ΘΕΜΑ INTERCOOLER ΑΞΙΖΕΙ???

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Εχετε Aftermarket Intercooler

Poll ended at Wed Dec 22, 2004 10:18 pm

ΝΑΙ
5
31%
ΟΧΙ
1
6%
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ...
4
25%
ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ 1000
6
38%

Total votes: 16

Mikelos
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Mikelos » Sun Dec 12, 2004 10:18 pm

Γεια σας,θελω να αναφερθω στο θεμα intercooler η αλλιως στην γλωσσα μας στον ενναλακτη αερα.Προσφατα οπως βλεπετε και στην photo αλλαξα intercooler με ενα πολυ μεγαλυτερο απο το εργοστασιακο.
Η διαφορες φανηκαν αμεσως.Το punto παει πολυ καλυτερα οση και ωρα να το σανιδωνεις το αμαξι ανταποκρινετε το ιδιο, αντιθετος με παλια που μετα απο ενα ανοιγμα το normal intercooler ειχε ζεσταθη.
Με αποτελεσμα ο αερας να μπαινει καυτος στην εισαγωγη και το punto να μην πηγαινει οπως πρεπει.Εννοητε πως το καλοκαιρι η διαφορες σε αποδοση ειναι πολυ μεγαλυτερες λογω μεγαλυτερων θερμοκρασιων. Διαφορες που ειδα και στο πυρομετρο το οποιο ειναι 100 βαθμους κατω.Το μονο μικρο μειον ειναι οτι μπορει να εχετε λιγο παραπανω lag στο γκαζι.
Αξιζει παντος να διαθεσετε 200 με 300 ευρω για να παρετε ενα intercooler, καθως ειναι ζωτικο σημειο του κινητηρα σας

Περιμενω την γνωμη σας και εμπειριες σχετικα με το θεμα Intercooler
:D

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Sun Dec 12, 2004 10:22 pm

εβαλα και μια ακομα επιλογη για καποιον που θελει αμεσα να βαλει.
http://www.speedtest.net/result/363494335.png
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

PUNTOGT2

Post by PUNTOGT2 » Sun Dec 12, 2004 10:31 pm

ψηφισα μεσα με 1000 γιατι τωρα με 25αρα κρινετε απαραιτητο και ειναι στα αμεσα σχεδια μου

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Sun Dec 12, 2004 10:58 pm

και εγω μεσα με τα 1000 ειχα παρατηρισει αυτην την διαφορα που λεει ο φιλος ποιο πανω και δεν ηξερα τι να κανω. τωρα ic και γρηγορα
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Sun Dec 12, 2004 11:11 pm

που την παρατηρησες εεε????
Image

GT
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by GT » Mon Dec 13, 2004 10:03 am

βασικα θελω να βαλω και εγω στο κοντινο μελλον αλλα εχω καποιους ενδοιασμους για το ποιο intercooler να επιλεξω...

πολλοι πανε σε no name και ειναι ευχαριστημενοι και απο θεμα αποδοσης αλλα και τιμης...

σκεφτομαι ομως μηπως ειναι καλυτερο ενα intercooler απο καποιο γνωστο κατασκευαστη σαν Spearco,Pace,Greddy,Hks και αλλες? το κοστος σιγουρα ξεπερναει το διπλασιο :cry: του no name μαστορα αλλα μηπως αξιζει? και δεν αναφερομαι για ενα Puntaki στα 200κατι αλογα αλλα στα 300+ οπου οι απαιτησεις ειναι μεγαλυτερες...

οι διαφορες συνηθως στα γνωστα intercooler εντοπιζονται στις κυψελες οπου εκει φαινονται οι διαφορες... :wink:

οχι, δεν ειναι το Puntaki μου ακομα 300+ :lol: ειναι πολυ μικροτερο :cry:

ειχε βαλει καποιος ενα no name και μετα να το αλλαξε με καποιο απο τα παραπανω?

