ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΣΕ ΜΚ2b
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- vassilispuntosport
- Εμαθα να ξεκινάω.

ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΣΕ ΜΚ2b
Καλησπέρα παιδιά!! Έχω από τον Ιούλιο 2004 ένα MK2b και έχω διανύσει περί τα 30 000χλμ περίπου... Το αυτοκίνητο πάει καλά για 14άρι που είναι!! Ωστόσο στο συνεργείο όπου κάνω τα Service( ALFISTI TEAM) μου ριξε το παλικάρι που εργάζεται εκεί ως μηχανικός να του αλλάξω μια εξάτμιση για να δω κάποια διαφορά!! Θέλω να ρωτήσω 3 πράγματα:
1) Λογικό μου φαίνεται με την εξάτμιση λόγω ελεύθερης ροής των αερίων να είναι λιγότερο μπουκωμένο το αμάξι...Αλλά μήπως τελικά η διαφορά είναι μηδαμινή και το μόνο που θα κερδίσω θα είναι μεγαλύτερη κατανάλωση??
2) Εαν αποφασίσω να αλλάξω...μήπως θα υπάρξει πρόβλημα με το θέμα της εγγύησης?? Ο μηχανικός μου μου είπε βέβαια πως αν γίνει κάτι του το πάω και μου βάζει την παλιά ως αποδεικτικό ότι δεν έχω πειράξει τίποτα!!
3) Παραβλέποντας όλα τα παραπάνω εμπόδια...Τι εξάτμιση να βάλω?? Μου έχουν προτείνει να πάω στον ποπάυ για χειροποίητη...Ισχύει ότι είναι αξιόπιστος??
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Υ.Γ: Για να μπει η νέα εξάτμιση θα πρέπει να τρυπήσω προφυλακτήρα?? Γιατι από,τι έχω δει ή τον τρυπάνε ή την βάζουνε να κρέμεται από κάτω...[/b]
1) Λογικό μου φαίνεται με την εξάτμιση λόγω ελεύθερης ροής των αερίων να είναι λιγότερο μπουκωμένο το αμάξι...Αλλά μήπως τελικά η διαφορά είναι μηδαμινή και το μόνο που θα κερδίσω θα είναι μεγαλύτερη κατανάλωση??
2) Εαν αποφασίσω να αλλάξω...μήπως θα υπάρξει πρόβλημα με το θέμα της εγγύησης?? Ο μηχανικός μου μου είπε βέβαια πως αν γίνει κάτι του το πάω και μου βάζει την παλιά ως αποδεικτικό ότι δεν έχω πειράξει τίποτα!!
3) Παραβλέποντας όλα τα παραπάνω εμπόδια...Τι εξάτμιση να βάλω?? Μου έχουν προτείνει να πάω στον ποπάυ για χειροποίητη...Ισχύει ότι είναι αξιόπιστος??
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Υ.Γ: Για να μπει η νέα εξάτμιση θα πρέπει να τρυπήσω προφυλακτήρα?? Γιατι από,τι έχω δει ή τον τρυπάνε ή την βάζουνε να κρέμεται από κάτω...[/b]
32 000 χλμ και 5 χώρες σε 6 μήνες και το μόνο που ζήτησε ήταν φίλτρο αέρα!! Πάρτε εσεις άλλη μάρκα!! Τα fiat δεν είναι καλά!!
-
Angel
- Εμαθα να ξεκινάω.

1) Θα κερδίσεις κάτι επειδή α) δε θα ξοδεύεις ενέργεια για να σπρώξεις τα καυσαέρια έξω και β) θα φεύγουν τα καυσαέρια και θα "μένει" χώρος για περισσότερο καύσιμο μίγμα. Αν καίει λίγο παραπάνω θα είναι επειδή έχει και λίγο παραπάνω δύναμη. Αποκλείεται απλά να καίει. Και όσο το πατάς θα καίει, όχι ασύστολα. ΜΙΚΡΕΣ διαφορές πάντως γενικά, μη περιμένεις τρελά πράγματα εκτός κι αν αλλάξεις ΟΛΟΚΛΗΡΗ την εξάτμιση.
2) Πρόβλημα εγγύησης λογικά δεν υφίσταται. Μισό όμως, δεν την έχεις ήδη σπάσει κάνοντας σε μη εξουσιοδοτημένο τα σέρβις;
3) Η καλύτερη επιλογή είναι μια έτοιμη εξάτμιση σε όλα της από μεγάλη μάρκα. πχ Remus, Sebring, Supersprint... Ο ποπάυ έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλός, ακριβός, αλλά καλός! Ψάξε και στο γενικό τόπικ περί μηχανικής βελτίωσης sporting mk2b και θα βρείς πολλά σχετικά, έχω γράψει και για τη δική μου εξάτμιση (χταπόδι supesprint, τελικό supersprint, μεταλλικός καταλύτης remus και τα υπόλοιπα μαμά).
Το μπούκωμα πάντως να το ξέρεις είναι από μπροστά, όχι πίσω....
2) Πρόβλημα εγγύησης λογικά δεν υφίσταται. Μισό όμως, δεν την έχεις ήδη σπάσει κάνοντας σε μη εξουσιοδοτημένο τα σέρβις;
3) Η καλύτερη επιλογή είναι μια έτοιμη εξάτμιση σε όλα της από μεγάλη μάρκα. πχ Remus, Sebring, Supersprint... Ο ποπάυ έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλός, ακριβός, αλλά καλός! Ψάξε και στο γενικό τόπικ περί μηχανικής βελτίωσης sporting mk2b και θα βρείς πολλά σχετικά, έχω γράψει και για τη δική μου εξάτμιση (χταπόδι supesprint, τελικό supersprint, μεταλλικός καταλύτης remus και τα υπόλοιπα μαμά).
Το μπούκωμα πάντως να το ξέρεις είναι από μπροστά, όχι πίσω....
- vassilispuntosport
- Εμαθα να ξεκινάω.

