Ηχοσύστημα σε Punto μκ1

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του ήχου.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

pantierakos
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Ηχοσύστημα σε Punto μκ1

Post by pantierakos » Sun May 25, 2008 4:29 pm

Λοιπόν πήγα στον φίλο μου που έχει ανοίξη μαγαζί στην Χαλκίδα και ξεκίνησα να φτιάξω ενα ηχοσυστηματάκι....

για πάρτε ιδέες... απο τεχνικά δεν ξερω και πολύ, απλά του είπα να παίζει καλά. Ακόμα φτιάχνετε έτσι, θα βάλω και άλλες κάποια στιγμή.

εδώ έχω φώτο.
http://img152.imageshack.us/img152/2441/1000583cn1.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/4903/1000584vz7.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/5986/1000585px6.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/9376/1000590mn1.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/7968/1000593oo8.jpg

edit by polatov:διορθωση τιτλου

:) Pantierakos

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Mon May 26, 2008 1:30 am

καλη δουλιτσα φαινεται..
αν θες τη γνωμη μου να μονωσεις καλα τις μπροστινες πορτες για να κερδισεις λιγο σε αποδοση και να αποφυγεις τριγμους!
τους ενισχυτες και τα ηχεια πρωτη φορα τα βλεπω σαν μαρκες!
καλη συνεχεια!
ενημερωσε μας για οποια εξελιξη! :razz:
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

Mikez
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Mikez » Mon May 26, 2008 9:56 pm

πολύ καλα ηχεια και οι ενισχυτες απλα αν θες μονωσε και τα καλωδια εκει που ειναι τα οβαλ ηχεια για πιο ομορφα!Polatov τα esx ειναι αν θυμαμαι καλα θυγατρικη της peerless ή τελοςπαντων κατι τετοιο..Παντως πρεπει να παιζει τρελα το μπασο!ε?Σε περιμενουμε να σ'ακουσουμε!

pantierakos
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by pantierakos » Tue May 27, 2008 3:02 pm

Οντως φίλε mikez τα ήχεια είναι της peerless τώρα η ταμπλάδες στην πόρτα λίγο μας ταλαιπωρούν αλλά υπομονή. Χθες ήρθε και το ραδιοcd καλό φένεται είναι 260 ευρώ το πήρα, απόδοση 52x4 και 200ε ο συναγερμός για να έχω λίγο το κεφάλι μου ήσυχο, τουλάχιστον όσο μπορώ.
ακόμα δεν έχω ακούσει πως παίζει, πιστέυω μέχρι την Πέμπτη να έχουμε τελειώσει.

joykiller
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by joykiller » Tue May 27, 2008 3:33 pm

τα ηχεια ειναι hifonics....τα οβαλ που ειδα τουλαχιστον.ο ενισχυτης ο ενας πολυ καλος ο esx Που προφανως θα παιξεις τα ηχεια,τα υλικα γενικα και η εγκατασταση ειναι αρκετα καλα,τα υπογουφερ ειναι γερμανικα της esx παλι,πολυ καλα και αυτα,καμια σχεση με peerless περα απο το οτι ο εισαγωγεας τους στην ελλαδα ειναι ο κυριος Χριστοπουλος (Ellicon).Ο ενισχυτης των υπογουφερ ειναι ισως μια μικρη ενσταση μου αλλα μιας και δν την ξερω πολυ καλα την μαρκα δεν θα μιλησω γιατι απο την γενικοτερη εικονα φαινεται πως ο ανθρωπος ξερει τι κανει και δν θελει να φτιαξει καγκουραμαξο.καλη συνεχεια.
Kante click sto link parakalw http://s2.bitefight.gr/c.php?uid=21367

animalinstict
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by animalinstict » Tue May 27, 2008 5:20 pm

Αν με 2x 12" δε θεωρήτε καγκουράμαξο, τοτε τη θεωρήτε καγκουράμαξο??
1100Watt ε? Απο που τα ψωνίζουν ρε γ@μώτο τα watt να πάω να πάρω καμια 1000άδα?
Sorry που δε πιστεύω αλλά για να έχεις 1100Watt ενισχυτή, που είναι η 2η μπαταρία σου? Απο που θα πάρει ρεύμα ο ενισχυτής για να βγάλει 1100Watt? Που είναι ο - οι πυκνωτές που θα τσοντάρουν ρεύμα στα γκάζια του ενισχυτή? Μήπως να ψαχτείς για την ισχύ του ενισχυτή?
Pantierako βάλε ενισχυτή της προκοπής στα subakia σου για να μπορέσει να τα κοντρολάρει. Ένας μικρός ενισχυτής μπορεί έυκολα να κουνίσει 2 subakia αλλά δε μπορει να τα σταματίσει. Π.Χ. ένα τραγούδι που έχει ένα δυνατό ξερό μπασο και ακούγετε κάπως έτσι : "Ντουπ". Με ενισχυτή δυνατό θα ακούσεις ενα "ΝΤΟΥΠ" ενώ με ένα μικρό ή της πλάκας θα ακούσεις ένα "ΝΤΟΥπρρρρρρρ". Αυτο το "ρρρρ" είναι επειδή ο μικρός ενισχυτής δε μπορει να σταματίσει το sub εκει που πρέπει. Σκέψου τη θα γίνει σε ένα τραγούδι που παίζει "ντουπ ντουπ ντουπ"....
Για τον ESX πολύ καλή επιλογή. Αν και δε μας λες ποιο μοντέλο είναι (πόσα watt?)
ΒORN HUNTERS NOT THE HUNTED

