Ποδια κινητηρα σε Grande Punto.

Εδώ θα δίνονται πληροφορίες για το πως μπορούν να γίνουν κάποια πράματα στο αμάξι μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
GDRIVER
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Ποδια κινητηρα σε Grande Punto.

Post by GDRIVER » Wed Jul 15, 2009 3:08 pm

ενα γρηγορο νημα που πιστευω πως πρεπει να σας το πω. η κατω ποδια που φοραει το πετρελαιοκινητο grαnde punto και τωρα πια και το αμπαρθ μπαινει και σε ολες τις υπολοιπες εκδοσεις. το εχω κανει. θα βγαλω, αυτη τη φορα με φωτογραφικη, φωτογραφια να δειτε. κοστος 55 ευρω μαζι με βιδες θηκες και λοιπα.

μιά φορά ονειροναύτης , για πάντα ονειροναύτης

math
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Re: GRANDE PUNTO KAI ΠΟΔΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!

Post by math » Wed Jul 15, 2009 5:35 pm

Περιμενω να δω φιλε!!!

RUD
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by RUD » Wed Jul 15, 2009 5:45 pm

Μιλάς για την πλαστική πόδια κάτω από τον κινητήρα ? Φοράκη και το T jet τέτοια ποδιά. Μονο το Starjet έχω δει να μην φοράει.
ImageImageImage

Image

GDRIVER
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by GDRIVER » Wed Jul 15, 2009 6:47 pm

RUD wrote:Μιλάς για την πλαστική πόδια κάτω από τον κινητήρα ? Φοράκη και το T jet τέτοια ποδιά. Μονο το Starjet έχω δει να μην φοράει.
ακριβως αυτην λεω.μπαινει και οι προδιαγραφες υπαρχουν. βεβαια οφειλω να ομολογησω ειναι φυλλοπαγιδα.

RUD
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by RUD » Wed Jul 15, 2009 6:53 pm

Ακόμα να καταλάβω την ουσία του topic. Θέλεις να αναφέρεις δηλαδή πως και σε GP που δεν υπήρχε από "μαμά" αυτή η ποδιά υπάρχουν οι προδιαγραφές ώστε να μπει και μετά ? Και αν ναι γνωρίζεις αν οι ποδιές του T jet, Diesel και Abarth είναι οι ίδιες... ?
ImageImageImage

Image

GDRIVER
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by GDRIVER » Thu Jul 16, 2009 11:12 am

να σου πω πως ξεκινησε η ιστορια. στο εξοχικο μου κατεβαινεις λιγο στο ισογειο με σκαλες για να πας στο σπιτι.το αυτοκινητο το αφηνω στο γκαραζ αλλα αυτο ειναι σχεδον στο 2ο οροφο. εν ολιγοις το σπιτι ειναι χαμηλοτερα απο το επιπεδο του δρομου.μια βροχερη ημερα ανεβαινα προς το γκαραζ και ειδα εκπληκτος πως απο κατω το αμαξι (εκτος απο ποδια) η ροδα της θεσης του οδηγου ηταν εντελως γυμνη. πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν πως υπαρχει ξεχωριστο καλυμμα για την αριστερη ροδα συν και η ποδια απο 1,9 multijet. τα πηρα και τα δυο κομματια.εγω τωρα εχω του πετρεπαιοκινητου 1.9 την ποδια.του diesel οι ποδιες ειναι ιδιες. αυτο το νημα το ξεκινησα επειδη ειδα νημα ολοιδιο για το προηγουμενο punto και ενας φιλος ρωτουσε για το grande αλλα απαντηση δεν ελαβε. ετσι λοιπον επειδη το εκανα θεωρησα σωστο να το μοιραστω.ξερω με σιγουρια πως diesel και t-jet ειναι ιδιες. για αμπαρθ εχω δει πως το σχεδιο της ειναι ιδιο αλλα δεν κοιταξα να δω τα εδρανα της αν δηλαδη εχουν και εδραζει στις ιδιες τρυπες.

Happy_Grigio
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Happy_Grigio » Thu Jul 16, 2009 6:50 pm

Υπάρχουν τρία κομμάτια στην ποδιά του χώρου του κινητήρα, ένα από κάτω και δύο πλαινά.

