1.4 sporting πισω δισκοφρενα .
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
photis
- Νικολάκης

1.4 sporting πισω δισκοφρενα .
Παιδια αν μπορειτε:
>ποσο θα στοιχισει ?
>Τι εξαρτηματα πρεπει να αλλακτουν ?
>Αξιζει το κοπο (θα κερδισω 2-3 m για 100-0) ?
>Η αντιπροσωπια αληθευει οτι το δινει στο προερετικο εξοπλισμο ?ποσο το χρεωνει εξτρα ?
>ποσο θα στοιχισει ?
>Τι εξαρτηματα πρεπει να αλλακτουν ?
>Αξιζει το κοπο (θα κερδισω 2-3 m για 100-0) ?
>Η αντιπροσωπια αληθευει οτι το δινει στο προερετικο εξοπλισμο ?ποσο το χρεωνει εξτρα ?
- valantisr
- Εμαθα να ξεκινάω.

υπολογιζε για μετ/να γυρω στα 300 ευρω για καινουργια δεν ξερω να σου πω την αληθεια οσο για το τι πρεπει να αλλαξεις αν εχει το αμαξι πισω αξονα απο την μανα του τοτε χρειζεσαι μονο τα ακρα τους ( μουαγιε-δισκους-δαγκανες-τακακια)αν δεν εχει τοτε βαλε + τον αξονα αλλα 200 παντα μετ/να μιλαμε 2 -3 μετρα σιγουρα μπορει και περισσοτερα αναλογα με το τι παστα τακακια τι υγρα θα βαλεις και το τι δισκους οσο για το αν αξιζει βαλτα και θα δεις διαφορες η αντιπροσωπεια θελει να βγαλει γιαυτο και τα βαζει στα extra ελπιζω να βοηθησα
- bravonick
- Τρέχω σε αγώνες.

-
photis
- Νικολάκης

Η αντιπροσωπια στη Κυπρο μου ζητησε περιπου 1500 ευρω για τα εξαρτηματα (δαγκανες ,δισκους ,τακακια ,ακραξονια ,αισθητηρες ,και σωληνακια )+500 για εργατικα !!!
Μηπως ξερει κανενας να μου πει , ή να ρωτησει τις αντιστοιχες τιμες για τη Ελλαδα.
Τουλαχιστο να φερω τα εξαρτηματα απο Ελλαδα και να τα βαλω σε δικο μου μηχανικο .
Μηπως ξερει κανενας να μου πει , ή να ρωτησει τις αντιστοιχες τιμες για τη Ελλαδα.
Τουλαχιστο να φερω τα εξαρτηματα απο Ελλαδα και να τα βαλω σε δικο μου μηχανικο .
- punto_2003
- Νικολάκης

Επειδη ψαχνω & γω εδω & καιρο εχω μαθει οσον αφορα μεταχειρισμενο αξονα τα εξης:
1. Μεχρι στιγμης ποιο φθηνος αξονας τιμη 400ευρω. Αν χρειαστουν αλλα τακακια η τιμη θα ειναι παραπανω.
2. Τα δισκοφρενα τα αγοραζεις υποχρεωτικα με τον αξονα. Αν ο αξονας σου δεν ειναι στραβος απλα τον μεταχειρισμενο τον πετας/πουλας.
3. Χιλιομετρα που εχει κανει: 70.000-80.000.
4. Ειναι υποχρεωτικο αφου το αυτοκινητο εχει ΑΒS να βρεις αξονα που να εχει ABS. Οσους μηχνικους εχω ρωτησει μου ειπαν οτι τo ESP δεν εχει καποιο ρολο με τα δισκοφρενα αρκει να υπαρχει ABS.
Γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα να βαλεις μεταχειρισμενο αξονα απο το να δωσεις ενα σωρο λεφτα για καινουρια. Αλλωστε τι μπορει να εχουν παθει? Πισω δισκοφρενα ειναι τι να πω. Αρκει να μην πας σε κανα μαστρο-μητσο.
Βεβαια μια ακομη ποιο φθηνη λυση που ειχα διαβασει στο site-δεν θυμαμαι που- ειναι οτι μπορεις να βαλεις αξονα και απο punto GT3 με ABS παντα και βεβαια με πατεντα. Η τιμη πηγαινε στα 200 με 250ευρω νομιζω.
Αυτα...
1. Μεχρι στιγμης ποιο φθηνος αξονας τιμη 400ευρω. Αν χρειαστουν αλλα τακακια η τιμη θα ειναι παραπανω.
2. Τα δισκοφρενα τα αγοραζεις υποχρεωτικα με τον αξονα. Αν ο αξονας σου δεν ειναι στραβος απλα τον μεταχειρισμενο τον πετας/πουλας.
3. Χιλιομετρα που εχει κανει: 70.000-80.000.
4. Ειναι υποχρεωτικο αφου το αυτοκινητο εχει ΑΒS να βρεις αξονα που να εχει ABS. Οσους μηχνικους εχω ρωτησει μου ειπαν οτι τo ESP δεν εχει καποιο ρολο με τα δισκοφρενα αρκει να υπαρχει ABS.
Γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα να βαλεις μεταχειρισμενο αξονα απο το να δωσεις ενα σωρο λεφτα για καινουρια. Αλλωστε τι μπορει να εχουν παθει? Πισω δισκοφρενα ειναι τι να πω. Αρκει να μην πας σε κανα μαστρο-μητσο.
Βεβαια μια ακομη ποιο φθηνη λυση που ειχα διαβασει στο site-δεν θυμαμαι που- ειναι οτι μπορεις να βαλεις αξονα και απο punto GT3 με ABS παντα και βεβαια με πατεντα. Η τιμη πηγαινε στα 200 με 250ευρω νομιζω.
Αυτα...
- bravonick
- Τρέχω σε αγώνες.

