GT ή HGT?

Oι ψηφοφορίες του club

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply

GT ή HGT?

GT
230
72%
HGT
91
28%

Total votes: 321

L.R.C.
Administrator
Administrator

Post by L.R.C. » Fri Jun 17, 2005 4:00 pm

johnnypatras wrote:Μην κοιτάς μόνο την ιπποδύναμη ( ισχύ ), κοίτα και την ροπή, παίζει τεράστιο ρόλο ( αν και ουσιαστικά τα ίδια πράγματα είναι ). Σύμφωνοι, το τούρμπο δίνει τρομερή ροπή, όμως από τις 5500 στροφές το HGT υπερτερεί και μάλιστα ανεβάζει μέχρι τις 6800-6900 στροφές, όταν το GT τελειώνει αρκετά νωρίτερα ( αλήθεια, πού έχει κόφτη;;δεν γνωρίζω, γι'αυτό ρωτάω ) , καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τη χασούρα από τις χαμηλομεσαίες. Παρ'όλα αυτά συμφωνώ πως ο 1400άρης είναι μάλλον δυνατότερος, αν και λιγότερο αξιόπιστος και πολύ απαιτητικότερος σε βενζίνη.
Μαμα το GT έχει 6700-6800 (στροφόμετρο)

ναι πρόσεξε όμως οτι απο αλλαγή σε αλλαγη το GT (με μια λογική χασούρα 2000 δλα απο τις 6000-4000) μένει σε ένα φάσμα 128hp - 140hp

το HGT όπου και να αλλάξεις στην επόμενη ταχύτητα θα έχεις λιγότερα HP...

Μην κολλάς στο ότι στροφάρετε περισσότερο απο το GTIII δεν χρειάζεται να πάμε στον κόφτη ώστε να είμαστε πιο γρήγοροι... και με αλλαγες στις 6000 πάλι μπροστά είμαστε... το ότι έχετε πχ. 1000 στροφές παραπάνω δεν λέει κάτι αφου είμαστε στο φάσμα των αλλάγων πάντα με περισσότερη δύναμη...

johnnypatras wrote:Και από πότε θεωρείται πιο γρήγορο το αυτοκίνητο που κάνει καλύτερα 400άρια ή 100άρια;;; :!: Το μόνο σημείο που τελικά υπερτερεί το GT έναντι του HGT είναι ο κινητήρας του. Σε όλα τα υπόλοιπα χάνει. Στήσιμο, φρένα, εμφάνιση ( ΟΚ, υποκειμενικό ), ποιότητα, αξιοπιστία κτλ.
χμχμχμχ Δλδ εσύ στα φανάρια αμα κάτσει δίπλα σου GT θα του πεις ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΕΓΑΡΑ????

Φρένα χάνουμε??? Έχεις μπει σε GT???

το αξιοπιστία είναι υποκειμενικό και θέμα ιδιοκτήτη αλλα και μηχανικού...

Το GT1 που σου λέω (για το dyno) έχει 155.000χλμ βγάζει 146.6hp και 23.8kg μόνο με τελικό...

φτάστε τα χιλιόμετρα του και ελάτε τότε να μας πείτε για αξιοπιστία...
johnnypatras wrote:Και στην τελική, ένα σου λέω : έχεις ένα GT ( πάρε και το πρώτο GT, που είναι το δυνατότερο ) και ένα HGT και τα δύο μαμά. Βάλτα και τα δύο στην πίστα. Όποιο τερματίσει πρώτο, αυτό θα είναι το γρηγορότερο, όχι αυτό που θα φτάσει γρηγορότερα στο επόμενο φανάρι.
:wink:

Υποψιάζεσαι ποιό θα βγει πρώτο, έτσι;;; :D
Εξαρτάται την πίστα θα σου πω εγώ...

2ον Υπάρχει και ο δρόμος... και αν εσένα σε ευχαριστει να κάνεις το κουνέλι κάθε φορά που στο φανάρι έρχεται GT δίπλα... εγω δεν έχω πρόβλημα... (εξάλου πόσο συχνα πάμε πίστα???)

Φιλικά...

Εσεις (HGT) είπατε οτι είστε πιο γρήγοροι απο GT... να λέτε στρίβουμε σε πίστα καλύτερα απο ΜΑΜΑ GT... είναι πιο σωστό...