Για το κομμάτι κάτω από τον κινητήρα έχουμε τον κωδικό ανταλλακτικού:
51846205 για GP 1.4 t-jet 120PS και για GP 1.2 8V, 1.4 8V, 1.4 16V. Τα ατμοσφαιρικά έρχονται στην χώρα μας χωρίς ποδιά. Αλλά τοποθετείτε από το εργοστάσιο, σε αυτοκίνητα που προορίζονται για "δροσερές χώρες"
51846204 για GP 1.9 JTD, αλλά και για Abarth GP και MiTo 150PS
51841922 για GP με τον καινούργιο 1.6 JTD 120PS, αλλά και για MiTo με τον ίδιο κινητήρα.
Για τα 1.3 MJTD δεν είχε κάτι.

Για το πλαϊνό κομμάτι από την πλευρά του συνοδηγού έχουμε τον κωδικό ανταλλακτικού:
51760558 για GP 1.4 t-jet 120PS, 1.9 JTD, 1.6 JTD 120PS και για GP 1.2 8V, 1.4 8V, 1.4 16V ("δροσερές χώρες"), αλλά και Abarth GP και MiTo 1.4 t-jet 120PS & 150PS και 1.6 JTD
51769756 για GP 1.2 8V, 1.4 8V, 1.4 16V, αλλά και MiTo 1.4 16V 77PS & 95 PS.
51754604 για GP 1.3 MJTD

Το πλαϊνό κομμάτι από την πλευρά του οδηγού είναι το ίδιο για όλα τα μοντέλα (51775845).

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Thu Jul 16, 2009 9:52 pm

"GDRIVER", θα βοηθουσαν πολυ καποιες φωτογραφιες, ωστε να καταλαβουμε επακριβως την θεση των εν λογο πλαστικων καλυματων, ωστε να δουμε και την αναγκαιοτητα η μη.
Οπως λεει ο "thanpap", παιζει ρολο μεγαλο, οι περιβαντολογικες συνθηκες λειτουργιας.
Οπως το βλεπω εγω, μαλλον δεν ειναι καλο για χρηση στην Ελλαδα και ειδικα στην Αττικη, με αυτες τις θερμοκρασιες, το καλοκαιρι.
Τωρα για τα νερα και τις "τσαλαβουτες", μαλλον βοηθαει και να μην βραχουν σημαντικα μερη του κινητηρα και ισως και των φρενων, καθως και να παραμενει το μοτερ καθαρο απο λασπες.

Απο προσωπικη πειρα στο HGT μου που φοραει "ποδια" απο κατω, το μονο καλο που εχω δει ειναι οτι λογο χαμηλωματος, ειναι το πρωτο πραγμα που βρισκει και λογο αυτου, καταλαβαινω οσο να ΄ναι, καλυτερα το ποσο χαμηλα στον δρομο παταω καθως και με προειδοποιει τις περισσοτερες φορες, ωστε να μην βρουν, σημαντικοτερα μερη της μηχανης και του εμπρος συστηματος.
Τωρα πχ σε αλλαγη λαδιων και φιλτρου, καθε φορα ριχνω θεους και δαιμονες, με ολες αυτες τις βιδες που πρεπει να βγαλω, ωστε να φτασω στην ταπα του καρτερ και το φιλτρο λαδιου.
Φυσικα αυτο ισχυει, για ολες τις επισκευες που γινονται απο κατω.
Ο μοναδικος λογος που εγω την κραταω ακομα, ειναι καθαρα και μονο το χαμηλωμα και οταν τοποθετησω μια ποιο σφυκτη αναρτηση, ωστε να μην εχω αυτη την μικρη βυθιση που εχω τωρα, σιγουρα θα την βγαλω.
Image

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Jul 16, 2009 11:57 pm

Oi ποδιες κινητηρων ειναι δικοπο μαχαιρι σαν επιλογη.
εχει καλα αλλα κ κακα (ισως ποιο πολλα τα κακα)

καλα:
δεν λερωνεις σε τσαλαβουτες το χωρο του κινητηρα
εχεις ποιο ομαλη ροη αερα στο πατωμα (ποτε μην το υποτιματε μιας κ εχει σχεση κ στα φρενα πολυ με πολλα)

