ΠΡΟΓΡΑΜΑ-ΦΙΛΙΤΡΟ

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

goku_oahazaru
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by goku_oahazaru » Fri Feb 10, 2006 2:54 am

gyubrush wrote:1)Καταρχην οταν μιλησα για καπακι δεν εννοουσα χαμηλωμα συμπιεσης.Εννοουσα ροικη εξελιξη και οτι αυτη συνεπαγεται

2)Εσυ δηλαδη φορας μαμα μπεκ με τ25 και σηκωνεις 1.4?

3)Το overboost που "ξεμπαζωνει" δεν οφειλεται στο οτι ειναι μικρη η μαμα τουρμπινα αλλα στην ηλεκτροβαλβιδα με την οποια εργοστασιακα δουλευει.Δηλαδη εσενα η 2αρα σε κολλαγε στο καθισμα ενω η 2.5αρα οχι?Τι φτιαξιματα εχεις κανει?
1)Το σκαλισμα που προαναφερες σημαινει χαμηλωμα συμπίεσης μαλλον θα ηθελες να πεις ανοιγμα.

2)ναι σηκωνω 1.4 με 25αρα και με καλυπτει το καυσιμο,επιπλεον ολα αυτα για μεχρι 7000 στροφες εσυ μιλάς για παραπάνω αλογα απο αυτη τη βελτίωση και μάλλον μπερδεύεσαι γιατι ολα τα GT δουλευαν και θα μπορουσα και εγω να σου πω χρειαζεσαι σφυρηλατα πιστόνια ζυγισμα , γυάλισμα σε μπιελες και στροφαλο, τριμεταλικα κουζινετα, μεταλικη φλαντζα με ατσαλινα Ο rings για να μην υπαρχουν απώλειες ενα βαθμο πιο ψυχρα μπουζι,μπουζοκαλώδια αγωνιστικα πιο μεγαλο λουφτ :? ...ενταξει παραδεχομαι οτι αυτα που λες καλο ειναι να γινουν αν θες παραπανω δυναμη αλλα μην προσπαθεις να αλλάξεις την πιο διαδεδομενη βελτιωση του GT δεν νομιζω πως λεω μ@λ@κιες γιατι ασχολουμαι χρονια με τη βελτιωση και το GT δεν ειναι το μονο αυτοκινητο που εχω ασχοληθει.

3)Το ξερω οτι οφειλεται στην ηλεκτροβαλβίδα αλλα σου εξηγώ οτι η 25αρα ανεβαζει πιο γλυκα τη πιεση (πιο γραμμικα) επηδη ειναι μεγαλύτερη και δεν ειπα σε καμια περιπτωση οτι ειναι πιο γρηγορο το εργοστασιακο ή οτι δεν σε κολαει στο κάθισμα η 25αρα μην παραποιεις αυτα που λεω απλα ειπα οτι εχει πιο αποτομα ξεσπασμα και ειναι γεγονος...

ΦΙΛΙΚΑ
GOKU

Achilleas GT
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Achilleas GT » Fri Feb 10, 2006 12:04 pm

η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα πυρομετρο στο αμαξι αλλα δεν ειχα ποτε προβλημα μειγματος! με το γιαννη που ειχα φτιαξει το προγραμμα μου ειχε πει οτι ειναι οριο η τρομπα και τα μπεκ παντως!

gyubrush
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by gyubrush » Fri Feb 10, 2006 12:17 pm

goku_oahazaru wrote:
gyubrush wrote:1)Καταρχην οταν μιλησα για καπακι δεν εννοουσα χαμηλωμα συμπιεσης.Εννοουσα ροικη εξελιξη και οτι αυτη συνεπαγεται

2)Εσυ δηλαδη φορας μαμα μπεκ με τ25 και σηκωνεις 1.4?

3)Το overboost που "ξεμπαζωνει" δεν οφειλεται στο οτι ειναι μικρη η μαμα τουρμπινα αλλα στην ηλεκτροβαλβιδα με την οποια εργοστασιακα δουλευει.Δηλαδη εσενα η 2αρα σε κολλαγε στο καθισμα ενω η 2.5αρα οχι?Τι φτιαξιματα εχεις κανει?
1)Το σκαλισμα που προαναφερες σημαινει χαμηλωμα συμπίεσης μαλλον θα ηθελες να πεις ανοιγμα.

