kostas013 - Mk2 HGT Abarth 5D DTA stand alone

Εδώ θα γράφουμε τίς βελτιώσεις πού έχουμε κάνει ό κάθε ένας ξεχωριστά στό αμάξι τού

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
Gazofonix
Administrator
Administrator

Re: kostas013 - mk2 1.2 16V

Post by Gazofonix » Fri Mar 25, 2011 3:37 pm

Gazofonix wrote:Ειναι πιο σκληρα σιγουρα.Απλα ΜΗΠΩΣ δεν κατεβεις ουτε 1.5 ποντο?Παντος το να δωσεις λ7 για 1 ποντο κατω................μαλλον δεν ακουγετε καλο.Κατεβασε το σπιρωμα απο το καλαμι του αμορτισερ καλυτερα κανα 2 ποντους και θα ερθεις στα ισα σου. :wink:

Και ρωταω....................ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ Η ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΠΙΑΤΕΛΟΥ????????? :x
Μην βγαζετε λαθος συμπερασματα αν δεν το κατανοησατε στο επακρο.Καλυτερα πειτε ρε θειο τι εννοεις παρα να πιασουμε κουβεντα για κομμενα ελατηρια και αλλα τετοια κατσαρα που καναν πριν 30χρονια............ :!:

Αυτο που κανεις ειναι να βγαλεις το αμορτισερ και να το πας σε μηχανουργειο.Κατεβαζεις το ΣΠΙΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ στον τορνο κανα 2 ποντους (και μαζι κατεβενει και το stop που κανει το πανω πιατακι) οποτε κερδιζεις περιπου κανα ποντο (αφου τοσο θες) και μια σχετικη προφορτιση ελατηριου μιας και το σφυγκεις παραπανω. :wink:

AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Fri Mar 25, 2011 9:55 pm

Ρε γκαζοφονίξ,στον Κώστα απευθυνόμουν....Αυτος πιο πάνω εγραψε να κόψει μια σπείρα....Να σε ρωτήσω κάτι by the way.....Τι αμορτισέρ σου στη μποτα εχει σπείρωμα????Για να ξερουμε τι λέμε κιόλας...Κατ'εμέ το παλικάρι να παει σε εναν γνωστό αμορτισερά στην Αθήνα να το μετατρεψει σε Coilover(πιατέλα και σπειρώματα) παρά να προσπαθει να βγάλει άκρη με φαρδιά ελατηρια...Παρ'το αυγό και κούρευτο....

christosl
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by christosl » Sat Mar 26, 2011 1:33 am

Gazofonix και εγω στον Κώστα απευθυνόμουν...
Όπως λέει και ο Μπάμπης : Ειπαμε.Τα κιτρινα ειναι πιο γρήγορα........

Giallo HGT mk2b

blade87
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by blade87 » Sat Mar 26, 2011 4:30 pm

καλοριζικο φιλε μου
PUNTO POWER FOR EVER

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Thu Apr 07, 2011 5:17 pm

αλλαχθηκε και η εξατμιση σημερα με inox σωληνα διαμετρου 45mm εσωτερικα και 48mm εξωτερικα απο 42 και 45 αντιστοιχα η μαμα, αλλαχθηκε σπειραλ, μεσαιο και αφησαμε το τελικο της remus που φοραγα :grin: :grin:
διορθωσαμε και την καγκουρια του προηγουμενου ιδιοκτητη που ειχε αλλαξει το μεσαιο που απο εσωτερικη διαμετρο 42 πηγαινε στο 65!!!! :shock: :shock: PDT_Armataz_01_05 PDT_Armataz_01_05

επομενο βημα χταποδι :D PDT_Armataz_01_06
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Thu Apr 07, 2011 6:58 pm

Μια χαρα Κωστα.Ακου και το κορυφαιο.Σε απλη ερωτηση σε εργοστασιο εξατμισεων μου ειπαν οτι περι τα 300€ (λιγοτερο αλλα δεν θυμαμε ποσο ακριβως) χταποδι και μεταλλικο καταλυτη (κατω απο το πατωμα) και μαλιστα ειναι η λυση που προτυνουν ακομα και σε μαμα αμαξια που δεν ασχολουντε με βελτιωσεις- μετατροπες μιας και ο #@$% ^καταλυτης μας κανει κανα 5-6 κατοσταρικα. :???:
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Thu Apr 07, 2011 7:02 pm

GRIGIO wrote:Ρε γκαζοφονίξ,στον Κώστα απευθυνόμουν....Αυτος πιο πάνω εγραψε να κόψει μια σπείρα....Να σε ρωτήσω κάτι by the way.....Τι αμορτισέρ σου στη μποτα εχει σπείρωμα????Για να ξερουμε τι λέμε κιόλας...Κατ'εμέ το παλικάρι να παει σε εναν γνωστό αμορτισερά στην Αθήνα να το μετατρεψει σε Coilover(πιατέλα και σπειρώματα) παρά να προσπαθει να βγάλει άκρη με φαρδιά ελατηρια...Παρ'το αυγό και κούρευτο....

