Πριν δέκα μέρες αγόρασα ένα πουντάκι (mk2 '02), το οποίο όμως δεν φαίνεται να έχει μοχλό ρύθμισης για το ύψος του καθίσματος του οδηγού, ούτε για το ύψος του τιμονιού. Επειδή δεν είμαι και κανένα όρθιο χιλιόμετρο και δυσκολεύομαι λιγάκι να δω καλά στο δρόμο
Κάθισμα οδηγού-ρύθμιση ύψους
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
Olja
- Νικολάκης

Κάθισμα οδηγού-ρύθμιση ύψους
Γεια σας παιδιά!
Πριν δέκα μέρες αγόρασα ένα πουντάκι (mk2 '02), το οποίο όμως δεν φαίνεται να έχει μοχλό ρύθμισης για το ύψος του καθίσματος του οδηγού, ούτε για το ύψος του τιμονιού. Επειδή δεν είμαι και κανένα όρθιο χιλιόμετρο και δυσκολεύομαι λιγάκι να δω καλά στο δρόμο
μήπως υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να σηκώσω λίγο το κάθισμα;
- kostas013
- Administrator

Re: Κάθισμα οδηγού-ρύθμιση ύψους
τα εργοστασιακα καθισματα στα μκ2 ειχαν αριστερα του καθισματος εναν μοχλο που ανεβοκατεβαζες το καθισμα απο εκει
και απο τα δεξια του καθισματος εχει 2 ρυθμισεις ακομη που θα τα εχεις βρει φανταζομαι ;P
το τιμονι εχει εναν μοχλο στο μαυρο το πλαστικο απο κατω για να ρυθμισεις υψος
(στο δικο μου παντως δεν ειχε ποτε
)
και απο τα δεξια του καθισματος εχει 2 ρυθμισεις ακομη που θα τα εχεις βρει φανταζομαι ;P
το τιμονι εχει εναν μοχλο στο μαυρο το πλαστικο απο κατω για να ρυθμισεις υψος
(στο δικο μου παντως δεν ειχε ποτε
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0
ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........
-
Olja
- Νικολάκης

Κώστα, ευχαριστώ για την απάντηση.
Αριστερά από το κάθισμα έψαξα και δε βρήκα κάτι, ούτε κι ο μηχανικός που έκανε τον έλεγχο του αυτοκινήτου πριν το αγοράσω. Το ίδιο και για το τιμόνι...
Θα ψάξω καλύτερα, ίσως να μην έχω δει εγώ κάτι καλά...
Αριστερά από το κάθισμα έψαξα και δε βρήκα κάτι, ούτε κι ο μηχανικός που έκανε τον έλεγχο του αυτοκινήτου πριν το αγοράσω. Το ίδιο και για το τιμόνι...
Θα ψάξω καλύτερα, ίσως να μην έχω δει εγώ κάτι καλά...
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Μηπως το μκ2 σου ειναι εκδοση S ή SX ,προφανως διαθετει τον γνωστο κινητηρα των 1.2 λιτρων με τα 60 ps και εχει μηχανικο τιμονι?
Παντως και να μην εχεις ρυθμιση ειμαι σιγουρος πως μπορεις να βρες ενα καθισμα απο καποιο αλλο μκ2 και να το αντικαταστησεις.
Παντως και να μην εχεις ρυθμιση ειμαι σιγουρος πως μπορεις να βρες ενα καθισμα απο καποιο αλλο μκ2 και να το αντικαταστησεις.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Αν τα καθίσματά σου έχουν τρύπα στο προσκέφαλο, τότε τα καθίσματα ΔΕΝ έχουν ρύθμιση ύψους, ούτε μέσης. Επίσης τα καθίσματα αυτά έμπαιναν στην πιο απλή έκδοση που ΔΕΝ είχε όυτε ρύθμιση ύψους στο τιμόνι.
-
Olja
- Νικολάκης

Το τιμόνι μου είναι ηλεκτρικό (πανάθεμά το, χρειάστηκε να αλλάξω κολώνα από τη δεύτερη κιόλας μέρα), οπότε μάλλον δεν είναι αυτό που λες. Ξέρουμε πόσο περίπου στοιχίζει ένα τέτοιο κάθισμα;
arpas, τα προσκέφαλα δυστυχώς έχουν τρύπα... Πάμε για αλλαγή καθίσματος δηλαδή.
arpas, τα προσκέφαλα δυστυχώς έχουν τρύπα... Πάμε για αλλαγή καθίσματος δηλαδή.
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Ανάλογα που θα πέσεις. Γύρω στα 80-100 ευρώ πιστεύω θα βρεις.
-
Gazofonix
- Administrator

