Και στο βάθος "Σελεσάο"

Θέματα που αφορούν τον αθλητισμό.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
paola_7

Και στο βάθος "Σελεσάο"

Post by paola_7 » Tue Sep 21, 2004 12:49 am

Την επιθυμία του να επιστρέψει στην εθνική Βραζιλίας και να παίξει με τα χρώματα της "Σελεσάο", στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, το 2006, εξέφρασε ο Ριβάλντο, αποχωρώντας την Κυριακή από το γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο "Ρίμπο", στην πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους της ομάδας και παράλληλα το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών σταθμών της πατρίδας του. Για χάρη του βρέθηκαν στο γήπεδο, δυο βραζιλιάνικα τηλεοπτικά συνεργεία, στα οποία μετά το τέλος του αγώνα έκανε δηλώσεις, εκφράζοντας και σε αυτούς την επιθυμία του.

Ελλάδα όπως Βραζιλία...

Ο Ριβάλντο, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την διαμονή του στην Ελλάδα, που μάλιστα την συνέκρινε με την Βραζιλία: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είναι μια όμορφη χώρα και ο κόσμος είναι πολύ ζεστός. Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στη Βραζιλία κι αυτό με βοηθά να προσαρμοστώ γρηγορότερα στη νέα μου ομάδα", είπε ο άσος του Ολυμπιακού χαρακτηριστικά,

Ο Βραζιλιάνος, έμεινε έκθαμβος και από την υποδοχή που του επιφύλαξαν και οι χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που την Κυριακή το βράδυ βρέθηκαν στο Στάδιο Καραϊσκάκη για να τον αποθεώσουν, αλλά και για να δουν από κοντά το νέο μεγάλο ίνδαλμά τους.

"Θέλω να ευχαριστήσω όλον αυτό τον κόσμο, που φώναζε ρυθμικά το όνομά μου, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι εκπληκτικό για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει σ' ένα τόσο όμορφο γήπεδο και μέσα σε τέτοια ατμόσφαιρα", ανέφερε ο "Ρίμπο", δηλώνοντας έτοιμος να παίξει μεγάλη μπάλα, ώστε να πείσει τον προπονητή της Εθνικής Βραζιλίας, ότι δεν θα κάνει άσχημα άμα τον καλέσει και πάλι για να παίξει με τα χρώματα της "Σελεσάο".

"Πιστεύω ότι η παρουσία μου στον Ολυμπιακό, θα με βοηθήσει να επιστρέψω στην εθνική Βραζιλίας. Ίσως με καλέσει η ομοσπονδιακός προπονητής, γιατί θέλω πολύ να βοηθήσω την ομάδα να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως η εθνική Ελλάδας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Ριβάλντο φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν γίνονται θαύματα κάθε ημέρα:

"Αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί μετέχουν ομάδες υψηλού επιπέδου. Ο βασικός στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση", είπε.

Τέλος, μίλησε και για τους "κολλητούς" του στην ομάδα Τζιοβάνι και Καστίγιο και μόνο καλά λόγια είχε να πει: "Είναι και οι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και φίλοι μου. Με βοηθούν να μάθω ελληνικά, γιατί είναι δύσκολη γλώσσα".

paola_7

Post by paola_7 » Tue Sep 21, 2004 12:52 am

Ριβάλντο: «Τους ευχαριστώ όλους»

Ο Βραζιλιάνος άσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε 2 τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς του Σάο Πάολο (στο TV GAZET και στο TV NSC) μίλησε για τις εν ελλάδι εμπειρίες του, τους Ζιοβάνι και Καστίγιο, την επιθυμία του να φορέσει πάλι την φανέλα της «Σελεσάο», και ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού που τον αποθέωσε. Μικροπροβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Μαυρογενίδης, Γεωργάτος και Σούρερ την ωρα που ο Μάριτς επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει έρθει στην Ελλάδα και κοσμεί το πρωτάθλημά μας με την παρουσία του. Εδώ και μερικούς μήνες ο Ριβάλντο είναι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και κάτοικος Αθήνας και δεν διστάζει να παρομοιάσει την πατρίδα μας με την δική του, την Βραζιλία. Ο 32χρονος σούπερ σταρ μίλησε σε δυο τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς του Σάο Πάολο, το «TV GAZETA» και στο «TV NSC» για τις πρώτες του εμπειρίες στον Ολυμπιακό, τους στόχους με την νέα του ομάδα, αλλά και το μεγάλο του όνειρο, την επιστροφή στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είναι μια όμορφη χώρα και ο κόσμος πολύ ζεστός. Αισθάνομαι σαν να είμαι στη Βραζιλία και αυτό με βοήθησε να προσαρμοστώ γρήγορα στη νέα μου ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που την Κυριακή φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου. Είναι φανταστικό για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει σε ένα τέτοιο γήπεδο και μέσα σε τέτοια ατμόσφαιρα», ήταν τα πρώτα λόγια του.

