ΒΕΛΤΙΩΣΗ 1ου ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΚ2Β sporting

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

vasilis10
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ 1ου ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΚ2Β sporting

Post by vasilis10 » Tue Aug 28, 2007 7:05 pm

Λοιπον το sporting μου μηχανικά είναι σχεδόν μαμά το μόνο που έχω κάνει είναι φίλτρο BMC στον παπά και αφαίρεση του πνίχτη μέσα στο φιλτροκούτι...
Μετά την αλλαγή αυτή ένιωσα μια μικροδιαφορά κυρίως ψηλά σε συνδιασμό με καλυτερο ήχο... Τώρα κλείνοντας ένα χρόνο που το έχω και πιστεύοντας ότι ξέρω ακριβώς τις δυνατότητές του θέλω να το βοηθήσω λίγο να πηγαίνει καλύτερα στις ψηλές 5ης κ 6ης... Αφού λοιπόν αναφέρω αυτά που σκέφτομαι θα ήθελα κ τη δική σας πιο έμπειρη τοποθέτηση.. Λοιπόν...
Σε πρώτη φάση έχω σκεφτεί να βελτιώσω την εισαγωγή, θέλω να παίρνω περισσότερο αέρα τοποθετώντας πάνω από την πινακίδα σπιράλ (πλαστικό σωλήνα) σαν σκούπα για καλύτερη εισαγωγή.. (μοντιφιά!!)..
Στα σοβαρά τώρα.. θέλω να βάλω χειροποίητο μεσαίο τελικό κ όχι έτοιμο μεσαίο ελεύθερο για να μη χάσω σε ροπή (εδώ θέλω βοήθεια...με μεσαίο ελεύθερο ξέρω ότι κερδίζεις λίγο σε δύναμη αλλά χάνεις σε ρεπριζ σωστα?)
Κ θέλω χειροποίητο γι αυτό τον λόγο κ για προσαρμογή ήχου στα επίπεδα που θέλω.. διακριτικό δηλαδη...
Τέλος κ αφού ολοκληρώσω πλήρως βελτιώσεις σε εισαγωγή αέρα που προσωπικά το κρίνω βασικό και όλο το σύστημα εξάτμισης χωρίς χταπόδι γιατι ακούω καλά λόγια γι αυτο που φοράμε, θέλω να μου συστήσετε ένα καλό δυναμόμετρο με προγραμματιστή που θα ασχοληθεί στον εγκέφαλό μου λαμβάνοντας υπόψη τα περιφερειακά, ώστε να μην πάρω κατι έτοιμο, αλλά προσαρμοσμένο στο αμάξι μου.. δηλ να ληφθεί υπόψη η εισαγωγή, η εξάτμιση ώστε να πετύχω κάτι καλό...
Θέλω να πιστεύω ότι αυτά που σκέφτομαι οριακά πάνε στο 1000ρικο ευρώπουλα, αλλά επίσης θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να βγει το αυτοκίνητο πανω απο 110 άλογα τροχό (θα είμαι σούπερ ικανοποιημένος αν είναι 115 στη best! κ μια ροπή οριακά στα 15 κιλα...
Αυτά από μένα αν έχετε όρεξη η υπάρχει κάποιος που έχει ψαχτεί ή έχει κατι από τα παραπάνω ας μου πει...
Κ κάτι τελευταιο... φαντάζομαι ότι για το πρόγραμμα θα υπάρχει κάποια εγγύηση κ λογικά θα βγάλει το μοτέρ πρόβλημα...
Σας ευχαρστώ εκ των προτέρων...

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Tue Aug 28, 2007 7:12 pm

Στείλε ένα Pm στον hammersword ο οποίος έχει το ίδιο αμάξι βελτιωμένο και έχει δοκιμάσει αρκετά πράγματα...

