Βελτίωση συστήματος διεύθυνσης-mk2

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Βελτίωση συστήματος διεύθυνσης-mk2

Post by vdsracing » Mon May 15, 2006 1:14 pm

Εχω ενα mk2 με μηχανική κρεμαγιέρα χωρίς καμία υποβοήθηση δηλαδή.Αν και η πληροφόρηση που δέχομαι απο το τιμόνι είναι πραγματικά τέλεια,θα ήθελα να είναι ποιό γρήγορο δηλαδή να είχε λιγότερες στροφές απο stop σε stop διατηρώντας τον ίδιο κύκλο στροφής.

Είναι δυνατόν να αλλαχτεί κάτι στην κρεμαγιέρα και να την βελτιώσουμε?Ίσως κάποιο γρανάζι απο τιμόνι alfa romeo που είναι πολύ γρήγορο...ολόκληρη αλλαγή από κάποιο άλλο μοντέλο..δεν ξέρω.

Θέλω μηχανικό τιμόνι και κοφτερό.Βοήθεια κανεις?

-Βαγγέλης-

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Mon May 15, 2006 1:18 pm

arketa konti kremargiera opws tin 8es exei to 146 to Junior to 1600.

den jerw omws an mporei na ginei pantrema se sena kai ti allo xreiazetai....
apla exe to upopsin sou :-)
Punto HGT SC Evo

PERIS
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PERIS » Mon May 15, 2006 6:46 pm

το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να την αλλαξεις και να βαλεις απο οποιοδηποτε punto που εχει ηλεκτρικη υποβοηθηση γιατι η δικια σου ειναι μεταβαλλομενης σχεσης ενω απ'το ηλεκτρικο ειναι αμεταβλητης σχεσης. εγω στου πατερα μου το puntaki το εβαλα ηλεκτρικο τιμονι και προσφατα αλαξα και την κρεμαριερα και εχει γινει τελειο.

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Mon May 15, 2006 8:27 pm

PERIS wrote:το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να την αλλαξεις και να βαλεις απο οποιοδηποτε punto που εχει ηλεκτρικη υποβοηθηση γιατι η δικια σου ειναι μεταβαλλομενης σχεσης ενω απ'το ηλεκτρικο ειναι αμεταβλητης σχεσης. εγω στου πατερα μου το puntaki το εβαλα ηλεκτρικο τιμονι και προσφατα αλαξα και την κρεμαριερα και εχει γινει τελειο.
Δεν θέλω να βάλω το ηλεκτρικό τιμόνι των υπόλοιπων punto γιατί χάνεται η πολύ καλή πληροφόρηση που εχω τώρα για το πόσο φορτισμένο είναι το μπροστά σύστημα,πότε γλιστράει...το παραμικρό.Θέλω απλώς ποιό γρήγορο τιμόνι.
Τώρα εχω νομίζω 3,2 στροφές απο στοπ σε στοπ,θέλω να πετύχω 2+ διατηρώντας τον ίδιο κύκλο στροφής.
-Βαγγέλης-

PERIS
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PERIS » Mon May 15, 2006 8:41 pm

βαλε μονο κρεμαριερα τοτε και θα εχεις 1.5 στροφη απο στοπ σε στοπ. μηπως ξερεις πως θα βαλω στροφομετρο στο μκ2 60

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Tue May 16, 2006 12:08 am

Παίρνεις σήμα απο τους δυο πολλαπλασιαστές.Τα υπόλοιπα καλώδια όπως λέει το χαρτί που είναι μέσα στο κουτί του όργανου.Υπάρχει και ενα παλιότερο τοπικ γιάυτο το θέμα,ψάξε λίγο και θα το βρείς.Αν πάλι εχεις πρόβλημα πες να σε πάω σε ειδικό να σου το βάλει.
-Βαγγέλης-

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Tue May 16, 2006 12:29 am

1,5 στροφή απο στοπ σε στοπ εχουν μόνο τα καθαρόαιμα αγωνιστικά...ακόμα και η gta εχει 1,9 στροφές??
Τι κρεμαγιέρα εννοείς?Από τι αυτοκίνητο?
-Βαγγέλης-