Image

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Tue May 27, 2008 6:44 pm

καγκουρο αμαξο δε θεωρειται η κατασκευη..ουτε η δυναμη.αυτοι που πανε σε διαγωνισμους ειναι ολοι καγκουρες??καμια σχεση.
Τωρα αν εχει 5 λαμπες νεον απο κατω ,πιτσιλιστηρια μπλε μπροστα,νικελωμενοα τασια ,κοκκινα φωτα και μου χεις και το Γονιδη στο Τερμα...ειτε ενα 12'' ειτε 10 να χεις ενα και το αυτο...
"Του ερωτα σου τα φτεραααα..."
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

Mikez
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Mikez » Tue May 27, 2008 7:24 pm

Υποννοείς τιποτα για τον Γονιδη?Θα σε σκίσει η Μαρία... PDT_Armataz_01_14 Οντως αυτα τα φωτακια ποια στα πιτσιλιστηρια δεν παλευονται!

pantierakos
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by pantierakos » Tue May 27, 2008 7:54 pm

animalinstict wrote:Αν με 2x 12" δε θεωρήτε καγκουράμαξο, τοτε τη θεωρήτε καγκουράμαξο??
1100Watt ε? Απο που τα ψωνίζουν ρε γ@μώτο τα watt να πάω να πάρω καμια 1000άδα?
Sorry που δε πιστεύω αλλά για να έχεις 1100Watt ενισχυτή, που είναι η 2η μπαταρία σου? Απο που θα πάρει ρεύμα ο ενισχυτής για να βγάλει 1100Watt? Που είναι ο - οι πυκνωτές που θα τσοντάρουν ρεύμα στα γκάζια του ενισχυτή? Μήπως να ψαχτείς για την ισχύ του ενισχυτή?
Pantierako βάλε ενισχυτή της προκοπής στα subakia σου για να μπορέσει να τα κοντρολάρει. Ένας μικρός ενισχυτής μπορεί έυκολα να κουνίσει 2 subakia αλλά δε μπορει να τα σταματίσει. Π.Χ. ένα τραγούδι που έχει ένα δυνατό ξερό μπασο και ακούγετε κάπως έτσι : "Ντουπ". Με ενισχυτή δυνατό θα ακούσεις ενα "ΝΤΟΥΠ" ενώ με ένα μικρό ή της πλάκας θα ακούσεις ένα "ΝΤΟΥπρρρρρρρ". Αυτο το "ρρρρ" είναι επειδή ο μικρός ενισχυτής δε μπορει να σταματίσει το sub εκει που πρέπει. Σκέψου τη θα γίνει σε ένα τραγούδι που παίζει "ντουπ ντουπ ντουπ"....
Για τον ESX πολύ καλή επιλογή. Αν και δε μας λες ποιο μοντέλο είναι (πόσα watt?)
επειδή ο ηλεκτρολόγος μου ειναι άτομο κολλητό μου δεν έχω ρωτήσει καν, τι μπαίνει απάνω. Εννοείτε όμως ότι δεν θα μπει κάτι σκάρτο. το φθηνό δεν είναι και κατηγορία κινέζικου. Τώρα απο τεχνικά δεν ξέρω πολλά. watt και μάρκες θα αναφέρω αύριο. για ρεύμα απ'οτι είδα μάλλον θα γίνει έτσι...... (ένα κόκκινο καλώδιο πάνω στον πόλο της μπαταρίας)ανεβάζω φώτο.(δεν είμαι και σιγουρος αν θα παραμείνει έτσι ή μπει δεύτερη μπαταρία)
http://img261.imageshack.us/img261/6692/1000595ap1.jpg

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Tue May 27, 2008 8:37 pm

Αντωνη (animalinstict) φαινετε οτι ξερεις αρκετα πανω στο θεμα ηχος. :)
Σωστες οι παρατηρησεις σου και ειδικα για την επαρκια σε ρευμα τροφοδοσιας.
Τωρα για τα Watt που αναφερεις, πρεπει να σου ειναι γνωστο, οτι λογο περιορισμενης περιοχης, του "κατω" ακουστικου φασματος, δεν ειναι αναγκαιο για εναν ενισχυτη που θα οδηγησει subwoofer, να ειναι ταξης ΑΒ.
Καλυστα μπορει να οδηγηθει μια χαρα και μ' ενα ενισχυτη ταξης Β η ακομα και ταξης D.Ως γνωστων, οι εν λογο ενισχυτες, βγαζουν αρκετα ευκολα ρευματα και watt.Μπορει να μην εχουν ποιοτητα, αλλα οπως ειπα, στο χαμηλο και βαθυ χαμηλο, δεν μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα, αρκει φυσικα οπως αναφερεις, ο ενισχυτης να εχει τα ρευματα, ωστε να "κρατησει" τα μεγαφωνα και να μην παιζει ενα "πλαδαρο" μπασο.

