προβλημα με δαγκανες!!!

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

cabdik
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by cabdik » Tue Feb 06, 2007 4:17 pm

σ'ευχαριστω, φιλε Βασιλη, παντως για τις πληροφοριες. αξιζε τον κοπο η συζητηση!! γι'αυτο αλλωστε εχουμε αυτο το site για να λεμε τα προβληματα μας και οχι μονο!!

ζηστε τη ζωη σας γιατι.......... ολα εδω θα μεινουνε ρεεεεεεε!!! :wink:

cabdik
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by cabdik » Tue Feb 06, 2007 4:18 pm

αληθεια, με τι ακριβως ασχολεισαι βασιλη? υποθετω απο τα λεγομενα σου εδω οτι εχεις σχεση με αυτοκινητο αλλα πως ακριβως? μαγαζι με ανταλλακτικα?

cabdik
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by cabdik » Sat Feb 10, 2007 8:54 am

α και να ρωτησω κατι ακομα. πισω -ως γνωστον- το απλο punto εχει ταμπουρα τα οποια οπως βλεπω φθειρονται γρηγορα. εαν μπαινουν δισκοφρενα δεν ρωταω, σιγουρα μπαινουν! ομως θελω να μαθω τι δiσκοφρενα και κυριως αν υπαρχει συμβατοτητα με το abs.

Βασίλης Σιδέρης
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Βασίλης Σιδέρης » Sat Feb 10, 2007 9:47 pm

τσιμπάς εναν αξονα από gt με abs τον βάζεις ολόκληρο και λειτουργεί και το abs κανονικά..εννοείται ότι συνδέεις τους αισθητήρες του αυτοκινήτου στα φρένα του gt

cabdik
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by cabdik » Sun Feb 11, 2007 12:43 pm

ολοκληρο αξονα!! δεν μπορω να αλλαξω μονο τα ακρα με τους δισκους?
και αν εχεις ιδεα ποσο παει το μαλλι?

Βασίλης Σιδέρης
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Βασίλης Σιδέρης » Mon Feb 12, 2007 5:04 pm

ναι μπορείς, υπάρχουν μοντέλα gt3 με abs και με κατανεμητές στην ανάρτηση και αν πάρεις τέτοια άκρα,
πρέπει να πάρεις και όλα τα εξαρτήματα, ελάτηρια (κατανεμητών), στηρίγματα (πάνω στην αντιστρεπτική) και κατανεμητές
με τα σωληνάκια τους, τα μαρκούτσια και τις ντίζες χειροφρένου..που απο σκέτα ακρα κάποια η όλα τα εξαρτήματα λείπουν
και τρέχεις να τα βρεις (και κοστίζει τελικά περισότερο απο τον πιο ακριβό αξονα κομπλέ) άξονα ολόκληρο τον πουλάνε
200-350ευρώ και άκρα 100-250ευρώ..
ρίξε μια ματιά εδω..ο #KAR πούλαγε και αξονα σε πολύ καλή τιμή.. http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t=10193

cabdik
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by cabdik » Thu Feb 15, 2007 8:32 am

εχει ολοκληρο τον πισω αξονα στραβωμενο. μπορω να τον παρω και να βγαλω μονο τα ακρα και να τα τοποθετησω στο δικο μου? τον ρωτησα και μου ειπε οτι ειναι με abs αυτος που εχει ο #kar

Βασίλης Σιδέρης
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Βασίλης Σιδέρης » Sun Feb 18, 2007 11:33 am

