Linux..?

Λίγο πολύ όλοι παίζουμε παιχνίδια.Εδώ θα γίνονται συζητήσεις που αφορούν παιχνίδια και παιχνιδομηχανες.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Linux..?

Post by P.A.D.R.C » Fri Feb 09, 2007 8:42 pm

Καταρχην την καλησπερα μου :smile: !Αν και δεν προκειται για τοπικ σχετικο με τα παιχνιδια,νομιζω οτι ειναι το καταληλοτερο απο αποψη περιεχομενου.

Λοιπον,χρησιμοποιειτε LINUX? Αν ναι ποια διανομη και γιατι?Εχω δει αρkετους απο εσας να ενασχοληστε με τον τομεα,και επειδη σκεφτομαι να χρησιμοποιησω καποια διανομη και εγω(ηδη εχω δοκιμασει SUSE 9.3 & κατι παλια red hat).Πειτε ο,τι εκτος απο GENTOO :grin: ! Eκφραστητε ελευθερα παντως..Ευχαριστω!

No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Fri Feb 09, 2007 9:21 pm

Eχω δοκιμασει suse, mandrake, ubuntu και καποιες αλλες διανομες που μου ξεφευγουν. Κανενα δεν μπορεσε μεχρι τωρα να αντικαταστησει τα XP... Η πιο φιλικη διανομη (οτι πρεπει για αρχαριους χρηστες) ειναι κατα τη γνωμη μου η suse. Εφτασα να μπορω να το χρησιμοποιω σε επιπεδο μεσου χρηστη αλλα απο εκει και περα...windows. Δεν ξανασχοληθηκα για πολλους λογους. Δεν καταφερα ποτε ας πουμε να δουλεψει το tv tuner μου. Και οι γνωσεις μου δεν μου επιτρεπουν compiling κτλ. Oποτε, αφου οι γνωσεις μου για τα Win ειναι περισσοτερες και ειμαι και πιο εξοικιωμενος με αυτα,προσπαθησα να ασχοληθω περισσοτερο με αυτα και να τα φερω σε ενα σημειο που δεν κρασαρουν, ειναι ασφαλη κτλ...

djpap
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by djpap » Sat Feb 10, 2007 2:16 am

πιστεύω πως το Linux ταιριάζει μόνο στους servers.. προς το παρόν τουλάχιστον.. γι'αυτό και έχω αρκετούς servers εγκατεστημένους με slackware και λιγότερους με redhat χωρίς να έχουν καν X-windows εγκατεστημένα..

ευτυχώς ή δυστηχώς πιστεύω πως δε θα έρθει ποτέ η μέρα που οι περισσότεροι χρήστες θα έχουν linux αντι για windows στο σπίτι τους..
Θεσσαλονίκη
MR2 Spyder
Image

twilight
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by twilight » Mon Feb 12, 2007 9:08 pm

Έχω δοκιμάσει:
Mandrake (νυν Mandriva)
Suse
Kubuntu
Gentoo
Slax
Knoppix
και κάποιες άλλες.

Αλλά τι σημασία έχει το πόσες διανομές έχεις δοκιμάσει; Το linux ένα είναι. Αυτό που αλλάζει είναι τα συνοδευτικα προγράμματα και οι ρυθμίσεις.

Για αρχάριους προτείνω Suse και Mandriva. Και τα δύο έχουν τα πάντα, είναι εύκολα στις ρυθμίσεις χωρίς να χρειάζεται ποτέ ίσως το σκάλισμα μέσω terminal. Το (K)Ubuntu δεν μου αρέσει για πολλούς λόγους. Αλλά ας μην κάθομαι να τους εξηγώ τώρα.
Μέσαντζείζ ιν γκρικλίς σήριουσλη ριστρέην γιορ κομιουνικέϊσον αμπίλιτυ

twilight
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by twilight » Mon Feb 12, 2007 9:09 pm

Α, ξέχασα χρησιμοποιώ Suse για τις ευκολίες που έχει. Πιστεύω ότι είναι άνετα ένα λειτουργικό για καθημερινή χρήση.
Μέσαντζείζ ιν γκρικλίς σήριουσλη ριστρέην γιορ κομιουνικέϊσον αμπίλιτυ

