προβλημα με δαγκανες!!!
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- cabdik
- Έβγαλα το Ν

προβλημα με δαγκανες!!!
ρε παιδια εδω και καμποσο καιρο εχω προβλημα με τις δαγκανες μπροστα. εχουν κανει κενο και σε ανωμαλο δρομο ειναι σαν να χτυπανε κουδουνιστρες!!!!! εχω παει στο μαστορα που το φτιαχνω και το μπαλωσαμε για λιγο καιρο. μου ειπε να αλλαξω τις βιδες. αλλα σκεφτομαι οτι αν εχουν κανει κενο και οι τρυπες που περνανε, που σιγουρα θα εχουν, τοτε δεν θα εχω καλο αποτελεσμα. μπορω να κανω κατι αλλο? εκτος απο το να αλλαξω ολοκληρες τις δαγκανες? που θα ειναι το τελικο βημα αν δεν μπορεσω να κανω τιποτα αλλο. και σκεφτομουν πριν λιγο καιρο να βαλω ενα σετ δισκους TAR-OX G88. A, σημειωτεον οτι εχω και abs!
ζηστε τη ζωη σας γιατι.......... ολα εδω θα μεινουνε ρεεεεεεε!!! 
- Βασίλης Σιδέρης
- Μαθαίνω να στρίβω.

Φίλε cabdik φοβάμαι ότι τα νέα είναι ψιλοάσχημα για τις δαγκάνες σου, όλα αυτά που αναφέρεις δείχνουν ότι οι δαγκάνες σου έχουν πάθει
αυτό που υποψιάζεσαι, πράγματι δεν οφελεί σε κάτι να αλλάξεις τις βίδες (οδηγούς) τις οποίες δίνει η Fiat σαν αντ/κό (είναι ακριβούτσικα)
διότι η φωλιά είναι από χυτοσίδηρο (βάση δαγκάνας) και φθείρεται ενώ ο οδηγός είναι σιδερένιος και μόνο στραβώνει (απο χτύπημα) ή κολλάει
από σχισμένο καλυματάκι κυρίως (άσχετο), επίσης η ύπαρξη ABS βοηθάει την κατάσταση στο να φαγωθούν οι φωλιές γιατί όταν μπαίνει
σε λειτουργεία ο κραδασμός που δημιουργείται από το πάτα-άσε (του ABS) πηγαίνει σε αυτό ακριβώς το σημείο και μετά απο κάποια χρόνια
η φωλιά γίνεται χωνί (σόρυ), όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα ο θόρυβος αλλά και οτι κάποια στιγμή από τα πολλά μπόσικα που
υπάρχουν, σε μαλακό πατημα φρένου μαγκώνει πότε ο αριστερός και πότε ο δεξιός τροχός (φρενάρει απότομα με θόρυβο: γκουπ)
και μπαίνει το ABS υπερβολίκα εύκολα για να σώσει την κατάσταση πράγμα πολύ ενοχλητικό επίσης.
Μάλλον το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις δαγκάνες και αν το κάνεις καλύτερα να πας σε GT3 (τυπου ΑΤΕ) στις οποίες οι
οδηγοί δουλεύουν μεσα σε λάστιχα (σαν συνεμπλόκ) και δεν κάνουν θόρυβο αλλά και δεν τρώγωνται αλλά και να
φαγωθούν τα αλλάζεις και ξαναγίνονται σαν καινούριες, ελπίζω να σε βοήθησα.

αυτό που υποψιάζεσαι, πράγματι δεν οφελεί σε κάτι να αλλάξεις τις βίδες (οδηγούς) τις οποίες δίνει η Fiat σαν αντ/κό (είναι ακριβούτσικα)
διότι η φωλιά είναι από χυτοσίδηρο (βάση δαγκάνας) και φθείρεται ενώ ο οδηγός είναι σιδερένιος και μόνο στραβώνει (απο χτύπημα) ή κολλάει
από σχισμένο καλυματάκι κυρίως (άσχετο), επίσης η ύπαρξη ABS βοηθάει την κατάσταση στο να φαγωθούν οι φωλιές γιατί όταν μπαίνει
σε λειτουργεία ο κραδασμός που δημιουργείται από το πάτα-άσε (του ABS) πηγαίνει σε αυτό ακριβώς το σημείο και μετά απο κάποια χρόνια
η φωλιά γίνεται χωνί (σόρυ), όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα ο θόρυβος αλλά και οτι κάποια στιγμή από τα πολλά μπόσικα που
υπάρχουν, σε μαλακό πατημα φρένου μαγκώνει πότε ο αριστερός και πότε ο δεξιός τροχός (φρενάρει απότομα με θόρυβο: γκουπ)
και μπαίνει το ABS υπερβολίκα εύκολα για να σώσει την κατάσταση πράγμα πολύ ενοχλητικό επίσης.
Μάλλον το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις δαγκάνες και αν το κάνεις καλύτερα να πας σε GT3 (τυπου ΑΤΕ) στις οποίες οι
οδηγοί δουλεύουν μεσα σε λάστιχα (σαν συνεμπλόκ) και δεν κάνουν θόρυβο αλλά και δεν τρώγωνται αλλά και να
φαγωθούν τα αλλάζεις και ξαναγίνονται σαν καινούριες, ελπίζω να σε βοήθησα.
- Βασίλης Σιδέρης
- Μαθαίνω να στρίβω.