ναι φίλε cabdik μπορείς να βάλεις μόνο τα άκρα..για να είμαστε πιο ακριβείς τα εξαρτήματα που χρειάζεσαι είναι:
δαγκανες-δίσκοι, πλακάκι βαση δαγκάνας (αυτό που βιδώνει με δύο αλενόβιδες στο άκρο), λεπτες ροδέλες αυτές που είναι μεσα απο
το μουαγιέ (οι ίδιες ροδέλες του ταμούρου σου δεν κάνουν, είναι πολύ χοντρές), κιθάρα (λαμαρίνα μεσα απο τη δισκόπλακα), μαρκούτσι δαγκάνας,
μεταλικό σωληνάκι (αυτό που φτάνει στο μαρκόυτσι της δαγκάνας) στήριγμα - γωνια (εκεί που ενώνονται μαρκούτσι
με μεταλικό) και ντίζες χειροφρένου (η ντιζα του ταμπούρου έχει διαφορετικό τελείωμα δεν κάνει), αν μπορέσεις να βάλεις
και τη ζαμφόρ του gt καλό θα του κάνεις (νομίζω τα μικρά punto δεν έχουν καθόλου ζαμφόρ).
Μπορείς λοιπόν να κρατήσεις τα άκρα σου (υστερούντες βραχίονες) και τον αξονα σου και να βάλεις μόνο τα φρένα, κατανεμητές του gt
είναι λίγο μπελάς να ρυθμίσεις αλλά μπορείς να αφήσεις τους δικούς σου.. όπως επίσης και τα μουαγιέ, συνήθως στους αξονες από gt
στραβώνουν οι υστερούντες βραχίονες (απο μπαμ σε πεζοδρόμια η τρακαρίσματα) οπότε νομίζω δεν έχεις πρόβλημα με τα
υπόλοιπα, απλώς ρίξε μια ματιά και στις δαγκάνες πριν τις βάλεις ότι δουλεύουν εμβολά και οδηγοί και ότι τα λαστιχάκια
τους είναι όλα εκεί..μήν τα ξαναλύνεις αργότερα..φίλε cabdik καλη επιτυχία!

Βασίλης Σιδέρης
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Βασίλης Σιδέρης » Sun Feb 18, 2007 11:38 am

..ξεχασα να πω για το abs οτι βγάζεις τον αισθητήρα άπο την κιθάρα του ταμπουρου και μετα το μοντάρισμα των εξαρτημάτων
του gt τον βιδώνεις στο ίδιο σημείο που τώρα είναι το πλακάκι-βαση δαγκάνας του gt (υπαρχει μια ακριβώς ίδια τρυπα)
και είσαι οκ και με το abs...

xRiStOs GT
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by xRiStOs GT » Fri Mar 23, 2007 5:15 pm

πολυ ωραια συζητηση..μπραβο βασιλη!!θα ηθελα να ρωτησω και εγω κατι.εχω ενα gt2 και εχει ακριβως αυτο το προβλημα με τις δαγκανες.τι μου προτεινεις να κανω?
PuNtO GT RuLeZzZ

cabdik
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by cabdik » Fri Mar 23, 2007 6:36 pm

τι ακριβως προβλημα εννοεις φιλε xRiStOs GT? παιζουν οι δαγκανες σου? εγω να ενημερωσω οτι μολις χτες με ειδοποιησαν απο την φιατ οτι ηρθαν τα ανταλλακτικα μου. θα παω απο βδομαδα να τα παρω και μολις τα τοποθετησω θα σας πω τα αποτελεσματα..

xRiStOs GT
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by xRiStOs GT » Fri Mar 23, 2007 8:44 pm

να σου πω την αληθεια ακριβως δεν εχω καταλαβει...η τα τακακια ειναι ή η δαγκανα ειναι.το πιο πιθανον ειναι να ειναι η δαγκανα γιατι κανει αρκετο θορυβο!εσυ τελικα τι θα αλλαξεις?
PuNtO GT RuLeZzZ

cabdik
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by cabdik » Sat Mar 24, 2007 7:58 pm

την βαση της δαγκανας. ειναι μια πλακα σιδερο με δυο βιδες που βιδωνει πανω της η δαγκανα. μου εχει κενο στις βιδες και παιζει η δαγκανα. αν την πιασεις με το χερι και την κουνησεις παιζει.

xRiStOs GT
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by xRiStOs GT » Sat Mar 24, 2007 8:17 pm

θα το κοιταξω..!τι να κανω,μου εχει σπασει τα νευρα!και κατι ασχετο..ωραια η αμαλιαδα!!ειδικα η κουρουτα το καλοκαιρι! :smile:
PuNtO GT RuLeZzZ

cabdik
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by cabdik » Sun Mar 25, 2007 1:03 pm

ναι, οντως! ειναι ομορφα εδω. θεωρω οτι ειναι απο τα πιο ωραια μερη της Ελλαδας το καλοκαιρι ειδικα! οχι οτι το χειμωνα ειναι ασχημα... απλα δεν εχει αξιοποιηθει οσο αλλα μερη, τουριστικα! τελοσπαντων, ειναι μια αλλη κουβεντα αυτη. οποτε ξανακατεβεις προς τα μερη μου, και εχεις διαθεση παρε κανα τηλ να παμε για καφε. το κιν μου πρεπει να ειναι στο προφιλ!!

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”