ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΣΕ GP T-JET 1.4
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- kostas_yaraki
- Εμαθα να ξεκινάω.

Re: ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΣΕ GP T-JET 1.4
Για να μπουν τα πραγματάκια στην θέση τους :
α) το backpressure στα τουρμπάτα εξαρτάται από την τουρμπίνα και όχι από τον καταλύτη
β) από τουρμπίνα και πίσω όσο μεγαλύτερη είναι η εξάτμιση τόσο καλύτερα, δεν τίθεται θέμα αδειάσματος .
α) το backpressure στα τουρμπάτα εξαρτάται από την τουρμπίνα και όχι από τον καταλύτη
β) από τουρμπίνα και πίσω όσο μεγαλύτερη είναι η εξάτμιση τόσο καλύτερα, δεν τίθεται θέμα αδειάσματος .
Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς
-
PanosMK2A
- Έβγαλα το Ν

Κώστα αν πάω και φορέσω σε ένα αμάξι με 150 άλογα μια εξάτμιση 80ρα προφανώς και θα κρεμάσει.Με τη λογική σου , να πάμε να βάλουμε όλοι τίποτα 100ρες σωληνώσες για να πηγαίνουμε φέτες.
Υ.Γ. Τα stop στις πόρτες είναι που κάνουν όλη τη δουλειά.
Υ.Γ. Τα stop στις πόρτες είναι που κάνουν όλη τη δουλειά.
Όταν οι άλλοι πατάνε φρένο , εμείς πατάμε γκάζι.
-
tzagasdog
- Μαθαίνω να στρίβω.

δεν θα κρεμασει αλλα και δεν θα συντονισει.
Το ολο θεμα με την τουρμπο εξατμιση ειναι οτι περιμενεις καπου να συντονιστει και να δωσει σε ενα φασμα λιγο παραπανω. Αν ειναι πολυ μεγαλη τοτε απλα δεν θα συντονισει καπου αλλα δεν θα κρεμασει. Στο φουλ γκαζι παντα αυτα.
Το ολο θεμα με την τουρμπο εξατμιση ειναι οτι περιμενεις καπου να συντονιστει και να δωσει σε ενα φασμα λιγο παραπανω. Αν ειναι πολυ μεγαλη τοτε απλα δεν θα συντονισει καπου αλλα δεν θα κρεμασει. Στο φουλ γκαζι παντα αυτα.
- AKIS P
- Schumacher

τι προτεινετε δηλαδη μια 60mm διατομη η μια 63.5mm διατομη?
μιλαμε παντα για τουρμπο αμαξι
μιλαμε παντα για τουρμπο αμαξι
WE RIDE TILL WE DIE!!!!
- dimitrispapalel
- Μαθαίνω να στρίβω.

63.5 μεχρι το flex με καταλυτη κατω και 60mm μετα απο αυτο.Μιλαμε παντα για abarth setup ή για t-jetaki με προοπτικη για κατι παραπανω απ οτι ενα προγραμμα αλλιως αστο οπως ειναι και βαλε απλα ενα τελικο για να το ακους μονο...
- forza italia
- Moderator

με προλαβεςdimitrispapalel wrote:63.5 μεχρι το flex με καταλυτη κατω και 60mm μετα απο αυτο.Μιλαμε παντα για abarth setup ή για t-jetaki με προοπτικη για κατι παραπανω απ οτι ενα προγραμμα αλλιως αστο οπως ειναι και βαλε απλα ενα τελικο για να το ακους μονο...
η καριερα ειναι για τους τραγουδιστες......
- AKIS P
- Schumacher

- kostas_yaraki
- Εμαθα να ξεκινάω.

