Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
Sporti
- Schumacher

Λοιπον, καταρχαs να ξεκαθαρισω οτι η ερωτηση ειναι αυτη τη στιγμη καθαρα φιλολογικη και απλα και μονο για να λυθει η απορια....
Εχουμε στην οικογενεια ενα Lancia Thema 2.0Τ με τα 205 αλογα η οποια εχει αρχισει και παραδιδει το πνευμα μετα απο 14 χρονια....(κυριωs αμαξωμα, κτλ), μηχανικα κρατιεται.
Ετσι στο ξεκαρφωτο μου μπηκε η απορια αν θα μπορουσε αυτοs ο κινητηραs να μπει στο Grande....
Γνωμεs...?
P.S. Μιλαω για αυτον και μονο το κινητηρα μιαs και εχω δει τη χρηση του και τι ζωη εχει περασει......δεν θα εβαζα ποτε καποιο αλλο τουρμπο μεταχειρισμενο.
-
Orange
- Schumacher

Φιλε Sporti αν βλεπω καλα απο το avatar σου εχεις το Grande Punto Sporting ολοκαινουργιο.Γνωμη μου ειναι κατσε λιγο ακομα οπως εισαι να δουλεψει το μοτερ σου και μετα πηγαινε σε τουρμπιζμα.Ακομα και αν καθετε ο κινητηρας της Thema θα θελει πολυ δουλεια χρονο κοπο και χρηματα για να γινει σωστα μια τετοια μετατροπη.
-
Nikolas_620ti
- Εμαθα να ξεκινάω.

-
by Nikolas_620ti » Fri Oct 20, 2006 11:04 am
Orange wrote:Φιλε Sporti αν βλεπω καλα απο το avatar σου εχεις το Grande Punto Sporting ολοκαινουργιο.Γνωμη μου ειναι κατσε λιγο ακομα οπως εισαι να δουλεψει το μοτερ σου και μετα πηγαινε σε τουρμπιζμα.Ακομα και αν καθετε ο κινητηρας της Thema θα θελει πολυ δουλεια χρονο κοπο και χρηματα για να γινει σωστα μια τετοια μετατροπη.
συμφωνο με το φιλο...ασε το αμαξι οπως ειναι καλητερα και μην πειραματιζεσαι!

-
Sporti
- Schumacher

Orange αυτα που λεs ειναι απολυτα σωστα και συμφωνω,....αν διαβασεs ομωs καλα αυτα που γραφω παραπανω,....ουτε σκεφτομαι ουτε που σκεφτομαι τωρα να το κανω,....το ερωτημα ειναι καθαρα απορια που εχω και εχει να κανει με το αν ξερει καποιοs αν μπορει να μπει το συγκεκριμενο μοτερ ....(ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ)....
Τωρα αν σε 1-2 χρονια αλλαξει κατι αυτο ειναι αλλη κουβεντα,...οπωs επισηs ξερω οτι μπορει να υπαρχουν και αλλεs πιο ευκολεs λυσειs ...
-
skinboy
- Schumacher

-
Θεωρητικα ο χωρος του κινητηρα εχει το απαραιτητα περιθωριο για να μπει το μοτερ που λες μεσα.
Απο εκει και περα
εχεις να αντιμετωπισεις πολυ δουλεια σε ηλεκτρικα μιας και πας να συνδιασεις παλιο με νεο setup.
Με τις βασεις τις μηχανης θα αναγκαστεις να καταφυγεις σε χειροποιητες λυσεις και τελος το προβλημα που δεν εχω ιδεα πως θα υλοποιηθει ειναι τα ημιαξονια και ακρα....
του Gp σου σαφος δεν κανουνε , του αλλου μοτερ δεν ξερω αμα ταιριαζουνε.
Το κοστος δε για κατι τετοιο παει πολυ μακρια μιας και ειναι ολοκληρη μελετη και πολλες εργατωρες που πρεπει να καλυφθουνε.....
Punto HGT SC Evo
-
Sporti
- Schumacher

Καλα τα φανταζομουν,.......ευχαριστω skinboy....
-
P.A.D.R.C
- Schumacher

-
Nα ειχες το 20v να πω οκ θελεις το 20v,αλλα με τα 205 καλυτερα να το πουλησετε(αφου και χωρις μοτερ για πεταμα θα παει

),ολο και κανενας πιτσιρικος θα βρεθει να το παρει ειδικα αν το αμαξι ειναι και σε καλη κατασταση..& να κρατησεις τα χρηματα,να κανεις κανενα χλμ στο GP(κριμα ειναι και καινουργιο) και να περιμενεις κανα χρονο να βγουν τα 1.8Τ..

