Αμορτισέρ για mk2 εως 600eura?
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- P.A.D.R.C
- Schumacher

H&R ειναι καλα στους 3,5 cm!δυο φιλαρακια τα φορανε με μαμα αμορτισερ και ειναι οκ..
Να ξερεις ομως οτι δεν ειναι οτι καλυτερο ελατηρια χαμηλωματος με μαμα αμορτισερ..
Να ξερεις ομως οτι δεν ειναι οτι καλυτερο ελατηρια χαμηλωματος με μαμα αμορτισερ..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

- P.A.D.R.C
- Schumacher

Tα hr ειναι μαλακοτερα και 0.5 ποντους χαμηλοτερα απο τα eibach(3,5 δλδ).Aλλα στο δρομο μαλλον τα eibach συνδυαζονται καλυτερα με τα koni.

- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

- Vazouras
- Νικολάκης

- tazio nuvolari
- Νικολάκης

- ypsilon
- Νικολάκης

Κι εγώ όπως και ο συνάδελφος Tazio δεν αντέχω το κοπάνημα, δεν νομίζω πως αρμόζει κιόλας με το Lancia μου, που θέλω να ρολάρει πιο ήρεμα. Αφού σκεφτόμουν ν' αλλάξω και τα ελατήρια και να βάλω πιο μαλακά, αλλά φοβήθηκα πως θ' άρχιζε να πλέει.
Εγώ κατέληξα στα Monroe Reflex, που είναι παρόμοιας σκληρότητας με τα original αλλά πιο εξελιγμένα από όσα έχω διαβάσει και σίγουρα πιο ανθεκτικά. Monroe και KYB έβαζα και παλιότερα σε ένα τρελό Zastava που είχα και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος, απλά τα KYB τα προτιμούσα τότε επειδή ήταν σκληρότερα, για τον ίδιο λόγο, δεν θα τα προτιμήσω τώρα!
Επίσης, τα Reflex είναι ο διάδοχος των SensaTrac τα οποία με είχαν εντυπωσιάσει σε ένα 405 παλιότερα, παρόλο που ως γνωστόν τα Peugeot έχουν από τα καλύτερα original αμορτισέρ, εκείνα ήταν ακόμη καλύτερα.
Οπότε, για μένα δαγκωτό Reflex!
Από τιμές, έχω δύο προσφορές με τοποθέτηση-ευθυγράμιση, 230 και 250 ευρώ. Αν κάποιος έχει βρει κάτι πιο ανταγωνιστικό, περιμένω pm.
Εγώ κατέληξα στα Monroe Reflex, που είναι παρόμοιας σκληρότητας με τα original αλλά πιο εξελιγμένα από όσα έχω διαβάσει και σίγουρα πιο ανθεκτικά. Monroe και KYB έβαζα και παλιότερα σε ένα τρελό Zastava που είχα και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος, απλά τα KYB τα προτιμούσα τότε επειδή ήταν σκληρότερα, για τον ίδιο λόγο, δεν θα τα προτιμήσω τώρα!
Επίσης, τα Reflex είναι ο διάδοχος των SensaTrac τα οποία με είχαν εντυπωσιάσει σε ένα 405 παλιότερα, παρόλο που ως γνωστόν τα Peugeot έχουν από τα καλύτερα original αμορτισέρ, εκείνα ήταν ακόμη καλύτερα.
Οπότε, για μένα δαγκωτό Reflex!
Από τιμές, έχω δύο προσφορές με τοποθέτηση-ευθυγράμιση, 230 και 250 ευρώ. Αν κάποιος έχει βρει κάτι πιο ανταγωνιστικό, περιμένω pm.
- spartiatis
- Τρέχω σε αγώνες.

- error
- Εμαθα να ξεκινάω.

Χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο το συστημα ελατηριου-αμορτισερ για να ειναι αποτελεσματικο πρεπει να ειναι σχεδιασμενο για τη μεταξυ τους συνεργασια με αμετρητα εφαρμοσμενα μαθηματικα.Εν περιληψη πιστευω οτι:
1)πρεπει να εχουν σχεδιαστει για να δουλευουν μαζι.
(ποτε δεν θα εβαζα κοντοκαλαμα βελτιωτικα αμορτισερ με μαμα ελατηρια,και το αντιθετο ελατηρια χαμηλωματως με μαμα αμορτισερ.Και στις 2 περιπτωσεις δουλευουν εκτος των οριων που σχεδιαστηκαν,και τα αμορτισερ καταστρεφονται προωρα)
2)Επισης οπως καποιος ανεφερε πρεπει να υπαρχει μελετη για το βαρος του αυτοκινητου...αφου το βαρος αυτο προσπαθουν να κουμανταρουν.Οποτε αλλη συνταγη για τα 1.2 και αλλη για το HGT.
3) Και φυσικα να ειναι σχεδιασμενα για το συγκεκριμενο μοντελο αυτοκινητου με το εκαστοτε ζυγισμα- γεωμετρια.
Η παλια και γραφικη φραση <<καλο παντρεμα>> εδω εχει βαθυ νοημα.
Υ.Γ. για μαμα ελατηρια νομιζω οτι τα monroe ειναι πολυ καλη λυση,γιατι ειναι σχεδιασμενα να δουλευουν με μαμα ελατηρια.
1)πρεπει να εχουν σχεδιαστει για να δουλευουν μαζι.
(ποτε δεν θα εβαζα κοντοκαλαμα βελτιωτικα αμορτισερ με μαμα ελατηρια,και το αντιθετο ελατηρια χαμηλωματως με μαμα αμορτισερ.Και στις 2 περιπτωσεις δουλευουν εκτος των οριων που σχεδιαστηκαν,και τα αμορτισερ καταστρεφονται προωρα)
2)Επισης οπως καποιος ανεφερε πρεπει να υπαρχει μελετη για το βαρος του αυτοκινητου...αφου το βαρος αυτο προσπαθουν να κουμανταρουν.Οποτε αλλη συνταγη για τα 1.2 και αλλη για το HGT.
3) Και φυσικα να ειναι σχεδιασμενα για το συγκεκριμενο μοντελο αυτοκινητου με το εκαστοτε ζυγισμα- γεωμετρια.
Η παλια και γραφικη φραση <<καλο παντρεμα>> εδω εχει βαθυ νοημα.
Υ.Γ. για μαμα ελατηρια νομιζω οτι τα monroe ειναι πολυ καλη λυση,γιατι ειναι σχεδιασμενα να δουλευουν με μαμα ελατηρια.
PUNTO MK2 1.2 16V 80ps 5D
250.000km+
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Δεν ξερω ποσοι συμφωνουν μαζι μου αλλα το βαρος ειναι λιγο πολυ το ιδιο,με ελαχιστες μεταβολες!2)Επισης οπως καποιος ανεφερε πρεπει να υπαρχει μελετη για το βαρος του αυτοκινητου...αφου το βαρος αυτο προσπαθουν να κουμανταρουν.Οποτε αλλη συνταγη για τα 1.2 και αλλη για το HGT.

- vdsracing
- Μαθαίνω να στρίβω.

Οχι φίλε το βάρος μετράει πολύ και γι'αυτό η hr για παραδειγμα που φοράω εγω βγάζει άλλα ελατήρια για το 1.2 και άλλα για το 1.8 ακριβώς επειδή τα βάρη είναι διαφορετικά.Επίσης για τον ιδιο λόγο είναι διαφορετικές οι γωνίες των τροχών(σύγκλιση-camber-caster κτλ)ανάμεσα στα 1.2 και το 1.8....P.A.D.R.C wrote:Δεν ξερω ποσοι συμφωνουν μαζι μου αλλα το βαρος ειναι λιγο πολυ το ιδιο,με ελαχιστες μεταβολες!2)Επισης οπως καποιος ανεφερε πρεπει να υπαρχει μελετη για το βαρος του αυτοκινητου...αφου το βαρος αυτο προσπαθουν να κουμανταρουν.Οποτε αλλη συνταγη για τα 1.2 και αλλη για το HGT.
Αλήθεια υπάρχει πουθενά κάποιος πίνακας που να λέει τα βάρη των μοτέρ των punto?Πόση διαφορα μπορει να εχει το 1.2 με το 1.4?
-Βαγγέλης-