Αλλαγη δισκοπλακας σε mk2b sporting
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- sotiris 14
- Μαθαίνω να στρίβω.

Αλλαγη δισκοπλακας σε mk2b sporting
Σκεφτομαι εδω και καιρο μιας και θα αλλαξω τακακια και αφου οι δισκοι μου εχουν καμια 60000 χλμ. να αλλαξω και δισκοπλακες. Σκεφτομαι να βαλω τρυπητες ή χαρακτες. Ακουω προτασεις. Ενδεικτικες τιμες θα με ενδιεφεραν.
sotiris 14
Πωλειται punto sporting mk2b 8/04!!!
- spartiatis
- Τρέχω σε αγώνες.

- grhgorhsptol
- Τρέχω σε αγώνες.

Σύμφωνα με μια βελτίωση του punto mk2b sporting που είχε γίνει στο περιοδικό 4 τροχοί είχαν βάλει tarox δισκόπλακες χαρακτές και tarox τακάκια και η απόσταση ακινητοποίησης από τα 120χλμ είχε μειωθεί κατά 7,9 μέτρα(από 67,2μ στα 59,3μ).
Οι τιμές ήταν 225Ε για τους δίσκους και 75Ε για τα τακάκια.
Για την ακρίβεια γράφει :
"Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω, τοποθετήσαμε ένα αναβαθμισμένο κιτ φρένων, μιας και το εργοστασιακό σύστημα πέδησης διαθέτει πολύ καλή αίσθηση στο πεντάλ, χωρίς όμως να προσφέρει και αντίστοιχα ικανοποιητική απόσταση φρεναρίσματος. Δίνοντας βάρος στο συνδυασμό απόδοσης/τιμής, επιλέξαμε νέες χαραγμένες δισκόπλακες και ανάλογα «αθλητικά» τακάκια της Tarox με πιο σκληρή πάστα."
Οι τιμές ήταν 225Ε για τους δίσκους και 75Ε για τα τακάκια.
Για την ακρίβεια γράφει :
"Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω, τοποθετήσαμε ένα αναβαθμισμένο κιτ φρένων, μιας και το εργοστασιακό σύστημα πέδησης διαθέτει πολύ καλή αίσθηση στο πεντάλ, χωρίς όμως να προσφέρει και αντίστοιχα ικανοποιητική απόσταση φρεναρίσματος. Δίνοντας βάρος στο συνδυασμό απόδοσης/τιμής, επιλέξαμε νέες χαραγμένες δισκόπλακες και ανάλογα «αθλητικά» τακάκια της Tarox με πιο σκληρή πάστα."
- dimitris95
- Μαθαίνω να στρίβω.

- P.A.D.R.C
- Schumacher

Kαι στην αναρτηση
Για τους δισκους εχει ξανασυζητηθει το θεμα τρυπητες οι χαρακτες καθως επισης και επωνυμες τυπου Galfer & Brembo!
Εαν δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις σε διαρκεια φρεναρισματων οι χαρακτες θα σε βολεψουν μια χαρα ,σε συνδυασμο παντα με ενα σωστο τακακι!Επισης δισκοι μονο τρυπητοι δεν προσφερουν και τοσα πολλα!
Εαν δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις σε διαρκεια φρεναρισματων οι χαρακτες θα σε βολεψουν μια χαρα ,σε συνδυασμο παντα με ενα σωστο τακακι!Επισης δισκοι μονο τρυπητοι δεν προσφερουν και τοσα πολλα!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- polatov
- Schumacher

να πω κατι αν δεν εχετε προβλημμα θερμοκρασιας στους δισκους και δεν εχετε κανει καποια μηχανικη βελτιωση νομιζω οτι δεν χρειαζεται να βαλεται αλλες δισκοπλακες..αντε κανα τακακι ακριβοτερο αλλα και παλι θα εχει λιγοτερη αντοχη...
κατι που αξιζει παρα πολυ να κανετε ειναι να βαλετε σωληνακια υψηλης πιεσης!
- puntomk3
- Εμαθα να ξεκινάω.