2)ναι σηκωνω 1.4 με 25αρα και με καλυπτει το καυσιμο,επιπλεον ολα αυτα για μεχρι 7000 στροφες εσυ μιλάς για παραπάνω αλογα απο αυτη τη βελτίωση και μάλλον μπερδεύεσαι γιατι ολα τα GT δουλευαν και θα μπορουσα και εγω να σου πω χρειαζεσαι σφυρηλατα πιστόνια ζυγισμα , γυάλισμα σε μπιελες και στροφαλο, τριμεταλικα κουζινετα, μεταλικη φλαντζα με ατσαλινα Ο rings για να μην υπαρχουν απώλειες ενα βαθμο πιο ψυχρα μπουζι,μπουζοκαλώδια αγωνιστικα πιο μεγαλο λουφτ :? ...ενταξει παραδεχομαι οτι αυτα που λες καλο ειναι να γινουν αν θες παραπανω δυναμη αλλα μην προσπαθεις να αλλάξεις την πιο διαδεδομενη βελτιωση του GT δεν νομιζω πως λεω μ@λ@κιες γιατι ασχολουμαι χρονια με τη βελτιωση και το GT δεν ειναι το μονο αυτοκινητο που εχω ασχοληθει.

3)Το ξερω οτι οφειλεται στην ηλεκτροβαλβίδα αλλα σου εξηγώ οτι η 25αρα ανεβαζει πιο γλυκα τη πιεση (πιο γραμμικα) επηδη ειναι μεγαλύτερη και δεν ειπα σε καμια περιπτωση οτι ειναι πιο γρηγορο το εργοστασιακο ή οτι δεν σε κολαει στο κάθισμα η 25αρα μην παραποιεις αυτα που λεω απλα ειπα οτι εχει πιο αποτομα ξεσπασμα και ειναι γεγονος...

ΦΙΛΙΚΑ
GOKU
Αν δουλευεις με τα μαμα μπεκ τοτε πρεπει να εχεις ριξει πολυ την συμπιεση,ε?Χαμηλα πας?

PuntoSP
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PuntoSP » Fri Feb 10, 2006 12:59 pm

φιλε goku,φιλικοτατα παντα,αλλα μηπως φασκεις και αντιφασκεις λιγο?
Σε παλαιοτερο ποστ καποιου παιδιου http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?p ... ght=#57890 ισχυριζοσουν οτι με 1-1.1 βγαζει η 2,5αρα 190 αλογα και τωρα λες οτι με 1.1 δουλευει χειροτερα απο μαμα.
Βλεπεις ψαχνω κι εγω για gt κι εχω "ξεσκονισει" κυριολεκτικα το forum για να βρω απαντησεις στα ερωτηματα μου.

Achilleas GT
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Achilleas GT » Fri Feb 10, 2006 2:25 pm

η αληθεια ειναι οτι η τ25 θελει τουλαχιστον 1.2 για να αποδοσει!!

Sonicboom
Schumacher
Schumacher

Post by Sonicboom » Fri Feb 10, 2006 2:37 pm

Παντού υπάρχει ενας μύθος :D
Παράγοντες όπως κυβικά, συμπίεση, αποδοτικότητα του μοτέρ, τυχόν επεξεργασία που έχει γίνει στο καπάκι παίζουν μεγάλο ρόλο για το πόσο γρήγορα και σε τι πίεση θα αρχίσει να αποδίδει η τουρμπινα.
Image
.

Achilleas GT
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Achilleas GT » Fri Feb 10, 2006 2:59 pm

κοιτα εγω μιλαω για νορμαλ συμπιεση σε gt1,2 οσοι εβαλαν τ25 μονο χωρις τιποτα αλλο με 1 bar παει χειροτερα απο μαμα. μολις σηκωσεις 1.2 1.4 το αμαξι μεταμορφωνετε!!!!

gyubrush
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by gyubrush » Fri Feb 10, 2006 3:18 pm

"...ενταξει παραδεχομαι οτι αυτα που λες καλο ειναι να γινουν αν θες παραπανω δυναμη αλλα μην προσπαθεις να αλλάξεις την πιο διαδεδομενη βελτιωση του GT δεν νομιζω πως λεω μ@λ@κιες γιατι ασχολουμαι χρονια με τη βελτιωση και το GT δεν ειναι το μονο αυτοκινητο που εχω ασχοληθει."