Φιλτατε "pantierakos", θα χρειαστεις σιγουρα πυκνωτες και για ασφαλεια στη λειτουργια, αλλα και για ποιοτητα και επειδη βλεπω οτι εχεις πολλα τελικα σταδια, αλλα και η εκταση της δουλειας ειναι τετοια, να μην "κολλησεις" στο κοστος για καποιον ηλεκτρολυτικο πυκνωτη.
Image

pantierakos
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by pantierakos » Tue May 27, 2008 9:14 pm

Ρε παιδιά και θέλω να ρωτήσω κάτι.... τι θα πει καγκουράμαξο;

Επίσης Δεν εχουν μπει ακόμα πυκνωτές... Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις σας.

suboy
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by suboy » Tue May 27, 2008 11:41 pm

βασικα ο esx παιζει τα sub. ο αλλος ειναι 1100 = 1100/4=275/2=137,5
τι θελω να πω. πολλες μετριες εταιριες δινουν watt rms σε 1ΚΗz 4Ω και με 14,4 ταση.
σε αυτην την περίπτωση θεωρητικά ο ενισχυτής που εχεις βγαζει 137,5 watt. κλασσικό κολπο χ2 για να γράψουν max power (κουκουρουκου) 275watt. χ4 που ειναι τα κανάλια 1100 watt (απο την λεξη βατερλο... αλλα νταλα της παρασκευής το γαλα) 4χ100 στην καλύτερη σου λεω και καλα ειναι...

ενα ας πουμε κολπο ειναι να κοιτας τις ασφάλειες. (1100W/12V = 91A...) κανένας βαρβάτος ενισχυτής δεν εχει ασφάλειες πανω του των 20-30A.. (ισως σε μερικους να βρεις 3χ30Α παραδειγμα..)

pantierakos
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by pantierakos » Wed May 28, 2008 12:47 pm

suboy wrote:βασικα ο esx παιζει τα sub. ο αλλος ειναι 1100 = 1100/4=275/2=137,5
τι θελω να πω. πολλες μετριες εταιριες δινουν watt rms σε 1ΚΗz 4Ω και με 14,4 ταση.
σε αυτην την περίπτωση θεωρητικά ο ενισχυτής που εχεις βγαζει 137,5 watt. κλασσικό κολπο χ2 για να γράψουν max power (κουκουρουκου) 275watt. χ4 που ειναι τα κανάλια 1100 watt (απο την λεξη βατερλο... αλλα νταλα της παρασκευής το γαλα) 4χ100 στην καλύτερη σου λεω και καλα ειναι...

ενα ας πουμε κολπο ειναι να κοιτας τις ασφάλειες. (1100W/12V = 91A...) κανένας βαρβάτος ενισχυτής δεν εχει ασφάλειες πανω του των 20-30A.. (ισως σε μερικους να βρεις 3χ30Α παραδειγμα..)
Δηλαδή μου λες οτι ο ενισχυτής των 1100 watt πρέπει να πάρει δρόμο έτσι;
αν ναι τι μου προτείνεις να βάλω; τα ηχεία στο σύνολο που θα βάλω είναι 4.
2 peerlees και 2 hifonics. + 2 tweeter.

Mikez
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Mikez » Wed May 28, 2008 1:29 pm

pantierakos εγω θα σου προτεινα να μην πειραξεις την εταζερα σου αν και τωρα ειναι αργα..Αν θες καλο ηχο θα σου προτεινα να βαλεις 2+2 8' στις μπροστινες πορτες (peerless),γιατι με το συνολο που εχεις τωρα στην ουσια θα ακους μονο μπασο και το αυτοκινητο σου θα τριζει χωρις να ακουγεται ο ηχος και τοσο...Παντως τα ηχεια που εχεις διαλεξει ειναι οκ..

pantierakos
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by pantierakos » Wed May 28, 2008 2:49 pm

Mikez wrote:pantierakos εγω θα σου προτεινα να μην πειραξεις την εταζερα σου αν και τωρα ειναι αργα..Αν θες καλο ηχο θα σου προτεινα να βαλεις 2+2 8' στις μπροστινες πορτες (peerless),γιατι με το συνολο που εχεις τωρα στην ουσια θα ακους μονο μπασο και το αυτοκινητο σου θα τριζει χωρις να ακουγεται ο ηχος και τοσο...Παντως τα ηχεια που εχεις διαλεξει ειναι οκ..
mikez τα 2 θα μπουν στις μπροστινες πόρτες και τα αλλα 2 στην εταζέρα.
Ακόμα δεν εχω ακούσει βέβαια πως παίζει, αλλα όπως λέει και μια παροιμία... ότι κόπηκε μεγιά. :smile: :smile:

Post Reply