Υποπιεση wastegate απο την εισαγωγη

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

ACCENTWIZARD
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Υποπιεση wastegate απο την εισαγωγη

Post by ACCENTWIZARD » Tue Nov 28, 2006 7:30 pm

Στο αυτοκινητο μου μετα την τοποθετηση intercooler εμφανιστηκε πτωση πιεσης της ταξης του 0.15bar(το αμαξι δουλευει 0.45).Ετσι κατεφυγα στην λυση του bleed-valve για να παρει λιγο τα πανω του.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα (η τοποθετηση εναλλακτη αερος)να εχω εντονο lag.Γι'αυτο κατεφυγα σε μια πατεντα.Συνδεσα την wastegate με την εισαγωγη ωστε αυτη να διαβαζει πιεση μετα το intercooler και η κατασταση αλλαξε δραματικα προς το καλυτερο.Πλεον κραταει ψηλοτερη σταθερη,κανει μικροτερο overboost και σπουλαρει απο πιο χαμηλα.Επειδη εχω ακουσει οτι με αυτον τον τροπο καταστρεφεται η μεμβρανη της wastegate δεδομενου οτι πλεον διαβαζει και υποπιεση εκτος απο πιεση εχει κανει καποιος κατι αναλογο σε uno η Gt ?Η κριση σας θα με βοηθουσε πολυ.

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Tue Nov 28, 2006 9:15 pm

χωρις να ειμαι και σιγουρος εχω την εντυπωση πως δεν εχει μεμβρανη αλλα μονο ελατηριο η wastegate... το εχω ξανακουσει αυτο που εκανες,το ειχα κανει κι εγω αλλα δεν ειχε αποτελεσμα!!!ασε που μου εκανε κατι κολπακια!!δε το εχουν κανει πολλοι παντως οποτε δε ξερω κατα ποσο σωστο ειναι...!!!
Image

ACCENTWIZARD
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by ACCENTWIZARD » Wed Nov 29, 2006 7:29 am

Αν το εκανες με το εργοστασιακο intercooler ειναι λογικο να μην ειδες διαφορα.Αν εχεις front-mount ομως 60χ30χ8 π.χ ομως αλλαζουν τα δεδομενα και μονο πολυ καλο boost-controler σωζει την κατασταση.Με τα bleedακια που παιδευομουνα εγω δεν αλλαζε κατι,η πτωση πιεσης και το μεγαλο overboost ηταν αναποφευκτα,και σκεψου οτι φοραω intercooler το μισο απο αυτο που περιεγραψα!!!

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Wed Nov 29, 2006 9:50 am

Ρυθμιζόμενη wastegate χρειάζεσαι...
Image
Κάλλιο cento και στο χέρι, παρά μπέμπα και καρτέρει...

ACCENTWIZARD
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by ACCENTWIZARD » Wed Nov 29, 2006 11:18 am

Ολες οι wastegate ειναι ρυθμιζομενες,ακομα και η δικη μου!!!Μονο που εχει "τελειωσει" το αξονακι και δεν παιρνει αλλο κουρδισμα.Εκτος κι αν εννοεις external που δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο σε Τ2 με 0.45bar πιεση...

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Wed Nov 29, 2006 12:45 pm

δεν ειναι ολες ρυθμιζομενες φιλε μου!!!μιλαω παντα για εσωτερικες!!! λοιπον για ιντερκουλερ...παιζει ρολο το μεγεθος του,πως ειναι ειναι η εισοδος και εξοδος,το μηκος των σωληνωσεων,το παχος των σωληνωσεων!!!
δια ταυτα..αν εβαλες μεγαλυτερο ιντερκουλερ ειναι λογικο να αργει αν φουσκωσει η τουρμπινα σου και να εχεις και μια πτωση πιεσης...εκει χρειαζεται να σηκωσεις λιγο παραπανω ωστε να ερθεις στην ιδια!!
ειναι απλα τα πραγματα δε θελει πατεντες!!!
Image

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Wed Nov 29, 2006 4:17 pm

ACCENTWIZARD wrote:Ολες οι wastegate ειναι ρυθμιζομενες,ακομα και η δικη μου!!!Μονο που εχει "τελειωσει" το αξονακι και δεν παιρνει αλλο κουρδισμα.
Ε, άλλαξέ την τότε, που λέει και η διαφήμιση...
Image
Κάλλιο cento και στο χέρι, παρά μπέμπα και καρτέρει...

