Kαταλυτες

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Sat May 27, 2006 11:09 am

HauntedPunto wrote:Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που ο ένας γράφει στα @@ τον άλλον..
Εμένα για παράδειγμα με ενοχλεί ο καπνός αλλά στο ασανσέρ μπαίνουν με αναμενό τριγάρο και παρά τις παρατηρήσεις συνεχίζουν και με γράφουν..
Εσένα σε ενοχλεί που κάποιοι αφαιρούν τον καταλύτη τους, αλλά ότι και να πεις θα συνεχίζουν να σε γράφουν..
Κάποιον άλλον τον ενοχλεί κάτι άλλο που κάνεις εσύ..
Παιδιά δεν γίνεται να κάνουμε κάτι, έτσι είναι η κοινωνία σήμερα..
Αν δεν λάβει το κράτος μέτρα για όλους δεν κάνουμε κάτι..
Το κράτος είναι η πηγή του κακού..
Εκτός αν γίνουμε ρομπέν των δασών..
Και όχι Κωσταντίνε δεν είμαστε εμείς το κράτος γιατί πολύ απλά δεν έχουμε Δημοκρατία, όσο και αν καποιοι το υποστηρίζουν..
sumfwnw....
twra to eida :-(
me polu liga logia eipes tin apopsi mou !!!
h kouventa allwste , einai faulos kuklos...!!!

Punto HGT SC Evo

MAXRISTOS
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by MAXRISTOS » Sat May 27, 2006 12:11 pm

αυτο λέω και γω,είναι φαύλος κύκλος όπου δεν πρόκεται να καταλήξει πουθενά,παρα μόνο σε προσωπικές κόντρες.....

gyubrush
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by gyubrush » Sat May 27, 2006 12:14 pm

Εγω παλι θελω να ρωτησω το εξης:τοσα χρονια που τα αυτοκινητα ηταν μη καταλυτικα,τι γινοταν?Ειχαμε καρκινιασει ολοι,ε?

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Sat May 27, 2006 12:24 pm

gyubrush wrote:Εγω παλι θελω να ρωτησω το εξης:τοσα χρονια που τα αυτοκινητα ηταν μη καταλυτικα,τι γινοταν?Ειχαμε καρκινιασει ολοι,ε?
αλλη βενζηνη καιει το ενα βαγγελη και αλλη το καταλυτικο... η αμολυβδη θελει καταλυτη για να ειναι ποιο "καθαρη" απο την super.
http://www.speedtest.net/result/363494335.png
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

_Nikos_
Schumacher
Schumacher

Post by _Nikos_ » Sat May 27, 2006 12:49 pm

σωστα.

Αλλα θυμαστε εκεινα τα sunny αν δεν κανω λαθος τα πρωτα καταλυτικα ητανε ε? τα οποια καιγανε και super και unleaded, πως γινοτανε αυτο?

gyubrush
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by gyubrush » Sat May 27, 2006 12:50 pm

Αλλο λεω εγω,αλλο εσυ..Α,επισης να μαζεψουν και τους ταριφες που καινε τα αντερα τους απο πισω και κανεις δεν μιλαει...

_Nikos_
Schumacher
Schumacher

Post by _Nikos_ » Sat May 27, 2006 12:55 pm

καλα εννοειται οτι οταν λεμε diesel αμαξια χαρακτηριστικο παραδειγμα ΔΕΝ ειναι οι ταριφες. Με μια σωστη συντηρηση ειναι μια χαρα. Αλλο αν εδω οπως λεει ο gyubrush οι ταριφες μας εχουν φλομωσει.

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Sat May 27, 2006 2:32 pm

johnnypatras wrote:Καλά, πραγματικά έχω μείνει άφωνος. Κάθεστε και τα χώνετε στον PADRC επειδή αποκάλεσε ζώον όποιον κατ'επιλογήν του αφαιρεί καταλύτη;;

Δηλαδή θα είμαστε και δαρμένοι από πάνω; Για να καταλάβω δηλαδή...

Είναι πλήρως διαχωριζόμενο α) το να αφήνει κάποιος τον καταλύτη του και να χαλάει από φθορά ( τότε μιλάμε για αμέλεια, φυσικά κατακριτέο βέβαια) β) το να αφαιρεί κάποιος τον καταλύτη κατ'επίγνωσιν ( τότε μιλάμε καθαρά για πρόθεση και εγκληματική ενέργεια προς το περιβάλλον) .