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Tue Aug 28, 2007 7:29 pm

110 τροχο φιλε Βασίλη δε θα τα δουμε -δεις με αυτα που αναφερεις... ονομαστικα, νομιζω στροφαλο το λενε... ας πουν κ οι γνωστες .μπορει κ μπορει εκει γυρω στα 113 αν λαβουμε υποψιν τα 102περιπου που ειναι το αμαξι μας μαμα. αντε 115 αναλογα το προγραμματιστη κ τη κατασταση του κινηηρα σου.. καλα 113 με α02 θα εχει διαφορα... στην ουσια θα ειμαστε κανα 95 τροχο+ πιστευω..κ κοστος εκει που ανεφερες κοντα στα 800 με 1100 αναλογα τα γουστα. ωστοσο στο παρελθον εχουμε ξανασυζητησει τετοιο τοπικ αλλα για να δουμε τι θα πουν κ τα αλλα παλικαρια με μκ2β. Παρόλο που το χταποδι μας ειναι καλοοοοο...εγω πιστευω πως αν αλλαξεις σπυραλ, καταλυτη, μεσαιο, σωληνα, τελικο κ βαλεις προγραμμα...θα εχεις καλο αποτελεσμα,,,αλλα με χταποδι καλυτερα θα εισαι σα μπουκωμενος μπροστα.. ετσι πιστευω κ ετσι ειχα ξανασυζητησει. παντως ατο αμαξι μας με αυτα τα κυβικα η 1ο σταδιο ή light turbo. απο κει κ περα χανουμε σε πολλα κ κυριως σε χρημα κ αξιοπιστια.αυτα...

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Aug 28, 2007 7:40 pm

αφαίρεση του πνίχτη μέσα στο φιλτροκούτι...
Τι εννοεις μεσα στο φιλτροκουτι αφαιρεση του πνιχτη?Μονο ο εξω αφαιρειται εκτος και αν βουλωσες την εσωτερικη τρυπα με κατι μονιμο.
Σε πρώτη φάση έχω σκεφτεί να βελτιώσω την εισαγωγή, θέλω να παίρνω περισσότερο αέρα τοποθετώντας πάνω από την πινακίδα σπιράλ (πλαστικό σωλήνα) σαν σκούπα για καλύτερη εισαγωγή.. (μοντιφιά!!)..
Καλη ιδεα αλλα μαλλον θα χρειαστεις πολυεστερικη κατασκευη γιατι το ανοιγμα ειναι πολυ μικρο πανω απο την πινακιδα.Παντως στις τελικες μην περιμενεις και πολλα χωρις προγραμμα.
Αναφορικα με την εξατμιση σου,καλο ειναι να βαλεις μεταλλικο καταλυτη ελευθερας ροης..
Τωρα για προγραμματιστη με δυναμομετρο λιγο δυσκολο να σου προτεινω κατι εγω,αλλα απ'οσο ξερω υπαρχουν 2 τροποι προγραμματισμου.1ον αφαιρεση του εγκεφαλου και προγραμματισμος με το laptop και 2ον σειριακα .Και στις 2 περιπτωσεις δεν γινεται χρηση δυναμομετρου..
Θέλω να πιστεύω ότι αυτά που σκέφτομαι οριακά πάνε στο 1000ρικο ευρώπουλα, αλλά επίσης θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να βγει το αυτοκίνητο πανω απο 110 άλογα τροχό (θα είμαι σούπερ ικανοποιημένος αν είναι 115 στη best! κ μια ροπή οριακά στα 15 κιλα...
Βεβαιως 110 τροχο ΔΕΝ προκειται να τα δεις γιατι τα 95 (συνηθως 101-103 ) ειναι στον στροφαλο!επισης και τα 15 κιλα ροπης μου φαινονται πολλα δεδομενου των 13 που εχει απο μαμα..μιλαμε για ροπη 1600 πλεον..
Εγγυηση για το μοτερ δεν ξερω αν θα σου δωσει κανενας αλλα απότι εχω διαβασει εδω μεσα σου δινουν την δυνατοτητα ενος ακομη επαναπρογραμματισμου δωρεαν σε περιπτωση που αναβαθμισεις κατι στο αμαξι σου.
Παρεπιπτοντως το καλυτερο φιλτρο ειναι η σκουπα και ειναι δοκιμασμενη εδω και πολυ καιρο στα δικα μας.Αν θες μιλα με τον crab..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

andrew
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by andrew » Tue Aug 28, 2007 7:40 pm

φιλε Βασιλη καλησπερα,το εχω ψαξει αρκετα το θεμα για το 1ο σταδιο(εγω ειμαι σκουπα-εξατμιση) και εχω να σου πω τα εξης:

1)εισαγωγη:το καλυτερο που μπορεις να κανεις ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ειναι να βαλεις μια ΣΚΟΥΠΑ(ειτε της green,ειτε της simota),η διαφορα ειναι μεγαλη+ο ωραιος ηχος!!