Sotiris 14 επειδη εχω κανει αρκετες επεμβασεις στο μκ2β σπορτινγκ αν θελεις κατι απλο αλλα καλο :
1i περιπτωση:
1) αγοραζεις δισκοπλακα και την χαραζεις εσυ...( εγω το εκανα και μαλιστα με 4πιστονα και ειμαι πανευτυχης ) ειναι αξιοπιστο ασχετως τι λενε..
2) τακακια textar..
3) και ενα ζευγαρι σωληνακια υψηλης...
Η διαφορα θα ειναι αισθητη και σε εσενα και στο αντικειμενικο φρεναρισμα σου, αλλα και το κοστος σχετικα χαμηλο..σκεψου το...( εγω παντως εχω zimmerman δισκοπλακες και της χαραξα σε τορνο και ενα χρονο τωρα με το φρεναρισμα απο τα Brembo δεν εχουν κανει κιχ.... )
2i περιπτωση :
1) βαζεις πισω άκρα απο coype 2litro 16valvido
2) σωληνακια υψηλης παντου και τελος...
Το κοστος αυξανεται αλλα εχεις σιγουρο και " ξεκουραστο " φρενο....
..YOU CHOOSE...
1i περιπτωση:
1) αγοραζεις δισκοπλακα και την χαραζεις εσυ...( εγω το εκανα και μαλιστα με 4πιστονα και ειμαι πανευτυχης ) ειναι αξιοπιστο ασχετως τι λενε..
2) τακακια textar..
3) και ενα ζευγαρι σωληνακια υψηλης...
Η διαφορα θα ειναι αισθητη και σε εσενα και στο αντικειμενικο φρεναρισμα σου, αλλα και το κοστος σχετικα χαμηλο..σκεψου το...( εγω παντως εχω zimmerman δισκοπλακες και της χαραξα σε τορνο και ενα χρονο τωρα με το φρεναρισμα απο τα Brembo δεν εχουν κανει κιχ.... )
2i περιπτωση :
1) βαζεις πισω άκρα απο coype 2litro 16valvido
2) σωληνακια υψηλης παντου και τελος...
Το κοστος αυξανεται αλλα εχεις σιγουρο και " ξεκουραστο " φρενο....
..YOU CHOOSE...
- saxon_747
- Τρέχω σε αγώνες.

+1polatov wrote:να πω κατι αν δεν εχετε προβλημμα θερμοκρασιας στους δισκους και δεν εχετε κανει καποια μηχανικη βελτιωση νομιζω οτι δεν χρειαζεται να βαλεται αλλες δισκοπλακες..αντε κανα τακακι ακριβοτερο αλλα και παλι θα εχει λιγοτερη αντοχη...
...και αν πισω εχεις ταμπουρα ισως αξιζει να μπουν δισκοφρενα απο hgt. Οι υπολοιπες λυσεις εφαρμοζονται κυριως για να αποφευχθουν υψηλες θερμοκρασιες σε συνεχη και δυνατα φρεναρισματα (πχ σε μια πιστα)
- sotiris 14
- Μαθαίνω να στρίβω.

μια τετοια λυση ποσο κοστιζει περιπου?saxon_747 wrote:+1polatov wrote:να πω κατι αν δεν εχετε προβλημμα θερμοκρασιας στους δισκους και δεν εχετε κανει καποια μηχανικη βελτιωση νομιζω οτι δεν χρειαζεται να βαλεται αλλες δισκοπλακες..αντε κανα τακακι ακριβοτερο αλλα και παλι θα εχει λιγοτερη αντοχη...
...και αν πισω εχεις ταμπουρα ισως αξιζει να μπουν δισκοφρενα απο hgt. Οι υπολοιπες λυσεις εφαρμοζονται κυριως για να αποφευχθουν υψηλες θερμοκρασιες σε συνεχη και δυνατα φρεναρισματα (πχ σε μια πιστα)
sotiris 14
- grhgorhsptol
- Τρέχω σε αγώνες.

Ο πίσω άξονας από HGT μεταχειρισμένος μαζί με περαστικά βγαίνει περίπου 400-450Ε.
Χωρίς περαστικά περίπου 300Ε.
Πιστεύω ότι αξίζει περισσότερο από το να βάλεις μπροστά δίσκους και τακάκια τα οποία βγαίνουν περίπου 300Ε.
Μπορεί ο άξονας να είναι πιο ακριβός (με τα παρεστικά,αλλιώς είναι στα ίδια λ7) αλλά πιστεύω κάνει καλύτερη δουλεία και δείχνει και το αμάξι πιο ωραίο εξωτερικά.
Χωρίς περαστικά περίπου 300Ε.
Πιστεύω ότι αξίζει περισσότερο από το να βάλεις μπροστά δίσκους και τακάκια τα οποία βγαίνουν περίπου 300Ε.
Μπορεί ο άξονας να είναι πιο ακριβός (με τα παρεστικά,αλλιώς είναι στα ίδια λ7) αλλά πιστεύω κάνει καλύτερη δουλεία και δείχνει και το αμάξι πιο ωραίο εξωτερικά.
- grhgorhsptol
- Τρέχω σε αγώνες.

- sotiris 14
- Μαθαίνω να στρίβω.

- sotiris 14
- Μαθαίνω να στρίβω.