κακα:
αυξημενες θερμοκρασιες στο χωρο της μηχανης
λιγοτερος κ περιορισμενος αερισμος.
περισσοτερη θερμοκρασια στα λαδια
περισσοτερη θερμοκρασια στα παντα κατα λιγο
Ολα αυτα ομως σε λογικα κ επιτρεπτα επιπεδα ( κ μη ορατα με εργοστασιακα οργανα αυτοκινητου μονο)
δεν προσφερει συνηθως καμια προστασια σε χτυμημα μιας κ ειναι απλη κατασκευη κ οχι κατι ακαμπτο σχετικος
σε συνδιασμο με θολακια, κακο αερισμο στα φρενα
σε συνδιασμο με λαστιχα καπο κ μονωση καπο εκλωβισμο θερμοκρασιας στο χωρο της μηχανης.

αναλογος ο καθενας πρατει βαση τον προτιμησεων του.
Προσωπικα πλεον μπορω να πω οτι αν δεν ειχα στο αμαξι δεν θα εβαζα ποτε, προτημω την δροσια στον κινητηρα παρα τον μη λερωμενο κινητηρα , μπορεις αλλωστε να τον πλενεις καθε Μαιο πχ που ανοιγει ο καιρος κ να εισαι οκ.
γνωμη μου παντα
Punto HGT SC Evo

GDRIVER
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by GDRIVER » Fri Jul 17, 2009 8:02 am

Orange wrote:"GDRIVER", θα βοηθουσαν πολυ καποιες φωτογραφιες, ωστε να καταλαβουμε επακριβως την θεση των εν λογο πλαστικων καλυματων, ωστε να δουμε και την αναγκαιοτητα η μη.
Οπως λεει ο "thanpap", παιζει ρολο μεγαλο, οι περιβαντολογικες συνθηκες λειτουργιας.
Οπως το βλεπω εγω, μαλλον δεν ειναι καλο για χρηση στην Ελλαδα και ειδικα στην Αττικη, με αυτες τις θερμοκρασιες, το καλοκαιρι.
Τωρα για τα νερα και τις "τσαλαβουτες", μαλλον βοηθαει και να μην βραχουν σημαντικα μερη του κινητηρα και ισως και των φρενων, καθως και να παραμενει το μοτερ καθαρο απο λασπες.

Απο προσωπικη πειρα στο HGT μου που φοραει "ποδια" απο κατω, το μονο καλο που εχω δει ειναι οτι λογο χαμηλωματος, ειναι το πρωτο πραγμα που βρισκει και λογο αυτου, καταλαβαινω οσο να ΄ναι, καλυτερα το ποσο χαμηλα στον δρομο παταω καθως και με προειδοποιει τις περισσοτερες φορες, ωστε να μην βρουν, σημαντικοτερα μερη της μηχανης και του εμπρος συστηματος.
Τωρα πχ σε αλλαγη λαδιων και φιλτρου, καθε φορα ριχνω θεους και δαιμονες, με ολες αυτες τις βιδες που πρεπει να βγαλω, ωστε να φτασω στην ταπα του καρτερ και το φιλτρο λαδιου.
Φυσικα αυτο ισχυει, για ολες τις επισκευες που γινονται απο κατω.
Ο μοναδικος λογος που εγω την κραταω ακομα, ειναι καθαρα και μονο το χαμηλωμα και οταν τοποθετησω μια ποιο σφυκτη αναρτηση, ωστε να μην εχω αυτη την μικρη βυθιση που εχω τωρα, σιγουρα θα την βγαλω.
πριν βγαλω φωτογραφιες να σου δωσω μια ιδεα για τι μιλαω. στη ροδα απο τη θεση του συνοδηγου αν δεις απο κατω εχει ενα μικρο καλυμμα για τη μοναδα του κλιματιστικου που αποτρεπει το βρεξιμο. κατι αντιστοιχο απο την αλλη ροδα λειπει.υπαρχει και το βαζεις εσυ.μονο που δεν ειναι ακριβως το ιδιο μετην αλλη.ειναι μικροτερο.

Post Reply

Return to “Φτιάχτο μόνος σου”