Τι να αλλαξω ρε φιλαρακι?Εγω να αλλαξω την πιο διαδεδομενη βελτιωση του Gt?Εγω οτι κανω ρωταω ανθρωπους που εχουν κανει πολλαααααααααα περισσοτερα απο μενα....Εσυ το κατεχεις καλα το αθλημα?

PuntoSP
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PuntoSP » Fri Feb 10, 2006 4:51 pm

φιλε gyubrush γιατι προτεινεις στο παιδι να σηκωσει 1.5 bar στη μαμα τουρμπινα με τα ιδια μπεκ,με την προυποθεση να ειναι πεντακαθαρα και να υπαρχει σωστο προγραμμα,ενω ταυτοχρονα ισχυριζεσαι οτι μια Τ25 με 1.4 πιεση θελει μεγαλυτερης παροχης μπεκ για να δουλεψει?
Ειναι διαφορετικης φιλοσοφιας η δυο αυτες τουρμπινες που συζηταμε?
Οπως και να το κανουμε,1.5 bar στην IHI ειναι τσιτα

gyubrush
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by gyubrush » Fri Feb 10, 2006 5:28 pm

Γιατι καταρχην 1.5bar μαμας τουρμπινας με 1.5bar 2.5αρας δεν εχει καμια σχεση.Στην ιδια πιεση η 2.5αρα δινει πολυ περισσοτερο αερα αρα και χρειαζεται παραπανω καυσιμο.Επισης η 2αρα δεν μπορει ψηλα να κρατησει πιεση,οπως η 2.5αρα,αρα το 1.5 ουσιαστικα πολυ ψηλα γινεται 1.3 στην καλυτερη.

Η φθορα στο 1.5 της IHI ειναι δεδομενη.Σιγουρα ειναι πολυ μεγαλη πιεση για τα δεδομενα της.Παρολα αυτα αν τπ προγραμμα ειναι σωστο οι φθορες θα περιοριστουν σε ενα σερβις τουρμπινας μια φορα το χρονο.

PuntoSP
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PuntoSP » Fri Feb 10, 2006 5:44 pm

Ευχαριστω,με καλυψες απολυτα

goku_oahazaru
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by goku_oahazaru » Sat Feb 11, 2006 11:46 pm