Τώρα είδα τα post.
Πάνο σε τουρμπάτο κυριολεκτικά όσο μεγαλύτερη εξάτμιση βάλεις, τόσο το καλύτερο !
Όχι,δεν θα κρεμάσεις πουθενά !
Αν είναι δυνατόν τράβα ένα σωλήνα να κοιτάει κάτω από την τουρμπίνα για να μην κάψουν τα καυσαέρια τίποτα και άστο και χωρίς εξάτμιση !
Καλύτερα θα πάει!
Σε ατμοσφαιρικό θέλει προσοχή η διάσταση μέχρι τον καταλύτη, αν το παρακάνεις φυσικά και θα χάσεις .
Από καταλύτη και μετά ισχύει το ίδιο, όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερη !
Για συντονισμό που αναφέρθηκε χρειάζεσαι δυναμόμετρο πάγκου (μοτέρ εκτός καρότσας) και παλμογράφο, πράγμα που δεν κάνει ο οποιοσδήποτε στην Ελλάδα..
Και ο συντονισμός δεν είναι μόνο θέμα μεγέθους
Πάνο σε τουρμπάτο κυριολεκτικά όσο μεγαλύτερη εξάτμιση βάλεις, τόσο το καλύτερο !
Όχι,δεν θα κρεμάσεις πουθενά !
Αν είναι δυνατόν τράβα ένα σωλήνα να κοιτάει κάτω από την τουρμπίνα για να μην κάψουν τα καυσαέρια τίποτα και άστο και χωρίς εξάτμιση !
Καλύτερα θα πάει!
Σε ατμοσφαιρικό θέλει προσοχή η διάσταση μέχρι τον καταλύτη, αν το παρακάνεις φυσικά και θα χάσεις .
Από καταλύτη και μετά ισχύει το ίδιο, όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερη !
Για συντονισμό που αναφέρθηκε χρειάζεσαι δυναμόμετρο πάγκου (μοτέρ εκτός καρότσας) και παλμογράφο, πράγμα που δεν κάνει ο οποιοσδήποτε στην Ελλάδα..
Και ο συντονισμός δεν είναι μόνο θέμα μεγέθους
-
PanosMK2A
- Έβγαλα το Ν

Κώστα , οι VAGίτες έχουν άλλη άποψη περί της εξάτμισης , όπως και ο γείτονάς σου ο εξατμισάς.
Αν ήταν έτσι δε θα ψάχναν όλοι το 0,5 για απόδοση.Θα βάζαν όλοι μια 70ρα και θα τέλειωνε.
Αν ήταν έτσι δε θα ψάχναν όλοι το 0,5 για απόδοση.Θα βάζαν όλοι μια 70ρα και θα τέλειωνε.
Όταν οι άλλοι πατάνε φρένο , εμείς πατάμε γκάζι.
-
Gazofonix
- Administrator

Κωστα ειναι μεγαλο λαθος αυτο που λες για το οσο μεγαλυτερη διαμετρος τοσο καλυτερα.Η εξατμιση ειναι ενεργο μερος του αυτοκινητου και αν δεν κανεις σωστη μελετη και τοποθετηση μπορει να εχεις το αντιθετο απο το επιθυμητο αποτελεσμα.Με μια εξατμιση-μπουρι απο μπροστα μεχρι πισω κατα 99% θα κρεμασεις και στα χαμηλα αλλα και στα ψηλα.Ενα ελαχιστο κερδος ισως να παρει μονο στην μεση αλλα ειναι τοσο μικρο που χανετε.
Σε αυτο που λεει ο Πανος συμφωνω και εγω ως κατοχος VAG και εχω δει θηρια αμαξια να ψοφανε λογο τεραστιας εξατμισης.
Επισης Κωστα δες λιγο αυτο. http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... re#p280185
Σε αυτο που λεει ο Πανος συμφωνω και εγω ως κατοχος VAG και εχω δει θηρια αμαξια να ψοφανε λογο τεραστιας εξατμισης.
Επισης Κωστα δες λιγο αυτο. http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... re#p280185
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- kostas_yaraki
- Εμαθα να ξεκινάω.

