Honda Jazz: Αυτοκίνητο του 2009 στην Ελλάδα

Διαβάστε εδω τι γίνεται γύρω μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Honda Jazz: Αυτοκίνητο του 2009 στην Ελλάδα

Post by P.A.D.R.C » Thu Dec 11, 2008 1:46 pm

16 επαγγελματίες δημοσιογράφοι ειδικού τύπου επέλεξαν ως αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα το νέο supermini της Honda. Το Jazz κέρδισε την πρώτη θέση με 114 βαθμούς. Δεύτερο ήρθε το Skoda Superb με 48 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμισαν η Alfa Romeo Mito και το VW Tiguan με 39 βαθμούς.

Η δεκάδα συμπληρώθηκε από το Citroen C5 με 33 βαθμούς, το Hyundai i10 με 26 βαθμούς, το VW Scirocco με 25 βαθμούς, το Peugeot 308 με 20 βαθμούς, το Seat Ibiza με 18 βαθμούς και η Lancia Delta & Mazda 6 με 11 βαθμούς.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό η παραπάνω διάκριση διευκολύνει ακόμα περισσότερο το έργο των πωλητών της ιαπωνικής φίρμας, ώστε το νέο Jazz να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προηγούμενου, και γιατί όχι να ξεπεράσει και τις 2.500.000 πωλήσεις που κατέγραψε πριν αποσυρθεί.

Επιπλέον ατού του Honda Jazz πέρα από την σημαντική διάκριση, είναι οι δυο κινητήρες βενζίνης των 90 και 100 ίππων, η δυναμική εξωτερική του σχεδίαση, καθώς και η αυξημένη πρακτικότητα χάρις την έξυπνη διάταξη των εσωτερικών χώρων.

Η επιλογή έγινε ανάμεσα στα 10 αυτοκίνητα που συμμετέχουν στην τελική φάση, τα οποία ξεχώρισαν μέσα από μία διαδικασία προεπιλογής, επίσης με ψηφοφορία, ανάμεσα σε 29 νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά το χρόνο που πέρασε.
sportdrive.gr (11/12/2008)

No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Thu Dec 11, 2008 3:33 pm

ειναι οι ιδιοι που περσυ εβγαλαν αυτοκινητο της χρονιας το kia ceed... ας μην επεκταθω καλυτερα γιατι θα γινω κακος...

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Thu Dec 11, 2008 4:50 pm

φυσικα ειναι οι ιδιοι γνωστες.για γινε λιγο κακος να καταλαβουμε και μεις..
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Thu Dec 11, 2008 5:22 pm

Πρωτα απ'ολα τοσο ποσο γνωστες ειναι θα στο πω οταν βγει το "γνωστομετρο". οσο δεν υπαρχει τετοιο εργαλειο ο καθενας θα βγαζει τα συμπερασματα του.

κατα δευτερον μονο εσενα βλεπω να "κοφτει" παντα οτι αφορα τα περιοδικα και τους δημοσιογραφους. αν σε ενδιαφερει τοσο πολυ η αποψη μου μπορω να στην αναλυσω προσωπικα αν σε καποια συναντιση βρεθουμε. αρα δε θα επεκταθω αλλο εδω.

lambros
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

.....

Post by lambros » Thu Dec 11, 2008 6:09 pm

πολυ jazz οι τυποι!!! :grin:

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Thu Dec 11, 2008 6:48 pm

στην Πατρα λιγο δυσκολο να κατεβω...το μονο που εχω να πω ειναι οτι με νοιαζει γιατι ασχολουμαι με ολα τα αυτοκινητα παραγωγης οτι και αν ειναι αυτο ακομα και τα κινεζικα απο προσωπικη μου λατρεια για ΟΛΑ τα αυτοκινητα.
επισης επειδη εχω πολλους ενδοιασμους ξερω να παιρνω αυτο που πρεπει απο τους δημοσιογραφους και τα υπολοιπα τα κρινω βαση της εμπειριας που εχω ως αναγνωστης και ως οδηγος οσων εχω οδηγησει.
το ceed απλα τα λογια ειναι περιττα.ενας που ξερει ειναι απλο να δει γιατι βγηκε αυτοκινητο της χρονιας.για το jazz ακομα πιο ευκολο.αν εξαιρεσεις οτι δεν ειναι του γουστου μου εχει την τεχνολογια της τεχνολογιας επανω του.το γουστο δεν ειναι κριτηριο για να βγαλεις αυτοκινητο της χρονιας.
ImageImageImage
Image

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Thu Dec 11, 2008 7:33 pm

παντως σε σχεδιαση αντικειμενικα ειναι αθλιο..καμια σχεση με mito κτλ.
θελω grande με ωροσκοπο σκορπιο...