Για να καταλάβω δηλαδή...το κράτος , τα φουγάρα και η κυβέρνηση σας πείραξε; Αυτοί είναι το άλλοθί σας; Εφόσον δηλαδή το κράτος αδιαφορεί, αδιαφορείτε κι εσείς; Εσείς δική σας συνείδηση δεν έχετε;

Ωραίο είναι να γίνεται πλάκα κτλ. σε διάφορα threads κτλ., αλλά και η αρμόζουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε τόσο ευαίσθητα θέματα δεν θα πείραζε.
alla me to na katakrinoume autous pou den exoune den einai kai oti kalutero....
o ka8enas apofasizei kai pratei k den nomizw oti ti8ete 8ema kritikis sto atomo tou...
Otan o allos sou leei st frudia mou , einai auto einai apopsi tou , efoson den eisai armodios na kaneis kati kai apla sumetexeis se kouventa (dimokratika) to dexesai k proxwras...
Κάνεις μεγάλο λάθος εδώ φίλε skinboy... ποιός με ρώτησε εμένα αν έχω την όρεξη να αναπνέω τη μπόχα και τα ξερατά που βγαίνουν απο κινητήρα χωρίς καταλύτη; Ποιός έδωσε το δικαίωμα στον άλλον να βλάπτει την υγεία μου με αυτόν τον τρόπο;

Εγώ δεν απευθύνομαι προσωπικά ούτε χαρακτηρίζω συγκεκριμένα κανέναν. Η άποψή μου όμως για όσους υποστηρίζουν τέτοιες θέσεις με στεναχωρεί. Λες κι είμαστε τα 15χρονα με τα 50αράκια που βάζουν το μπουρί και βγάζουν καταλύτες....για 3 άλογα...ΕΛΕΟΣ δηλαδή και πραγματικά απαράδεκτοι όσοι κάνουν τέτοια πράγματα για 3-4 γαμωάλογα.
δηλαδη να σε ρωτησω κατι...καπνιζεις???τα σκουπιδια σου τα βαζεις σε σωστους καδους ανακυκλωσης???συμμετεχεις σε ενεργειες δενδροφυτεψης???δεν εχεις πεταξει ποτε σκουπιδια απο το αμαξι σου???εισαι εγγεγραμμενος στην grean peace???σεμμετεχεις σε διαμαρτυριες για τη κακοποιηση του περιβαλλοντος??? για απαντησε μου σε αυτα γιατι 4 σελιδες σκαλωνεται σε μπαρουφες...δηλαδη ειμαστε αυτοι που αγαπαμε το περιβαλλον και αυτοι που θελουμε να το καταστρεψουμε...κατι αλλο φορας εσυ η ο padrc εξατμιση στο αμαξι σας??
Image

Sonicboom
Schumacher
Schumacher

Post by Sonicboom » Sat May 27, 2006 5:18 pm

Οπα ξεφεύγουμε λίγο...τι σχέση με το topic έχει αν οι ταρίφες μας φλωμόνουν, αν τα εργοστάσια έχουν φίλτρα, αν το κράτος δεν κάνει τίποτα, αν είναι κανείς γραμμένος στην greepeace και όλα τα υπόλοιπα? Καμία.
Είναι απλό, όποιος γουστάρει βγάζει τον καταλύτη, όποιος θέλει τον αφήνει πάνω. Τώρα όσοι τους βγάζουν είτε θέλουν να το παραδεχτούν είτε όχι επιβαρύνουν έστω και λίγο το περιβάλλον. Κι ας είναι λιγότερο επιβαρυντικό από ενα κακοσυντηρημένο ταξί.
Επίσης η κάρτα καυσαερίων είναι κάτι τυπικό και ενδεικτικό, ο καταλύτης είναι κάτι ουσιαστικό, δεν είναι πάνω στο αμάξι για μόστρα ούτε για να κόβει άλογα. Αν το κράτος δεν έχει τρόπο να ελένξει την λειτουργία του καταλύτη αυτό είναι άλλο θέμα.
Image
.