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Mon Feb 12, 2007 9:12 pm

Αλλά ας μην κάθομαι να τους εξηγώ τώρα
και γιατι οχι..?:smile:
Παρεπιπτοντως suse εχω κι εγω αλλα ειπα να δοκιμασω κατι αλλο(suse εχουμε και στην σχολη)
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Tue Feb 27, 2007 1:35 pm

έχω δοκιμασει και γω ολες τις γνωστες εκδοσεις linux και αρκετες αγνωστες.καλυτερη για καθημερινη χρηση θεωρω τα kubuntu γιατι κατεβαζεις ευκολα απο το internet τα προγραμματα που ειναι διαθεσιμα και μαλλον ειναι και τα περισσοτερα απο τις αλλες διανομες linux.καλα απο αποψη ευκολιας ειναι και τα mandriva και τα suse αλλα τα suse δεν ξερω γιατι αλλα δουλευουν αρκετα αργα στο δικο μου και δεν μου αρσουν.
Αυτον τον καιρο δοκιμαζω το MAC OS X 10.4.8 σπασμενο για απλα pc και οχι για power pc που ειναι βασισμενα σε unix

fiat uno
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by fiat uno » Tue Feb 27, 2007 3:09 pm

Suse...τα σπάει!

deus
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by deus » Tue Feb 27, 2007 4:09 pm

Λογω τις δουλειας μου εχω δοκιμασει πολλες διανομες linux και μονο με την redhat fedora εμεινα ευχαριστημενος.Βεβαια οπως ειπα λογω δουλειας τα δουλευω μονο για server καταστασεις και τιποτα αλλο.Για τελικο χρηστη νομιζω πως δεν ειναι καλη λυση λογω ευχρηστιας.Τα linux (οπως και τα macintosh και καθε αλλη εκδοση freebsd) ειναι κορυφη σε θεμα σταθεροτητας και αξιοπιστιας αλλα οχι ευχρηστιας.

suboy
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by suboy » Sat Mar 03, 2007 3:22 am

νομιζω ειναι διαφορετική φιλοσοφία. το linux εχει γνώμονα την σταθερότητα. απο την αλλη μια ολόκληρη εταιρία εχει επενδύσει τεραστία ποσα στο περιβάλλον και στην λειτουργικότητα.

παντος τα windows ποτε δεν μίσησα σε τετοιο βαθμό που να δοκιμάσω linux σε καθημερινό επίπεδο. απλα με λιγο σύνεση προσφέρουν οτι χρειάζομαι.

ubuntu για linux νομιζω πηγαν να την δουν microsoft απο θεμα χρησης αλλα καπου το έχασαν στο δρομο.

x-origin
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by x-origin » Thu Aug 23, 2007 12:37 pm

Εγω χρισημοποιώ server RedHat και κατα καιρους Mandrake για τερματικα
Suse,Kubuntu αλλα το suse μου αρεσει πιο πολυ!

dion

Post by dion » Thu Aug 23, 2007 12:44 pm

Εγω χρησιμοποιησα το Suse απο την εκδοση 9 μεχρι τωρα που εχει βγαλει 10.3 αλλα δεν που λειτουργει το προγραμματακι που κανει emulating στα αρχεια *.exe

TaRaNTuLa
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by TaRaNTuLa » Thu Aug 23, 2007 2:15 pm

Πρώτη και βασική ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί από κάποιον που ψάχνεται για Linux είναι ο σκοπός για τον οποίο το θέλει, επειδή (σχεδόν) η κάθε distro έχει διαφορετικό target group. Και εγώ, λόγω σπουδών/ενασχόλησης/δουλειάς έχω δοκιμάσει όλες τις distro, από Debian χωρίς γραφικό περιβάλλον (με compile δικού μου custom kernel) ως και μηχάνημα για desktop χρήση...
Αντίο Γιάννη...Θα ζεις ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ μέσα στις καρδιές μας...

Γιατί αποτρέπεις κάποια πράγματα, ενώ τελικά δεν πρέπει... Εγκυκλοπαίδεια!

Ν&Ν

Post Reply