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Thu Dec 11, 2008 7:36 pm

επισης επειδη εχω πολλους ενδοιασμους ξερω να παιρνω αυτο που πρεπει απο τους δημοσιογραφους και τα υπολοιπα τα κρινω βαση της εμπειριας που εχω ως αναγνωστης και ως οδηγος οσων εχω οδηγησει.
το ceed απλα τα λογια ειναι περιττα.ενας που ξερει ειναι απλο να δει γιατι βγηκε αυτοκινητο της χρονιας.για το jazz ακομα πιο ευκολο.αν εξαιρεσεις οτι δεν ειναι του γουστου μου εχει την τεχνολογια της τεχνολογιας επανω του.το γουστο δεν ειναι κριτηριο για να βγαλεις αυτοκινητο της χρονιας.
παντως θα συμφωνισω μαζι σου.δεν ειναι η σχεδιαση το μονο κριτηριο για να επιλεξουν το αυτοκινητο της χρονιας.
θελω grande με ωροσκοπο σκορπιο...

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Thu Dec 11, 2008 7:52 pm

το βγαλανε απλα και μόνο επειδή είναι καλα συμπαθητικό σα σχεδιο(ποτέ),αξιόπιστο,καλές επιδόσεις,οικονομικό κτλ κτλ.Δηλαδή σα value for money!

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Thu Dec 11, 2008 8:37 pm

polatov wrote:στην Πατρα λιγο δυσκολο να κατεβω...το μονο που εχω να πω ειναι οτι με νοιαζει γιατι ασχολουμαι με ολα τα αυτοκινητα παραγωγης οτι και αν ειναι αυτο ακομα και τα κινεζικα απο προσωπικη μου λατρεια για ΟΛΑ τα αυτοκινητα.
επειδη και εγω εχω λατρεια για ολα τα αυτοκινητα και πιστευω οτι ολα εχουν την δικη τους ψυχη σου λεω το εξης. παρεξηγεις πολλα πραγματα. το οτι δε θεωρω καλυτερο σε κανεναν τομεα το jazz απο το fiesta αν εξαιρεσεις τον κινητηρα δε σημαινει οτι θεωρω οτι το jazz ειναι για πεταμα. απλα υπαρχουν 3-4 αλλα που θα τα δεχομουν ως αυτοκινητα της χρονιας. οπως το opel insignia, ford fiesta, alfa mito, citroen C5. επειδη θα συμφωνησω οτι το kia ceed ειναι ενα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ αυτοκινητο δε σημαινει το κανει και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! και δεν ειναι τυχαιο οτι παρ'οτι ποιοτικα ειναι παρα πολυ καλο και ομορφο δε πουλησε καθολου... ουτε το fiesta ειναι του γουστου μου αλλα ΝΑΙ εχει ολα τα φοντα να βγει car of the year. ουτε το opel inignia μαρεσει αλλα ΝΑΙ αξιζε την διακριση στην ευρωπη. το jazz ειναι ενα, καλο αλλα οχι τιποτα ιδιαιτερο, αυτοκινητο.

επισης οπως εχεις αντιληφθει εφοσον σε ενδιαφερει η γνωμη μου δεν θεωρω οτι ειναι τοσο ασχετοι οσο κατευθυνομενοι. αλλα απο εδω δε μπορω να το συζητησω αυτο. εξαλλου εχω αυτη την αποψη για ολοκληρη την δημοσιογραφια ειτε πολιτικη ειτε αθλητικη κτλ. και ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ!

grande jerry
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by grande jerry » Thu Dec 11, 2008 9:43 pm

καλά που δεν βγάλανε αυτό: http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=73398
Image

Mikez
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Mikez » Thu Dec 11, 2008 9:56 pm

Οι πωλησεις των honda στην ελλαδα απ'οτι εχω ακουσει δεν πανε και τοσο καλα οπως πχ των toyota και οσον αφορα τα ιαπωνικα...
ισως με αυτη την κινηση η οποια μπορει να ειναι κατευθυνόμενη να τις αυξησουν!καλο αυτοκινητακι παντως και αν το παρεις σαν γενικο συνολο και πως το βλεπει ενα οικογενειαρχης ειναι οκ!!