No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an
SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg
(MOTtest)
-
P.A.D.R.C
- Schumacher

-
Μια μικρη διορθωση..το 20V με τα 225..

Just an
(MOTtest)
-
Sporti
- Schumacher

Κοιτα το αμαξι δεν αξιζει να το πουλησουμε γιατι δεν πιανει τιποτα,.....η το φτιαχνει κανειs (θελει μινιμουμ 3-4.000 για να γινει σωστη δουλεια)...η το αφηνειs και παει,..οσο παει.....
Τωρα επειδη βλεπω οτι μαλλον παρεξηγηθηκα,....να τονισω για αλλη μια φορα οτι δεν υπαρχει ουτε μια στο 1.000.0000 να γινει αυτο που περιγραφω,.....η ερωτηση ηταν καθαρα κουβεντα να γινεται επειδη ειχα την απορια.
Το Grande μου φυσικα και δεν θα το κανω πειραματοζωο και για την ωρα δεν το πειραζω με τετοιου ειδουs επεμβασειs.....οταν με το καλο ερθουν και τα γρηγορα θα δουμε ποιο ειναι το μελλον του.....
-
PUNTiasa
- Έβγαλα το Ν

Φανταστείτε (μιας και κάνουμε κουβέντα), μετά απο 3-4 χρόνια όταν θα έχουν ξεκαθαρίσει και βγεί οι κινητήρες με τα GP (και Corsa που κατά 90% θα ταιριάζουν - μιας και το πάτωμα είναι ίδιο), τι "κεντήματα" μπορούν να γίνουν. Πάντως προβλέπω (3-4 χρόνια) πούλημα των περισσότερων GP μας (Sporting ή απλών) και αγορα τουρμπάτων μόλις "τρέξουν" και οι παραγωγές. Προσωπικά κάτι τέτοιο μάλλον θα κάνω.
-
grandeBILL
- Schumacher

-
by grandeBILL » Fri Oct 20, 2006 12:34 pm
PUNTiasa wrote:Φανταστείτε (μιας και κάνουμε κουβέντα), μετά απο 3-4 χρόνια όταν θα έχουν ξεκαθαρίσει και βγεί οι κινητήρες με τα GP (και Corsa που κατά 90% θα ταιριάζουν - μιας και το πάτωμα είναι ίδιο), τι "κεντήματα" μπορούν να γίνουν. Πάντως προβλέπω (3-4 χρόνια) πούλημα των περισσότερων GP μας (Sporting ή απλών) και αγορα τουρμπάτων μόλις "τρέξουν" και οι παραγωγές. Προσωπικά κάτι τέτοιο μάλλον θα κάνω.
κι εω και τετοιο εχω στο μυαλο μου!!!!
-
P.A.D.R.C
- Schumacher

-
Tα 1.6ρια τα κορσα ειναι πραγματικοτητα παντως..

....GP OPC

Just an
(MOTtest)
-
Sporti
- Schumacher

PUNTiasa wrote:Φανταστείτε (μιας και κάνουμε κουβέντα), μετά απο 3-4 χρόνια όταν θα έχουν ξεκαθαρίσει και βγεί οι κινητήρες με τα GP (και Corsa που κατά 90% θα ταιριάζουν - μιας και το πάτωμα είναι ίδιο), τι "κεντήματα" μπορούν να γίνουν. Πάντως προβλέπω (3-4 χρόνια) πούλημα των περισσότερων GP μας (Sporting ή απλών) και αγορα τουρμπάτων μόλις "τρέξουν" και οι παραγωγές. Προσωπικά κάτι τέτοιο μάλλον θα κάνω.
Συμφωνω και γω......αλλα να τρεξουν γιατι ειδατε με τα πρωτα GP τι εγινε....

-
MAXRISTOS
- Τρέχω σε αγώνες.

Αυτή η μετατροπή έχει πολλά κόψε-ράψε......
-
spartiatis
- Τρέχω σε αγώνες.

by spartiatis » Fri Oct 20, 2006 11:52 pm
επειδη πας πιο γρηγορα τωρα απο οταν θα μενεις στο δρομος δεν αλλαζεις τιποτα στον κινητηρα!στην θεση σου ουτε τουρμπισμα δεν εκανα!!!αν θες να μην μενεις στο δρομο...!γνωμη μου!