Ολγα το αμαξι σου.99% ειναι η βασικη εκδοση οποτε δεν εχει ουτε ρυθμιση στο καθισμα αλλα ουτε και στο τιμονι.Αυτο που πρεπει να βρεις ειναι 2 καθισματα απο sporting τα οποια βιδωνουν κανονικα στην θεση των δικων σου ΑΛΛΑ εχουν αλλο ντυσιμο ταπετσαριας.Αυτο μπορεις να το λυσεις μονο με 1 σετ καλυματα αν σε ενοχλει.Για το τιμονι τωρα.Το αλλαξες που το αλλαξες θα μπορουσες να παρεις μια κολωνα τιμονιου παλι απο sporting που ειναι ρυθμιζομενη.
Επισεις ρυθμισεις σε καθισμα και τιμονι εχει η εκδοση HLX το οποιο σαλονι δεν ειναι υφασμα απλο αλλα κατι σε βελουτε στυλ.
Οσο για το κοστος περιπου με 100 μπορεις να βρεις 2 ΚΑΛΑ καθισματα.να προσεξεις τα πλαινα τους που συνηθως ηταν "καθισμενα"
σ.σ.ΠΟΡΕΤΣΑΝΟΣ τα μαμα απο το δικο σου τι τα εχεις κανει?(και τι κατασταση ειναι)
Επισεις ρυθμισεις σε καθισμα και τιμονι εχει η εκδοση HLX το οποιο σαλονι δεν ειναι υφασμα απλο αλλα κατι σε βελουτε στυλ.
Οσο για το κοστος περιπου με 100 μπορεις να βρεις 2 ΚΑΛΑ καθισματα.να προσεξεις τα πλαινα τους που συνηθως ηταν "καθισμενα"
σ.σ.ΠΟΡΕΤΣΑΝΟΣ τα μαμα απο το δικο σου τι τα εχεις κανει?(και τι κατασταση ειναι)
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- kostas013
- Administrator

τα μαμα τα δικα μου τα εχω φυλαγμενα στο εξωχικο απλα θελουν επισκευη γεμισμα λιγο ραψιμο κλπ δεν εχουν κατι το ιδιαιτερο ουτε σκισιματα ουτε τιποτα απλα εχουν την λογικη φθορα
(μπαμπη εμενα που το τιμονι δεν εχει ρυθμιση υψους παιζει να εχει αλλαξει ο προηγουμενος κολωνα και να εβαλε απο το απλο?)
(μπαμπη εμενα που το τιμονι δεν εχει ρυθμιση υψους παιζει να εχει αλλαξει ο προηγουμενος κολωνα και να εβαλε απο το απλο?)
-
Gazofonix
- Administrator

Δες τα πλαστικα κατω απο το τιμονι.Αν κανει θεση για το λεβιεδακι της ρυθμισης τοτε ειναι αλλαγμενο.Αν οχι 80% ειναι το μαμα.20% να αλλαξε και το πλαστικο αν και συνηθως το αλλαζεις μονο οταν δεν εχει και βαζεις εσυ γιατι αλλιως εχεις θεματακι με τον μοχλο.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Αν ειναι να αλλαξει καποιος 2 καθισματα ,ισως αν δν του αρεσει το δικο του εσωτερικο να ηταν καλη η σκεψη αγορας ολοκληρου σαλονιου μαζι με ταπετσαριες εμπρος πισω (τρυπα για να βιδωθει διαιρουμενο εχει πισω αραγε?)
Μεχρι τοτε παντως Ολγα μπορεις να βαλεις αν μαξιλαρι απο αφρολεξ!
Μεχρι τοτε παντως Ολγα μπορεις να βαλεις αν μαξιλαρι απο αφρολεξ!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

