Είναι υπερβολικό?Λίγη βοήθεια.
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
chris21
- Νικολάκης

- iasonas
- Εμαθα να ξεκινάω.

οποτε 195/50/15 που κ σωστο ειναι κ λογικο στην τιμη
http://ermionianday.blogspot.com/
-----------
Ειμαστε αυτοι που οι γονεις μας ελεγαν να μην κανουμε παρεα...
-----------
Ειμαστε αυτοι που οι γονεις μας ελεγαν να μην κανουμε παρεα...
- polatov
- Schumacher

- skinboy
- Schumacher

- GRIGIO
- Schumacher

Λοιπόν,ενδεικικά, λάστιχα για 195/50/15 κυμαίνονται από 200 έως 280 ευρώ.Για 195/55/15 από 360 μέχρι 450 ευρώ.Η διαφορά του 5αριού στο προφίλ βλέπετε...
Για crab .όσο μεγαλύτερο είναι το πέλμα τόσο μεγαλύτερη πρόσφυση έχεις.Οστόσο αυτό δεν ισχύει το ίδο και για βρεγμένο δρόμο όπου εκεί η ίδια δύναμη βάρους και η κινητική δύναμη της ρόδας θα πρέπει να διαβιβάζονται σε όσο το δυνατόν λιγότερη επιφάνεια.
Για crab .όσο μεγαλύτερο είναι το πέλμα τόσο μεγαλύτερη πρόσφυση έχεις.Οστόσο αυτό δεν ισχύει το ίδο και για βρεγμένο δρόμο όπου εκεί η ίδια δύναμη βάρους και η κινητική δύναμη της ρόδας θα πρέπει να διαβιβάζονται σε όσο το δυνατόν λιγότερη επιφάνεια.
ΠΑΤΡΑ----->
http://www.youtube.com/watch?v=HNFwzfgd ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=KQ1Gmqw15qc
R.I.P Μέλε....
R.I.P Μητσάκο
http://www.youtube.com/watch?v=HNFwzfgd ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=KQ1Gmqw15qc
R.I.P Μέλε....
R.I.P Μητσάκο
- skinboy
- Schumacher

ο Crab Μιλαει για επιδοσεις απο σταση αν εχω καταλαβει σωστα.
στην περιπτωση αυτη το 185 ειναι το σωστο
τωρα το αν θα ειναι 185-60 η 185-55 εξαρταται απο την ζαντα που εχεις πανω, πχ τα μκ2β 14αρια εχουνε 15αρες οποτε εκει ειναι σωστο και καλο το 185-55-15
για τα προυγουμενα sporting εχεις 2 επιλογες
185-60-14 κ 185-55-15.
Οι drag rules λενε οτι το ποιο μεγαλο προφιλ ειναι καλυτερο γιατι ξεφουσκωτο (στο 20 αερα πχ) μπαλωνιαζει ωραια και εχεις καλυτερα αποτελεσματα.
Αναλογα για τι το θες το αμαξι πρατεις
αλλα μιλαμε για πολυ μικρες διαφορες και μιας και το αμαξι κινειτε και γενικα και το χρησιμοποιεις για ολα τοτε το 185-55-15 ειναι TOP.
Προσωπικα το εχω ξανα πει σε 12 και 14 sporting 8α διατηρουσα το 185-55-15.
Δεν ειναι σωστη λυση να βαζουμε το φθινοτερο λαστιχο (ασχετο τι κανει κανεις) αλλα το σωστο και αυτο που χρειαζεται το αμαξι .
Εφοσον δεν εχει ξεφυγει η ιπποδυναμη το 185-55 κανει την δουλεια του αριστα.
στην περιπτωση αυτη το 185 ειναι το σωστο
τωρα το αν θα ειναι 185-60 η 185-55 εξαρταται απο την ζαντα που εχεις πανω, πχ τα μκ2β 14αρια εχουνε 15αρες οποτε εκει ειναι σωστο και καλο το 185-55-15
για τα προυγουμενα sporting εχεις 2 επιλογες
185-60-14 κ 185-55-15.
Οι drag rules λενε οτι το ποιο μεγαλο προφιλ ειναι καλυτερο γιατι ξεφουσκωτο (στο 20 αερα πχ) μπαλωνιαζει ωραια και εχεις καλυτερα αποτελεσματα.
Αναλογα για τι το θες το αμαξι πρατεις
αλλα μιλαμε για πολυ μικρες διαφορες και μιας και το αμαξι κινειτε και γενικα και το χρησιμοποιεις για ολα τοτε το 185-55-15 ειναι TOP.
Προσωπικα το εχω ξανα πει σε 12 και 14 sporting 8α διατηρουσα το 185-55-15.
Δεν ειναι σωστη λυση να βαζουμε το φθινοτερο λαστιχο (ασχετο τι κανει κανεις) αλλα το σωστο και αυτο που χρειαζεται το αμαξι .
Εφοσον δεν εχει ξεφυγει η ιπποδυναμη το 185-55 κανει την δουλεια του αριστα.
Punto HGT SC Evo
-
CRAB
- Μαθαίνω να στρίβω.

