Υποπιεση wastegate απο την εισαγωγη
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- ACCENTWIZARD
- Έβγαλα το Ν

Υποπιεση wastegate απο την εισαγωγη
Στο αυτοκινητο μου μετα την τοποθετηση intercooler εμφανιστηκε πτωση πιεσης της ταξης του 0.15bar(το αμαξι δουλευει 0.45).Ετσι κατεφυγα στην λυση του bleed-valve για να παρει λιγο τα πανω του.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα (η τοποθετηση εναλλακτη αερος)να εχω εντονο lag.Γι'αυτο κατεφυγα σε μια πατεντα.Συνδεσα την wastegate με την εισαγωγη ωστε αυτη να διαβαζει πιεση μετα το intercooler και η κατασταση αλλαξε δραματικα προς το καλυτερο.Πλεον κραταει ψηλοτερη σταθερη,κανει μικροτερο overboost και σπουλαρει απο πιο χαμηλα.Επειδη εχω ακουσει οτι με αυτον τον τροπο καταστρεφεται η μεμβρανη της wastegate δεδομενου οτι πλεον διαβαζει και υποπιεση εκτος απο πιεση εχει κανει καποιος κατι αναλογο σε uno η Gt ?Η κριση σας θα με βοηθουσε πολυ.
- puntogtman
- Schumacher

- ACCENTWIZARD
- Έβγαλα το Ν

Αν το εκανες με το εργοστασιακο intercooler ειναι λογικο να μην ειδες διαφορα.Αν εχεις front-mount ομως 60χ30χ8 π.χ ομως αλλαζουν τα δεδομενα και μονο πολυ καλο boost-controler σωζει την κατασταση.Με τα bleedακια που παιδευομουνα εγω δεν αλλαζε κατι,η πτωση πιεσης και το μεγαλο overboost ηταν αναποφευκτα,και σκεψου οτι φοραω intercooler το μισο απο αυτο που περιεγραψα!!!
- ACCENTWIZARD
- Έβγαλα το Ν

- puntogtman
- Schumacher

δεν ειναι ολες ρυθμιζομενες φιλε μου!!!μιλαω παντα για εσωτερικες!!! λοιπον για ιντερκουλερ...παιζει ρολο το μεγεθος του,πως ειναι ειναι η εισοδος και εξοδος,το μηκος των σωληνωσεων,το παχος των σωληνωσεων!!!
δια ταυτα..αν εβαλες μεγαλυτερο ιντερκουλερ ειναι λογικο να αργει αν φουσκωσει η τουρμπινα σου και να εχεις και μια πτωση πιεσης...εκει χρειαζεται να σηκωσεις λιγο παραπανω ωστε να ερθεις στην ιδια!!
ειναι απλα τα πραγματα δε θελει πατεντες!!!
δια ταυτα..αν εβαλες μεγαλυτερο ιντερκουλερ ειναι λογικο να αργει αν φουσκωσει η τουρμπινα σου και να εχεις και μια πτωση πιεσης...εκει χρειαζεται να σηκωσεις λιγο παραπανω ωστε να ερθεις στην ιδια!!
ειναι απλα τα πραγματα δε θελει πατεντες!!!

-
Asteris
- Εμαθα να ξεκινάω.

- puntogtman
- Schumacher

-
dimitris7
- Νικολάκης

Re: Υποπιεση wastegate απο την εισαγωγη
επειδη το εχω κανει και εγω αυτο,πως ακριβως το εχεις κανει εσυ?εγω ταπωσα το σωληνακι αυτο που βγαινει απο την τουρμπινα αυτο που παει στην wastegate ειναι πανω στην μια πλευρα της βαλβιδας πιεσης και απο την αλλη πλευρα εχω συνδεσει ενα αλλο σωληνακι που παει στο κεντρικο κωλλαρι της εισαγωγης που εχω φτιαξει μια υποδοχη για να μπαινει.ετσι το εχεις κανει?ACCENTWIZARD wrote:Στο αυτοκινητο μου μετα την τοποθετηση intercooler εμφανιστηκε πτωση πιεσης της ταξης του 0.15bar(το αμαξι δουλευει 0.45).Ετσι κατεφυγα στην λυση του bleed-valve για να παρει λιγο τα πανω του.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα (η τοποθετηση εναλλακτη αερος)να εχω εντονο lag.Γι'αυτο κατεφυγα σε μια πατεντα.Συνδεσα την wastegate με την εισαγωγη ωστε αυτη να διαβαζει πιεση μετα το intercooler και η κατασταση αλλαξε δραματικα προς το καλυτερο.Πλεον κραταει ψηλοτερη σταθερη,κανει μικροτερο overboost και σπουλαρει απο πιο χαμηλα.Επειδη εχω ακουσει οτι με αυτον τον τροπο καταστρεφεται η μεμβρανη της wastegate δεδομενου οτι πλεον διαβαζει και υποπιεση εκτος απο πιεση εχει κανει καποιος κατι αναλογο σε uno η Gt ?Η κριση σας θα με βοηθουσε πολυ.
- puntogtman
- Schumacher

