Βελτίωση Fiat Punto 2000 1200cc 80 άλογα

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

RIDE_BMX
Νικολάκης
Νικολάκης

Βελτίωση Fiat Punto 2000 1200cc 80 άλογα

Post by RIDE_BMX » Mon Jan 15, 2007 3:51 pm

Γεια σας παιδια.Έχω ενα Fiat Punto 1200cc..Έβαλα σήμερα μία εξάτμιση Grup N αλλά δεν είδα και μεγάλη διαφορα..Εώς καμία θα έλεγα..Σκέφτομαι να βάλω και φίλτρο αλλά μου είπανε ότι αν δεν αλλάξω απο χταπόδι και πίσω δε θα μου κάνει τπτ..Ίσα ίσα οτι μπορει να μου μπουκώνει κιολας..Αληθεύει?Φιλτρο και εξάτμιση ποσο μπορουν να μου δώσουνε?Με αλλαγή χταποδιού θα έχω αύξηση θορύβου?Θέλω όσο το δυνατόν να μην αλλάξει ο θόρυβος..

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Mon Jan 15, 2007 4:20 pm

με τελικο φιλε η διαφορες ειναι μηδαμινες. με φιλτρο αμα λες μεσα στο κουτι ελευθερας ροης θα χεις ενα ψηλο μπασο ηχο μηδαμινος κ αυτος μετα τις 4000 στροφες, το αμαξι θα εχει καλυτερη αισθηση κ λιγο τελικη +2χλμ μη φανταστεις. τωρα αμα βαλεις μεσαιο- τελικο-φιλτρο εχεις οντως αλλη αισθηση, κ φυσικα οχι πολλα πραματα. μιλαμε για 2 αλογα...εγω προσωπικα με μεσαιο τελικο σωληνα κ φιλτρο ελευθερο εχω δει πολυ καλα απο χαμηλα που ηταν ψοφιο κ καλα ψηλα.τα βλεπω τα χλμ ποιο γρηγορα και ειμαι ευχαριστημενος(1,4 μκ2β95 βεβαια). τωρα απο ηχο με αυτα κ ανα κρατησεις μαμα διαστασεις σωληνα δεν ειναι κατι το τρομερο μικρες οι διαφορες. αμα αλλαξεις διαστασεις μπορει να ακουγεται κ σα μπρικι κ μπασο αναλογα.. αυτα ρυθμιζονται. φυσικα κ με ενα χταποδι κ ενα καταλυτη εχεις αλλο αμαξι, αλλα δεν το χω επιχειρησει ακομα να σου πω. πληροφοριακα σε μκ2β 95 με μεσαιο τελικο χταποδι κταλυτη εισαι το πολυ + 6-10 αλογα αναλογα τη δουλεια του εξατμισα(και πολυ αισιοδοξα νομιζω με φιλτρο μεσα στο κουτι απο ιπποδυναμη αντε ενα αλογο..χιχι δλδ τπτ με προγραμμα μετα περνεις αλλα 6-7)αυτα ξερω αυτα σου λεω. ο θορυβος με χταποδι ειναι αισθητος αλλα οχι κ τρομερος μη τρελενεσαι... αναλογα τις επιλογες σου.. τωρα να μπουκωνει το αμαξι με ενα τελικο με τπτ, αμα βαλεις χοανη ναι θα μπουκωνεις. ψαξε κ λιγο θα δεις πολλα χρησιμα Link k topics γαι το μοντελο σου...

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Mon Jan 15, 2007 4:23 pm

http://www.puntoclub.gr/viewforum.php?f=6 μπες κ εδω να μας πεις λιγα λογια για σενα. το εχουμε περασει ολοι αυτο... καλη πουντοαναζητηση λοιπον.. ελπιζω να το εκανα σωστα.. μη με βρισει κανενας Mod

hammersword@Revlimit
Official Partner
Official Partner

Post by hammersword@Revlimit » Mon Jan 15, 2007 4:29 pm

Γεια σ φιλε.... Σου προτεινω κατι...
3 βηματα:

1) Σκουπα Simota Punto GT 140€
2) Χταποδι-καταλυτη-μεσαιο-τελικο 650-700€
3) Προγραμμα 250€

με το χταποδι ο ηχος θα μπασαρει παρα πολυ κ θα αυξηθει...
Εαν δεν βαλεις χταποδι κ καταλυτη το προγραμμα δεν θα λειτουργησει πανω απο το 50% της αποδοσης του. εχεις παραπανω μιγμα, αρα παραπανω καυσαερια κ πρεπει να τα διωξεις = χταποδι-καταλυτης...
Image

Grande Punto Abarth Precision 5128 CEA

RIDE_BMX
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by RIDE_BMX » Mon Jan 15, 2007 5:02 pm

Teliko evala simera..Group N..Me tin skoupa den iparxei periptosi na mou mpoukwnei omws?Eixa valei mia filtroxoani Simota kai pigene kala to eniwtha to amaksi pio eleythero apo prin..An allaksw meseo tha dw diafora?Kai poso paei peripou?