Στο αβαταρ βλέπω ότι δεν είναι GT το πούντο σου αλλά μικρό (5 πόρτες ή κάνω λάθος?), πράγμα που σημαίνει ότι φοράς
δαγκάνες Bendix ή Bosch και όχι Lucas-Girling, που σημαίνει ότι μπορεί πολύ απλά
να έχει χαθεί ένα η και τα δύο ελασματάκια - λαμαρινάκια που πιέζουν τα τακάκια στη θέση τους, που με τη σειρά του
σημαίνει ότι πηδάνε τα τακάκια πάνω-κάτω (νάτες οι κουδουνίστρες)!! Πας λοιπόν και παίρνεις ένα σετ τακάκια μαμά ή Ferodo
ή δεν θυμάμαι πιο άλλο έχει μέσα στο κουτί του ελασματάκια - λαμαρινάκια και τα κουμπώνεις στη δαγκάνα σου
(κρατάς τα καινούρια τακάκια κάβα) και σου στοιχίζει τίποτα (ούτε δαγκάνες).
Για ψάξου και απάντησέ μας γιατί πρόβλημα χωρίς λύση δεν υπάρχει!

δαγκάνες Bendix ή Bosch και όχι Lucas-Girling, που σημαίνει ότι μπορεί πολύ απλά
να έχει χαθεί ένα η και τα δύο ελασματάκια - λαμαρινάκια που πιέζουν τα τακάκια στη θέση τους, που με τη σειρά του
σημαίνει ότι πηδάνε τα τακάκια πάνω-κάτω (νάτες οι κουδουνίστρες)!! Πας λοιπόν και παίρνεις ένα σετ τακάκια μαμά ή Ferodo
ή δεν θυμάμαι πιο άλλο έχει μέσα στο κουτί του ελασματάκια - λαμαρινάκια και τα κουμπώνεις στη δαγκάνα σου
(κρατάς τα καινούρια τακάκια κάβα) και σου στοιχίζει τίποτα (ούτε δαγκάνες).
Για ψάξου και απάντησέ μας γιατί πρόβλημα χωρίς λύση δεν υπάρχει!
- cabdik
- Έβγαλα το Ν

κατ'αρχην το αμαξι μου ειναι το 75 elx 5θ. εχω ηδη παει στο μηχανικο και τα εχουμε κοιταξει και δεν εχει φυγει τιποτα μεσα απο τις δαγκανες (λαμαρινακια τακακια τσιμουχακια) αλλα ξαναλεω οτι παιζει απο την βαση της. αυτο ειναι το προβλημα, οτι κανει σαν κουδουνιστρα, ειδικα στους καλους δρομους!!!!
- puntakas21
- Εμαθα να ξεκινάω.

- cabdik
- Έβγαλα το Ν

- puntakas21
- Εμαθα να ξεκινάω.

- cabdik
- Έβγαλα το Ν

- puntakas21
- Εμαθα να ξεκινάω.

- HauntedPunto
- Schumacher

1ον: Καλως ήρθες στην παρέα μας..tipoman wrote:ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΡΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ PUNTO GT.ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΚΑΝΕΙΣ
2ον: Σε παρακαλώ να κοιτάξεις λίγο τους κανονισμούς του forum και να μιλάς λίγο πιο όμορφα, όπως θα πρέπει και να γράφεις με μικρά γράμματα και Ελληνικά.
Τους κανονισμούς θα τους βρείς πατώντας τα μπλε γράμματα στην υπογραφή μου..
3ον: Σα νέο μέλος σε παρακαλώ κάνε ένα πόστ στο παρακάτω λινκ λέγοντας λίγα λόγια για σένα για να σε γνωρίσουμε. Είναι διαδικασία που την ακολουθούν όλοι!
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t=4&start=825
4ον: Είσαι τελείως off topic... βρες ένα αντίστοιχο topic και γράψε το ερώτηαμα σου...
5ον: Δεν έχει..
Ευχαριστώ για την κατανόηση
Φιλικά
HauntedPunto
Last edited by HauntedPunto on Fri Jan 05, 2007 9:19 am, edited 1 time in total.
Made Me Do ItPure on the outside, Haunted on the inside...
- cabdik
- Έβγαλα το Ν

