα λογω θερμοτητας κυριως απο τα φρενα το χρωμα στον χρονο πανω δεν ειχε την γυαλαδα οπως πρωτα..
ξεζανταρισε τις ζαντες και χαρτοσε τα λαστιχα και τις βαφεις με σπρει...
τωρα για τασια δεν γνωριζω καθολου τι παιζει μιας και ειναι πλαστικο...
πηγαινε σε μια μαντρα με μεταχειρισμενα και παρε ενα τασι παλιο οτι βρεις
και κανε πειραματα πανω του καλυτερα
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0
ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........
- tashauna
- Μαθαίνω να στρίβω.

Παιδιά όταν τα τάσια κοστίζουν 25-30 ευρώ κατά μέσο όρο είναι μεγάλη μανούρα να κάθεσαι και να βάφεις ! Χίλιες φορές πάρε μια λύση ανάγκης και όταν διευκολυνθείς αγοράζεις ζαντούλες...
Βρείτε μου τρόπο να αποκτήσω 106+ άλογα... (Fix It Again Tony)
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Καλά, θα δώσεις 80 - 100 ευρώ για τάσια;Andreas_8vpunto wrote:Μπράβο φίλε ωραία δουλειά και μιας θέλω να κάτι κάτι παρόμοιο εχω μερικές απορίες.
thanks!
Πάρε ένα μεσαίο γυαλόχαρτο, τρίψε τα τάσια να φύγει όσο γίνεται το χρώμα που ξεφλούδισε, μετά τρίψε τα με ένα ψιλό και πάρε ένα σπρέι από κατάστημα με χρώματα (για να ρωτήσεις ποιο είναι κατάλληλο) και βάψε τα.
Μόνο να ξέρεις ότι δεν πρέπει να πάρεις γυαλιστερό χρώμα γιατί αποκλείεται να πιάσει καλά και θα φαίνεται. Πάρε ματ χρώμα.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
- Wazie
- Τρέχω σε αγώνες.

Αντρεα για να απαντησω στο ερωτημα σου. Ιδια διαδικασια με το να βαψεις τις ζαντες ειναι απλα με μια μικρη διαφορα. Αν και δεν νομιζω να εχει προβλημα αν το τριψεις - ασταρωσεις και μετα βαψεις να εχεις θεμα.
Η σωστη διαδικασια για να εχεις και το κεφαλι σου ήσυχο ειναι να παρεις για το τριψιμο σφουγκαρακια Scotch-Brite της 3Μ.
Δεν ειναι σαν απλο σφουγκαρακι γιατι νομιζω πως εχει μια ποιο σκληρη συνθεση σε σχεση με τα σφουγκαρακια που πλενεις τα πιατα.... ειναι κατι σαν γυαλοχαρτο σε σφουγκαρι κατι τετοιο.
Αφου τα τριψεις καλα επιφανιακα οχι να γδαρεις τα τασια σου παρα πολυ
θα χρηαστεις ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Πλαστικοποιητης ειναι ενα αχρωμο ρευστο υγρο με το οποιο με ενα πινελο θα περασεις 2-3 χερια ωστε να ποτισει καλα το πλαστικο και επειτα περνας με το Ασταρι 1-2 χερια το καθε τασι σου χωρις να αφησεις να στεγνωσει εντελως ο πλαστικοποιητης και αφηνεις να στεγνωσουν καλα.
Μετα με το ιδιο σφουγκαρακι τα ξαναπερνας αλλα παρα πολυ απαλα ισα ισα να γινει παλι λειο. Και τελος ριχνεις αναλογα 2-3 χερια χρωμα.
Σαν tip μονο να σου πω οτι αν δεν κατεχεις πολυ το βαψιμο με τα σπρει μην επιμενεις να βαψεις με την μια την επιφανεια που προσπαθεις να βαψεις. Καλυτερα περνα το ενα ακομα λεπτο χερι με το χρωμα αλλιως θα αρχισει να τρεχει το χρωμα και κοινως την εκατσες
Εχω βαψει με τον ιδιο τροπο το καπακι της μηχανης και εδω και 4-5 μηνες ειναι αθικτο
Καλη επιτυχια αν επιχηρησεις κατι τετοιο αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει ο κοπος-χρημα κτλπ σε σχεση με το αν αγορασεις καινουρια τασια
Η σωστη διαδικασια για να εχεις και το κεφαλι σου ήσυχο ειναι να παρεις για το τριψιμο σφουγκαρακια Scotch-Brite της 3Μ.

Δεν ειναι σαν απλο σφουγκαρακι γιατι νομιζω πως εχει μια ποιο σκληρη συνθεση σε σχεση με τα σφουγκαρακια που πλενεις τα πιατα.... ειναι κατι σαν γυαλοχαρτο σε σφουγκαρι κατι τετοιο.
Αφου τα τριψεις καλα επιφανιακα οχι να γδαρεις τα τασια σου παρα πολυ
Μετα με το ιδιο σφουγκαρακι τα ξαναπερνας αλλα παρα πολυ απαλα ισα ισα να γινει παλι λειο. Και τελος ριχνεις αναλογα 2-3 χερια χρωμα.
Σαν tip μονο να σου πω οτι αν δεν κατεχεις πολυ το βαψιμο με τα σπρει μην επιμενεις να βαψεις με την μια την επιφανεια που προσπαθεις να βαψεις. Καλυτερα περνα το ενα ακομα λεπτο χερι με το χρωμα αλλιως θα αρχισει να τρεχει το χρωμα και κοινως την εκατσες
Εχω βαψει με τον ιδιο τροπο το καπακι της μηχανης και εδω και 4-5 μηνες ειναι αθικτο
Καλη επιτυχια αν επιχηρησεις κατι τετοιο αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει ο κοπος-χρημα κτλπ σε σχεση με το αν αγορασεις καινουρια τασια
Cut One...All Bleed