- skinboy
- Schumacher

ρε συ κ εγω πανω σε αυτο σου απανταω....
εφοσον το εργοστασιο σου δινει μαμα αυτες ειναι λαθος να πας σε μικροτερες.
αλλιωνεις χαρακτηριστικα αναλογιων και κρατηματος.
το αμαξι σου ειναι καλιμπραρισμενο οσον αφορα κοντερ και υπολογισμενο σε βημα σαζμαν να εχει αυτες για να τσουλαει οπως τσουλαει στο δρομο.
το τι θα κανεις προσοπικα και γιατι ειναι αλλο θεμα
το να πας στο νουμερο που λες θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα σε ξεκινηματα (πιθανον διοτι μπορει να σπινιαρει πολυ και να ειναι μια η αλλη η χασουρα σου) και απλα θα τελειωνεις και ποιο γριγορα οσον αφορα τελικες.
Δεν εχω ασχοληθει με drag setup για να σου το αναλυσω σε βαθος, αλλα νομιζω οτι ειναι κατι το οποιο αφορα αμαξια που εχουνε ολα τα αλλα και παιζουνε με βηματα πλεον...
πχ
γιατι αν σε ενδιαφερουνε τα 0-400,600m πχ δεν κοντενεις το σαζμαν σου ?????
Ολοι πανε σε 15αρες για καλυτερο πατημα του οχηματος στο δρομο εσυ θα πας πισω ?? να το χαλασεις ???
εφοσον το εργοστασιο σου δινει μαμα αυτες ειναι λαθος να πας σε μικροτερες.
αλλιωνεις χαρακτηριστικα αναλογιων και κρατηματος.
το αμαξι σου ειναι καλιμπραρισμενο οσον αφορα κοντερ και υπολογισμενο σε βημα σαζμαν να εχει αυτες για να τσουλαει οπως τσουλαει στο δρομο.
το τι θα κανεις προσοπικα και γιατι ειναι αλλο θεμα
το να πας στο νουμερο που λες θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα σε ξεκινηματα (πιθανον διοτι μπορει να σπινιαρει πολυ και να ειναι μια η αλλη η χασουρα σου) και απλα θα τελειωνεις και ποιο γριγορα οσον αφορα τελικες.
Δεν εχω ασχοληθει με drag setup για να σου το αναλυσω σε βαθος, αλλα νομιζω οτι ειναι κατι το οποιο αφορα αμαξια που εχουνε ολα τα αλλα και παιζουνε με βηματα πλεον...
πχ
γιατι αν σε ενδιαφερουνε τα 0-400,600m πχ δεν κοντενεις το σαζμαν σου ?????
Ολοι πανε σε 15αρες για καλυτερο πατημα του οχηματος στο δρομο εσυ θα πας πισω ?? να το χαλασεις ???
Punto HGT SC Evo
- skinboy
- Schumacher