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Mon Jan 15, 2007 5:07 pm

λοπον πρωτα απο ολα στο εγραψα κ στο καλως ηλθες, γραφουμε με ελληνικα κ μικρα...για να μην κουραζονται οι αναγνωστες αλλα κ για να γινεσαι 100% κατανοητος.
τωρα το μεσαιο θα σου δωσει ροπουλα, υπολογιζεις απο 60 μεχρι 100 αναλογα σε ποιον εξατμισα θα πας...εγω ασ πουμε μεσαιο σωληνα τελικο εδωσα 300 αν θυμαμαι κ το τελικο ειχε 160, οποτε εκει κατα μεσο ορο μια 80 το μεσαιο θα χει... τωρα για σκουπα δες ενα αλλο τοπικ που υπαρχει.μπορει να σε βοηθησει

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Mon Jan 15, 2007 7:32 pm

κοιτα φιλε αν εχεις σκοπο να βαλεις προγραμμα και γενικα να το σκαλισεις μηχανικα βαλε φιλτροχοανη.οχι σκουπα σε καμια περιπτωση.σκετο το χταποδι δε θα κανει τιποτα.μεσαιο προτεινω μπομπακι(στενο)γιατι συνεργαζεται καλα με την τυπου GroupN που εχεις.απο κει και περα αν εχεις σκοπο να μην το πειραξεις βαλε ενα καλο ελευθερας μεσα στο μαμα φιλτροκουτι οπως εχω κανει και γω στο ιδιο αυτοκινητο.
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

RIDE_BMX
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by RIDE_BMX » Thu Jan 18, 2007 10:46 am

Καλημερα..Εβαλα το βαρελακι το BMC και το αμάξι στροφαρει καλυτερα στις μικρες ταχύτητεσ(μεχρι 140-150) αλλα μετα "κρεμαει"..Διλαδι να φανταστειτε αττικι οδο για να τερματισω το κοντερ επρεπε να τιν παρω απο το αεροδρομιο μεχρι τισ πινακιδες που λενε αριστερα για βαρης-κοροπιου και δεκσια για ατηινα μαρκοπουλο..Ενω με ενα μουφα φιλτρακι(των 25ευρω) που ειχαμε φορεσει δεν ειχα τετια προβληματα..Καμια ιδεα?

brotherfiat128
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by brotherfiat128 » Thu Jan 18, 2007 1:21 pm

να ροτισω προγραμα δεν περνει αυτο το αμαξι?

RIDE_BMX
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by RIDE_BMX » Thu Jan 18, 2007 2:17 pm

Παιρνει μια χαρα ρε συ..Μοντελο 2000 ειναι ειπαμε..

brotherfiat128
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by brotherfiat128 » Thu Jan 18, 2007 2:42 pm

οτι περνει περνει! ενοω αν κανει δουλεια η οχι! γιατι σε αρκετα αυτοκινητα δεν δουλευει σωστα!

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Thu Jan 18, 2007 3:35 pm

RIDE_BMX wrote:Καλημερα..Εβαλα το βαρελακι το BMC και το αμάξι στροφαρει καλυτερα στις μικρες ταχύτητεσ(μεχρι 140-150) αλλα μετα "κρεμαει"..Διλαδι να φανταστειτε αττικι οδο για να τερματισω το κοντερ επρεπε να τιν παρω απο το αεροδρομιο μεχρι τισ πινακιδες που λενε αριστερα για βαρης-κοροπιου και δεκσια για ατηινα μαρκοπουλο..Ενω με ενα μουφα φιλτρακι(των 25ευρω) που ειχαμε φορεσει δεν ειχα τετια προβληματα..Καμια ιδεα?
φιλε μου ανεβασε αν μπορεις μια φωτο με το πως το εχεις τοποθετησει γιατι μπορει να στο εχουν βαλει λαθος.χωρις να θελω να σε στενοχωρησω εχει συζητηθει το θεμα βαρελακι για το συγκεκριμμενο αυτοκινητο και ολοι ειχαν πει οχι...
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

RIDE_BMX
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by RIDE_BMX » Fri Jan 19, 2007 1:07 am

Εγω ρωτισα σε 2-3 μαγαζια και μου ειπανε οτι σκουπα στο Punto 2 δε μπαινει..Υπαρχει μονο μια η οποια κοστιζε 180ευρω..Μου προτεινανε το Noname της shimota αλλα και παλι προτιμησα το BMC επειδη εχω ακουσει τα καλυτερα..Οκ θα το τραβηξω και θα το ανεβασω..
Όταν οι άλλοι πατάνε φρένο,εμείς πατάμε γκάζι.. :grin: :grin:

zois
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by zois » Tue Mar 13, 2007 10:45 pm

καλησπερα παιδια,θα ηθελα να κανω μαι ερωτηση..εχω ενα πουντακι 5/πορτο 1.2 80hp του 2000.εχω βαλει μεσαιο καζανι και τελικο με μπουκα τιτανιου.σκεφτομαι να βαλω και εισαγωγη αερα αλλα τι?

Arf
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Arf » Wed Mar 14, 2007 12:05 am

hammersword wrote: 2) Χταποδι-καταλυτη-μεσαιο-τελικο 650-700€
3) Προγραμμα 250€
Για το Νο.2 πιστεύω ότι 700Ε είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ!!!!! Το χταπόδι μόνο έχει 400-500Ε, και άλλα 300Ε ο μεταλλικός καταλύτης...

Και για το Νο.3 λίγα μου φαίνονται. Θεσσ/νίκη τα σοβαρα προγραμματα παίζουν από 350 και πάνω..

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”