Αμορτισέρ για μκ1 75
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- Nionios
- Νικολάκης

Αμορτισέρ για μκ1 75
Έχω ένα μκ1 75 ELX με Monroe reflex και ελατήρια TOP για standard ύψος(όχι χαμήλωμα) και το αυτοκίνητο γέρνει αρκετά στις στροφές,πολύ περισσότερο από ότι με τα μαμίσια αμορτισέρ.Έγερνε βέβαια με τα Monroe και με τα μαμίσια ελατήρια,άρα λογικά δε φταίνε τα ελατήρια.Να του βάλω πάλι τα εργοστασιακά για να είμαι σίγουρος ή κάτι άλλο;Δεν έχω τρελές απαιτήσεις αλλά δε θέλω να γέρνει τόσο(από τη μάνα του ήταν πολύ καλά στημένο).
- blahos
- Νικολάκης

- staikos
- Μαθαίνω να στρίβω.

Έχω την εντύπωση ότι τα TOP τα ελατήρια δεν είναι σκληρά. Οπότε το πιο φυσιολογικό είναι να έχουν αυτά μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο θλεμα "κλίσεις".
Αφού λοιπόν δεν θες να γέρνεις:
1. χαμηλώνεις το αυτοκίνητο
2. προτιμάς κάτι επώνυμο και δοκιμασμένο
3. βάζεις και σκληρά αμορτισέρ
Αφού λοιπόν δεν θες να γέρνεις:
1. χαμηλώνεις το αυτοκίνητο
2. προτιμάς κάτι επώνυμο και δοκιμασμένο
3. βάζεις και σκληρά αμορτισέρ

Πρέπει να αλλάξω πάλι ελατήρια;Αυτά φταίνε για τις κλίσεις στις στροφές;Χαμήλωμα δε σκοπεύω να κάνω.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι γέρνει περισσότερο από όταν ήταν μαμά η ανάρτηση.Από τότε που έβαλα τα Monroe γέρνει το αμάξι και ας είχα μαμίσια ελατήρια.Μήπως δε φταίνε τα ελατήρια,αλλά τα Monroe;Σε άλλα topic διάβασα ότι τα Monroe είναι πιο μαλακά με έμφαση στην άνεση.
Sorry,αν λέω πάλι τα ίδια αλλά δε θέλω να το χαμηλώσω.
Sorry,αν λέω πάλι τα ίδια αλλά δε θέλω να το χαμηλώσω.
- punto_stile_85
- Εμαθα να ξεκινάω.

- TaRaNTuLa
- Τρέχω σε αγώνες.

- cool_pipis
- Μαθαίνω να στρίβω.

- cabdik
- Έβγαλα το Ν

για να ξεθαψω λιγο το θεμα....., το gt με το απλο μκ1 75 εχουν διαφορα στα αμορτισερ? γιατι βλεπω οτι καποιες μαρκες εχουν αλλο μοντελο για το απλο και αλλο για το gt. δλδ μπορω να βαλω στο απλο καποιο αμορτισερ που βγαινει για GT? ή υπαρχει διαφορά στις βασεις και δεν μπαινουν?
ζηστε τη ζωη σας γιατι.......... ολα εδω θα μεινουνε ρεεεεεεε!!! 
- staikos
- Μαθαίνω να στρίβω.

- pantierakos
- Έβγαλα το Ν

Re: Αμορτισέρ για μκ1 75
Σε punto s μκ1 τι θα βάζατε; μιας και θα πάω να βάλω καινούρια. Εγώ θέλω όπως λέει και ό φίλος ποιο πάνω να μην γέρνει.
Υ.Γ φοράει ακόμα τα μαμά πάνω.
Υ.Γ φοράει ακόμα τα μαμά πάνω.
- saxon_747
- Τρέχω σε αγώνες.

Για να μη παιρνει κλισεις, θες σκληροτερα ελατηρια και παχυτερες αντιστρεπτικες (πχ απο καποιο μεγαλυτερο Punto: Sporting, GT κτλ ή aftermarket)
Εαν πας σε σκληροτερα ελατηρια, μαλλον θα ειναι και πιο χαμηλα, αρα θες και καταλληλο αμορτισερ (χαμηλωματος) γιατι αλλιως το αμορτισερ θα τερματιζει με το παραμικρο με συνεπεια να χαλασει συντομα.
Ε, στο τελος, βαλε και μια μπαρα θολων και εισαι οκ.
Γαι πες ομως, ποσα € διαθετεις?
Εαν πας σε σκληροτερα ελατηρια, μαλλον θα ειναι και πιο χαμηλα, αρα θες και καταλληλο αμορτισερ (χαμηλωματος) γιατι αλλιως το αμορτισερ θα τερματιζει με το παραμικρο με συνεπεια να χαλασει συντομα.
Ε, στο τελος, βαλε και μια μπαρα θολων και εισαι οκ.
- cabdik
- Έβγαλα το Ν

εγω εχω βαλει τα SACHS super touring, αλλα το μοντελο για το GT. εχει πολυ πιο χοντρα καλαμια και ειναι πιο σφικτα απο τα νορμαλ! με μαμα ελατηρια!
ζηστε τη ζωη σας γιατι.......... ολα εδω θα μεινουνε ρεεεεεεε!!! 
- pantierakos
- Έβγαλα το Ν

Περίπου κανένα 350 με 400Ε καλά δεν είναι; απλά τώρα κοπανάει πολύ! σε λακουβίτσα να πέσεις νομίζεις ότι θα κοπεί στην μέση το αμάξι!saxon_747 wrote:Για να μη παιρνει κλισεις, θες σκληροτερα ελατηρια και παχυτερες αντιστρεπτικες (πχ απο καποιο μεγαλυτερο Punto: Sporting, GT κτλ ή aftermarket)
Ε, στο τελος, βαλε και μια μπαρα θολων και εισαι οκ.![]()

καποια μερα θα κανει τσαφ τσουφ υπομονη...