- kostas013
- Administrator

αποψη μου αντρεα ειναι βαλε πρωτα αναρτησεις-ελατηρια και επειτα μαζεψε χρηματα και παρε σβαρνα τα λαστιχαδικα
ευκαιριες σε μεταχειρισμενες 14αρες θα βρεις ειμαι σιγουρος και αρκετα οικονομικα...
χαζομαρα να πληρωνεις τωρα να φτιαξεις λιγο τα τασια σου που σιγουρα θα τα αλλαξεις
ευκαιριες σε μεταχειρισμενες 14αρες θα βρεις ειμαι σιγουρος και αρκετα οικονομικα...
χαζομαρα να πληρωνεις τωρα να φτιαξεις λιγο τα τασια σου που σιγουρα θα τα αλλαξεις
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth
- Andreas_8vpunto
- Εμαθα να ξεκινάω.

Δεν βιάζομαι να κάνω κάτι άμεσα.
Καινούργια τάσια είπα πως δεν θα αγοράσω.
@Wazie ευχαριστώ πολύ για την διαδικασία που μου έγραψες αλλά δεν σκοπεύω να την ακολουθήσω, επειδή δεν είναι σε άριστη κατάσταση ωστε να τα διατηρήσω....άλλωστε τα υλικά που λες κοστίζουν αρκετά για να το κάνω έτσι και δεν αξίζει...
Μια πιο οικονομική λύση χωρίς τέλειο αποτέλεσμα αλλά να κρατήσουν ποια θα ήταν;
Κωστα λάστιχα θα αλλάξω πιο σύντομα από ότι αναρτήσεις και ελατήρια μου φαίνετε αν δεν γίνουν και τα 2 ακριβώς την ίδια στιγμή (τα χριστουγεννα). Και επειδή ζάντα και με 150 πες οτι θα βρω είναι κάποια έξοδα που δεν νομίζω να μπορέσω να κάνω... τα άλλα (ελατήρια και αμορτισέρ) θα άλλαζα έτσι και αλλιώς και λογω χρόνων...
Μέχρι την στιγμή που θα αλλάξω λάστιχα (3-6 μήνες) μπορεί να αλλάξω γνώμη και να πάω για ζάντες, αλλά κάποιον οικονομικό τρόπο να έβαφα τα τάσια θα τον εφαρμοζα...
Καινούργια τάσια είπα πως δεν θα αγοράσω.
@Wazie ευχαριστώ πολύ για την διαδικασία που μου έγραψες αλλά δεν σκοπεύω να την ακολουθήσω, επειδή δεν είναι σε άριστη κατάσταση ωστε να τα διατηρήσω....άλλωστε τα υλικά που λες κοστίζουν αρκετά για να το κάνω έτσι και δεν αξίζει...
Μια πιο οικονομική λύση χωρίς τέλειο αποτέλεσμα αλλά να κρατήσουν ποια θα ήταν;
Κωστα λάστιχα θα αλλάξω πιο σύντομα από ότι αναρτήσεις και ελατήρια μου φαίνετε αν δεν γίνουν και τα 2 ακριβώς την ίδια στιγμή (τα χριστουγεννα). Και επειδή ζάντα και με 150 πες οτι θα βρω είναι κάποια έξοδα που δεν νομίζω να μπορέσω να κάνω... τα άλλα (ελατήρια και αμορτισέρ) θα άλλαζα έτσι και αλλιώς και λογω χρόνων...
Μέχρι την στιγμή που θα αλλάξω λάστιχα (3-6 μήνες) μπορεί να αλλάξω γνώμη και να πάω για ζάντες, αλλά κάποιον οικονομικό τρόπο να έβαφα τα τάσια θα τον εφαρμοζα...
mk2b 8v '04
- Wazie
- Τρέχω σε αγώνες.

Δεν ειναι και πολλα τα χρηματα Αντρεα. Γυρω στα 15-20€ πιστευω εχουν ολα τα υλικα μιας και δεν χρειαζεσαι πολλα. 1-2 σφουγκαρακια, 1 πλαστικοποιητη, και 1-2 σπρει χρωμα/ασταρι αντιστοιχα.
Τωρα για ποιο οικονομικα απλα το τριβεις με κανα πολυ ψιλο γυαλοχαρτο (600+) η γυαλοχαρτο νερου (1000αρι) για να κανεις λεια την επιφανια, και ριχνεις μονο χρωμα. Πιστευω και ετσι θα κρατησει το χρωμα. Απλα η διαδικασια που ανεφερα παραπανω ειναι η 100% σωστη ωστε να εχεις και αριστο αποτελεσμα

Τωρα για ποιο οικονομικα απλα το τριβεις με κανα πολυ ψιλο γυαλοχαρτο (600+) η γυαλοχαρτο νερου (1000αρι) για να κανεις λεια την επιφανια, και ριχνεις μονο χρωμα. Πιστευω και ετσι θα κρατησει το χρωμα. Απλα η διαδικασια που ανεφερα παραπανω ειναι η 100% σωστη ωστε να εχεις και αριστο αποτελεσμα
Cut One...All Bleed