Αμορτισέρ για mk2 εως 600eura?

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
nergal
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by nergal » Fri Apr 28, 2006 2:45 pm

exoume kamia idea gia kala elatiria sta mama amortiser oste na min kopanai to aftokinito?mk2b sporting

[/img]

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Fri Apr 28, 2006 4:35 pm

H&R ειναι καλα στους 3,5 cm!δυο φιλαρακια τα φορανε με μαμα αμορτισερ και ειναι οκ..
Να ξερεις ομως οτι δεν ειναι οτι καλυτερο ελατηρια χαμηλωματος με μαμα αμορτισερ..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Vazouras
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Vazouras » Tue May 23, 2006 10:02 pm

φιλαρακια εγω αποφασισα να βαλω koni κιτρινα και hr ελατηρια(εντος των προσεχων ημερων). Για πειτε αποψεις . . .

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Wed May 24, 2006 10:43 am

Τα Koni συνδιάζονται πάντα με eibach καλύτερα. Τώρα για τα HR δεν ξέρω. Ρώτα και τον μάστορα τι προτείνει.

Vazouras
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Vazouras » Wed May 24, 2006 12:31 pm

Ο μαστορας τα προτεινε, και μαλιστα τον ρωτησα τιμη και γνωμη για koni με eibach kai koni με apex, και μου ειπε πως τα h&r ειναι προοδευτικοτερα. Εγω συνεχιζω να ακουω γνωμες σας.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed May 24, 2006 7:56 pm

Tα hr ειναι μαλακοτερα και 0.5 ποντους χαμηλοτερα απο τα eibach(3,5 δλδ).Aλλα στο δρομο μαλλον τα eibach συνδυαζονται καλυτερα με τα koni.
Image

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Wed May 24, 2006 9:30 pm

Φιλε, βάλε Eibach. Τελος.

siiiii
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by siiiii » Wed May 24, 2006 9:39 pm

εγω εχω koni κοκκινα που ειναι και ρυθμιζομενα και h&r ελατηρια
εχω και punto παμε μια βολτα?

Vazouras
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Vazouras » Wed May 24, 2006 10:08 pm

Φιλε siiiii, εισαι ευχαριστημενος?Και τα κιτρινα που θα βαλω θα ειναι ρυθμιζομενα. Και εγω για eibach του ειπα και μου ειπε πως ειναι καλυτερα με hr. Προφανως θα παιρνει μεγαλυτερη προμηθεια για τα hr.
Serial το εχω κανει . . . :)

tazio nuvolari
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by tazio nuvolari » Mon Jun 05, 2006 6:39 pm

μπήκα σε ένα lancia Y με κονι κίτρινα και δεν μου άρεσε και πολύ ψιλοκοπάναγε για τα γούστα μου, τέλος πάντων αύριο βάζω πάλι τα μαμά με κόστος 250 ευρώ.

ypsilon
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by ypsilon » Tue Jun 06, 2006 9:53 am

Κι εγώ όπως και ο συνάδελφος Tazio δεν αντέχω το κοπάνημα, δεν νομίζω πως αρμόζει κιόλας με το Lancia μου, που θέλω να ρολάρει πιο ήρεμα. Αφού σκεφτόμουν ν' αλλάξω και τα ελατήρια και να βάλω πιο μαλακά, αλλά φοβήθηκα πως θ' άρχιζε να πλέει.
Εγώ κατέληξα στα Monroe Reflex, που είναι παρόμοιας σκληρότητας με τα original αλλά πιο εξελιγμένα από όσα έχω διαβάσει και σίγουρα πιο ανθεκτικά. Monroe και KYB έβαζα και παλιότερα σε ένα τρελό Zastava που είχα και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος, απλά τα KYB τα προτιμούσα τότε επειδή ήταν σκληρότερα, για τον ίδιο λόγο, δεν θα τα προτιμήσω τώρα!
Επίσης, τα Reflex είναι ο διάδοχος των SensaTrac τα οποία με είχαν εντυπωσιάσει σε ένα 405 παλιότερα, παρόλο που ως γνωστόν τα Peugeot έχουν από τα καλύτερα original αμορτισέρ, εκείνα ήταν ακόμη καλύτερα.
Οπότε, για μένα δαγκωτό Reflex!
Από τιμές, έχω δύο προσφορές με τοποθέτηση-ευθυγράμιση, 230 και 250 ευρώ. Αν κάποιος έχει βρει κάτι πιο ανταγωνιστικό, περιμένω pm.

