Football manager!!!

Λίγο πολύ όλοι παίζουμε παιχνίδια.Εδώ θα γίνονται συζητήσεις που αφορούν παιχνίδια και παιχνιδομηχανες.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

tal1702
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Football manager!!!

Post by tal1702 » Mon Nov 08, 2004 6:28 pm

Mανατζεράδες όλου του κόσμου ενωθείτε!!Το καινουριο Football Manager κυκλοφόρησε!Όπως είναι γνωστό οι εταιρίες που το εβγαζαν χωρίστηκαν(Eidos και E.A.) και ετσι σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και το αντίστοιχο
της E.A.!Τ έχω ήδη στα χέρια μου!Έχει φυσικά όλες τις μεταγραφές του καλοκαιριού και κατα πολύ ανεβασμένους τους Έλληνες παίχτες(Ας είναι καλά το τιμημένο!!!)όπως και τους Ρίμπο(όλε,όλε,όλε),Μινχ,Γκονζάλες!!!Ακούω εντυπώσεις!!

Dimitris F
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Dimitris F » Tue Nov 09, 2004 2:50 am

Championship manager xereis pote vgainei?
Prepei na kano tin pountakla pio grigori.... :?

tal1702
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by tal1702 » Tue Nov 09, 2004 7:07 pm

Είπαν μέχρι τέλος του μηνός!Ουσιαστικά το ίδιο με αυτό που βγήκε θα είναι αφού μέχρι πέρισυ οι δύο αυτές εταιρίες το έβγαζαν από κοινού!Καμμένος και εσύ?!!!

Dimitris F
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Dimitris F » Wed Nov 10, 2004 3:02 am

Poli. Exo faei apeires ores gia na kano kati me tin Xanthi alla tipota... Den boro na katalavo pos oi alloi boroun kai vgazoun omades opos i Kalamaria na kerdisoun champions league

Nick_Puntakias
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Nick_Puntakias » Wed Nov 10, 2004 9:51 am

Κατ'αρχήν να διευκρινιστεί πως το Footbal Manager 2005 είναι η συνέχεια του γνωστού Championship Manager της Sports Interactive.
Το παιχνίδι που θα βγεί με ονομασία Championship manager 5, Season 2005 θα είναι κάτι εντελώς νέο (και μεταξύ μας μάπα το κόβω να είναι).

Οσο για το FM2005 εκτός του ότι είναι πολύ καλύτερο από το πρηγούμενο C.M. 4, έχουν διορθωθεί πολά bugs της engine. Το παιχνίδι το πήρα χτες (γνήσιο) και μπορώ να πώ με άνεση μετά από 8 ώρες σερί gaming, ότι είναι μακράν κορυφαίο. Πάντως εντόπισα 2-3 bugs...

Οσο για το πως κάνεις μια μικρή ομάδα κορυφαία...είναι απλό:
1. Καλό σύστημα και μελετημένο εκτενώς ώστε να αποδίδει τα μέγιστα
2. Πολύ ψάξιμο σε ξένες αγορές για παίκτες ταλέντα (Πορτογαλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Σουηδία είναι καλές χώρες για να βρει κανείς παικτάκια).
3. Παίκτες που βγαίνουν από τα reserves συνήθως είναι πολύ εξελίξιμοι. Μην τους ξεχνάτε!

Ε αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, τότε μπείτε net και βρείτε κανένα υπερσύστημα για να το ξεφτιλίσετε το παιχνίδι! Πάντως αυτό είναι σαν cheating...
-= GUIDATO DALLA PASIONE =-

Dimitris F
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Dimitris F » Thu Nov 11, 2004 3:33 am

Nick Puntakia psaximo exei pesei apeiro sautes tis agores pou les kai 500 sistimata exo pexei alla mapa to karpouzi......To kalitero apotelesma itan 4i thesi.... :|

Nick_Puntakias
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Nick_Puntakias » Thu Nov 11, 2004 9:26 am

DimitrisF: Δοκίμασε σύστημα 3-5-2 με 2 αμυντικούς και έναν λίμπερο λίγο πιο πίσω τους (ανάμεσα). Στους δύο ακραίους αμυντικούς βάλε βελάκια προς τα άκρα.
Στο κέντρο βάλε αριστερά παίκτη χωρίς βέλος και δεξιά το ίδιο. Στα δύο χαφ ανάμεσα στα εξτρέμ βάλε βελάκια προς τα πίσω και στον μέσο (επιτελικό) μεγάλο βελάκι προς την επίθεση. Και τέλος δύο striker μπροστά μπροστά κανονικά.
Αυτό το σύστημα το έχω φτιάξει εγώ και μου έχει βγει κάλό. Με τον ΠΑΟ κέρδισα Paris STG, Birlingisport και Rangers σε C.L.
Δοκίμασε το, να δεις αν θα αποδώσει την ομάδα σου.