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Wed Nov 29, 2006 5:53 pm

δε σου εχει τελειωσει η διαδρομη φιλε μου...απλως εχει χαλαρωσει το ελατηριο μεσα στο τυμπανο,και δεν εχει δυναμη αλλη ωστε να κρατησει πιεση!!!
Image

dimitris7
Νικολάκης
Νικολάκης

Re: Υποπιεση wastegate απο την εισαγωγη

Post by dimitris7 » Mon Oct 22, 2007 3:13 pm

ACCENTWIZARD wrote:Στο αυτοκινητο μου μετα την τοποθετηση intercooler εμφανιστηκε πτωση πιεσης της ταξης του 0.15bar(το αμαξι δουλευει 0.45).Ετσι κατεφυγα στην λυση του bleed-valve για να παρει λιγο τα πανω του.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα (η τοποθετηση εναλλακτη αερος)να εχω εντονο lag.Γι'αυτο κατεφυγα σε μια πατεντα.Συνδεσα την wastegate με την εισαγωγη ωστε αυτη να διαβαζει πιεση μετα το intercooler και η κατασταση αλλαξε δραματικα προς το καλυτερο.Πλεον κραταει ψηλοτερη σταθερη,κανει μικροτερο overboost και σπουλαρει απο πιο χαμηλα.Επειδη εχω ακουσει οτι με αυτον τον τροπο καταστρεφεται η μεμβρανη της wastegate δεδομενου οτι πλεον διαβαζει και υποπιεση εκτος απο πιεση εχει κανει καποιος κατι αναλογο σε uno η Gt ?Η κριση σας θα με βοηθουσε πολυ.
επειδη το εχω κανει και εγω αυτο,πως ακριβως το εχεις κανει εσυ?εγω ταπωσα το σωληνακι αυτο που βγαινει απο την τουρμπινα αυτο που παει στην wastegate ειναι πανω στην μια πλευρα της βαλβιδας πιεσης και απο την αλλη πλευρα εχω συνδεσει ενα αλλο σωληνακι που παει στο κεντρικο κωλλαρι της εισαγωγης που εχω φτιαξει μια υποδοχη για να μπαινει.ετσι το εχεις κανει?

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Mon Oct 22, 2007 7:08 pm

παιδια αυτες τις συνδεσμολογιες ποιος σας τις εχει υποδειξει???
Image

dimitris7
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by dimitris7 » Tue Oct 23, 2007 4:38 pm

λαθος ειναι?να το ξαναβαλω ετσι οπως ηταν κανωνηκα?

kontos_puntoGT1.6
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kontos_puntoGT1.6 » Tue Oct 23, 2007 5:40 pm

Να ρωτησω κατι ρε παιδια σε κανενα μαστορα δεν πατε???? τη ειναι συναρμολογουμενο και προσπαθειται μονοι σας?πατε σε ενα μαστορα ρε σεις!!!!!
Image

PUNTO GT FUNS & OWNERS sto FACEBOOK.......