φίλε photi... για καινούργια στην fiat μου τα μασούσανε... και θα έβγαινε περίπου 1500 ευρώπουλα περασμένα!!!! όσους ρώτησα μου είπαν ασυζητητή μεταχειρισμένα... το μόνο πρόβλημα δεν θα βρεις μεταχειρισμένα απο mk3 ακόμα.... πάρα πολύ δύσκολο... αλλά αν βρίσκαμε θα είχαν γύρω στα 450€.... συν τα περαστικά του μάστορα.... (εμένα μου πήρε 60€ να μου τα περάσει στο δικό μου, αλλά δεν έχω abs κτλ.) εκτός αν βάλεις απο gt3 όπως είπε ο φίλος punto_2003.
θα ψάξω και αυτή την εκδοχή και θα σου ξαναπώ....
αυτά...... λίγα πράγματα αλλά.... εκτός αν πάρεις μόνο τις άκρες απο καμία alfa π.χ. 155 και τις βάλεις πάνω στον δικό σου άξονα.... αλλά θα "πετάνε" λίγο πιο έξω οι τροχοί... (μου το είχανε προτείνει και εμένα αλλά δεν το έκανα, βέβαι η τιμή έπεφτε γύρω στα 150€!!!) για ότι νεότερο θα σε ενημερώσω....
Όταν λέω 150€ εννοώ τελική τιμή...!
θα ψάξω και αυτή την εκδοχή και θα σου ξαναπώ....
αυτά...... λίγα πράγματα αλλά.... εκτός αν πάρεις μόνο τις άκρες απο καμία alfa π.χ. 155 και τις βάλεις πάνω στον δικό σου άξονα.... αλλά θα "πετάνε" λίγο πιο έξω οι τροχοί... (μου το είχανε προτείνει και εμένα αλλά δεν το έκανα, βέβαι η τιμή έπεφτε γύρω στα 150€!!!) για ότι νεότερο θα σε ενημερώσω....
Όταν λέω 150€ εννοώ τελική τιμή...!
Ventivalvola Potenza!
- bravonick
- Τρέχω σε αγώνες.

δε νομίζω...
κοίτα, τακάκια θα τα αλλάξεις σίγουρα..... αλλα δίσκους δεν χρειάζετε.
εγώ όταν πήρα τον άξονα τρόμαξα στην θέα των δίσκων!!! ήταν καφέ...
ήταν απο τις πλυμμήρες στην Γαλλία και κάποιος άτυχος ιδιοκτήτης fiat bravo 2.0 το έκανε καραβάκι!!! το φέρανε Ελλάδα και το κόψανε και πρόλαβα τους δίσκους πίσω...(ποιος π****ς πρόλαβε το μοτέρ???).
Λόγω του νέρού σκούριασαν οι δίσκοι και ο άξονας ήταν φουλ στην λάσπη.
έπλυνα τον άξονα καλά, έξυσα στους δίσκους με τροχό και φάνεικαν μέχρι και τα αυτοκόλητα γνησιότητας της fiat!!! όταν πήγα για ευθυγράμμιση δεν πίστευαν ότι τον αγόρασα μεταχειρισμένο.... νόμιζαν ότι είναι καινούργιος!!! μόνο τακάκια θα αλλάξεις και αυτό για λόγους ασφαλείας...
κοίτα, τακάκια θα τα αλλάξεις σίγουρα..... αλλα δίσκους δεν χρειάζετε.
εγώ όταν πήρα τον άξονα τρόμαξα στην θέα των δίσκων!!! ήταν καφέ...
ήταν απο τις πλυμμήρες στην Γαλλία και κάποιος άτυχος ιδιοκτήτης fiat bravo 2.0 το έκανε καραβάκι!!! το φέρανε Ελλάδα και το κόψανε και πρόλαβα τους δίσκους πίσω...(ποιος π****ς πρόλαβε το μοτέρ???).
Λόγω του νέρού σκούριασαν οι δίσκοι και ο άξονας ήταν φουλ στην λάσπη.
έπλυνα τον άξονα καλά, έξυσα στους δίσκους με τροχό και φάνεικαν μέχρι και τα αυτοκόλητα γνησιότητας της fiat!!! όταν πήγα για ευθυγράμμιση δεν πίστευαν ότι τον αγόρασα μεταχειρισμένο.... νόμιζαν ότι είναι καινούργιος!!! μόνο τακάκια θα αλλάξεις και αυτό για λόγους ασφαλείας...
Ventivalvola Potenza!