gyubrush
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by gyubrush » Sat May 27, 2006 5:58 pm

Μα αφου κοβει αλογα ο καταλυτης ρε σονικ...τι λες??? :lol: :lol:

_Nikos_
Schumacher
Schumacher

Post by _Nikos_ » Sat May 27, 2006 6:09 pm

Είναι απλό, όποιος γουστάρει βγάζει τον καταλύτη, όποιος θέλει τον αφήνει πάνω. Τώρα όσοι τους βγάζουν είτε θέλουν να το παραδεχτούν είτε όχι επιβαρύνουν έστω και λίγο το περιβάλλον. Κι ας είναι λιγότερο επιβαρυντικό από ενα κακοσυντηρημένο ταξί.

και αυτο πιστευω ειναι το conclusion του topic.

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Sat May 27, 2006 9:13 pm

ναι ρε σονικ αλλα μετα το παληκαρι το πηγε πιο μακρυα σε μολυνση περιβαλλοντος και στο τι κανουμε για το περιβαλλον μας κτλ...εκει παει λοιπον και η greenpeace και ολα που ειπα...ολα αυτα σε μια οικολογικη συνηδηση που μαλλον ουτε ο φιλος μας που τα λεει για τους καταλυτες το κανει...εκειναι να σε παραδεχτω..οχι ομως εδω που πιαστηκες απο ενα θεμα χωριζοντας σε κατηγοριες τους ανθρωπους και χαραχτηριζοντας ζωα οσους δε συμφωνουν με τη δικη σου τακτικη...λοιπον εδω παει και το οτι ο πρωτος αναμαρτητος και ουτο καθε εξης....και στη τελικη δε μπορεις να βαζεις ταμπελες στους ανθρωπους και ειδικα στους χρηστες ενος φορουμ σαν αυτο εδω...και δε θα επεκταθω λεγοντας τι μολυνει το περιβαλλον και τι οχι...αυτο που με ενοχλησε καθαρα ηταν οι κουβεντες που ειπες...και στο ξαναλεω παντα οι αποψεις των ανθρωπων πρεπει να ειναι σεβαστες οχι ομως και αποδεκτες...σκεψου το λιγο αυτο και διαχωρισε το χωρις φοβο και χωρις παθος και θα καταλαβεις πως το τοπικ εγινε πεδιο μαχης που το μονο που ελλειπε ηταν να μιλησουμε για τον καραμανλη...αυτα τα ολιγα
Image

Sonicboom
Schumacher
Schumacher

Post by Sonicboom » Sun May 28, 2006 9:09 am

gyubrush wrote:Μα αφου κοβει αλογα ο καταλυτης ρε σονικ...τι λες??? :lol: :lol:
Πραγματικά είμαι περίεργος να δω πόσο είναι αυτό το λίγο που κόβει ένας μεταλλικός καταλυτης. Αφού σκέφτομαι οταν φτίαξω 1-2 πραγματα και ξαναβάλω καλυτη, να το δυναμετρήσω πριν και μετά έτσι για να δω ποιά θα είναι αυτή η χασούρα... Οσο κι αν είναι όμως δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Κι ας τρωω 10 καρότσες από τον ελβετό!

Υγ. Το τελευταίο σχόλιο είναι τελείως άκυρο. Απλά το είπα μπας και χαρεί λιγάκι.
Image
.

johnnypatras
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by johnnypatras » Sun Jun 04, 2006 4:20 pm

Sorry παίδες, ήμουν off αυτές τις μέρες και δεν μπόρεσα να απαντήσω. Να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι κανας κολλημένος κι ούτε έχω διάθεση να αρχίσω να τσουβαλιάζω άτομα. Απλά με λυπεί να βλέπω άτομα να μην μπορούν να διακρίνουν την αμέλεια από την πρόθεση. skinboy και puntogtman, αφού το ανέλυσα και το εξήγησα πριν :
Είναι πλήρως διαχωριζόμενο α) το να αφήνει κάποιος τον καταλύτη του και να χαλάει από φθορά ( τότε μιλάμε για αμέλεια, φυσικά κατακριτέο βέβαια) β) το να αφαιρεί κάποιος τον καταλύτη κατ'επίγνωσιν ( τότε μιλάμε καθαρά για πρόθεση και εγκληματική ενέργεια προς το περιβάλλον) .
Δεν είναι σαφής ο διαχωρισμός; Εγώ δεν είπα πως είμαι ο ντούπερ-σούπερ οικολόγος . ΑΛΛΟ όμως να αδιαφορείς αμελώντας, ΑΛΛΟ όχι μόνο να αδιαφορείς, αλλά να επιβαρύνεις μια κατάσταση παραπάνω. ( με "πιάνεις" puntogtman; γι'αυτό και δεν έχουν καμία σχέση αυτά που αναφέρεις περί Greenpeace κτλ. :wink: )