Παιδιά μπλέκετε έννοιες όπως το backpressure ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, πόσο μάλλον οι εξατμισάδες, και βασιζόμενοι σε αυτό προσπαθείτε να βγάλετε συμπεράσματα.
Βάσει κατασκευαστών λοιπόν γνωρίζουμε πως το backpressure στα τουρμπάτα εξαρτάται από την τουρμπίνα και στα ατμοσφαιρικά από τον καταλύτη .
Από εκεί και μετά όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα, δεν χάνεις τίποτα !
Αν το αμάξι είναι ακατάλυτο τότε ναι, θέλει μελέτη η διάσταση αφού αυτό το backpressure διαμορφώνεται από την διάμετρο (βλέπε σαξόραλλα, χόντα κτλ σύνολα που αγαπάνε στροφάρισμα και είναι πολύ επιρρεπή σε λάθος διαστάσεις εξάτμισης).
Ο καθένας έχει την γνώμη του βέβαια..
Απλά, όταν εγώ έβαζα από μπροστά μέχρι πίσω 63,5 όταν όλοι μου έλεγαν για 55άρα τώρα έχω βρεθεί στα ψηλά να σκάω καρότσες-καρότσες-καρότσες σε οτιδήποτε με ίδιο σεταπ.
Βάσει κατασκευαστών λοιπόν γνωρίζουμε πως το backpressure στα τουρμπάτα εξαρτάται από την τουρμπίνα και στα ατμοσφαιρικά από τον καταλύτη .
Από εκεί και μετά όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα, δεν χάνεις τίποτα !
Αν το αμάξι είναι ακατάλυτο τότε ναι, θέλει μελέτη η διάσταση αφού αυτό το backpressure διαμορφώνεται από την διάμετρο (βλέπε σαξόραλλα, χόντα κτλ σύνολα που αγαπάνε στροφάρισμα και είναι πολύ επιρρεπή σε λάθος διαστάσεις εξάτμισης).
Ο καθένας έχει την γνώμη του βέβαια..
Απλά, όταν εγώ έβαζα από μπροστά μέχρι πίσω 63,5 όταν όλοι μου έλεγαν για 55άρα τώρα έχω βρεθεί στα ψηλά να σκάω καρότσες-καρότσες-καρότσες σε οτιδήποτε με ίδιο σεταπ.
- kostas_yaraki
- Εμαθα να ξεκινάω.

---------------------------delete
Last edited by kostas_yaraki on Mon May 30, 2011 1:20 am, edited 1 time in total.
-
Gazofonix
- Administrator

Κωστα γιατι εισαι απολυτος στο οτι κανεις δεν ξερει τι ειναι το backpressure?
Αν στο δικο σου αμαξι δουλευει τοσο τελεια η 63.5 και δεν εχετε καμεια απολυτος αλλη διαφορα με αλλα αμαξια (Yaris) με ιδιο setup γιατι δεν τα καναν ολοι 63.5 η ακομα καλυτερα γιατι δεν τι κανατε 70?Θεμα χωρου σιγουρα δεν ειναι.
Αν στο δικο σου αμαξι δουλευει τοσο τελεια η 63.5 και δεν εχετε καμεια απολυτος αλλη διαφορα με αλλα αμαξια (Yaris) με ιδιο setup γιατι δεν τα καναν ολοι 63.5 η ακομα καλυτερα γιατι δεν τι κανατε 70?Θεμα χωρου σιγουρα δεν ειναι.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- kostas_yaraki
- Εμαθα να ξεκινάω.