2)εξαγωγη:καταρχην να σου πω πως ο διακριτικος ηχος ειναι θεμα κατασκευης εξατμισης!μπορουν να σου φτιαξουν μεγαλα καζανακια για να μειωθει ο θορυβος με τελικο της επιλογης σου...

μπορεις επιπλεον να ξηλωσεις τον μαμα καταλυτη και να τον κατεβασεις κατω και στην θεση του βαλεις εναν μεταλλικο!

οπωσδηποτε μεσαιο καζανακι ελευθερο(μπομπακι) για να μην ΄΄αδειαζεις΄΄ στα χαμηλα!

3)παμε στο προγραμμα,προτεινω δυο:

-δυναμομετρο Τ.Α.Τ,πολυ καλο δυναμομετρο,προσφερει προγραμμα κονσερβα με 350 ευρω και υποσχεται με βελτιωση 1ου σταδιου 110-111 στο στροφαλο!

-Σαλιας(dynodrome),απο τους κορυφαιους του ειδους,ειναι δυναμομετρο και προσφερει προγραμμα εξ ολοκληλου φτιαγμενο πανω στο δυναμομετρο με κοστος 500 ευρω και αποδοση(1ο σταδιο) περιπου στα 110 αλογα στο στροφαλο!

Συνοψιζοντας:

σκουπα 150 ευρω
εξαγωγη(μεσαιο+τελικο) ~300 ευρω
προγραμμα διαλεγεις και παιρνεις ετοιμο(κονσερβα) ή φτιαγμενο πανω στο δικο σου αμαξι!

το κοστος οπως ειπες δεν ξεπερνα τα 1000 ευρω...

:)
See you in another life . . .

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Aug 28, 2007 7:43 pm

Μα κανενα απο τα 2 δεν ειναι κονσερβα ..απλως αυτο που φτιαχνεται στο δυναμομετρο ειναι καλυτερα ρυθμισμενο..

Και σκουπα GREEN..:-)
Image

andrew
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by andrew » Tue Aug 28, 2007 7:50 pm

P.A.D.R.C wrote:Μα κανενα απο τα 2 δεν ειναι κονσερβα ..απλως αυτο που φτιαχνεται στο δυναμομετρο ειναι καλυτερα ρυθμισμενο..

Και σκουπα GREEN..:-)
του Τ.Α.Τ ειναι κονσερβα! :cool:

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Aug 28, 2007 7:59 pm

Δλδ απλως αντικαθιστα τον χαρτη σου?Γιατι απ'όσο ξερω διαβαζεις τον παλιο στο λαπτοπ,κανεις αλλαγες και μετα τον ξαναφορτωνεις στον εγκεφαλο..
Image

andrew
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by andrew » Tue Aug 28, 2007 8:06 pm

P.A.D.R.C wrote:Δλδ απλως αντικαθιστα τον χαρτη σου?Γιατι απ'όσο ξερω διαβαζεις τον παλιο στο λαπτοπ,κανεις αλλαγες και μετα τον ξαναφορτωνεις στον εγκεφαλο..
αυτην την εντυπωση εχω...οτι απλα τον αντικαθιστας... :o

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Aug 28, 2007 8:13 pm

Δεν γνωριζω τον κυριο οποτε δεν ξερω πως δουλευει..Μπορει να απλως να εχει ενα χαρτη και να τον φορτωνει..Βεβαιως μην φανταστεις και πολλες παραλλαγες στους χαρτες..ενας για φιλτρο μεσα στον παπα,ενας για βαρελακι(ή χοανη ή σκουπα),και μετα αυτοι οι χαρτες παλι για εξατμιση κομπλε΄& αντιστοιχα επιμερους κομματια.Ετσι αν τα εχει ετοιμα απλως τα πεταει πανω.. Σιγουρα βεβαιως ειναι προτιμητεο το προγραμμα στο δυναμομετρο!
Image

andrew
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by andrew » Tue Aug 28, 2007 8:17 pm