PERIS
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PERIS » Tue May 16, 2006 3:16 pm

εκανα λαθος φιλε μου απο ολα τα punto με ηλεκτρικη υποβοηθηση ειναι 2.7 και θα εχεις πολυ ωραιο τιμονακι μονο στο παρκαρισμα θα ειναι λιγο ζορι οπως και ειναι σε ολα τ'αλλα θα ειναι spesial

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Tue May 16, 2006 3:52 pm

Σωστός...Θα το ψάξω παραπάνω και αν μάθω κάτι θα το γράψω και εδω για όποιον τυχον ενδιαφέρεται.
-Βαγγέλης-

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Sat May 20, 2006 5:14 pm

ηλεκτρική υποβοήθηση είναι όταν το τιμόνι είναι ελαφρύ στις χαμηλές ταχύτητες και βαραίνει στις ψηλές?3,2 στροφές τιμόνι είνακ κατα την γνώμη μου πολύ καλα και άντε να τις κάνεις 2,5 αλλά τι διαφορά θα καταλάβεις εκτός αν το θες για αγώνες.εγώ στο δικό μου το Υ ενδιαφέρομαι για τέτοια αλλαγή που παίρνει 4,5 στροφές χωρις υποβοηθηση και είναι μαρτύριο.ξέρεται αν γίνεται να αλλάξω κάτι και να βάλω απο mk1 ?

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Sat May 20, 2006 6:19 pm

lanciaypsilon wrote:ηλεκτρική υποβοήθηση είναι όταν το τιμόνι είναι ελαφρύ στις χαμηλές ταχύτητες και βαραίνει στις ψηλές?3,2 στροφές τιμόνι είνακ κατα την γνώμη μου πολύ καλα και άντε να τις κάνεις 2,5 αλλά τι διαφορά θα καταλάβεις εκτός αν το θες για αγώνες.εγώ στο δικό μου το Υ ενδιαφέρομαι για τέτοια αλλαγή που παίρνει 4,5 στροφές χωρις υποβοηθηση και είναι μαρτύριο.ξέρεται αν γίνεται να αλλάξω κάτι και να βάλω απο mk1 ?
Τα y και τα punto mk1 εχουν το ίδιο πάτωμα και πιστεύω πως λογικά θα μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη οπότε πιθανόν να κάνει.

Δεν το θέλω για αγώνες...για την κ@βλα μου το θέλω!!Το γουστάρω τρελά που δεν εχει κανένα μα κανένα ηλετρονικό βοήθημα...και κοιτάω να το βελτιώσω εκει που κατα τη γνώμη μου υστερεί.
-Βαγγέλης-

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Mon Jul 10, 2006 5:00 pm

βρηκες τελικα τιποτα;μια μεταχειρισμενη ή καινουρια κρεμαγιερα πόσο εχει περίπου και ποσο κοστιζουν τα εργατικά για την αλλαγή;

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Sat Jul 29, 2006 3:00 pm

επειδη το πιθανοτερο ειναι να βγει η κρεμαγιερα μου για να επισκευαστει κατι στο τιμονι λεω να την αλλαξω κι'ολας με μια μαλλον απο gt αν φυσικα γινεται.πιστευετε οτι γινεται χωρις να χρειαστει αλλαγη και ο αξονας του τιμονιου;αληθεια ποσες στροφες περνει το τιμονι του gt

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Sat Jul 29, 2006 3:01 pm

και φυσικα ποσο εχει μια καινουρια ή μεταχειρισμενη απο gt;

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Sat Jul 29, 2006 4:21 pm

Καλή κίνηση φίλε,δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά τα gt φημίζονται για το τιμόνι τους...Δυστυχώς εγω εχω διαφορετικό πλαίσιο αν και αποτι μίλησα με τον tsioufff το hgt εχει διαφορετικό τιμόνι αποτι το ηλεκτρουδραυλικό των απλών εκδόσεων.
-Βαγγέλης-

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”