GT ή HGT?

Oι ψηφοφορίες του club

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply

GT ή HGT?

GT
230
72%
HGT
91
28%

Total votes: 321

Dentist
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Dentist » Wed Jun 29, 2005 7:34 pm

Εχω ενα hgt mk3 και πραγματικα μονο μια φορα εχω βρεθει σε φαναρι με μαμα gt το οποιο ηταν μπροστα μεχρι τα 100 km/h αλλα οχι με τοσο μεγαλη διαφορα.Μετα τα 120 περιπου η διαφορα μειωθηκε και καπου στα 170 που ημουν με 4η και κανα 6700 rpm το περασα.Γενικα λοιπον δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο gt αλλα πιστευω οτι ειναι πιο γρηγορο σε μικρες αποστασεις τυπου φαναρι φαναρι κτλ λογω τουρμπο οπως επισης οτι εχει το πλεονεκτημα της φθηνης μετατροπης.Οσο για το φαναρι που λεμε μην ξεχναμε παραγοντες στησιμο,λαστιχα κτλ
Απο την αλλη το hgt με κερδιζει με το βαθος του κινητηρα και την ελαστικοτητα του(μπορεις πχ να πας πολυ ωραια απο 50-175 Km/h με 4η) και επισης μετα τις 6000 rpm ο κινητηρας τα χωνει πολυ ομορφα και σε παρακινει να φτασεις κοφτη και παραπανω πολυ χαλαρα.Οσον αφορα το κρατημα εγω δεν θα ελεγα οτι ειμαι τρελα ευχαριστημενος αφου μου φενεται μαλακο(πριν ειχα ενα swift gti με koni-eibach)και πιστευω οτι επρεπε να το ειχαν πιο σκληρο.
Τελος παντων το hgt ειναι ενα αυτοκινητο κατα την ταπεινη μου αποψη με πολλες ανεσεις(ηλεκτρονικα,AC,κτλ) που μπορεις να κινηθεις αρκετα γρηγορα με ενα κινητηρα πληθωρικο και αρκετα δυνατο οσο και να το υποτιματε :) .Για περισσοτερες τρελες,μετατροπες φθηνες, κοντρες κτλαλλα
και το τιμημα βενζινης,προβληματων τουρμπινας ,νευρικοτητας κτλ απευθυνθειτε σε gt.

PuntoR
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PuntoR » Sat Jul 02, 2005 1:59 pm

Εγώ έχω ένα GT I και δεν έχω τύχει ποτέ να ανοίξω με κάποιο HGT σε φανάρι ή κάπου αλλού για να δω τι και πως…..Πρόσφατα όμως μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω για λίγο ένα HGT ενός συμφορουμείστα. Πιστεύω λοιπόν ότι το GT είναι πιο γρήγορο ειδικά στις ρεπρίζ χωρίς όμως να μιλάμε για τρελές διαφορές και συγκρίνοντας το πάντα με GT I γιατί στα GT II - III οι διαφορές θα είναι ακόμα μικρότερες. Δείχνει πιο στιβαρό και φαίνεται ότι έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά αφού έχει 15άρες από μαμά και ατμοσφαιρικό κινητήρα που όπως και να το κάνουμε σε βοηθάει περισσότερο να περάσεις τη δύναμη στο δρόμο.
Στον τομέα των βελτιώσεων δεν υπάρχει σύγκριση αφού ο τούρμπο κινητήρας του GT μπορεί να φτάσει σε τρελά νούμερα ροπής και ιπποδύναμης σε αντίθεση με αυτόν του HGT που δεν έχει και πολλά περιθώρια όχι γιατί δεν αντέχει αλλά πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν….Σε επίπεδο εξοπλισμού το HGT ακολουθεί την τελευταία λέξη της μόδας που θέλει τα αυτοκίνητα φορτωμένα με ένα κάρο ηλεκτρονικά καλούδια που γίνονται ασφαλέστερα για το μέσο οδηγό αλλά λιγότερο απολαυστικά…….
Στο μόνο πιστεύω που αξίζει να δαπανήσει κάποιος χρήματα είναι στην ανάρτηση αφού η γραμμικότητα και η δύναμη που διαθέτει το HGT είναι ικανό στα χέρια κάποιου έμπειρου οδηγού να οδηγηθεί πολύ γρήγορα σε ένα επαρχιακό δρόμο.

kostas x 69
Schumacher
Schumacher
Location: RHODES, Tsairi, Pastida, Aerodromio Maritson! NEO steki Lidl!!!

Post by kostas x 69 » Sat Jul 02, 2005 7:30 pm

gt kai ta miala stin fteroti...
POWERED BY PAPAGIANNIS SERVICE KERATEA
Respect my 1400cc !!!
www.myspace.com/kostas_x
289Roda kai 38.1Ropi @1,9bar!!!!
My Channel http://www.youtube.com/user/kostasx69

vagelis
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by vagelis » Sun Jul 03, 2005 9:35 pm

hgt. υπαρχει τιποτα καλυτερο απο την ατμοσφαιρικη δυναμη?
δεν ειμαι τρελος.καψουρης ειμαι

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Sun Jul 03, 2005 9:44 pm

vagelis wrote:hgt. υπαρχει τιποτα καλυτερο απο την ατμοσφαιρικη δυναμη?
ΝΑΙ!!!!! και λεγεται TURBO :wink: :wink: :wink:
http://www.speedtest.net/result/363494335.png
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