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Fri Dec 12, 2008 12:38 am

verde σιγουρα ειναι η αποψη σου και δε διαφωνω αλλα ας πουμε οτι ceed δε πουλησε ειναι λιγο ακυρο.
το jazz ειναι ασχημο δε διαφωνω.Ομως σε σχεση με ενα fiesta ειναι η μερα με τη νυχτα.θα στο πω απλα κιβωτιο-τεχνολογια μηχανης-καταναλωση-επιδοσεις-ασφαλεια-αξιοπιστια-εγγυηση(10 χρονια)-τιμη ειναι απλα πολυ μπροστα και δεν συγκρινετε με fiesta.η MITO καθως μιλαμε για ελλαδα ειναι πολυ ακριβη για αυτοκινητο της χρονιας.εγω πιστευω οτι το πιο ολοκληρωμενο ειναι το ibiza που ειναι και best seller αλλα ενταξει.καλα η honda απευθυνεται σε ορισμενο κοινο ΠΟΤΕ δεν εχει στοχο της την κορυφη και αυτο το ξερει.χρονια πριν αμαξι της χρονιας ειχε βγει το punto μκ1 πιο παλια το tipo νομιζω.το focus πχ.η honda παντως να λαδωσε δεν γινεται καθως οι αλλες εταιρειες αν υπηρχει δυνατοτητα λαδωματος θα το εκαναν με πολυ περισσοτερη ευκολια απο οικονομικης αποψης.
απλα ο σχεδιασμος ειναι κατι που δεν πολυ μετραει εδω..
δηλαδη το Μultipla καποτε τι ηταν??αυτο ομως ειναι ασχετο με τις δυνατοτητες που προσεφερε στο κοινο του.
ImageImageImage
Image

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Fri Dec 12, 2008 2:04 am

δε θεωρω αρχικα οτι λαδωθηκαν να βγαλουν καποιο αυτοκινητο της χρονιας. δεν ειναι τοσο απλος κατα την γνωμη μου ο τροπος που δημιουργουν εντυπωσεις αλλα τελος παντων στο θεμα μας.

οσον αφορα την συγκριση fiesta-jazz ας την κανουμε να δεις οτι δεν ειναι λογικο.

ξεκιναμε: jazz κινητηρας (αποδωση-καταναλωση), εγγυηση, τιμη
fiesta: εξωτερικη εμφανιση, οδηγικη συμπεριφορα, τιμονι, κιβωτιο, ποιοτητα εσωτερικη, ποιοτητα κυλισης, εξοπλισμος

στους τομεις χωροι, αξιοπιστια, ασφαλεια ας πουμε οτι πανω κατω στα ιδια ειναι.

την εγγυηση, κινητηρα και τιμη στην δινει και ενα hyundai getz η accent αυτο δε το κανει αυτοκινητο της χρονιας. ενταξει νομιζω καταλαβαινεις και εσυ οτι δεν ειναι ουτε καν κατανοητη η επιλογη.

car of the year δε μπορει να βγαινει ενα απλα τιμιο αυτοκινητο.

ακομα και το i10 φανταζε ως πιο λογικη επιλογη.

ακομα και το κονσερβοκουτι το Multipla μπορεις να πεις οτι ειχε κατι ιδιαιτερο. αυτο ειναι ενα απλο αυτοκινητο. τεσπα δε νομιζω οτι οφελει σε τιποτα αυτη η συζητηση.

το περιοδικο drive κανει ενα δημοψηφισμα στο site του. νομιζω οι ψηφοι του απλου κοσμου ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα.

υ.γ. οσο για το ceed. ειναι και αναλογως τι στοχους εχει ενα αυτοκινητο. το βλεπω πιο συχνα στο δρομο απο ενα linea ας πουμε αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι και best seller. η Kia εκανε την υπερβαση οταν το παρουσιασε, ως ενα πολυ καλο συνολο αλλα η υπερβαση δεν επιβεβαιωθηκε στις πωλησεις. πουλησε μέτρια.

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Fri Dec 12, 2008 9:14 am

Καλημέρα!
Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει στα κριτίρια βάσει των οποίων αξιολογούν τα αυτοκίνητα στον διαγωνισμό?
Μόνο τότε θα μπορούμε να εκφράσουμε σωστή γνώμη, διαφορετικά θα λέμε λόγια του αέρα και ο καθένας θα κρίνει το car of the year βάσει της προσωπικής του αντίληψης για το αυτοκίνητο και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που τον ενδιαφέρουν.
-Βαγγέλης-

Post Reply

Return to “Επικαιροτητα”