Για να το κάνω ακόμα πιο σαφές αυτό που θέλω να πω , να απαντήσω σε κάποιες τοποθετήσεις του skinboy ( Πέτρο απαντώ σε σένα, όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή έκανες τον κόπο να θέσεις κάποια ερωτήματα ):
esy diladi re johnypatras den kaneis tipota stin zwi sou pou na molunei to perivallon ???
Σίγουρα. Αλλά, αν κάνω κάτι, το κάνω από αμέλεια. Και πάντα κάνω την αυτοκριτική μου και προσπαθώ να τα διορθώνω. Δεν προσπαθώ να βρίσκω ψευτοδικαιολογίες για τις ενέργειές μου. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, με λίγα λόγια. Αυτό που κάνουν όσοι αφαιρούν καταλύτη το κάνουν με πρόθεση. Βγάζουν τον καταλύτη για να κερδίσουν άλογα, ας πούμε (γιατί αν δεν το κάνουν γι'αυτό, απαντήστε μου γιατί το κάνουν) .
NAI eimai adiaforos sto 8ema auto.....
giati DEN 8a swsw egw ton kosmo !!!!!!!
Φίλε Πέτρο, ξέρεις την εκτίμηση που έχω απέναντί σου. Αλλά πες μου, ειλικρινά, αυτό που γράφεις δεν ακούγεται κάπως "κοιτάω την πάρτη μου και μόνο, δεν με νοιάζει για κανέναν άλλον"; Αν όλοι σκέφτονταν έτσι, που θα είχαμε φτάσει; Μήπως τελικά είναι καιρός να αλλάξει αυτή η νοοτροπία;
Και πιστεύω πραγματικά πως δεν τα εννοείς αυτά τα τελευταία, γιατί στην τελική εσύ άλλαξες καταλύτη, δεν τον αφαίρεσες. Αυτό για εμένα είναι σημάδι υπευθυνότητας και σεβασμού προς τον καθέναν που αναπνέει τα καυσαέρια του αυτοκινήτου σου. :wink:

polla amajia xwris kataluti vgazoune karta KANONIKOTATA....
ara einai atopo ligo san metro elegxou auto dioti den ta METRAEI OLA....
Το ότι βγάζει κάρτα δεν λέει τίποτα. Γνωρίζεις τι δηλητηριώδη αέρια βγάζει ένας κινητήρας με αμόλυβδη χωρίς καταλύτη. Είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ πραγματικά.
Jereis oti me tis venzines mas enas aplos keramikos katalutis antexei to polu 80.000km.....
esy diladi proluptika 8a allajeis kataluti stis 80 ??? h ama sou poune oti den einai okk ???
Φυσικά και θα αλλάξω καταλύτη στα 80-100Κ χλμ. Το θεωρώ αυτονόητο και μέσα στο προγραμματισμένο service του αυτοκινήτου.
episis , molis valeis ligo skarti venzinoula (pou polles 95ares einai) jereis oti to katalutiko sou sustima molunei apisteuta poio polu ekeini tin wra apo ton allon pou den exei kataluti ka8olou ????
Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.-
Και φυσικά δεν υπάρχει ευθύνη από μέρους σου, καθώς έχεις άγνοια επί του θέματος. Την ευθύνη την έχει εξ'ολοκλήρου ο βενζινάς. (πώς να γνωρίζεις ότι ο βενζινάς σου έβαλε νοθευμένη βενζίνη; Άρα δεν έχει σχέση με το θέμα μας)
exeis skefti mipws oti kai to idio to kratos se o8ei stin paranomia ??
dioti kanenas mas den einai NOMIMOS se polla 8emata , oloi kai otan lew oloi eimaste NOMOTUPOI , yparxei terastia diafora....
Κι επειδή το κράτος είναι χαλαρό εμείς εκμεταλλευόμαστε κάθε παραθυράκι του για 2-3 άλογα; Εκεί είναι η ένστασή μου βρε Πέτρο, γι'αυτό στεναχωριέμαι που βλέπω κάποιους να μην εννοούν να το καταλάβουν.
Αλλο λεω εγω,αλλο εσυ..Α,επισης να μαζεψουν και τους ταριφες που καινε τα αντερα τους απο πισω και κανεις δεν μιλαει...
Είδες βρε συ guybrush που έρχεσαι στα λόγια μου;; :wink: Όπως εσύ αναθεματίζεις και κατηγορείς τους ταξιτζήδες (την πλειοψηφία τους, μην τσουβαλιάζουμε όλο τον κλάδο, είναι άδικο) , και πολύ καλά κάνεις και είμαι μαζί σου, δεν είναι λογικό να απαιτείται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι αφαιρούν καταλύτες και προκαλούν παρόμοια προβλήματα;