- kontos_puntoGT1.6
- Νικολάκης

- ACCENTWIZARD
- Έβγαλα το Ν

Re: Υποπιεση wastegate απο την εισαγωγη
Aκριβως ετσι,το αμαξι "αρπαζε" καλυτερα απο χαμηλα και δεν ειχα καθολου πτωση πιεσης μεχρι τον κοφτη...dimitris7 wrote:επειδη το εχω κανει και εγω αυτο,πως ακριβως το εχεις κανει εσυ?εγω ταπωσα το σωληνακι αυτο που βγαινει απο την τουρμπινα αυτο που παει στην wastegate ειναι πανω στην μια πλευρα της βαλβιδας πιεσης και απο την αλλη πλευρα εχω συνδεσει ενα αλλο σωληνακι που παει στο κεντρικο κωλλαρι της εισαγωγης που εχω φτιαξει μια υποδοχη για να μπαινει.ετσι το εχεις κανει?ACCENTWIZARD wrote:Στο αυτοκινητο μου μετα την τοποθετηση intercooler εμφανιστηκε πτωση πιεσης της ταξης του 0.15bar(το αμαξι δουλευει 0.45).Ετσι κατεφυγα στην λυση του bleed-valve για να παρει λιγο τα πανω του.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα (η τοποθετηση εναλλακτη αερος)να εχω εντονο lag.Γι'αυτο κατεφυγα σε μια πατεντα.Συνδεσα την wastegate με την εισαγωγη ωστε αυτη να διαβαζει πιεση μετα το intercooler και η κατασταση αλλαξε δραματικα προς το καλυτερο.Πλεον κραταει ψηλοτερη σταθερη,κανει μικροτερο overboost και σπουλαρει απο πιο χαμηλα.Επειδη εχω ακουσει οτι με αυτον τον τροπο καταστρεφεται η μεμβρανη της wastegate δεδομενου οτι πλεον διαβαζει και υποπιεση εκτος απο πιεση εχει κανει καποιος κατι αναλογο σε uno η Gt ?Η κριση σας θα με βοηθουσε πολυ.
Σαφως και ειναι καλυτερο μετα την τοποθετηση ενος μεγαλου i/c,αντικαθιστοντας το παλιο,η βαζοντας i/c σε αμαξι που δεν ειχε καθολου,να "διαβαζει" πιεση η wastegate μετα το i/c και οχι πριν...
Τουλαχιστον σε'μενα δουλεψε και ειχε και πολυ θετικα αποτελεσματα...
Puntogtman και kontos_puntoGT1.6,αν ηταν να πηγαιναμε σε μαστορες και γι'αυτα τα πραγματα θα το'χαμε κλεισει το κομμωτηριο!!!
dimitris7,αν το δοκιμασες και δουλεψε και εισαι ευχαριστημενος απο τον τροπο που δουλευει,δεν υπαρχει λογος να το κανεις οπως πρωτα...
Να σημειωσω(για αποφυγη παρεξηγησεων) οτι εγω δε το ειχα κανει σε Punto αλλα σε Yaris 1.0....

- puntogtman
- Schumacher

φιλος εγω δεν ειπα να παει το παληκαρι σε μαστορα για αυτο,ειπα να μη το κανει καθολου...
επειδη εχω κανει και εγω αυτες τις πατεντες παλιοτερα,στην αρχη δουλευε και λεω ωραια μια χαρα,και μετα αρχισε τις αρρυθμιες και τα κολπα....
αν δουλευε εκει καλυτερα,θα υπηρχε απο μαμα...για να ειναι εκει που ειναι καποιος λογος θα υπαρχει....
αλλο καπελο η μετατροπη που εκανες φιλε accentwizard!!!
προσωπικα πιστευω πως δε πρεπει να το πειραζεις!!!γνωμη μου ετσι!!
επειδη εχω κανει και εγω αυτες τις πατεντες παλιοτερα,στην αρχη δουλευε και λεω ωραια μια χαρα,και μετα αρχισε τις αρρυθμιες και τα κολπα....
αν δουλευε εκει καλυτερα,θα υπηρχε απο μαμα...για να ειναι εκει που ειναι καποιος λογος θα υπαρχει....
αλλο καπελο η μετατροπη που εκανες φιλε accentwizard!!!
προσωπικα πιστευω πως δε πρεπει να το πειραζεις!!!γνωμη μου ετσι!!

- ACCENTWIZARD
- Έβγαλα το Ν