Ευχαριστώ πολύ Angel...Θα τα κοιτάξω και θα αποφασίσω...Όσο για την εγγύηση πλέον η alfisti team ανήκει εντάχθηκε στα εξουσιοδοτημένα alfaromeo,fiat,lancia... Ετσι ξερω!! Θα δειξει!!
32 000 χλμ και 5 χώρες σε 6 μήνες και το μόνο που ζήτησε ήταν φίλτρο αέρα!! Πάρτε εσεις άλλη μάρκα!! Τα fiat δεν είναι καλά!!
- fiat lover
- Μαθαίνω να στρίβω.

- skinboy
- Schumacher

-
Angel
- Εμαθα να ξεκινάω.

Όλα μια χαρά με τους λάμδα. Πίπες με έλεγε και ο ηλεκτρολόγος και τον είπα ΚΑΝΕ ότι είναι να κάνεις και ΑΝ εχω πρόβλημα..τα λέμε.
Όπως έχω ξαναπεί το αυτοκίνητο ανοίγει πολύ πιο ωραία, 5+ άλογα πιστεύω είναι λογικό κέρδος.Από κατανάλωση...όσο το πατάς τόσο καίει!
Σε σχέση με πριν σχετικά μικρή διαφορά. Αξίζει σίγουρα....
Όπως έχω ξαναπεί το αυτοκίνητο ανοίγει πολύ πιο ωραία, 5+ άλογα πιστεύω είναι λογικό κέρδος.Από κατανάλωση...όσο το πατάς τόσο καίει!
Σε σχέση με πριν σχετικά μικρή διαφορά. Αξίζει σίγουρα....
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Oπως εχει ειπωθει και σε παλιοτερα τοπικ μια πληρης εξατμιση απο μπροστα μεχρι πισω χωρις προκαταλυτες και αλλο καταλυτη(αφου θα αλλαξει ολη η διαταξη) θα κερδισεις σιγουρα.Βεβαιως μετα θα θελεις και μια πιο ελευθερη εισαγωγη και τελευταιο ενα προγραμμα για να τα "παντρεψεις" αρμονικα.Οσο για το πως θα βγαινει αν φτιαξεις χειροποιητη το αποφασιζεις εσυ.Προσωπικα δεν μου αρεσει να βλεπω αυτοκινητα με κομμενο προφυλακτηρα.
Οσο για τους Λ εαν μπουν στα αντιστοιχα νεα σημεια που ηταν και πριν(μαλλον θα χρειαστει να τους κοψεις και να βαλεις προεκτασεις καλωδιου) δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα!
Οσο για τους Λ εαν μπουν στα αντιστοιχα νεα σημεια που ηταν και πριν(μαλλον θα χρειαστει να τους κοψεις και να βαλεις προεκτασεις καλωδιου) δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα!
- skinboy
- Schumacher

-
Angel
- Εμαθα να ξεκινάω.

Χταπόδι και καταλύτης είναι ένα στο 14άρι δίκιο έχεις σκιν.
Ένα χταπόδι aftermarket πιάνει όλο αυτό το χώρο. Πάνω στο χταπόδι μπαίνει ο ένας λ. Ο άλλος μπαίνει πίσω από το νέο καταλύτη στο οριζόντιο τμήμα της εξάτμισης. Επέκταση αν θυμάμαι καλά ένα μέτρο και κάτι ψιλά....
Κανένα πρόβλημα πάντως. Οι ηλεκτρολόγοι πολλά θα πουν....βέβαια καθότι παίζουμε με τα όρια ανοχής του αυτοκινήτου.
Άσχετο...σε μικρά αυτοκίνητα μη βάζετε τον τελείως ελεύθερο καταλύτη ίσως να δημιουργηθεί πρόβλημα. Ο "μεσαίος" είναι ο πιο καταλληλος.
Ένα χταπόδι aftermarket πιάνει όλο αυτό το χώρο. Πάνω στο χταπόδι μπαίνει ο ένας λ. Ο άλλος μπαίνει πίσω από το νέο καταλύτη στο οριζόντιο τμήμα της εξάτμισης. Επέκταση αν θυμάμαι καλά ένα μέτρο και κάτι ψιλά....
Κανένα πρόβλημα πάντως. Οι ηλεκτρολόγοι πολλά θα πουν....βέβαια καθότι παίζουμε με τα όρια ανοχής του αυτοκινήτου.
Άσχετο...σε μικρά αυτοκίνητα μη βάζετε τον τελείως ελεύθερο καταλύτη ίσως να δημιουργηθεί πρόβλημα. Ο "μεσαίος" είναι ο πιο καταλληλος.
- P.A.D.R.C
- Schumacher

- skinboy
- Schumacher

- P.A.D.R.C
- Schumacher

- P.A.D.R.C
- Schumacher

Nα ρωτησω κατι πιο απλο εγω..?τα διαφραγματα τα εχουν παιξει και το πουντακι κροταλιζει..υπαρχει περιπτωση να κοβει το αμαξι?Επιισης επειδη δεν παιζει να αλλαξω τελικο μπορω να κανω τιποτα για αυτο?
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- P.A.D.R.C
- Schumacher

- fiat lover
- Μαθαίνω να στρίβω.