Επίσης, επειδή το ανέφερες, ΚΑΜΙΑ σχέση τα μη καταλυτικά με super βενζίνη. Αυτοκίνητο σχεδιασμένο να φιλτράρει το καυσαέριο με καταλύτη, αν του τον αφαιρέσεις, απελευθερώνει αέρια πολύ επικίνδυνα και δηλητηριώδη.

-------------------------

Για να καταλήξω : δεν έχω απολύτως τίποτα να χωρίσω με κανέναν σας παίδες. Ίσα ίσα εδώ μαζευόμαστε επειδή μας ενώνει κάτι κοινό. Αν είναι όμως να βγαίνει και κάτι καλό από όλη αυτή την ιστορία, καλό θα είναι να γίνονται κάποιες συζητήσεις χωρίς εγωισμούς, χωρίς παρεξηγήσεις. Και να έχουν την τιμή όσοι κάνουν λάθος να το παραδέχονται. Ει δυνατόν, να το διορθώνουν κιόλας. Γιατί σκοπός είναι να βελτιωνόμαστε, όχι να προβάλλουμε ως άλλοθι τα χάλια του κράτους, της κοινωνίας ή ό,τι άλλο για να δικαιολογήσουμε τις δικές μας εγκληματικές ανευθυνότητες.

Ναι, ο άλλος το έχει κακοσυντηρημένο. Ναι, ο άλλος έχει κουφάρι καταλύτη που δεν τον άλλαξε ποτέ . Ναι, το κράτος δεν κάνει τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση. Τι θα κάνουμε; Θα τα καταδικάσουμε σαν ενέργειες και θα κάνουμε προσπάθειες να τα διορθώσουμε ή θα τα προβάλλουμε ως άλλοθι για να κάνουμε κι εμείς τα ίδια; Να γίνουμε ίδιοι δηλαδή με αυτούς που κατηγορούμε και βρίζουμε;

Τροφή για σκέψη.
Ζήσε τη ζωή σου!!!

Ευτυχής ( πανευτυχής!!! :lol: ) κάτοχος Punto HGT !! :D

Bubby 's Community : http://www.viennas.net/cs

Blogs, συζητήσεις, photo galleries και άλλα πολλά!

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Mon Jun 05, 2006 1:07 am

kai pali jana lew...
sevasta ola osa les...

alla den 8a allajw egw ton kosmo !!!!

egw allaja k evala allo...
apla...
to ti 8a kanei o opoiospitote einai epilogi tou...

ka8e an8rwpos analamvanei tis eu8ines ton prajeon tou...

den 8a katsw na enantio8w me kanena apla auto 8elw na pw....

oso gia tin venzinoula pou leme parapanw...
to katalutiko sustima einai gia na "filtrarei"amolumvi k tipota allo....
ama tou valeis mesa neraki....apo pisw vgazei krokodeilous ekeini tin wra...
den eu8inesai esu alla ESY molineis...
den eimai armodios na elegxw poios molunei k giati ekei 8elw na katalijw...
Punto HGT SC Evo

Post Reply