Στόχος η πρόκριση

Στην συνέχεια ο Βραζιλιάνος μίλησε για το Τσάμπιονς Λιγκ και το κατά πόσο είναι εφικτό ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου: «Αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί στη διοργάνωση μετέχουν πολλές ομάδες υψηλού επιπέδου. Αυτή τη στιγμή στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα θα δούμε μέχρι που θα φτάσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην «Σελεσάο» δήλωσε: «Πιστεύω ότι η παρουσία μου στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα, θα με βοηθήσουν να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην Εθνική Βραζιλίας. Ποιος ξέρει, μπορεί στο επόμενο παιχνίδι ο ομοσπονδιακός προπονητής να με καλέσει, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ. Είναι κάτι που το θέλω πολύ».

Επιτέλους …έδρα

Κατά την διάρκεια της χθεσινής προπόνησης οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού περισσότερο συζητούσαν την ατμόσφαιρα του γηπέδου Καραϊσκάκη, παρά ακολουθούσαν τις οδηγίες των γυμναστών. Ακόμη και ο Μπάγεβιτς στάθηκε πολύ ώρα στο νέο στολίδι της ομάδας και γενικά του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή να μιλάει για το γήπεδο, αλλά και τι μπορεί να καταφέρει η ομάδα μέσα σ’ αυτό. «Σαν έδρα είναι πολύ δυνατή, αλλά η πορεία μας εφέτος δεν εξαρτάται μόνο απ’ αυτό. Αν δεν προσπαθήσουμε στον αγωνιστικό χώρο, τότε από μόνο του το γήπεδο δεν μπορεί να μας οδηγήσει στον τίτλο».

Δηλώσεις για το γήπεδο έκανε και ο ένας εκ των δύο σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Ανατολάκης. «Όποια ομάδα έρχεται εδώ για να μας αντιμετωπίσει θα παθαίνει …μπλάκ άουτ, πριν ακόμη οι ποδοσφαιριστές της πατήσουν στο χορτάρι», ήταν τα λόγια του 32χρονου αμυντικού.

Οκκάς: «Ξεκινήσαμε καλά»

Ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στην εφετινή περίοδο, αλλά το πιο σημαντικό, το πρώτο γκολ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, φάνηκε προσγειωμένος σε χθεσινοβραδυνές του δηλώσεις.

«Η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά, μιας και καταφέραμε ν’ αρχίσουμε νικηφόρα. Δεν πρέπει ν’ ανησυχούν οι φίλαθλοι της ομάδας για τα γκολ που δεν έρχονται με την συχνότητα που θα ήθελαν. Είμαι σίγουρος ότι τα γκολ θα έρθουν τόσο για μένα όσο και για την ομάδα γενικότερα. Ο κόσμος ήταν φοβερός, κάτι άλλωστε που το περιμέναμε», τόνισε ο Κύπριος και συνέχισε...

«Είμαστε κουρασμένοι από τον αγώνα με την Ντεπορτίβο, γι’ αυτό η απόδοσή μας δεν ήταν και η καλύτερη. Ο χρόνος δουλεύει για την ομάδα και το σίγουρο είναι ότι από αγώνα σε αγώνα θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι».

Ο Οκκάς, ο οποίος δέχθηκε πυρά από μερίδα των οπαδών για την απόδοσή του στο «Ριαθόρ», ξεκαθάρισε ότι σύντομα οι ίδιοι οπαδοί θα τον αποθεώνουν στο κοντινό μέλλον.