Υ.Γ. Τις επιμέρους ρυθμίσεις της ομάδας φτιάξτες όπως θες... Περιμένω post με νέα σου...

tal1702
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by tal1702 » Thu Nov 11, 2004 7:11 pm

Μπες στο man2man.gr!Έχει τα ΄πάντα για το manager!Και που να δεις Πατραϊκό να σηκώνει κύπελο κερδίζοντας 4-1 στον τελικό τον Ολυμπιακό,πρωτάθλημα με 15 βαθμούς διαφορά και c.l. με 4-0 στον τελικό την Inter!Και όλα αυτά στην τέταρτη χρονιά(2006-2007)!Συστηματακι ψάξε στο man2man να βρείς αυτό που σου ταιριάζει,όπως και shortlists με απίστευτα ταλέντα!Αν θες μια πρόγευση ψάξε για Braathen D.,Cerci A.,Santi Dominguez,Rafael Arles Castillo,Pisculichi,Gottwald,Zegarra,Μενδρινός(τουΟλυμπιακού),Moucas,Demetrius Williams,Rubins A.,Chesnauskis,Gamst Pedersen,Trond Olsen,Dikoumeh και πολλοί άλλοι!Αυτό το παιχνίδι μου έχει φάει απίστευτες ώρες και λεφτά,άφου παίζαμε σε Internet Cafe 7 άτομά σε LAN μέχρι και 11 συνεχόμενες ώρες!!!Ψάξε για το σύστημα Purefootball!!!Να ξέρεις πάντως ότι κερδίζεις πολλά παίζοντας με άλλους!!

Dimitris F
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Dimitris F » Fri Nov 12, 2004 2:46 am

Paidia auti tin periodo to exo psilovarethei. Perimeno omos to kainourio kai tha arxiso pali na ximerovradiazomai..... Oson afora to 3-5-2 i 5-3-2 mapa to karpouzi re si. Xaneis paikti sta half eno stin amina ginetai tis kakomoiras...... Kalitera apodidei oson afora tin Xanthi to 4-1-3-2 me katharo amintiko half i me 2 amintika half stin eutheia alla piso apo to kentro me ton ena na exei velaki pros ta pano. Vevaia etsi to paixnidi ginetai apo ta plagia alla thes kala half extreme etsi....

Nick_Puntakias
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Nick_Puntakias » Fri Nov 12, 2004 11:01 am

Ποιο CM παίζεις; Το CM4 2003/2004 ; Εγώ πάντως μίλαγα για το Football manager 5 (Της Sports Interactive και όχι το CM5 της EIDOS). Αν εννοείς ότι περιμένεις να βγει τo Championship manager 5, -αν δεν το ξέρεις- δεν έχει σχέση με το CM.

Οσον αφορά το σύστημα, δες λίγο το σχήμα παρακάτω (ελπίζω να βγαίνει νόημα)!

Κάπως έτσι (οι κύκλοι είναι οι παίκτες). Και βάζεις defensive mentality στους δύο ακραίους αμυντικούς, ultra defensive στον κεντρικό (καλό είναι να παίζει sw/dc) και normal στους άλλους, Attacking στον επιτελικό και ρυθμίσεις ομάδας:
Tight marking
Counter attack
Tackling Hard
Creative freedom: περίπου στο 75%

Με αυτόν τρον τρόπο τα δύο Defensive midfielder στα άκρα θα καλύπτουν στην γραμμή, ανώ οι δύο ακραίοι αμυντικοι θα βγαίνουν στα πλάγια μόνο αν ο χώρος είναι ακάλυπτος. Ο αμυντικός που είναι τραβηγμένος πίσω (λίμπερο-Sw/dc) θα καλύπτει πολλά λάθη τις τελευταίας στιγμής.
Δεν έγραψα το post γιατί θέλω να επιβάλλω κάτι, απλά γιατί ίσως να μην είχε γίνει αντιληπτό πριν πως εννοουσα το σύστημα (κάτι είπες για 5-3-2 αλλά εγώ μίλησα για 3-5-2 καθαρό χωρίς ακραία χαφ ανάμεσα στις δύο γραμμές κέντρου και άμυνας).

