Βελτίωση συστήματος διεύθυνσης-mk2
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- vdsracing
- Μαθαίνω να στρίβω.

Βελτίωση συστήματος διεύθυνσης-mk2
Εχω ενα mk2 με μηχανική κρεμαγιέρα χωρίς καμία υποβοήθηση δηλαδή.Αν και η πληροφόρηση που δέχομαι απο το τιμόνι είναι πραγματικά τέλεια,θα ήθελα να είναι ποιό γρήγορο δηλαδή να είχε λιγότερες στροφές απο stop σε stop διατηρώντας τον ίδιο κύκλο στροφής.
Είναι δυνατόν να αλλαχτεί κάτι στην κρεμαγιέρα και να την βελτιώσουμε?Ίσως κάποιο γρανάζι απο τιμόνι alfa romeo που είναι πολύ γρήγορο...ολόκληρη αλλαγή από κάποιο άλλο μοντέλο..δεν ξέρω.
Θέλω μηχανικό τιμόνι και κοφτερό.Βοήθεια κανεις?
Είναι δυνατόν να αλλαχτεί κάτι στην κρεμαγιέρα και να την βελτιώσουμε?Ίσως κάποιο γρανάζι απο τιμόνι alfa romeo που είναι πολύ γρήγορο...ολόκληρη αλλαγή από κάποιο άλλο μοντέλο..δεν ξέρω.
Θέλω μηχανικό τιμόνι και κοφτερό.Βοήθεια κανεις?
-Βαγγέλης-
- skinboy
- Schumacher

- PERIS
- Νικολάκης

το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να την αλλαξεις και να βαλεις απο οποιοδηποτε punto που εχει ηλεκτρικη υποβοηθηση γιατι η δικια σου ειναι μεταβαλλομενης σχεσης ενω απ'το ηλεκτρικο ειναι αμεταβλητης σχεσης. εγω στου πατερα μου το puntaki το εβαλα ηλεκτρικο τιμονι και προσφατα αλαξα και την κρεμαριερα και εχει γινει τελειο.
- vdsracing
- Μαθαίνω να στρίβω.

Δεν θέλω να βάλω το ηλεκτρικό τιμόνι των υπόλοιπων punto γιατί χάνεται η πολύ καλή πληροφόρηση που εχω τώρα για το πόσο φορτισμένο είναι το μπροστά σύστημα,πότε γλιστράει...το παραμικρό.Θέλω απλώς ποιό γρήγορο τιμόνι.PERIS wrote:το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να την αλλαξεις και να βαλεις απο οποιοδηποτε punto που εχει ηλεκτρικη υποβοηθηση γιατι η δικια σου ειναι μεταβαλλομενης σχεσης ενω απ'το ηλεκτρικο ειναι αμεταβλητης σχεσης. εγω στου πατερα μου το puntaki το εβαλα ηλεκτρικο τιμονι και προσφατα αλαξα και την κρεμαριερα και εχει γινει τελειο.
Τώρα εχω νομίζω 3,2 στροφές απο στοπ σε στοπ,θέλω να πετύχω 2+ διατηρώντας τον ίδιο κύκλο στροφής.
-Βαγγέλης-
- vdsracing
- Μαθαίνω να στρίβω.

-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

ηλεκτρική υποβοήθηση είναι όταν το τιμόνι είναι ελαφρύ στις χαμηλές ταχύτητες και βαραίνει στις ψηλές?3,2 στροφές τιμόνι είνακ κατα την γνώμη μου πολύ καλα και άντε να τις κάνεις 2,5 αλλά τι διαφορά θα καταλάβεις εκτός αν το θες για αγώνες.εγώ στο δικό μου το Υ ενδιαφέρομαι για τέτοια αλλαγή που παίρνει 4,5 στροφές χωρις υποβοηθηση και είναι μαρτύριο.ξέρεται αν γίνεται να αλλάξω κάτι και να βάλω απο mk1 ?
- vdsracing
- Μαθαίνω να στρίβω.

Τα y και τα punto mk1 εχουν το ίδιο πάτωμα και πιστεύω πως λογικά θα μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη οπότε πιθανόν να κάνει.lanciaypsilon wrote:ηλεκτρική υποβοήθηση είναι όταν το τιμόνι είναι ελαφρύ στις χαμηλές ταχύτητες και βαραίνει στις ψηλές?3,2 στροφές τιμόνι είνακ κατα την γνώμη μου πολύ καλα και άντε να τις κάνεις 2,5 αλλά τι διαφορά θα καταλάβεις εκτός αν το θες για αγώνες.εγώ στο δικό μου το Υ ενδιαφέρομαι για τέτοια αλλαγή που παίρνει 4,5 στροφές χωρις υποβοηθηση και είναι μαρτύριο.ξέρεται αν γίνεται να αλλάξω κάτι και να βάλω απο mk1 ?
Δεν το θέλω για αγώνες...για την κ@βλα μου το θέλω!!Το γουστάρω τρελά που δεν εχει κανένα μα κανένα ηλετρονικό βοήθημα...και κοιτάω να το βελτιώσω εκει που κατα τη γνώμη μου υστερεί.
-Βαγγέλης-
-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

-
lanciaypsilon
- Εμαθα να ξεκινάω.

- vdsracing
- Μαθαίνω να στρίβω.