Θα σας παρουσιάσω και εγώ με την σειρά μου το μικρό μου ιταλικό, αν και δεν έχει ακόμα πολλές βελτιώσεις.
Πρόκειται για ένα Grande Punto T-Jet facelift, μοντέλο του 2009, έκδοση sport με έξτρα την ηλεκτρική οροφή.
Το αμάξι αγοράστηκε πριν κάποιους μήνες μεταχειρισμένο και σιγά σιγά γίνονται μερικές αλλαγούλες.
Με το που αγοράστηκε έγινε ένα κομπλέ μεγάλο service (καλού κακού, μιας και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τον προκάτοχο), αλλάχτηκαν ιμάντες, τρόμπα νερού, βαλβολίνες, λάδια, μπουζί, φίλτρα.
Το επόμενο βήμα ήταν η αλλαγή ελαστικών, επέλεξα τα Toyo T1R, ένα λάστιχο (κατά την γνώμη μου) που μπορεί να μην βγάζει πολλά χιλιόμετρα αλλά έχει αρκετά καλές επιδόσεις, σε συνάρτηση πάντα και με την τιμή, τοποθετημένα μαζί και με μια ευθυγράμμιση που ήθελα να κάνω μου πήγαν 450€!
Αφού αλλάχτηκαν τα βασικά και πλέον το αμάξι δεν ήθελε κάτι άλλο, προχώρησα στο επόμενο βήμα, το αισθητικό κομμάτι.
Μπήκαν φιμέ μεμβράνες της Llumar, τοποθετήθηκε ένα xenon kit H4 Hi/Lo 35W 6000K και αλλάχτηκαν οι ψείρες στην πινακίδα και στα φανάρια με Τ10 λευκά, όπως και της εσωτερικής πλαφονιέρας με led.
Μετά αφού έπεσε στα χέρια μου ένα σπρέι Plasti Dip, είπα να πειραματιστώ και έτσι έκανα μαύρο ματ το κομμάτι του μπροστά προφυλακτήρα και του πίσω, τα καπάκια από τους καθρέπτες και το πίσω λογότυπο Punto. Οι καθρέπτες δεν με ενθουσιάζουν αλλά τους έχω αφήσει έτσι προς το παρόν μέχρι να αξιωθώ να τους πάω για βάψιμο μαύρο γυαλιστερό (piano black).
Το αμάξι χαμήλωσε με ελατήρια Eibach Pro kit, μέχρι να τα φτύσουν τα μαμά αμορτισέρ και να αντικατασταθούν με Koni.
Κάπου εδώ σταματάει το αισθητικό κομμάτι και προχώρησα λίγο στην μηχανική βελτίωση.
Αλλάχτηκε το μαμά φίλτρο, και την θέση του πήρε μια φιλτροχοάνη-σφουγγάρι της Ramair, αφήνοντας όμως το κάτω μέρος του φιλτροκουτιού ως έχει ώστε να περνάει αέρας!
Έπειτα ακολούθησε μια επίσκεψη στην Overload, και προγραμματίστηκε το αμάξι με χρήση 100άρας βενζίνης.
Αφού έκανα κάμποσα χιλιόμετρα, επισκέφτηκα το Dyno του Τσακανίνα (Maha) και μετρήθηκε το αμάξι με αρκετά καλό αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου (θα το δείτε στις φωτό παρακάτω).
Μέχρι τώρα έχουν γίνει αυτά, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά σχέδια για το αμάξι.
Από τα επόμενα βήματα είναι να γίνει ένα καλό και σωστό γυάλισμα-κέρωμα. Θα αλλαχτεί η εξάτμιση, κάποια αναβάθμιση θα γίνει και στα φρένα, τα φανάρια θα ανοιχτούν και θα τοποθετηθούν projectors κ.α.
Υγεία να έχουμε όλοι και διάθεση να ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε!
Ακολουθούν μερικές φωτό από το Dyno, δυστυχώς δεν έχω αξιωθεί ακόμα να βγάλω μερικές φωτογραφίες της προκοπής....

Να σας δείξω και λίγο το προηγούμενο καμάρι μου, ήταν ένα Seat Ibiza Formula Sport, 1400cc ατμοσφαιρικό.
Η βελτίωση επιγραμματικά: ήταν ΦΠΕ, Bilstein B8 + Eibach pro kit, θωλόμπαρα Seat Sport - αντιστρεπτική Cupra - σινεμπλόκ Cupra, και αισθητική από εκέι και πέρα.
Ορίστε και μερικές φωτογραφίες.

Ελπίζω να μην σας κούρασα !!!