ποια η αποψη σας?
Image

PuntoGTR
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by PuntoGTR » Mon Dec 13, 2004 11:25 am

Intercooler είναι το επόμενο βήμα μια και το GT εδώ και καιρό δεν είναι πλέον στην εργοστασιακή του μορφή.Ο ενδιασμός μου είναι ο ίδιος με του φίλου GT αλλά μάλλον θα καταλήξω σε χειροποίητο στις διαστάσεις που θέλω.Σίγουρα δε θα παίξω στα 300ps αλλά μάλλον κοντά στα 230.Οπότε...
Αν έβαζα επώνυμο μάλλον θα πήγαινα σε Pace ή Spearco.
Άλλος ένας ενδιασμός μου είναι οι θερμοκρασίες στο ψυγείο νερού το καλοκαίρι μια και έχω και a/c.Είδωμεν............
PuntoGT 4 ever

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Mon Dec 13, 2004 11:29 am

puntogtman wrote:που την παρατηρησες εεε????
κοιτα εγω λεω για gt και οχι για ταξι :wink:
ImageImage
ImageImage

MAXRISTOS
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by MAXRISTOS » Mon Dec 13, 2004 12:33 pm

intercooler: αρα οχι μονο σε gt και τurbata αλλα και σε αυτοκινητα βελτιωμενα ως και πρωτου σταδιου δεν θα του πεσει και ασχημα ετσι δεν ειναι??

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Mon Dec 13, 2004 12:42 pm

MAXRISTOS wrote:intercooler: αρα οχι μονο σε gt και τurbata αλλα και σε αυτοκινητα βελτιωμενα ως και πρωτου σταδιου δεν θα του πεσει και ασχημα ετσι δεν ειναι??
εεεεε???????????????????
ImageImage
ImageImage

PuntoGTR
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by PuntoGTR » Mon Dec 13, 2004 12:42 pm

MAXRISTOS wrote:intercooler: αρα οχι μονο σε gt και τurbata αλλα και σε αυτοκινητα βελτιωμενα ως και πρωτου σταδιου δεν θα του πεσει και ασχημα ετσι δεν ειναι??
Ουπς!!! Τι εννοείς ? Intercooler σε ατμοσφαιρικό κινητήρα...πρώτου σταδίου ? :shock: Για διορθωσέ με....
PuntoGT 4 ever

MAXRISTOS
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by MAXRISTOS » Mon Dec 13, 2004 1:10 pm

ναι οχι σε turbato se atmosferiko.διοτι το intercooler βοηθαει να μην μπιανει ζεστοσ αερασ και αλλα.οταν ζεστενεται πεφτει.....επισησ ατμοσφαιρικο αλλα παιζει nos πανω στο τουτου απο 22dec.

PuntoGTR
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by PuntoGTR » Mon Dec 13, 2004 1:36 pm

To intercooler (IC για συντομία) είναι στην ουσία ένας εναλλάκτης θερμότητας τοποθετημένος μεταξύ της τουρμπίνας και της πολλαπλής εισαγωγής. Δουλειά του είναι να απάγει θερμότητα από την αέρα ο οποίος έχει μόλις πριν συμπιεστεί από την τουρμπίνα και έχει ως εκ τούτου ανεβάσει την θερμοκρασία του.
Νομίζω ότι κάτι έχεις καταλάβει λάθος.Intercooler σε ατμοσφαιρικό απλά δεν υφίσταται...
PuntoGT 4 ever

L.R.C.
Administrator
Administrator

Post by L.R.C. » Mon Dec 13, 2004 2:28 pm

MAXRISTOS wrote:ναι οχι σε turbato se atmosferiko.διοτι το intercooler βοηθαει να μην μπιανει ζεστοσ αερασ και αλλα.οταν ζεστενεται πεφτει.....επισησ ατμοσφαιρικο αλλα παιζει nos πανω στο τουτου απο 22dec.
koita file mou, an o atmosfairikos aeras pou trabas einai px 30C kai o pernaei mesa apo ena IC pou to psixei aeras 30C pou to blepeis oti o aeras psixetai???
Kartodromo(old) Lap: 0:59,916

Punto GT2 in progress...

IHI T25
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by IHI T25 » Mon Dec 13, 2004 2:38 pm

ενα καλο,εστω και ανωνυμο χειροποιητο με τις καλες,τις μεγαλες κυψελες με διαστασεις 60-65χ15-18χ5-6,πιστευω ειναι καλο για 25αρες και πανω,για ιπποδυναμεις 190+...τι λετε?

Post Reply