Μετατροπή ταμπούρων σε δισκόφρενα για Punto Mk2 & Mk2b..

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
Coach
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Coach » Wed Nov 26, 2008 9:16 am

Bill απο σενα κρεμομαι και το ξερεις!Και για τους υπολοιπους , ειχαμε καποια προβληματακια και καθηστερει λιγο η μετατροπη!

Colin McRae - Θεός

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Wed Nov 26, 2008 2:21 pm

Νικο τι προβλημα εχετε ??
Punto HGT SC Evo

Coach
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Coach » Wed Nov 26, 2008 4:49 pm

Πετρο μπηκαν καταρχην σωληνακια μεταλικα μπρος μεσαια και θα μπουν και τα πισω!Και υγρο φυσικα!Το θεμα ειναι οτι αν και ολα βιδωνουν κανονικα και μια χαρα στην θεση τους η δαγκανες που μου πουλησε καποιος(φταιω και εγω βεβαια!) ειναι μαλλον απο gt1!Το προβλημα ειναι οτι δεχονται το πιαστρακι τις ντυζας του χειροφρενουν απο κατω και πολυ κοντα στον αξονα και δεν περναει η ντυζα με τιποτα!Και δεν γυνονται και μετατροπη δυστηχως για να παει απο πανω οπως ειναι η δικιες σου ας πουμε παραδειγμα!Οποτε ψαχνω για δαγκανες απο gt3 η bargeta που γινεται η μετατροπη για προς τα πανω!
Colin McRae - Θεός

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Wed Nov 26, 2008 5:19 pm

μαλιστα...
καλα υπαρχει κ αλλη καλυτερη λυση αλλα εφοσον εχεις περασει τις κεντρικες σωληνωσεις κ τα σωληνακια πισω δεν παιζει πλεον (δεν αξιζει κ οικονομικα..)
θα σου προτυνα να βρεις (οπως λεω κ σε ολους) δαγκανες απο HGT - Stilo - coupe (απο καποια συγκεκριμενα) που ειναι αυτες που φοραει το αμαξι κ σαν 1.8 εκδοση να εισαι εργοστασιακος.
Punto HGT SC Evo

Coach
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Coach » Wed Nov 26, 2008 9:00 pm

Για πες πετρο την καλυτερη λυση και αχρειαστη ας ειναι!Συμφωνω σε αυτο που λες αν και συμφωνα με αυτα που λεει ο Βασιλης κατα βασην οι δαγκανες που αναφερεις με τις δαγκανες του gt ειναι ιδιες!Ιδιο πιστονι σιγουρα!Το θεμα ειναι οτι χρειαζονται και διαφορετικα πλακακια αν παω σε αυτες τις δαγκανες και μπαινουμε ξανα σε δουλειες!
Colin McRae - Θεός

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Nov 27, 2008 10:51 am

ιδιες ειναι απο την μερια που το λες.
δεν αντιλεγω καλα σου λεει ο Βασιλης.
απλα με της δαγκανες που σου λεω εχει τα παντα διαθεσιμα χωρις τρεξιμο.
και εφοσον ολα υπαρχουνε κ το αμαξι σου εχει το μεγαλο μοντελο που τα φοραει δεν βλεπω το λογο να μπλεκει κανεις.
εγω απο αυτη την αποψη το λεω.
δεν εχω προβλημα στο να κατασκευαστει κατι για να γινει κατι , αλλα οταν υπαρχει ετοιμο κ δεν τιθεται καποιο θεμα προσωπικα ειμαι της αποψης οτι περνεις εκεινο κ τελειωνεις.

η αλλη λυση ειναι να βαλεις μακρυτερες ντιζες (η φθηνη λυση εκ των δυο) αλλα κ παλι το να περνανε απο κατω ειναι παλιο συστημα....κ οχι καλο μιας κ μονιμα κρεμαει το σωληνακι απο κατω...

και η αλλη λυση η οποια ομως κοστιζει περιπου 250ε ειναι υδραυλικο χειροφρενο.
καταργεις τις ντιζες τελειος.
καταργει τις σωληνες (η αναλογα μερος αυτον) απο κατω κ περνας απο την αντλια στο χειροφρενο κ πισω απο εκει στις δαγκανες.
το συνολικο αποτελεσμα ειναι το καλυτερο ολων , αλλα οπως σου ειπα τωρα που εχεις κανει οσα εχεις κανει αστο μην το σκεφτεσαι καν..
Punto HGT SC Evo

Coach
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Coach » Thu Nov 27, 2008 11:28 am