Kartodromo(old) Lap: 0:59,916

Punto GT2 in progress...

johnnypatras
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by johnnypatras » Fri Jun 17, 2005 4:03 pm

PuntoGT - L.R.C. wrote: Πάντως μαμα το GT η ανάρτηση είναι ΑΙΣΧΟΣ , ενώ το HGT είναι αρκετά καλή... (και πιο σκληρη...) το GT φοράει 14' ενώ το HGT 15'....
Χεχε, "πονηρή" η δήλωσή σου για την ανάρτηση του GT . :D Προφανώς θέλεις να πεις πως μεταμορφώνεται το αμάξι με αλλαγή των μαμά αναρτήσεων...μόνο που το ίδιο ισχύει και για το HGT...έχει ανάρτηση που φαίνεται σκληρή, αλλά στην ουσία έχει τα αρνητικά των σκληρών αναρτήσεων ( κοπάνημα κτλ. ) χωρις απαραίτητα όλα τα θετικά...οπότε και εδώ μία αλλαγή αναρτήσεων αλλάζει προς το αρκετά καλύτερο τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. :wink:

Τέλος , οι 15άρες του HGT είναι ένας βασικός λόγος που το HGT μένει λίγο πίσω στην ευθεία...( μεγαλύτερο βήμα )
Ζήσε τη ζωή σου!!!

Ευτυχής ( πανευτυχής!!! :lol: ) κάτοχος Punto HGT !! :D

Bubby 's Community : http://www.viennas.net/cs

Blogs, συζητήσεις, photo galleries και άλλα πολλά!

L.R.C.
Administrator
Administrator

Post by L.R.C. » Fri Jun 17, 2005 4:06 pm

johnnypatras wrote:Image

Image
johnnypatras wrote: Κατ'αρχήν στις πολύ χαμηλές στροφές ( κάτω από 2500) το GT κομπιάζει μέχρι να μπει το τούρμπο, ελέω 1400άρη κινητήρα.
Βλέπεις τι λέω;;; Κάτω από τις 2500 στροφές "δεν πάει" το GT, παίζει στ 8 με 9 κιλά, όταν με το HGT παίζεις ήδη στα 11 με 12...

(Δεν μπόρεσα να κάνω edit γι'αυτό έκανα το νέο post, δεν είναι ανεξάρτητο δηλ., εντάσσεται στο σύνολο του προηγούμενου post )
Μα καλά δεν διαβάζεις τα dyno???/

GT = 2390 - πάνω απο 11kg

το HGT που το είδες ότι παίζει στα 11-12kg ???? αφού η καμπύλη ξεκινάει απο τις ~ 2600....

Punto GT2 in progress...

suboy
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by suboy » Fri Jun 17, 2005 4:08 pm

ρε παιδιά για το ένα δεύτερο δεν θα κάτσουμε να τη λέμε ο ένας στον άλλο. αλήθεια μια φήμη για το ότι το hgt είναι πίσω από τα saxorala ισχύει γιατί πολύ ακούγεται, αν και προσωπικά δεν το νομίζω αλλά δεν παίρνω και όρκο.

L.R.C.
Administrator
Administrator

Post by L.R.C. » Fri Jun 17, 2005 4:16 pm

johnnypatras wrote:
PuntoGT - L.R.C. wrote:
Πάντως μαμα το GT η ανάρτηση είναι ΑΙΣΧΟΣ , ενώ το HGT είναι αρκετά καλή... (και πιο σκληρη...) το GT φοράει 14' ενώ το HGT 15'....
Χεχε, "πονηρή" η δήλωσή σου για την ανάρτηση του GT . :D Προφανώς θέλεις να πεις πως μεταμορφώνεται το αμάξι με αλλαγή των μαμά αναρτήσεων...μόνο που το ίδιο ισχύει και για το HGT...έχει ανάρτηση που φαίνεται σκληρή, αλλά στην ουσία έχει τα αρνητικά των σκληρών αναρτήσεων ( κοπάνημα κτλ. ) χωρις απαραίτητα όλα τα θετικά...οπότε και εδώ μία αλλαγή αναρτήσεων αλλάζει προς το αρκετά καλύτερο τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. :wink:

Τέλος , οι 15άρες του HGT είναι ένας βασικός λόγος που το HGT μένει λίγο πίσω στην ευθεία...( μεγαλύτερο βήμα )
Δεν ξέρω για το HGT (είναι σκληρή πάντως) του GT είναι ΛΑΣΤΙΧΟ...
Αν μεταμορφώνεται??? Μαλλον δεν έχει δει να στρίβει το GT μου.. όυτε τα λάστιχα του Ταριφα μετα τη Ζάκυνθο!!!!

