Λειτουργεια του turbo στις ψηλες στροφες (βοηθεια)
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
thanasis65
- Νικολάκης

Λειτουργεια του turbo στις ψηλες στροφες (βοηθεια)
Κυριοι ειμαι νεο μελος και ζητω την βοηθεια σας.Ειμαι κατοχος ενος GT3 του 99 και πριν 1 χρονο το βελτιωσα με προγραμμα, Τ25 HLI,μεγαλωμα αυλου εισαγωγης, μεγαλυτερο intercouler (το οποιο αφαιρεσα μονος μου και εβαλα το μαμα γιατι μου κατεστρεψαν τον προφυλαχτηρα χωρις να μου το πουνε) σε γνωστο βελτιωτη της περιοχης μου.(Υποτιθεται οτι εγεινε περιπου 200PS με 25 κιλα ροπης με πιεση 1,1 bar σταθερο.Τιμες χωρις δυναμομετρηση στην πραξη ομως ηταν κατω απο 170 PS κατα την γνωμη μου.)Το προβλημα μου ειναι οτι για να κρατησω σταθερα χιλιομετρα σε ευθεια με 5η και 5000στρ/λεπτο πρεπει το turbo να δουλευει συνεχως με 0,5-0,6bar (πραγμα που δεν εκανε μαμα)με αποτελεσμα να πυρωνει η τουρμπινα μεσα σε λιγα χιλιομετρα και να με αγχωνει οταν το δουλευω σε ψηλες στροφες.Νομιζω οτι ειναι λαθος λειτουργια αυτη αλλα δεν ξερω τι φταιει. Το προγραμμα! Σε αλλους βελτιωτες που ρωτησα ο καθενας λεει και κατι διαφορετικο αναλογα με το τι θελει να πουλησει. Οποιος μπορει ας μου πει την γνωμη του η την συμπεριφορα του δικου του αυτοκινητου στις παραπανω συνθηκες.
- psilos-egio
- Μαθαίνω να στρίβω.

-
thanasis65
- Νικολάκης

- Sonicboom
- Schumacher

Καλώς ήρθες Θανάση, γράψε 2 λογάκια για εσένα στο παρακάτω topic:
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t=4&start=750
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t=4&start=750
- psilos-egio
- Μαθαίνω να στρίβω.

- psilos-egio
- Μαθαίνω να στρίβω.

fere to diko sou na to ftiaksoume na sou stixisi kai ligotero.
to diko mou de to poulao pote. kano peiramata pano se afto.
ena tapeino 1.4 exei o vaggelis kai vlepeis pos paei san arxiko stadio.
to diko mou de to poulao pote. kano peiramata pano se afto.
ena tapeino 1.4 exei o vaggelis kai vlepeis pos paei san arxiko stadio.
Ricambi Originali
Punto GT 1.6 vf 34 -VELTIOSIS
Uno Turbo -VELTIOSIS
ZX 12 R Powered VAGIAS RACETECH
ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΗΔΙΕΣ !
Punto GT 1.6 vf 34 -VELTIOSIS
Uno Turbo -VELTIOSIS
ZX 12 R Powered VAGIAS RACETECH
ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΗΔΙΕΣ !
- puntomad
- Administrator

Δεν προκειται να κουραστω να το λεω...
Ειμαστε πολυ δυνατο φορουμ σε τεχνικα θεματα, εφτιαξε καλα θεμελια ο Ψηλος απο το Αιγιο και εχουμε βελτιωθει ολοι πολυ.
Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις σε αυτο...
Αν και δεν ειναι το καταλληλο τοπικ μπορειτε να πειτε ολοι μεσα σας ευχαριστουμε φιλε Κωστα που μας ανεχτηκες τον τροπο καιρο που σου ζαλιζαμε τα @@ και μας ανοιξες τα ματια.
Οχι οτι δεν τον ζαλιζουμε ακομα, αλλα...
Ειμαστε πολυ δυνατο φορουμ σε τεχνικα θεματα, εφτιαξε καλα θεμελια ο Ψηλος απο το Αιγιο και εχουμε βελτιωθει ολοι πολυ.
Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις σε αυτο...
Αν και δεν ειναι το καταλληλο τοπικ μπορειτε να πειτε ολοι μεσα σας ευχαριστουμε φιλε Κωστα που μας ανεχτηκες τον τροπο καιρο που σου ζαλιζαμε τα @@ και μας ανοιξες τα ματια.
Οχι οτι δεν τον ζαλιζουμε ακομα, αλλα...

-
thanasis65
- Νικολάκης

Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια. Πεστεμου ομως πρεπει να τουρμπιζει στις ψηλες στοφες για να κρατησει σταθερα χιλιομετρα! και τα δικα σας GT ετσι δουλεβουνε! Δεν μου καθετε αυτη σαν σωστη λειτουργεια γιατι δεν ζηταω επιταχυνση ωστε να βοηθησει το turbo.Δεν εχει δυναμη το moter σαν ατμοσφαιρικο πλαιον! μα αυτο συμβαινει μετα την μετατροπη και δεν καιει λαδια ο κηνητηρας να πω οτι εχει πεσει η μηχανη. Επεισεις που μπορω να βρω μεγαλυτερο intercooler που να χωραει στον μαμα προφυλαχτηρα, και μηπως μπορειτε να μου δωσεται καποια στοιχεια επικοινωνιας με τον skoumpri (και τι εστι! προγραμματιστης! βελτιωτης!)
- ngt
- Μαθαίνω να στρίβω.

Εγω θα εψαχνα να δω τα καυσιμα μου αν ειναι σωστα με κανα χαλομετρο, μετα θα κοιταγα απλα πραγματα οπως για καμια διαρροη στο κυκλωμα πιεσης του τουρμπο, συστημα εξαγωγης (ραισματα φραξιματα), και τα μπουζακια του. Παντως για να δουλευει με πιεση και να μην εχει ιπποδυναμη και θερμοκρασιες μπας το προγραμμα βγαζει πολυ αβανς η εχει πολυ λιγα καυσιμα ??
Those who follow money, immitate. Those who follow their passion innovate.
Imagination is more important than knowledge - Albert Einstein -

Imagination is more important than knowledge - Albert Einstein -

-
thanasis65
- Νικολάκης