Bucket καθίσματα

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Βucket seats

OMP TRS-TRS plus
3
21%
Sparco sprint V
9
64%
Sabelt FIA Racer Duo
2
14%

Total votes: 14

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Jun 06, 2008 5:49 pm

Μπορει να μπει κανονικοτατα....
μπορεις να εχεις με ολοκληρο μπακετ συνοδηγου κανονικο ανοιγμα για προσβαση πισω, απλα θα εχεις αναγκαστικα και σιδηροδρομο....;-) !! Ολα γινονται , τα εχουμε κανει εδω και ποσα χρονια αυτα , στα λογια μονο υπαρχει κολημα , οχι στην πραξη σε αυτο το θεμα.

απο εκει κ περα , οπως ειπα και πεσατε ολοι να με φατε , εμενα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι οπως περνεις 1 για εσενα περνεις 1 και για διπλα. Δικη μου αποψη παντα. Οπως πηρες το ενα , με λιγο υπομονη μπορεις να παρεις και το αλλο. απλα με υπομονη, Ολα γινονται.
δεκτον να μην θελετε να ταλαιπωρητε τον συνοδηγο (και εμενα σαν οδηγος δεν θα μου αρεσε αλλωστε ποσο μαλλον συνοδηγος.

αλλα ! γιατι δεν καταλαβατε τι θελω να πω , η δεν αφορουσε ατομα που θελουνε να κανουνε χρηση του αυτοκινητου τους σε αγωνες / trackdays κτλ, αλλα τους "street racers.." ,
δηλαδη για να διατηπωσω αλλιως..
ΠΟΤΕ δεν εχετε βαλει 2ο ατομο μεσα να πιεσεται το αμαξι σας σε δρομο / πιστα και να ειστε εσεις με το bucket k 4oν σημειων δεμενοι κ ο συνοδηγος (αντρας γυναικα..) με την μαμα ζωνη κ το μαμα καθισμα ??
αν δεν το εχετε κανει κ δεν το κανετε , μπραβο ειστε ωραιοι κ σας χαιρομαι (ετσι πρεπει να γινεται αλλωστε)
αν το κανετε ομως , ειστε αυτη η περιπτωση που δεν μου αρεσει κ αναφερομαι ποιο πανω.

εγω πχ δεν περνω ΠΟΤΕ συνοδηγο σε πιστα μαζι μου , κ αν ποτε τον παρω μεσα (μεχρι σημερα δεν εχω παρει ποτε...) θα κινηθω ποιο αργα αισθητα..
αν κ εσεις κινηστε με το ιδιο σκεπτικο , ναι ειναι ανουσιο το δευτερο bucket.
δεν ξερω αν με πιανετε τι θελω να πω !

Punto HGT SC Evo

staikos
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by staikos » Fri Jun 06, 2008 8:23 pm

Ναι οκ! Πάντα με σύνεση, αν και αυτή την ξεχνάμε που και που. Αλλά ούτως ή άλλως όταν έχεις κάποιον δίπλα και ρολλ μπαρ που λέει ο λόγος να διαθέτεις, πάλι υποσυνείδητα κρατιέσαι. Δεν φταίει τπτ ο άνθρωπος, και είναι κρίμα να το έχεις βάρος στην συνείδησή σου.

Ακούω κάποιους που σε ατύχημα που είχαν και χτύπησε ο συνοδηγός ή στη χειρότερη... , να λένε καλύτερα να ήμουν εγώ στη θέση του. Πραγματικά σε βασανίζει.

Μιά φορά έχασα για λίγο την σύνεση, που λέγαμε, και έκανα τετακε με τον αδερφό μου μέσα και τον κολλητό μου, σε βουνίσιο δρόμο με χλμ. Με καμια 90χλμ/ωρα και πλάγιασμα για καπου 50 μετρα, αφού τελικά παραμείναμε μέσα στο δρόμο και δεν πάθαμε το παραμικρό , ούτε το αυτοκίνητο γρατζουνιά (υπάρχει Θεός...), αυτό που σκέφτηκα ήταν αμέσως τι κάνω;;; δεν μου φταίνε τπτ οι άλλοι. Πραγματικά φοβήθηκα πάρα πολύ, και για μένα αλλά και για τους άλλους δύο.
ImageImage

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Sat Jun 07, 2008 12:41 am

oti Και να εχεις πρεπει να εισαι επιφυλακτικος οταν δεν εισαι μονοκαβαλος.
αυτο ακριβως λεω κ εγω , για αυτο και ποτε δεν περνω συνοδηγο μεσα.
για αυτο κ επιμενω οτι οτι κανεις για εσενα (οδηγο) πρεπει να κανεις τουλαχιστον τα ιδια για τον συνοδηγο σου.