P.A.D.R.C wrote:Δεν γνωριζω τον κυριο οποτε δεν ξερω πως δουλευει..Μπορει να απλως να εχει ενα χαρτη και να τον φορτωνει..Βεβαιως μην φανταστεις και πολλες παραλλαγες στους χαρτες..ενας για φιλτρο μεσα στον παπα,ενας για βαρελακι(ή χοανη ή σκουπα),και μετα αυτοι οι χαρτες παλι για εξατμιση κομπλε΄& αντιστοιχα επιμερους κομματια.Ετσι αν τα εχει ετοιμα απλως τα πεταει πανω.. Σιγουρα βεβαιως ειναι προτιμητεο το προγραμμα στο δυναμομετρο!

κοιτα και εγω πιστευω οτι οι διαφορες μεταξυ κονσερβας και φτιαχτου σε τετοιας εκτασης μετατροπες(φιλτρο κ εξατμιση) ειναι μικρες!

αλλα αν η διαφορα ειναι σχετικα μικρη οπως εδω(100 με 150) ισως αξιζει να πας για φτιαχτο!

grhgorhsptol
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by grhgorhsptol » Tue Aug 28, 2007 8:23 pm

Ερώτηση:
Αν βάλει κάποιος ένα από αυτά τα δυό προγράμματα και του βγάλει πρόβλημα το τουτού του και πάει στην αντιπροσωπεία και του διαβάσουν τον εγκέφαλο....θα καταλάβουν ότι τον έχει πειράξει?

θα ισχύει η εγγύηση?

Σε μια τέτοια περίπτωση πόσο κάνει για να σου ξαναπεράσουν το μαμά πρόγραμμα έτσι ώστε να μην χάσεις την εγγύηση?

Μου έχουν πει ότι μπορείς να βάλεις κουμπί που όταν το πατάς απενεργοποιείται το πρόγραμμα που έχεις βάλει και ενεργοποιείται το μαμά πρόγραμμα και το αντίθετο....ισχύει κάτι τέτοιο..?
νομίζω το έχουν κάνει σε μερικά καινούργια αμάξια με πολλά άλογα έτσι ώστε να πέφτουν τα άλογά τους όταν δεν τα χρειάζονται.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στο δικό μας αμάξι?

andrew
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by andrew » Tue Aug 28, 2007 8:37 pm

αυτο που λες γρηγορη γινεται με το ρεβο στα 1,8 20vt του group vag....(να διαλεγεις απτο χειριστηριο αν θα χρησιμοποιεις ή οχι το προγραμμα)

η παλια χαρτογραφηση νομιζω επιστεφει αν κανεις reset τον εγκεφαλο...

αλλωστε σου δινουν πισω την παλια πλακετα(τσιπ) οταν σου βαλουν το προγραμμα...
χωρις να ειμαι σιγουρος για το τελευταιο!

grhgorhsptol
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by grhgorhsptol » Tue Aug 28, 2007 8:40 pm

andrew wrote: αλλωστε σου δινουν πισω την παλια πλακετα(τσιπ) οταν σου βαλουν το προγραμμα...
χωρις να ειμαι σιγουρος για το τελευταιο!
Αν ισχύει το παραπάνω πως την τοποθετείς την πλακέτα?
μπορείς να το κάνεις και μόνος σου?
τί είναι αυτή η πλακέτα,πού βρίσκεται?

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Tue Aug 28, 2007 8:42 pm

To τελευταίο που λες γίνεται αλλά σε aftermarket εγκέφαλο, ο οποίος εκτινάσει τα έξοδα στα ύψη.

Το σπιράλ (στο αυτοκίνητο) τι δουλειά κάνει δεν ξέρω, Κερδίζεις κάτι αν το αλλάξεις;

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”