GT
Gear ratios:
1h 3.909
2a 2.238
3h 1.541
4h 1.156
5h 0.891

telikh
3.353 (17/57)

HGT
Gear ratios:
1st gear 3.909
2nd gear 2.238
3rd gear 1.520
4th gear 1.156
5th gear 0.872
Reverse: 3.909

Final ratio: 3,867 (58/15)

Βλέπεις ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΗ τελικη μετάδοση έχετε???
και σε πείραξαν τα 15' που σας βοηθάνε να ξεκινήσετε και καλύτερα(και να στρίβεται!!!)???

Και ειμαστε ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΙ... όχι λίγο...

Punto GT2 in progress...

L.R.C.
Administrator
Administrator

Post by L.R.C. » Fri Jun 17, 2005 4:19 pm

GT Acceleration 0-1000m: 28.9 seconds
HGT Acceleration 0-1000m: 30.0 seconds

1sec στο χιλιόμετρο ειναι ΠΟΛΥ....

Πάλι καλα που δεν μπορω να βρω ρεπριζ....

Punto GT2 in progress...

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Fri Jun 17, 2005 4:26 pm

εχω το drive καπου με GT3 Vs HGT θα κοιταξω να το βρω και να ανεβασω πληροφοριες.
αν θυμαμαι καλα καπου χανει το GT3 σε ρεπριζ σε ενα απο τα πολλα που το μετρησαν στα υπολιπα......... ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ
http://www.speedtest.net/result/363494335.png
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

johnnypatras
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by johnnypatras » Fri Jun 17, 2005 4:28 pm

PuntoGT - L.R.C. wrote:Φιλικά...
Εννοείται αυτό, μην το κάνουμε και εμφύλιο!!!! :lol: :lol:
χμχμχμχ Δλδ εσύ στα φανάρια αμα κάτσει δίπλα σου GT θα του πεις ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΕΓΑΡΑ????
Μην το βλέπεις έτσι. Οδήγηση δεν είναι μόνο οι κόντρες στα φανάρια. Όταν όμως θα πάμε εκδρομούλα στον Μπράλλο ή στη διαδρομή Πάτρα-Τρίπολη ( τον παλιό δρόμο ) ή Ναύπακτο -Πρέβεζα και εγώ θα φτάσω ένα τεταρτάκι νωρίτερα, τι θα πεις εκεί;;;
( ενδεικτικά αναφέρω τις διαδρομές, σιγά μην κάνουμε ειδική διαδρομή και πηγαίνουμε στο όριο για 200-300-400χλμ... )
Φρένα χάνουμε??? Έχεις μπει σε GT???
Ναι, χάνετε, ναι έχω μπει σε GT. Άλλο η αίσθηση, άλλο η αποτελεσματικότητα. Το HGT και μεγαλύτερες δαγκάνες έχει και μεγαλύτερους δίσκους και πιο εξελιγμένο ABS και στα περιοδικά φρενάρει σε λιγότερα μέτρα. ( και με πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα, κάτι για στήσιμο που λέγαμε...)
Εξαρτάται την πίστα θα σου πω εγώ...
Μόνο αν η πίστα είναι 2 μεγάλες ευθείες ενωμένες με 2 στροφές πολύ μικρής κλίσης έχει ελπίδα το GT...:lol:
2ον Υπάρχει και ο δρόμος... και αν εσένα σε ευχαριστει να κάνεις το κουνέλι κάθε φορά που στο φανάρι έρχεται GT δίπλα... εγω δεν έχω πρόβλημα... (εξάλου πόσο συχνα πάμε πίστα???)
Μόνος σου το είπες: Υπάρχει και ο δρόμος Στο φανάρι μπορεί εγώ να κάνω το κουνέλι, στις στροφές όμως εσύ θα κάνεις την πάπια !!!! :lol: :lol: ( just joking! )
Εσεις (HGT) είπατε οτι είστε πιο γρήγοροι απο GT... να λέτε στρίβουμε σε πίστα καλύτερα απο ΜΑΜΑ GT... είναι πιο σωστό...
Δηλαδή ως πιο γρήγορος ορίζεται αυτός που κάνει σε λιγότερα δευτ. το 1000΄1αρι ή το 400άρι;;; :? :? :?