Είμαι απόλυτος Gazofonix (δεν γνωρίζω το πραγματικό σου όνομα) επειδή όταν έκανα την μετατροπή γύρισα ~12 εξατμισάδες και άκουσα ~15 διαφορετικές εκδοχές για το τι εστί back pressure .
Έψαξα το μισό google και όταν εστίασα στους Αμερικάνους (που αλλού;) που σαν ιδέα έχουν να στραγγίξουν και το τελευταίο άλογο από ατμοσφαιρικά μεγαθήρια των 5000+ κυβικών είδα πως το θέμα εξάτμιση έχει πολλές πτυχές .
Το συμπέρασμα στο οποίο εγώ κατέληξα (με την δική μου,περιορισμένη ίσως, αντίληψη) είναι πως η εξάτμιση είναι μία...ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ .
Σκέψου τι θα έκανες εσύ στο...σπίτι σου αν σου δινόταν η ευκαιρία να φτιάξεις μία..
Ξέρεις, δεν είναι ανάγκη να χωράει να περάσει οριακά το...πράμα (if you know what i mean..)
Το backpressure τελικά είναι έννοια αλληλοεξαρτώμενη από σύστημα εξαγωγής και μοτέρ που κανείς μας εδώ πέρα δεν μπορεί να ξέρει (ανέφερα παραπάνω την διαδικασία μέτρησης της "μονάδας" αυτής αφού δεν είναι κάτι χειροπιαστό) .
Στο τελευταίο που με ρωτάς...δεν την έκανα 70 γιατί απλά δεν είχα χώρο..Αν είχα χώρο θα την έκανα και παραπάνω
Ίσως ο Φώτης ή άλλα άτομα από εδώ που ασχολούνται και λίγο πιο επαγγελματικά με το θέμα βελτίωση θα μπορούσαν να καταθέσουν την άποψη τους τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά .
Έψαξα το μισό google και όταν εστίασα στους Αμερικάνους (που αλλού;) που σαν ιδέα έχουν να στραγγίξουν και το τελευταίο άλογο από ατμοσφαιρικά μεγαθήρια των 5000+ κυβικών είδα πως το θέμα εξάτμιση έχει πολλές πτυχές .
Το συμπέρασμα στο οποίο εγώ κατέληξα (με την δική μου,περιορισμένη ίσως, αντίληψη) είναι πως η εξάτμιση είναι μία...ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ .
Σκέψου τι θα έκανες εσύ στο...σπίτι σου αν σου δινόταν η ευκαιρία να φτιάξεις μία..
Ξέρεις, δεν είναι ανάγκη να χωράει να περάσει οριακά το...πράμα (if you know what i mean..)
Το backpressure τελικά είναι έννοια αλληλοεξαρτώμενη από σύστημα εξαγωγής και μοτέρ που κανείς μας εδώ πέρα δεν μπορεί να ξέρει (ανέφερα παραπάνω την διαδικασία μέτρησης της "μονάδας" αυτής αφού δεν είναι κάτι χειροπιαστό) .
Στο τελευταίο που με ρωτάς...δεν την έκανα 70 γιατί απλά δεν είχα χώρο..Αν είχα χώρο θα την έκανα και παραπάνω
Ίσως ο Φώτης ή άλλα άτομα από εδώ που ασχολούνται και λίγο πιο επαγγελματικά με το θέμα βελτίωση θα μπορούσαν να καταθέσουν την άποψη τους τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά .
- punto1410
- Μαθαίνω να στρίβω.

Θα συμφωνίσω με yaraki.
Η εξάτμιση στα τουρμπάτα είναι το downpipe. Μετά βάλτε και μπατζούκα.
Επίσης αν παίζει ρόλο η διάμετρος με την απόδοση των αυτοκινήτων, τότε λανθασμένα αναφέρεστε βάσει ιπποδύναμης.
Αν παίζει κάτι ρόλο (έστω στο dp), αυτό είναι η ροπή του αυτοκινήτου. Ενα σαξόραλλο 2ο στάδιο με 200 άλογα δε βγάζει περισσότερα καυσαέρια από ένα 20vt στο over του. Μπορεί να βγάζουν τα ίδια άλογα στις ψηλές στροφές. Το vag θα θέλει μεγαλύτερη διάμετρο. Το σαξόραλλο μικρότερη.
Κώστα εσένα το αμάξι σου δε πάει καλύτερα λόγω εξάτμισης......... ποντίκαρε....
Η εξάτμιση στα τουρμπάτα είναι το downpipe. Μετά βάλτε και μπατζούκα.
Επίσης αν παίζει ρόλο η διάμετρος με την απόδοση των αυτοκινήτων, τότε λανθασμένα αναφέρεστε βάσει ιπποδύναμης.
Αν παίζει κάτι ρόλο (έστω στο dp), αυτό είναι η ροπή του αυτοκινήτου. Ενα σαξόραλλο 2ο στάδιο με 200 άλογα δε βγάζει περισσότερα καυσαέρια από ένα 20vt στο over του. Μπορεί να βγάζουν τα ίδια άλογα στις ψηλές στροφές. Το vag θα θέλει μεγαλύτερη διάμετρο. Το σαξόραλλο μικρότερη.
Κώστα εσένα το αμάξι σου δε πάει καλύτερα λόγω εξάτμισης......... ποντίκαρε....
Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας.................θα πας εκεί που κοιτάς.......