PuntoSP wrote:φιλε goku,φιλικοτατα παντα,αλλα μηπως φασκεις και αντιφασκεις λιγο?
Σε παλαιοτερο ποστ καποιου παιδιου http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?p ... ght=#57890 ισχυριζοσουν οτι με 1-1.1 βγαζει η 2,5αρα 190 αλογα και τωρα λες οτι με 1.1 δουλευει χειροτερα απο μαμα.
Βλεπεις ψαχνω κι εγω για gt κι εχω "ξεσκονισει" κυριολεκτικα το forum για να βρω απαντησεις στα ερωτηματα μου.
Ναι εκανα λάθος τοτε ηταν τιμη που εδινε η powerchips και θεωρουσα οτι ηταν αρκετα αξιοπιστη πηγη , αλλα μου είπαν και τα παιδια απο το φορουμ οτι δε στεκι και το ειδα και εγω στη πραξη,το θεμα είναι που ξυπνάει μια τουρμπίνα σε ενα μοτερ,απλα ξεχασε το αυτο το ποστ που διαβασες γιατι δεν αληθεύει.
gyubrush wrote:Αν δουλευεις με τα μαμα μπεκ τοτε πρεπει να εχεις ριξει πολυ την συμπιεση,ε?Χαμηλα πας?
7.8:1 νομιζω πως είναι αρκετα χαμηλα ετσι και αλλιώς.
gyubrush wrote:Τι να αλλαξω ρε φιλαρακι?Εγω να αλλαξω την πιο διαδεδομενη βελτιωση του Gt?Εγω οτι κανω ρωταω ανθρωπους που εχουν κανει πολλαααααααααα περισσοτερα απο μενα....Εσυ το κατεχεις καλα το αθλημα?
Κοιταξε gyubrush εγω δεν προσπαθω να σου τη πω ουτε να σου αλλάξω γνώμη και ουτε τιθεται πιστευω θεμα παρεξήγησης ,απλα να ξέρεις οτι και εγω απο ανθρώπους εχω μάθει πολλα πράγματα και απο τη μελετη,δεν λέω οτι πήγες σε λάθους ανθρώπους να ρωτήσεις απλα μπορει να ζητησες κατι παραπάνω απο αυτο ή ακομα και να μη καταλαβαν καλα αυτοι,επιπλέον θελω να σου πω οτι αν δεν ξερεις τι να κάνεις σε ενα αυτοκινήτο και πας καπου να σου πουν θα ακούσεις πολλες διαφορετικές γνώμες οι οποιες κάπου θα πατανε δλδ θα εχουν βάση ομως αν δε ψαξεις μόνος σου ποτε δεν θα ξέρεις τι χρειαζεται ακριβώς το αυτοκινητο σου και κάποιες φορές μπορει να γίνεις και θύμα γιατι πιστεψε με υπάρχουν επώνυμοι βελτιωτές οι οποιοι σου πουλανε επιστημη και σου λένε θα σου βαλω σφυρήλατα και ουτε καν σου εχουν ανοιξει μοτερ για να σου χαμηλώσουν συμπίεση,δεν θελω να ανφέρω ονόματα.Επισης σκέψου οτι η 25αρα μπορει να βγάλει 200 άλογα σε πολλά αυτοκίνητα χωρίς να αλλαξουν μπεκ,χωρίς ροική και χαμηλώνοντας λίγο συμπίεση π.χ(BMW E36 316i-318i,NISSAN ALMERA CHALLENGE 1.5-1.8 κ.α)πως λοιπον να μη δουλεψεις με τα εργοστασιακα μπεκ σε ενα GT το οποιο είναι ήδη ετοιμο ως προς τη συμπίεση και την υποδομη σε αντοχη πιέσεων,δεν λέω οτι αυτα που λές είναι λάθος απλά διπλασιάζουν το κοστος και πιστεύω οτι εδώ είμαστε για να μπορούμε να βοηθάμε ο ενας τον αλλο και οχι να εντυπωσιαζουμε αλλα να δινουμε και κάτι που μπορει να γινει υλοποιήσιμο πιο αμεσα και σχετικά αξιόπιστο.

ΦΙΛΙΚΑ
GOKU

gyubrush
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by gyubrush » Sun Feb 12, 2006 2:54 am

Δηλαδη το να βαλει καποιος αλλα μπεκ εσυ θεωρεις οτι γινεται για εντυπωσεις?

gyubrush
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by gyubrush » Sun Feb 12, 2006 3:04 am

"Επισης σκέψου οτι η 25αρα μπορει να βγάλει 200 άλογα σε πολλά αυτοκίνητα χωρίς να αλλαξουν μπεκ,χωρίς ροική και χαμηλώνοντας λίγο συμπίεση π.χ(BMW E36 316i-318i,NISSAN ALMERA CHALLENGE 1.5-1.8 κ.α)"

Εδω λοιπον ειναι το ζουμι:ριχνει καποιος μια 2.5αρα στο punto,βαζει ενα προγραμμα,φτιαχνει και εξατμιση(πολλες φορες με το μαμα downpipe) και τελος!Σηκωνει 1.4 βγαζει 200 αλογα και τον πετυχαινει ενα punto α σταδιου με 160 και ιδρωνει να το περασει.Εγω αυτο δεν το θεωρω βελτιωση γιατι οταν ημουν μαμα και δουλευα μονο πιεση τετοια punto στη βουτα μου εκαναν με το ζορι 2 καροτσες μεχρι την 2η γεφυρα.Δεν λεω πως το δικο σου ειναι κακοφτιαγμενο αλλα αυτην την λογικη δεν εχεις ακολουθησει?

Parinio
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Parinio » Sun Feb 12, 2006 3:24 am

Gyubrush,απορια:δηλαδη εννοεις οτι αν εισαι τελειως ''μαμα'' μπορεις να σηκωνεις πιεση? Δεν ειναι σε βαρος της αξιοπιστιας του κινητηρα?

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”