Να σου δώσω μία πιο αντικειμενική όψη της κατάστασης;;;

Είμαστε πιο γρήγοροι σε μεικτές συνθήκες ενώ εσείς μόνο στην ευθεία.

Πώς το βλέπεις;;

suboy, κουβεντούλα κάνουμε, δεν υπάρχει ίχνος εμπάθειας, μην ανησυχείς.
:wink:
Ζήσε τη ζωή σου!!!

L.R.C.
Administrator
Administrator

Post by L.R.C. » Fri Jun 17, 2005 4:30 pm

suboy wrote:ρε παιδιά για το ένα δεύτερο δεν θα κάτσουμε να τη λέμε ο ένας στον άλλο.
Φιλικά πειράγματα είναι.. όπως κάνουμε όποτε πάμε για καφε...:wink: :wink:

suboy wrote:αλήθεια μια φήμη για το ότι το hgt είναι πίσω από τα saxorala ισχύει γιατί πολύ ακούγεται, αν και προσωπικά δεν το νομίζω αλλά δεν παίρνω και όρκο.
To S16 (ποιο βαρύ απο rallye με ίδια άλογα) κάνει 0-400m σε 16
0-1000m σε 29.3

0-100km/h σε 8.4

και έχει τελική 206κμ/η

Punto GT2 in progress...

johnnypatras
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by johnnypatras » Fri Jun 17, 2005 4:31 pm

suboy wrote:ρε παιδιά για το ένα δεύτερο δεν θα κάτσουμε να τη λέμε ο ένας στον άλλο. αλήθεια μια φήμη για το ότι το hgt είναι πίσω από τα saxorala ισχύει γιατί πολύ ακούγεται, αν και προσωπικά δεν το νομίζω αλλά δεν παίρνω και όρκο.
Το 1 δεύτερο στα 1000 μέτρα δεν είναι λίγο, είναι της τάξης των 20 μέτρων ( ίσως και παραπάνω ) . Αλλά όπως είπα δεν είναι μόνο αυτό το κριτήριο για να χαρακτηριστεί ένα αυτοκίνητο γρηγορότερο συνολικά.
Ζήσε τη ζωή σου!!!

johnnypatras
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by johnnypatras » Fri Jun 17, 2005 4:34 pm

PuntoGT - L.R.C. wrote:To S16 (ποιο βαρύ απο rallye με ίδια άλογα) κάνει 0-400m σε 16
0-1000m σε 29.3

0-100km/h σε 8.4

και έχει τελική 206κμ/η
Πάντως με ένα Rallye που άνοιξα μέχρι τα 190χλμ. περίπου, άνοιξα διαφορά ένα-ενάμισι αμάξι... και το αυτοκίνητο με 5.000χλμ. τότε...
Ζήσε τη ζωή σου!!!

L.R.C.
Administrator
Administrator

Post by L.R.C. » Fri Jun 17, 2005 4:38 pm

johnnypatras wrote: Μην το βλέπεις έτσι. Οδήγηση δεν είναι μόνο οι κόντρες στα φανάρια. Όταν όμως θα πάμε εκδρομούλα στον Μπράλλο ή στη διαδρομή Πάτρα-Τρίπολη ( τον παλιό δρόμο ) ή Ναύπακτο -Πρέβεζα και εγώ θα φτάσω ένα τεταρτάκι νωρίτερα, τι θα πεις εκεί;;;
( ενδεικτικά αναφέρω τις διαδρομές, σιγά μην κάνουμε ειδική διαδρομή και πηγαίνουμε στο όριο για 200-300-400χλμ... )
Άλλη υπόθεση αυτο...
johnnypatras wrote:Ναι, χάνετε, ναι έχω μπει σε GT. Άλλο η αίσθηση, άλλο η αποτελεσματικότητα. Το HGT και μεγαλύτερες δαγκάνες έχει και μεγαλύτερους δίσκους και πιο εξελιγμένο ABS και στα περιοδικά φρενάρει σε λιγότερα μέτρα. ( και με πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα, κάτι για στήσιμο που λέγαμε...)
Δεν έχω φρενάρει με GT με ABS για να σου πω... το ότι έχετε μεγαλύτερα φρένα ΟΚ σαν αποτελεσματικότητα επέτρεψε μου να αμφιβάλω (λόγο βάρους και abs)