puntakas21 wrote:cabdik μεχρι το Σαββατο να ξερω γιατι κατεβαινω Πατρα
εε, τι να κανουμε? αφου δεν ξερουμε αν κανουν τι να σου πω? κατσε να μαθουμε πρωτα αν ταιριαζουν? να τα κουβαλας τζαμπα? αλλωστε δεν καιγομαστε για αυριο. πρεπει να ειμαστε σιγουροι.
- Βασίλης Σιδέρης
- Μαθαίνω να στρίβω.

από το πρόγραμα της brembo βλέπω ότι τα πουντο 60/75 χωρίς ABS φοράνε δίσκους 240χιλ. και τα μοντέλα με ABS 257χιλ.
οτι ταιριάζουν δεν υπαρχει καμμία αμφιβολία αλλά μάλλον ειναι τα μικρά του φίλου puntakas21, sorry for the bad news,
puntakas21 καλού-κακού δεν ρίχνεις και ένα μέτρημα στη δισκόπλακα για σιγουριά?
οτι ταιριάζουν δεν υπαρχει καμμία αμφιβολία αλλά μάλλον ειναι τα μικρά του φίλου puntakas21, sorry for the bad news,
puntakas21 καλού-κακού δεν ρίχνεις και ένα μέτρημα στη δισκόπλακα για σιγουριά?
- ypsilon
- Νικολάκης

Να πω κι εγώ το πρόβλημά μου; Έχω βάλει στο δικό μου πίσω δίσκους. Από τον αριστερό τροχό ακούω καμια φορά ένα θόρυβο, σαν να γλείφει το τακάκι τον δίσκο, σαν να μην επιστρέφει σωστά. Πήρα ένα WD-40 και το έβαλα στα ελατήρια πάνω στην δαγκάνα , εκεί που πιάνει το συρματόσχοινο του χειρόφρενου (το οποιο είναι το κανονικό του GT). Ο θόρυβος σταμάτησε σχεδόν, αλλά που και που ακούγεται, έστω λίγο.
Έχει κάποιος καμιά ιδέα; Βασίλη, με την εμπειρία σου νομίζω πως μπορείς να βοηθήσεις... Α, να πω πως έχω αλλάξει δισκόπλακες και τακάκια με καινούρια...
Έχει κάποιος καμιά ιδέα; Βασίλη, με την εμπειρία σου νομίζω πως μπορείς να βοηθήσεις... Α, να πω πως έχω αλλάξει δισκόπλακες και τακάκια με καινούρια...
Ecco, il mio Elefantino Rosso...Nero!
- Βασίλης Σιδέρης
- Μαθαίνω να στρίβω.

φιλε ypsilon να σε ρωτήσω και εγω κατι, οταν ακούς θόρυβο σαν να βρίσκει και μετά απο διαδρομή μερικών χιλιομέτρων, έχεις προσεξειypsilon wrote:..σαν να μην επιστρέφει σωστά..
αν ο αριστερός δίσκος είναι πιο ζεστος απο τον δεξί? αν ναι και η διαφορα θερμοκρασιας είναι τόση ωστε να την καταλάβεις με το χέρι
σου τοτε κατι παιζει εκεί..αλλο, έχεις σηκώσει αυτή την πλευρα του αυτοκινήτου με γρύλο να δεις αν γυρίζει ελεύθερα ή φρενάρει-σφίγγει
λίγο η πολύ? το WD40 και άλλα διεισδυτικα αντισκουριακά πετρελαικης βασης διαβρώνουν και φουσκώνουν τα λάστιχα και καλό
είναι να μην έρχονται σε επαφη με αυτα των δαγκάνων, κανουν καλό σε σκουριασμένα σημεία-βίδες κλπ αλλά κακό στις δαγκάνες,
δύο σενάρια είναι τα πιο πιθανά: να κολάει δαγκάνα ή να κολάει ντίζα, τα φρένα που παιρνουμε απο παλιατζή θέλουν
προσεχτικο έλεγχο και επιθεώρηση γιατι συμβαίνει να έχουν φαει το νερο της ζωής τους ή να έχουν σχισμένα λαστιχάκια ή να ηταν "καθιστα"
για μήνες ή χρόνια και να έχουν κολλήσει...ή με ξεβιδωμένα σωληνάκια-μαρκουτσια...τα υγρα φρένων "τραβουν" την υγρασία (νερο)
και αν μεινουν πολυ καιρο μπορεί να κολλήσουν σε βαθμό αχρηστίας..