Τώρα όσον αφορά τους παίκτες, δες τους παρακάτω (κάποιοι είναι εξελίξιμοι ενώ κάποιοι άλλοι είναι ήδη έτοιμοι):

Καλές περιπτώσεις:
Walter Basseggio
Gael Clichy
Ilhan Mansiz
Lionel Morgan

Πιτσιρικάδες (18's):
Carlos Tevez
Claudio Burdisso
Colin Heath
Ibrahim Akin
Charles Ν'Ζogbia
Tim Wiese

Φθηνοί & καλοί:
Peter Van Vossen
Piere Wome
Billy Jones
Antony Vanden Bourre
Tom de Mul
Jesus Navas
Last edited by Nick_Puntakias on Mon Nov 15, 2004 10:52 am, edited 1 time in total.

nick_NOS
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by nick_NOS » Sat Nov 13, 2004 1:33 pm

εγω βεβαια δεν το εχω παρει ακομα ...........
αλλα καλο μου φαινεται οπως και τα προηγουμενα!!!!

nick_NOS
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by nick_NOS » Sat Nov 13, 2004 2:48 pm

Dimitris F wrote:Poli. Exo faei apeires ores gia na kano kati me tin Xanthi alla tipota... Den boro na katalavo pos oi alloi boroun kai vgazoun omades opos i Kalamaria na kerdisoun champions league
κοιταξε φιλε.......οι υπολοιποι που λες που εχουν
παρει champions leuge με την καλαμαρια οπως λες ....
δεν παιζουν κανονηκα!!!!
π.χ παιρνεις την καλαμαρια και την real την barca κ.τ.λ
και πουλας τους παιχτες τις καλαμαριας στις ομαδες που
διαχειρηζεσαι π.χ real , barca σε μεγαλη τιμη μεχρι να παρεις
αρκετα λεφτα και μετα αν θες μπορεις να κανεις συμβολαιο
με 0 euro στον ronaldo η σε οποιον αλλον και τους
περνεις στην καλαμαρια!!!!!!
πολοι το κανουν αυτο αλλα εγω δεν το κανω ποτε
και ξενερωνω οταν ακουω τους αλλους να λενε
εχω 20 ομαδες [τις καλες] και εχω κανει την κωλοπετινητσα ομαδαρα και περνουν champions leuge κ.τ.λ καταλαβες τωρα πως παιζουν οι αλλοι;;; :wink:

Dimitris F
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Dimitris F » Sat Nov 13, 2004 10:10 pm

Paidia milao gia tis eidos kai epaiza to championship manager 4
tha vgei kati pio kainourio xerete?

Nick_Puntakias
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Nick_Puntakias » Mon Nov 15, 2004 9:58 am

DimitrisF: H συνέχεια του Championship Manager 4 είναι το Football Manager 2005 και ΟΧΙ το Championship manager 5. Το ξαναλέω γιατί ίσως να μην έγινε κατανοητό.

Οσον αφορά το σύστημα του να πουλάς παίχτες μεγάλους σε μικρές ομάδες, δεν γίνεται τόσο εύκολα γιατί συνήθως τέτοιο παίκτες ακόμα κι αν μείνουν ελεύθεροι στο 99% των περιπτώσεων δεν πάνε σε μικρές ομάδες.
Αλλωστε παίκτες καλοί πάντα υπάρχουν για να πάρει κανείς. Εγώ στο καινούργιο F.M.5 (χωρίς "κόλπα") έχω πάρει την 2η μόλις χρονιά στον ΠΑΟ παίκτες όπως:
Drulic, Javi Guerrero, Petre, Vakoyftsis, Junior, Nano, Leonardo, Dos Santos, και κανας δυο άλλοι που μου διαφεύγουν τώρα.
Αλλωστε η μαγεία του παιχνιδιού είναι να προσπαθείς να φτιάξεις την ομάδα σου όπως θα την ήθελες!

gkats
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by gkats » Mon Nov 15, 2004 10:27 am

To Championship Manager μέχρι την έκδοση 4 το έβγαζε η Sports Interactive της οποίας είναι και τα δικαιώματα. Στο 4 συνεργάστηκε με την EIDOS για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά με τα πολλά bugs οι εταιρείες ήρθαν σε κόντρα και αποφάσισαν να λύσουν την συνεργασία. Στα δικαστήρια η EIDOS κέρδισε το όνομα, αλλά η Sports Interactive έχει τον κώδικα.

Το Football Manager 5 της Sports Interactive είναι η συνέχεια του Championship Manager με πάρα πολλές βελτιώσεις, ενώ το Championship Manager 5 είναι της EIDOS που διαφένεται για μάπα και φυσικά τίποτα καλύτερο από το αυθεντικό...και διότι το αυθεντικό είναι ο βασικός κώδικας που έχει το FM5...τότε Football Manager και μόνο.

Αυτά...ξεχάστε το CM και ασχοληθείτε με το FM.

Φιλικά

Post Reply