johnnypatras wrote:Μόνο αν η πίστα είναι 2 μεγάλες ευθείες ενωμένες με 2 στροφές πολύ μικρής κλίσης έχει ελπίδα το GT...:lol:
Θα το πάρω ως αστειο...

johnnypatras wrote:Μόνος σου το είπες: Υπάρχει και ο δρόμος Στο φανάρι μπορεί εγώ να κάνω το κουνέλι, στις στροφές όμως εσύ θα κάνεις την πάπια !!!! :lol: :lol: ( just joking! )
Οχι πάντα (άλλες αναρτησεις, 15΄)

johnnypatras wrote:Δηλαδή ως πιο γρήγορος ορίζεται αυτός που κάνει σε λιγότερα δευτ. το 1000΄1αρι ή το 400άρι;;; :? :? :?
Υπάρχουν πολλά που μπορει κάποιος να είναι ποιο γρήγορος και όσο αφορα ευθεία είστε πίσω...

johnnypatras wrote:Να σου δώσω μία πιο αντικειμενική όψη της κατάστασης;;;

Είμαστε πιο γρήγοροι σε μεικτές συνθήκες ενώ εσείς μόνο στην ευθεία.

Πώς το βλέπεις;;
χμχμχ μικτες συνθήκες = πίστα???
μπορεί σε εντελώς μαμα μορφη...

Punto GT2 in progress...

L.R.C.
Administrator
Administrator

Post by L.R.C. » Fri Jun 17, 2005 4:42 pm

για βελτιωσιμότητα δεν μιλάτε όμως.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Punto GT2 in progress...

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Fri Jun 17, 2005 4:45 pm

που ειναι και αυτος μεγαλος παραγοντας στο αυτοκινητο.
μιας και δεν λεμε για σενταν οικογενιακα :mrgreen: :mrgreen:
http://www.speedtest.net/result/363494335.png
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

johnnypatras
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by johnnypatras » Fri Jun 17, 2005 4:59 pm

Δεν έχω φρενάρει με GT με ABS για να σου πω... το ότι έχετε μεγαλύτερα φρένα ΟΚ σαν αποτελεσματικότητα επέτρεψε μου να αμφιβάλω (λόγο βάρους και abs)
Εφ'όσον εμπιστεύεσαι τις μετρήσεις των περιοδικών για τις επιδόσεις, γιατί αμφιβάλλεις στις μετρήσεις που κάνουν για τα φρένα;;; Το ABS μόνο καλό κάνει στην απόσταση φρεναρίσματος ( εκτός από ολισθηρές καταστάσεις όπως χιόνι, χώμα, γλίτσα). Αν έχεις την ψευδαίσθηση πως χωρις ABS φρενάρεις καλύτερα, κάνεις λάθος. Το ίδιο είχα πάθει κι εγώ όταν πρωτοχρησιμοποίησα ABS, δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.
Θα το πάρω ως αστειο...
Μεταξύ αστείου και σοβαρού...
Οχι πάντα (άλλες αναρτησεις, 15΄)
Μιλάμε για μαμά αυτοκίνητα. :!:
Υπάρχουν πολλά που μπορει κάποιος να είναι ποιο γρήγορος και όσο αφορα ευθεία είστε πίσω...
Σε όλα τα υπόλοιπα (από τα πολλά που λες ) είστε πίσω εσείς.
για βελτιωσιμότητα δεν μιλάτε όμως....
Εδώ όντως δεν μας πολυπαίρνει... :oops: :oops: :lol:
Ζήσε τη ζωή σου!!!

Post Reply