- kostas013
- Administrator

ρε εχει την τρυπα για το λεβιεδακι απλα ποτε μα ποτε δεν ειζε λεβιε
το εχω βγαλει κι ολας να δω τι παιζει αλλα ολα εδειχναν εργοστασιακα μεσα γιατι στην αρχη νομιζα οτι ο κανιβαλος τον ειχε σπασει αλλα δεν υπηρχε κατι που να μαρτυραει οτι εχει σπασει
λοιπον αυτα ειναι τα καθισματα τα μαμα της HLX εκδοσης
σορρυ δεν εχω καλυτερη φωτο γιατι τα εχω αλλαξει καιρο και ουτε μπορω να βγαλω τωρα μιας και ειναι στο εξωχικο
αν δεις το πλαστικο ματζαφλαρι στην ακρη ειναι η ρυθμιση υψους του καθισματος

το εχω βγαλει κι ολας να δω τι παιζει αλλα ολα εδειχναν εργοστασιακα μεσα γιατι στην αρχη νομιζα οτι ο κανιβαλος τον ειχε σπασει αλλα δεν υπηρχε κατι που να μαρτυραει οτι εχει σπασει
λοιπον αυτα ειναι τα καθισματα τα μαμα της HLX εκδοσης
σορρυ δεν εχω καλυτερη φωτο γιατι τα εχω αλλαξει καιρο και ουτε μπορω να βγαλω τωρα μιας και ειναι στο εξωχικο
αν δεις το πλαστικο ματζαφλαρι στην ακρη ειναι η ρυθμιση υψους του καθισματος

-
Olja
- Νικολάκης

Αν έβλεπες σε τι κατάσταση ήμουν όταν μου είπαν ότι χρειάζομαι αλλαγή κολώνας, τότε θα καταλάβαινες γιατί δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να ζητήσω να είναι και ρυθμιζόμενη! Όσο για τα καθίσματα, ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ μέχρι να μαζέψω χρήματα. Η κολώνα με ξετίναξε...Gazofonix wrote:Ολγα το αμαξι σου.99% ειναι η βασικη εκδοση οποτε δεν εχει ουτε ρυθμιση στο καθισμα αλλα ουτε και στο τιμονι.Αυτο που πρεπει να βρεις ειναι 2 καθισματα απο sporting τα οποια βιδωνουν κανονικα στην θεση των δικων σου ΑΛΛΑ εχουν αλλο ντυσιμο ταπετσαριας.Αυτο μπορεις να το λυσεις μονο με 1 σετ καλυματα αν σε ενοχλει.Για το τιμονι τωρα.Το αλλαξες που το αλλαξες θα μπορουσες να παρεις μια κολωνα τιμονιου παλι απο sporting που ειναι ρυθμιζομενη.
@P.A.D.R.C με πρόλαβες
-
Gazofonix
- Administrator

O P.A.D.R.C εχει απολυτο δικιο απλα το κοστος παει αρκετα ψιλα.Σιγουρα εναι το καλυτερο σεναριο αν και δυσκολο να βρεις ολοκληρο σαλονι μαζι με πλαινα.Συνηθως παιζουν μονο τα καθισματα.Η λυση με το σετ καλυματα ειναι απλα πιο οικονομικη.
Ολγα για την κολωνα μην σε στεναχωρει.Αμα βαλεις καθισμα με ρυθμιση θα σου ερθει καλα σε υψος και το τιμονι.
Ολγα για την κολωνα μην σε στεναχωρει.Αμα βαλεις καθισμα με ρυθμιση θα σου ερθει καλα σε υψος και το τιμονι.
- kostas013
- Administrator

ολγα βαλε μια μπακετια να γινεις ανθρωπος χαχαχα

περα απο την πλακα τωρα αν θες τα δικα μου οκ δεν ειναι και στην καλυτερη κατασταση το οικονομικο μην σε νοιαζει θα τα βρουμε
απλα ειναι λιγο δυσκολη η φαση τωρα
ειμαι πατρα για εξεταστικη και τα καθισματα ειναι καμμενα βουρλα
και το αμαξι στην αθηνα

περα απο την πλακα τωρα αν θες τα δικα μου οκ δεν ειναι και στην καλυτερη κατασταση το οικονομικο μην σε νοιαζει θα τα βρουμε
απλα ειναι λιγο δυσκολη η φαση τωρα
ειμαι πατρα για εξεταστικη και τα καθισματα ειναι καμμενα βουρλα
και το αμαξι στην αθηνα