spartiatis
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by spartiatis » Tue Jun 06, 2006 7:25 pm

egw skeftomai hr(3.5) kai bilstein sprint ή sachs!ti lete?gnwmes???

error
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by error » Tue Aug 01, 2006 10:20 pm

Χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο το συστημα ελατηριου-αμορτισερ για να ειναι αποτελεσματικο πρεπει να ειναι σχεδιασμενο για τη μεταξυ τους συνεργασια με αμετρητα εφαρμοσμενα μαθηματικα.Εν περιληψη πιστευω οτι:
1)πρεπει να εχουν σχεδιαστει για να δουλευουν μαζι.
(ποτε δεν θα εβαζα κοντοκαλαμα βελτιωτικα αμορτισερ με μαμα ελατηρια,και το αντιθετο ελατηρια χαμηλωματως με μαμα αμορτισερ.Και στις 2 περιπτωσεις δουλευουν εκτος των οριων που σχεδιαστηκαν,και τα αμορτισερ καταστρεφονται προωρα)
2)Επισης οπως καποιος ανεφερε πρεπει να υπαρχει μελετη για το βαρος του αυτοκινητου...αφου το βαρος αυτο προσπαθουν να κουμανταρουν.Οποτε αλλη συνταγη για τα 1.2 και αλλη για το HGT.
3) Και φυσικα να ειναι σχεδιασμενα για το συγκεκριμενο μοντελο αυτοκινητου με το εκαστοτε ζυγισμα- γεωμετρια.
Η παλια και γραφικη φραση <<καλο παντρεμα>> εδω εχει βαθυ νοημα.
Υ.Γ. για μαμα ελατηρια νομιζω οτι τα monroe ειναι πολυ καλη λυση,γιατι ειναι σχεδιασμενα να δουλευουν με μαμα ελατηρια.
PUNTO MK2 1.2 16V 80ps 5D :evil: :evil: :evil: 250.000km+

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Aug 01, 2006 10:37 pm

2)Επισης οπως καποιος ανεφερε πρεπει να υπαρχει μελετη για το βαρος του αυτοκινητου...αφου το βαρος αυτο προσπαθουν να κουμανταρουν.Οποτε αλλη συνταγη για τα 1.2 και αλλη για το HGT.
Δεν ξερω ποσοι συμφωνουν μαζι μου αλλα το βαρος ειναι λιγο πολυ το ιδιο,με ελαχιστες μεταβολες!
Image

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Wed Aug 02, 2006 2:13 pm

P.A.D.R.C wrote:
Δεν ξερω ποσοι συμφωνουν μαζι μου αλλα το βαρος ειναι λιγο πολυ το ιδιο,με ελαχιστες μεταβολες!
Οχι φίλε το βάρος μετράει πολύ και γι'αυτό η hr για παραδειγμα που φοράω εγω βγάζει άλλα ελατήρια για το 1.2 και άλλα για το 1.8 ακριβώς επειδή τα βάρη είναι διαφορετικά.Επίσης για τον ιδιο λόγο είναι διαφορετικές οι γωνίες των τροχών(σύγκλιση-camber-caster κτλ)ανάμεσα στα 1.2 και το 1.8....

Αλήθεια υπάρχει πουθενά κάποιος πίνακας που να λέει τα βάρη των μοτέρ των punto?Πόση διαφορα μπορει να εχει το 1.2 με το 1.4?
-Βαγγέλης-

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”