Καλο θα ηταν το υδραβλικο ναι!Θα το κανεις εσυ?Εχεις δικιο σε αυτο που λες συμφωνω οτι θα ηταν καλητερο χωρις τρεξιματα αλλα απο οτι ειχε πει ο Βασιλης ηταν αρκετα ακριβοτερα οσα χρειαζομασταν απο οτι τελικα κοστιζουν αυτα που θελουμε να βαλουμε!Γιαυτο πηγαμε σε αυτην την λυση!Βασικα ο Βασιλης πηγε και εγω εκανα οτι ειπε μιας και τις δαγκανες αυτες τις εχω κανα δυο χρονια τωρα!
Colin McRae - Θεός

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Nov 27, 2008 12:08 pm

καλα να μην χαλαμε το θεμα , αστο το δικο μου αμαξι , δεν ειναι απολυτα αρμοστα οσα κανουμε εκει περα για να πεις οτι τα κοπιαρεις σε καθημερινο αμαξι.
Παντος ναι αν κ δεν χρησιμοποιω το χειροφρενο ποτε (για να με ενδιαφερει η ποιοτικη λειτουργια του) θα το κανουμε σε εμενα.
περιμενω το χειροφρενο απο εξωτερικο μαζι με την αντλια κ ο λογος ειναι οτι αφου κανεις την δουλεια καντην σωστα. θα μπει ο κατανεμητης μεσα ας μπει κ διπλα το χειροφρενο απο τωρα να μην εχεις κοπτοραπτικες μετα.
Punto HGT SC Evo

Coach
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Coach » Thu Nov 27, 2008 12:18 pm

Απλα ενημερωτικα ρωτησα δεν τυθεται θεμα copy-paste!Στο θεμα μας παντος τα φρενα θα γινουν παει και τελειωσε!Εχω νευριασει παρα πολυ με το θεμα και την γκαντεμια μου αλλα δεν θα μουν πουν οχι δυο παλιοδαγκανες.Τελειωσε!
Colin McRae - Θεός

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Nov 27, 2008 12:31 pm

na γινουνε :-)
αυτο που κανεις + σωληνακια υψηλης ειναι Must για ολους.
Punto HGT SC Evo

Coach
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Coach » Thu Nov 27, 2008 12:56 pm

Ετσι ακριβως!
Colin McRae - Θεός

Gazofonix
Administrator
Administrator

Re: Μετατροπή ταμπούρων σε δισκόφρενα για Punto Mk2 & Mk2b..

Post by Gazofonix » Wed May 26, 2010 6:54 pm

Για να ξεθαψω λιγο το θεματακι................
Δεν θα ηταν ποιο ευκολο αν αντι για δαγκανες,βασειις,πλακακια κλπ περναμε εναν κομπλε αξονα απο HGT (ή ταιριαζει και απο αλλο μοντελο και αν ναι ποιο? πχ gt3),να περναμε και 2 ντιζες για δαγκανες και 2 μαρκουτσια επισης για δαγκανες?
Επειδη κατι μου λεει οτι τα ταμπουρα πισω δεν θα τα χωνεψω ποτε (ο ανθρωπος πηγε στο φεγγαρι και αυτοι ακομα βαζουν ταμπουρα) για να ακουσω καμεια γνωμη.Μιλαμε για μκ2 sporting.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed May 26, 2010 7:02 pm

Η απαντηση ειναι απλη Μπαμπη:Ποσα τρακαρισμενα HGT-δοτες γνωριζεις για να παρεις ολο τον πισω αξονα..?Και απο αυτα, για ποσα εισαι σιγουρος πως ειναι στην ιδια ή καλυτερη κατασταση απο τον δικο σου..?
Το GT δεν εχει καν ημιακαμπτο οποτε το ξεχνας..

Κλεινοντας να υπενθυμισω για οσους δεν το γνωριζουν πως το μεγαλυτερο μερος της πεδης το προσφερει το εμπρος συστημα οποτε καλο ειναι η βελτιωση να αρχιζει απο εκει.
:-)
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Wed May 26, 2010 7:13 pm

Με λιγο υπομονη κατι θα βρεθει.Δεν μπορει.Fiat ειναι.Εχει αντ/κα και στο περιπτερο.Απλα περνεις ολο τον αξονα και κρατας το "κουτσουρο" απο το δικο σου.Τα αλλα ομως ειναι ετοιμα για πανω.Μια και καλη.Επισης πολυ δυνατα πισω φρενα κανεις με ταμπουρα απο Marea τα οποια ειναι 22αρια σε αντιθεση με τα δικα μας που ειναι 16 αν θυμαμε καλα.
Για τα μπροστα τι εχεις να προτεινεις?
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed May 26, 2010 7:17 pm

180mm ειναι των μκ2.Του marea δεν γνωριζω τεχνικα στοιχεια αλλα του μκ2β(1.4) ειναι επισης 220 :-)

Για μπροστα ,η πρωτη οικονομικη και αρκετα καλη λυση εχει παρουσιαστει απο τον Βασιλη επισης:
284mm δισκοι + δαγκανες =υπαρχει αντιστοιχο θεμα οποτε ριξε μια καλη ματια ;-)
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”