Εν αρχη να απαντησω (καλιο αργα παρα ποτε μιας και τωρα το ειδα) σε αυτο που λες Αντωνη.Οχι ΔΕΝ εχει σπιρωμα στην "μποτα" ειναι το κλασσικο σφραφισμενο μαμα αμορτισερ.Το σπιρωμα στο οποιο εκενα αναφορα ειναι το τερμα πανω στο καλαμι του αμαρτισερ.Εκει που πιανει το top-mount δλδ.Εκεινο κατεβαεις κανα 2-3 ποντους οποτε και ουσιαστικα με το σφυξιμο και κανα ποντο κερδιζεις αλλα και προφορτισμενο ειναι σαν ελατηριο. :wink:

Παντος το να τα κανει μετατροπη σε Coilover ειναι οντως..................καπως περιεργο και μαλλον δεν αξιζει απο αποψη κοστους. PDT_Armataz_01_04

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Thu Apr 07, 2011 8:35 pm

Gazofonix wrote:Μια χαρα Κωστα.Ακου και το κορυφαιο.Σε απλη ερωτηση σε εργοστασιο εξατμισεων μου ειπαν οτι περι τα 300€ (λιγοτερο αλλα δεν θυμαμε ποσο ακριβως) χταποδι και μεταλλικο καταλυτη (κατω απο το πατωμα) και μαλιστα ειναι η λυση που προτυνουν ακομα και σε μαμα αμαξια που δεν ασχολουντε με βελτιωσεις- μετατροπες μιας και ο #@$% ^καταλυτης μας κανει κανα 5-6 κατοσταρικα. :???:

:shock: σημερα που ρωτησα τον εξατμισα μου ειπε καταλυτης 250-300 και χταποδι 300-350περιπου

κανα 600αρι συνολο δηλαδη!!!
καλη περιπτωση αυτο που λες
για μαθε περισσοτερα και μηπως κανουμε κανα group buy και μας ερθει καλυτερα γιατι και ο αντωνης σιγουρα θα θελει....

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Apr 10, 2011 2:53 am

Ξανακανω ενα τηλ Δευτερα-Τριτη να δω ΜΗΝ και εγινε κανα λαθος στην συνενοηση,μαθαιν τιμες λιανικης και ποσο κατω μπορει να τα παρουμε σε περιπτωση ομαδικης αγορας.Μεσα στην εβδομαδα θα εχουμε απολυτη εικονα. :wink:

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Wed May 04, 2011 2:43 pm

αλλαχθηκε σημερα το φιλτρο λαδιου αναθυμιασεων και βαλαμε δοχειο αναθυμιασεων

Image

Uploaded with ImageShack.us

επισης ανοιχθηκε το φιλτροκουτι βγηκε ο πνιχτης απο μεσα...
κοπηκε ο σωληνας που ενωνε την εισαγωγη αερα με το φιλτροκουτι και επισης κλεισαμε την τρυπα εκει να μην χανω αερα
τις μπροστα τρυπες τις μεγαλωσαμε κι αλλο και τις ενωσαμε τις 2 ενω η τριτη εκλεισε
και βαλαμε 60μμ σωληνα σπιραλ απο την μετωπη και πηγε κατευεθαιν στο φιλτροκουτι και το χτισαμε γυρω γυρω με σιλικονη ανθεκτικη για να μην εχω και απο εκει απωλειες...
απο τις πρωτες εικονες που ειχα, στροφαρω πιο ανετα στις υψηλες στροφες και τραβαει λιγο καλυτερα....

Image

Uploaded with ImageShack.us

το ξερω οτι καλυτερα σκουπα η οποια καποια στιγμη θα μπει αλλα αυτη η πατεντα βελτιωνει πολυ την ροη αερα στο φιλτροκουτι το οποιο μαμα εχει 2 πνιχτες αερα...

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Wed May 04, 2011 2:46 pm

(για να μην φαινεται ασχημα το λευκο στην σιλικονη περιμενω μεχρι το απογευμα να στεγνωσει και μετα μπορει να βαφτει με σπρει...)

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Wed May 04, 2011 2:58 pm

α το καλυτερο σημερα...

ενω ειμαι στον αυγεροπουλο και προσπαθουμε να βαλουμε το δοχειο
ερχεται ενα παιδι και μ λεει απο το puntoclub ε? και στο ρυθμισε ο λεκατσας? (ακα revlimit)
του λεω ναι
μου κανει ψευδωνυμο?
του κανω kostas013
και μ λεει ειμαι ο devious, εχω καιρο να γραψω στο club........

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Tue May 10, 2011 2:35 pm

καινουριος ιμαντας δυναμο σημερα και σερβις στα φρενα να ειναι ετοιμοπολεμα στο super lap
επισης τοποθετηθηκαν καινουρια ελατηρια, eibach 30mm
επισης ανοιξαμε στα κονι την πανω βιδα και την καναμε οβαλ για να ρυθμιζεται το καμπερ
αυτην την στιγμη ειναι -2,45' μοιρες δεξια και αριστερα (και ειναι το μεγιστο σημειο)
για την πιστα (εχοντας μονο 2 semi λαστιχα που θα μπουν μπροστα ) θα ρυθμιστει το καμπερ λιγοτερο για να μην φερω σβουρες
τελος σφιξαμε μιση βολτα τις πισω αναρτησεις για να ειναι στην ιδια ρυθμιση χειμωνα-καλοκαιρι χωρις να εχω προβληματα ειναι σκληρο, μαλακωσε (με την ανοδο της θερμοκρασιας το καλοκαιρι ζεσταινονται τα λαδια και για προστασια της αναρτησης μαλακωνει λιγο σε σχεση με τον χειμωνα)

μια φωτο απο το χαμηλωμα (ναι ειναι πολυ βρομικο το ξερω :P)

Image

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Sat May 14, 2011 2:08 pm

τοποθετηθηκε σημερα σκουπα απο citroen c2 με χοανη omp

μεγαλη διαφορα σε σχεση με το ελευθερο που ειχα..
και απο αποψη επιδοσεων και απο αποψη θορυβου :P

Image

phillip_punto
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by phillip_punto » Tue May 17, 2011 11:43 am

ωρεα η σκουπα μεγια.... ποσο σου κοστισε..??? στο δικο μοy το punto elx θα κανει απο c2

Post Reply

Return to “Περιγραφή Βελτιώσεων Αυτοκινήτων Μελών”