Οπως λες κ εσυ δε θα ηθελα ποτε να εχω βαρος στην συνηδηση μου ενα ατυχημα με κοστος σε τριτον απο δικα μου χερια.
Εσυ Σακη το καταλαβαινεις αυτο κ το αποδεικνυεις κιολας , αλλα εγω θελω να το λεω να το ακουνε κ αλλοι.
που ξερεις ισως καποια στιγμη καταλαβουνε οτι καλο ειναι να φυλας τα ρουχα σου παρα να τα ψαχνεις να τα βρεις...

Ειναι ωραιες οι δοξες και οι δαφνες κ ουδεις τις αρνηθηκε...
αλλα λιγοι αποδεχτηκανε τον πονο για να τις αποκτησουν...
Punto HGT SC Evo

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Jul 03, 2008 11:11 am

Αν και νομιζα οτι ειχε ξεχαστει το θεμα,τελικως εγινε καλη συζητηση.Απλως εγω δεν το πηρα χαμπαρι με τις "νεες δημοσιευσεις" :-).
Επι του θεματος ,1ον τα recaro ειναι πολυ εως απειρως καλυτερα απο τα bucket που αναφεραμε .
Απο εκει και περα μεχρι προσφατα δεν γινονταν χρηση HANS αλλα πλεον ειναι "υποχρεωτικη" και προφυλλασει σε περιπτωση συγκρουσης στα αγωνιστικα.Σε αντισταθμισμα σε ενα πολιτικο νορμαλ αυτοκινητο που δεν διαθετει ρολ-κειτζ ,αλλα μονο πολλα τμηματα απορροφησης ενεργειας ισως και να μην ειναι τοσο επικινδυνο αφου τελικως η ενεργεια της προσκρουσης δεν θα μεταφερθει ολη στο σωμα.Απλως ηταν μια απορεια που ειχα και ηθελα να ακουσω και την αποψη σας :-).Επισης βεβαιως και δεν πιστευει κανεις οτι θα τρακαρει,αλλα να που ερχεται πανω σου ο απεναντι χωρις να το θες..
Αναφορικα με το 1ή2 μπακετ,1ον εαν αναφερομαστε σε αυτοκινητο βολτας/πολης και δεδομενου οτι η καμπινα πρεπει να εξυπηρετει με ολους τους τροπους τον οδηγο,ειμαι υπερ του ενος καθισματος.Βεβαιως οι πιο πολλοι που εχω ακουσει μιλανε για ασχημια λογω ανομοιομορφιας.Προσωπικα διαφωνω.Εκτος του χρηματικου ,ειναι και η ανεση οπως πολυ σωστα ειπατε..Και ενα βημα παρακατω ειναι και η χρηση ή οποια περιοριζεται κατα πολυ ειδικα οταν τοποθετουνται ιδια μπακετ και μαλιστα μη ανακλινομενα.Τοτε ειναι που καταληγει σε διθεσιο το αυτοκινητο(3θ συζητηση) παρολο που το κολπο με τον σιδηροδρομο δειχνει να βοηθαει την κατασταση-ακομα και σε εργοστασιακο καθισμα δεν χωραει πολλες φορες ουτε με δυσκολια να περασει ανθρωπος).Βεβαιως δεν θιγουμε καν το θεμα της "γκαρσονιερας" :-) :-P
Οσον αφορα την ασφαλεια του συνοδηγου εν'μερη οταν θα αποφασισεις να υπερβεις την καθημερινη οδηγηση ωστε να νιωσετε λιγη αδρεναλινη παραπανω,ναι σιγουρα χρειαζεται ο αντιστοιχος εξοπλισμος.Επειδη ομως συνηθως δεν ειναι ετσι πιστευω οτι δεν ειναι απαραιτητος.Βεβαιως "ανοησιες" με αλλους μεσα ειναι κακο πραγμα(προσωπικα εχω κανει παλαιοτερα αλλα μετα απο ωριμη σκεψη και αναποληση θεωρω οτι δεν χρειαζονται αλλοι "ηρωισμοι" χωρις ομως να το μετανιωνω-τελος καλο ολα, καλα που λενε!) και πρεπει να αποφευγονται και καλο ειναι να εχουμε και στο νου μας οτι οποιος βρισκεται στο αμαξι μας ειναι ευθυνη μας.Κατα συνεπεια πρεπει να προφυλασσουμε πρωτα αυτον/αυτους και μετα εμας με οτι μπορει να σημαινει!