ACCENTWIZARD
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Re: Υποπιεση wastegate απο την εισαγωγη

Post by ACCENTWIZARD » Wed Oct 24, 2007 6:33 am

dimitris7 wrote:
ACCENTWIZARD wrote:Στο αυτοκινητο μου μετα την τοποθετηση intercooler εμφανιστηκε πτωση πιεσης της ταξης του 0.15bar(το αμαξι δουλευει 0.45).Ετσι κατεφυγα στην λυση του bleed-valve για να παρει λιγο τα πανω του.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα (η τοποθετηση εναλλακτη αερος)να εχω εντονο lag.Γι'αυτο κατεφυγα σε μια πατεντα.Συνδεσα την wastegate με την εισαγωγη ωστε αυτη να διαβαζει πιεση μετα το intercooler και η κατασταση αλλαξε δραματικα προς το καλυτερο.Πλεον κραταει ψηλοτερη σταθερη,κανει μικροτερο overboost και σπουλαρει απο πιο χαμηλα.Επειδη εχω ακουσει οτι με αυτον τον τροπο καταστρεφεται η μεμβρανη της wastegate δεδομενου οτι πλεον διαβαζει και υποπιεση εκτος απο πιεση εχει κανει καποιος κατι αναλογο σε uno η Gt ?Η κριση σας θα με βοηθουσε πολυ.
επειδη το εχω κανει και εγω αυτο,πως ακριβως το εχεις κανει εσυ?εγω ταπωσα το σωληνακι αυτο που βγαινει απο την τουρμπινα αυτο που παει στην wastegate ειναι πανω στην μια πλευρα της βαλβιδας πιεσης και απο την αλλη πλευρα εχω συνδεσει ενα αλλο σωληνακι που παει στο κεντρικο κωλλαρι της εισαγωγης που εχω φτιαξει μια υποδοχη για να μπαινει.ετσι το εχεις κανει?
Aκριβως ετσι,το αμαξι "αρπαζε" καλυτερα απο χαμηλα και δεν ειχα καθολου πτωση πιεσης μεχρι τον κοφτη...
Σαφως και ειναι καλυτερο μετα την τοποθετηση ενος μεγαλου i/c,αντικαθιστοντας το παλιο,η βαζοντας i/c σε αμαξι που δεν ειχε καθολου,να "διαβαζει" πιεση η wastegate μετα το i/c και οχι πριν...
Τουλαχιστον σε'μενα δουλεψε και ειχε και πολυ θετικα αποτελεσματα...
Puntogtman και kontos_puntoGT1.6,αν ηταν να πηγαιναμε σε μαστορες και γι'αυτα τα πραγματα θα το'χαμε κλεισει το κομμωτηριο!!!
dimitris7,αν το δοκιμασες και δουλεψε και εισαι ευχαριστημενος απο τον τροπο που δουλευει,δεν υπαρχει λογος να το κανεις οπως πρωτα...
Να σημειωσω(για αποφυγη παρεξηγησεων) οτι εγω δε το ειχα κανει σε Punto αλλα σε Yaris 1.0....
Image

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Wed Oct 24, 2007 6:12 pm

φιλος εγω δεν ειπα να παει το παληκαρι σε μαστορα για αυτο,ειπα να μη το κανει καθολου...
επειδη εχω κανει και εγω αυτες τις πατεντες παλιοτερα,στην αρχη δουλευε και λεω ωραια μια χαρα,και μετα αρχισε τις αρρυθμιες και τα κολπα....
αν δουλευε εκει καλυτερα,θα υπηρχε απο μαμα...για να ειναι εκει που ειναι καποιος λογος θα υπαρχει....
αλλο καπελο η μετατροπη που εκανες φιλε accentwizard!!!
προσωπικα πιστευω πως δε πρεπει να το πειραζεις!!!γνωμη μου ετσι!!
Image

ACCENTWIZARD
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by ACCENTWIZARD » Thu Oct 25, 2007 6:31 am

Αν συνδεσεις το σωληνακι μετα το intercooler,αλλα ΠΡΙΝ τη πεταλουδα δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα...
Το προβλημα υφισταται αν συνδεσεις το σωληνακι μετα την πεταλουδα,στην εισαγωγη,και ειδικα αν παρεμβαλεις και bleed-valve,εκει ναι θα υπαρχουν αρρυθμιες...

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”