#KAR
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by #KAR » Sun Jul 03, 2005 10:28 pm

σωστος o gallatin :lol:

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Mon Jul 04, 2005 12:28 am

hgt. υπαρχει τιποτα καλυτερο απο την ατμοσφαιρικη δυναμη?
entaksei eipame! :wink:
psifizoume hgt gia emfanisi aksiopistia stisimo!An kai den einai polu megali i diafora sta gkazia, ALLI ais8isi exei to turbo...

vagelis
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by vagelis » Tue Jul 05, 2005 4:36 pm

ατμοσφαιρα.με μια γκαζια να ξυριζει χωρις lag και τα σχετικα
δεν ειμαι τρελος.καψουρης ειμαι

#KAR
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by #KAR » Tue Jul 05, 2005 6:21 pm

το καλο το γκαζι για να ολοκληρωθει θελει και το ταιρι του.....ΤΙ? ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ τσουφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ

danilis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by danilis » Thu Jul 07, 2005 1:32 am

Δεν έχω δει και κανένα HGT να καβαλάει τα 160-170hp ενώ τα GT ακόμα και σήμερα, 6χρόνια από τότε που σταμάτησαν να βγαίνουν, κάθε βράδυ στήνονται με ‘θράσος’ στα φανάρια απέναντι σε αυτοκίνητα πολλών δεκάδων €€€€€….
Το GT το αγαπάμε γιατί έκανε πολλούς να το μισήσουν -και να το φοβηθούν- Γάλλους Γερμανούς Ιάπωνες Ισπανούς.

Antonaros
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Antonaros » Sat Jul 09, 2005 11:54 pm

Mages to GT einai thrylos alla mexris ekei...To HGT turbismeno me i xwris dipla bouzi einai poiima...Einai blepeis o metablitos xronismos kai ta kybika pou kanoun tin diafora se mellontikes anabathmiseis.Me xaloun ta frena tou(se sxesi me GT) kathws kai i eleipsi 6taxitou kybwtiou...Osoi mazi me mena exoun punto MK2 I MK3 sporting xeroun ti lew...

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Sat Jul 09, 2005 11:58 pm

καλως ηρθες.
κανε και εδω ενα ποστ.
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?p=52136#52136
το να ειναι θρυλος ειναι λιγο νομιζεις??
ακομα HGT τουρμπισμενο δεν εχω δει...............και ποσες αναβαθμισεις εχεις δει για το HGT????
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

Antonaros
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Antonaros » Sun Jul 10, 2005 12:02 am

Mono oi freaks tis kontras trelenontai me to 0-100.Me ena HGT mporei na meneis pisw alla einai poly kalytero odigika kai eti fwtos brosta poiotika...
To ESP swzei asxetous pou xanoun ton elegxo kai boithaei gnwstes na paixoun me asfaleia.Makran kalytero ap'to ESP tou Sporting.Min xexname tin kaliteri katanalwsi HGT se sxesi me GT afou pleon tekmiria den yparxoun kai teli kykloforias einai ta idia...Mpampa tha mou dwseis fraga gia benzina???

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Sun Jul 10, 2005 12:16 am

το να παρω ενα αυτοκινητο μονο και μονο επιδη ειναι οικονομικο δεν μου λεει κατι....
θα χρησιμοποιησω μια υπογραφη που εχω δει σε αλλο φορουμ
αμα θες υπολογιστη να σου πει πως να οδηγεις παρε PS2.

(μεταξι μας ειναι και ποιο φτηνο απο το HGT)
Antonaros wrote:Mpampa tha mou dwseis fraga gia benzina???
:shock: :shock: :shock: ασχετο........
ImageImage
ImageImage

danilis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by danilis » Sun Jul 10, 2005 1:27 am

Το Gt το θεωρώ εξίσου ωραίο με το HGT Mk2, μάλλον όμως με νέα φαναράκια το GT περνάει και πάλι μπροστά, γιατί δεν είναι τίγκα στις γωνίες. Το Mk3 δεν μου αρέσει είναι σαν να πήρες ένα Punto και να του έβαλες φανάρια από Sierra. :shock: Tο Mk1, στην εποχή του ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό και πιο πρωτοποριακό σε σχεδίαση, από ότι τα 2-3 σήμερα. Σκεφτείτε ότι το 94 η Fiat πέρασε από το Uno στο Mk1… έκανε άλμα στον σχεδιασμό. Όσο για τον ανταγωνισμό μάλλον έπαιζε σε άδειο γήπεδο. Έκανε όμως και την βλακεία, να βάλει στο Gt ακριβός τον ίδιο κινητήρα με το Uno Racing (εντάξη με άλλο management). Θα μπορούσε τουλάχιστον να το είχε κάνει 1.6 και να μην συζητούσαμε καθόλου τώρα...
Τα HGT έχουν μεταβλητό χρονισμό έχουν κυβικά ο κινητήρας είναι «νέας» τεχνολογίας αλλά… για μένα γκρεμίζονται όλα αυτά όταν τα βλέπω να παίζουν στον πόντο με τα Saxo, τα Gt (που μην ξεχνάμε ο κινητήρας του υπάρχει από τα μέσα τις δεκαετίας του 70), και βλέπουν με το κιάλι τα vti που και πιο παλιά και πιο λίγα κυβικά. :?

Post Reply