Αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου.
Ειδικότερα, ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.
«Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.
Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις».
newsit
Έρχονται αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης στα Ι.Χ.
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Έρχονται αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης στα Ι.Χ.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
-
puntograleAbarth
- Νικολάκης

Re: Έρχονται αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης στα Ι.Χ.
Καιρός ήταν να τα αλλάξουν αυτά τα κριτήρια γιατί αν είναι δυνατόν να έχεις ένα bmw 523(2500cc) 97’ και να πληρώνεις ίδια τέλη με ένα Μ5 Μ3(λογο οικογενειακής εμπειρίας)..Αν και αυτοί εκεί στα πόστα που είναι μας έχουν δείξει στο παρελθόν ότι είναι αθεόφοβοι πιστεύω καλύτερα να περιμένουμε την τελική απόφαση και μετά ελπίζω να χαρούμε όλοι!!!
- GDRIVER
- Τρέχω σε αγώνες.

δηλαδή εκτός του ότι μας υποχρεώνουν να παίρνουμε λίγα κυβικά τώρα θα μας υποχρεώνουν να τα πάίρνουμε και εντελώς γυμνά από εξοπλισμό γιατί το δημόσιο καραδοκεί.
κανονικά μόνο βάσει τιμής πρέπει να είναι η φορολόγηση και χρόνια κυκλοφορίας. τί εννοώ; δε μπορεί να έχεις αυτοκίνητο 15 ετίας ,να το πήρες 20.000 ευρώ σε ισόποσο τότε, και ακόμα να φορολογείτε κανείς για την εργοστασιακή του αξία αρχικώς. τώρα το αυτοκίνητο αξίζει 500 ευρώ και το γεγονός ότι δεν έχω πάρει άλλο πάει να πεί πως δεν έχω άλλα λεφτά για καινούργιο.και έτσι επ αόριστον να πληρώνω τα μαλλιά της κεφαλής μου επειδή κάποτε έκανα πολλή μεγάλη οικονομία και πήρα 1 αυτοκίνητο με καλό εξοπλισμό και 15 χρόνια μετά να πληρώνω τα ίδια.
επίσης μην ξεχνούμε πως η τάση στα αυτοκίνητα είναι να ακριβαίνουν.
κανονικά μόνο βάσει τιμής πρέπει να είναι η φορολόγηση και χρόνια κυκλοφορίας. τί εννοώ; δε μπορεί να έχεις αυτοκίνητο 15 ετίας ,να το πήρες 20.000 ευρώ σε ισόποσο τότε, και ακόμα να φορολογείτε κανείς για την εργοστασιακή του αξία αρχικώς. τώρα το αυτοκίνητο αξίζει 500 ευρώ και το γεγονός ότι δεν έχω πάρει άλλο πάει να πεί πως δεν έχω άλλα λεφτά για καινούργιο.και έτσι επ αόριστον να πληρώνω τα μαλλιά της κεφαλής μου επειδή κάποτε έκανα πολλή μεγάλη οικονομία και πήρα 1 αυτοκίνητο με καλό εξοπλισμό και 15 χρόνια μετά να πληρώνω τα ίδια.
επίσης μην ξεχνούμε πως η τάση στα αυτοκίνητα είναι να ακριβαίνουν.
μιά φορά ονειροναύτης , για πάντα ονειροναύτης
- christosl
- Εμαθα να ξεκινάω.

Για εμένα η φορολογία πρέπει να είναι βάση εργοστασιακής αξίας και να μειώνετε κλιμακωτά μετά την 5ετία...
Όπως λέει και ο Μπάμπης : Ειπαμε.Τα κιτρινα ειναι πιο γρήγορα........
Giallo HGT mk2b
Giallo HGT mk2b