και κατι αλλο.
το μκ2β σου, εχει μαμα 185-55-15.
εσυ θες καλυτερο ξεκινημα και επιδοσεις απο σταση δηλαδη εστιαζεις στο 0-400 κτλ.....
γιατι απλα δεν βαζεις semislics στην μαμα διασταση σου ???
πχ αυτα εχουνε απο 400-500ευρο.
και ειναι καλο λαστιχο οσον αφορα ποιοτητα κρατημα ξεκινηματα.
αν πας σε 185-50 (που ειναι και περιορισμενο σε μαρκες) που κανει και κοντα στα 400ευρο δεν ειναι μια η αλλη με λιγοτερο κερδος κιολας αυτο που σκεφτεσαι ?????
το μκ2β σου, εχει μαμα 185-55-15.
εσυ θες καλυτερο ξεκινημα και επιδοσεις απο σταση δηλαδη εστιαζεις στο 0-400 κτλ.....
γιατι απλα δεν βαζεις semislics στην μαμα διασταση σου ???
πχ αυτα εχουνε απο 400-500ευρο.
και ειναι καλο λαστιχο οσον αφορα ποιοτητα κρατημα ξεκινηματα.
αν πας σε 185-50 (που ειναι και περιορισμενο σε μαρκες) που κανει και κοντα στα 400ευρο δεν ειναι μια η αλλη με λιγοτερο κερδος κιολας αυτο που σκεφτεσαι ?????
Punto HGT SC Evo
-
CRAB
- Μαθαίνω να στρίβω.

δεν θα το ζεστανω ποτε αυτο το λαστιχο γιαυτο δεν σκεφτομαι ημισλικ......αν αργοτερα μπει αναρτηση βλεπουμε...
σκεφτομαι οτι το 185/50/15 σε σχεση με το 185/55/15 θα εχω λιγο καλυτερο κρατημα+καλυτερεσ ρεπριζ χωρισ μεγαλη χασουρα απο σταση......
η ακομα και 14' γιατι πιστευω πωσ ταιριαζει καλυτερα στα 95 αλογα μου.....εσυ εισαι 145 πανω κατω και φορασ 15' εγω γιατι να μην βααλω 14'???
βασικα τα λεμε και απο κοντα........
σκεφτομαι οτι το 185/50/15 σε σχεση με το 185/55/15 θα εχω λιγο καλυτερο κρατημα+καλυτερεσ ρεπριζ χωρισ μεγαλη χασουρα απο σταση......
η ακομα και 14' γιατι πιστευω πωσ ταιριαζει καλυτερα στα 95 αλογα μου.....εσυ εισαι 145 πανω κατω και φορασ 15' εγω γιατι να μην βααλω 14'???
αντε γεια 
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Mια συμβουλη σχετικα με την ζαντα.Να προσεξεις το offset γιατι μπορει να βρισκει οτνα παρκαρεις(το επαθε ενας φιλος που ειχε 15αρα και εβαλε παλι 15αρα με διαφορετικο offset και βρισκει στην χελωνα)..!Οσο για τις διαστασεις να βαλεις αυτη που δημιουργει την μικροτερη διαφορα στο βημα.Ουτως η αλλος αν πας σε ενα λαστιχα εχει πινακες με αντιστοιχιες διαστασεων!Παντως μην ανεβασεις πολυ το φαρδος του ελαστικου σου.μεχρι 195 το πολυ...
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- skinboy
- Schumacher

Βασικα αυτο που λες για τα ημισλικ δεν ισχυει απλα.CRAB wrote:δεν θα το ζεστανω ποτε αυτο το λαστιχο γιαυτο δεν σκεφτομαι ημισλικ......αν αργοτερα μπει αναρτηση βλεπουμε...
βγαινουνε με διαφορες παστες αλλωστε κ μια απο ολες ειναι η Soft.
Απλα δεν παιζει να μην τα ζεσταινεις !!!
Το ποσα αλογα ειναι δεν το ξερω ακομα.
ητανε σκαρτα 141 προ καποιον νεον πραγματον που μπηκανε και παει πολυ ποιο καλα απο τοτε...
εκρεμει να μετρηθει συντομα αλλα δεν εχω χρονο .
απλα οσα και αν ειναι εχω την μαμα διασταση ζαντας απλα πηγα στο 195-50 που θεωρω ποιο σωστο σαν φαρδος και το 50 καλυτερο για κρατημα και επισης μια διασταση οπου μπορω να προμυθευομαι 195-50 Yokohama Advan 048 που με ενδιαφερει.
Punto HGT SC Evo