Προπόνηση μετ’ εμποδίων

Ο νικηφόρος αγώνας με την Καλλιθέα είχε το δικό του τίμημα σε ό,τι αφορά του παίκτες που αγωνίστηκαν. Ο Σούρερ έχει υποστεί σπασμό στον προσαγωγό, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός προπονήσεων για δύο τουλάχιστον ημέρες. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μαυρογενίδη, που υπέστη αιμάτωμα στον μηρό, αλλά και με τον Γεωργάτο, που …κληρονόμησε κάκωση στην ποδοκνημική, μετά από δυνατό μαρκάρισμα αντιπάλου του. Οι τρεις παραπάνω παίκτες αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά στις προπονήσεις την Πέμπτη.

Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής τους στην αποστολή για τον αγώνα με τον ’ρη το Σάββατο, για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Θεραπεία και ασκήσεις έκανε ο Κουλουχέρης, ενώ οι Ντακόλ, Φιλιππάκος και Πατσατζόγλου ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Συγκρατημένα με την ομάδα γυμνάστηκαν οι Μάριτς και Τζόρτζεβιτς.

Ο πρώτος έχει πολλές πιθανότητες ν’ αγωνιστεί το Σάββατο, αφού ο Μπάγεβιτς θέλει να τον έχει έτοιμο για τον αγώνα με την Λίβερπουλ, αφού τον προορίζει για βασικό στην ενδεκάδα. Ο Τζόρτζεβιτς έλαβε μέρος στο οικογενειακό διπλό, αλλά η συμμετοχή του σε αγώνα θα είναι τουλάχιστον μετά από δύο εβδομάδες.

Ντεμπούτο με το δεξί

Ο Ολυμπιακός μετά από πέντε χρόνια επέστρεψε στην φυσική του έδρα. Το βράδυ της Κυριακής οι ερυθρόλευκοι έκαναν ντεμπούτο με το …δεξί στο νέο γήπεδο Καραϊσκάκη, νικώντας την Καλλιθέα με 2-1. Όλοι, παίκτες και φίλαθλοι, δεν στάθηκαν στην νίκη αυτή καθ’ εαυτή και την καλή εμφάνιση, αλλά στο ίδιο το γήπεδο. Τα σχόλια από όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί ήταν τα πλέον κολακευτικά. Στα πρόσωπα όλων διέκρινε κανείς το δέος, αλλά και τη χαρά που βρίσκονταν στο ιστορικό γήπεδο. Η δεύτερη φορά θα είναι την ερχόμενη Τρίτη στο παιχνίδι με την Λίβερπουλ για την δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Μαγικά χαρτάκια»

Τα εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα παρουσιάζουν τεράστια ζήτηση και θεωρείται δεδομένο ότι και σε αυτό το παιχνίδι θα γίνει …πανικός. Για τον λόγο αυτό, το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της Π.Α.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «τα εισιτήρια του αγώνα με τη Λίβερπουλ, που θα διεξαχθεί την Τρίτη, θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη, 21/09/2004. Τα εισιτήρια θα διανέμονται από τα εκδοτήρια του Γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» από τις 09:30 έως τις 17:30, καθώς και από το site του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο internet από την Τρίτη, 21/09/2004 και ως την Δευτέρα 27/09/2004. Τα εισιτήρια τα οποία θα πωλούνται μέσω internet θα παραδίδονται στους φιλάθλους από ειδικό γκισέ έως την Δευτέρα 27/09/2004.

Αυστηρή προτεραιότητα για την προμήθεια εισιτηρίων θα έχουν τα μέλη του συλλόγου, οι οποίοι θα πρέπει για την αγορά του εισιτηρίου να προσκομίζουν
την κάρτα μέλους ή την αστυνομική ταυτότητα ή την προσωρινή απόδειξη εγγραφής μέλους ή την προσωρινή απόδειξη συνδρομής – ανανέωσης. Σε περίπτωση που υπάρχουν εναπομείναντα εισιτήρια την ημέρα του αγώνα θα διατίθενται σε όλους τους φιλάθλους ανεξάρτητα από το εάν είναι μέλη ή όχι». Οι τιμές τους ξεκινούν από 20 και φτάνουν μέχρι και στο ποσό των 200 ευρώ.

Post Reply