Επι του θεματος εγω βγηκα απο την δυσκολη αποφαση τοποθετησης αφου αποχωριζομαι την Μia τουλαχιστον προσωρινα..:-)
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Jul 03, 2008 11:40 am

me full bucket, περναγα σε cinquecento πισω κανονικα απο του συνοδηγου χωρις καμια διαφορα απο το μαμα καθισμα.

αμα κοβει το μυαλο αυτου που στα τοποθετει σου δινει την λυση αμεσως χωρις προβληματα.
απλα αναγκαζεσαι στο συνοδηγο να χρησιμοποιηεις σιδιροδρομο , καμια αλλη υποχωριση.

απο εκει κ περα το εν λογο θεμα γιατι μακρυγορηθηκε πολυ κ στα λογια ολα καλα ειναι αλλα..
ο καθενας τετοιου ειδους θεματα τα κρινει απο προσωπικης αποψεως παντα, οποτε περι ορεξως που λεμε...

ΥΓ: Ο σωστος εξοπλισμος για την αναλογη χρηση ειναι παντοτε σε ολα τα πραγματα απαραιτητος.
αυτο ειναι κανονας σε ολα τα πραγματα στην ζωη , οχι μονο στο αμαξι.
Punto HGT SC Evo

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Jul 03, 2008 11:52 am

Παντος γενικα , αυτη η οικογενεια καθισματον που αναφερεται ποιο πανω (τα σωληνωτα) δεν ειναι τοσο απανθρωπα κ γενικα ειναι φιλικα με τα μαλακα μορια του σωματος.
τα fiberglass-kevlar ειναι σκληρα οποτε δεν υπαρχει λογος τρελης ανησυχιας...
Punto HGT SC Evo

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Thu Jul 03, 2008 5:24 pm

επισης να επανελθω και να πω οτι για να μπει το bucket σε μαμα σιδηροδρομο ειναι πολυ δυσκολο και θελει πολλες ωρες δουλειας.
εγω το χω βαλει αλλα ειναι στραβα...(λιγο)αλλα ετσι κι αλλιως δεν εχω και πολλα περιθωρια να το μετακινησω.ολη η Ιστορια παντως ειναι να το κεντραρεις σωστα για να εχεις τον πληρη ελεγχο.
επισης ειναι κορυφη σε αισθηση αλλα και ΠΑΡΑ πολυ Αβολο.στη 1 ωρα οδηγησης εχεις παθει λουμπαγκο.αλλα"μπρος τα καλη τι'ναι ο πονος"
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Thu Jul 03, 2008 8:10 pm

Να παρατηρησω πώς το sprint IV με βολεύει προσωπικά πιο πολύ από το V.Το V έχει στενή 'λεκάνη',είναι ρηχό και πλεονεκτεί στους ώμους(πιο ανοιχτοί).Κατα τα άλλα το IV εφάρμοσε καλύτερα στο σώμα μου και δεν σφήνωσα όπως με το V.Ρε Πάνο απορώ πως εσύ και ο Σάκης μπαίνετε σε αυτό το κάθισμα!

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Thu Jul 03, 2008 11:32 pm

του Σακη το καθισμα εχει βαθυνει(εχει παρει τη φορμα του!).ειναι εντελως διαφορετικο το ενα με το αλλο.του Σακη ειναι ολοκαινουργιο για αυτο σου φαινεται σφιχτο.
παντως οταν το τοποθετησεις ειναι εντελως διαφορετικα τα πραγματα.οταν το βολεψεις στο αμαξι σου θα μπορεσεις να καταλαβεις τις διαφορες.να το χρησιμοποιησεις μερικες μερες -ωρες.
εμενα δε με ενοχλει καθολου σε στενοτητα παντως.που να μπεις σε πολυεστερικο...σε καθε λακουβα παθαινεις κακωση!!
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Jul 04, 2008 12:16 am

δοκιμαστε ομως να δωσετε λιγο κλιση στην πλατη.
προσαρμοστε το λιγο για να ερθει στα μετρα σας , το τελειος καθετο δεν βολευει πουθενα, θελει προσαρμογη.

ΥΓ: εγω εχω χειρουργηθει στην σπονδ. μου στηλη και παλι μεχρι μια ωρα στο αμαξι μου καθομαι χωρις προβληματα , δεν μπορει να σας ενοχλει τοσο. παιχτε λιγο με τις θεσεις , η λεπτομερια σε αυτο το θεμα κανει την διαφορα...
Punto HGT SC Evo

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”