PUNTO SPORTING mk2b 95hp

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
dbDRAG
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by dbDRAG » Wed Apr 05, 2006 8:02 pm

P.A.D.R.C wrote:fiat lover,παιρνουμε το αγαπημενο μας φιατακι(μαζι),κανουμε μια ληστεια(μαζι) και παμε στο τορινο...εκει μας το κανει η μαμα φιατ οτι μπορεις να φανταστεις χωρις περιορισμους!

Οσο για την ελλαδα μαλλον ουτε προγραμμα ουτε τιποτα..Ισως τελικα αυτη η εγγυηση να ειναι βραχνας για αυτους που θελουν να δοκιμασουν κατι παραπανω!
συμφωνω με τον skinboy. εχω οδηγησει 156 και σας βεβαιωνω οτι δεν ειναι σαν τα αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας του. εχει καταπληκτικο τιμονι και πολυ καλο στησιμο.
πιανομαι απο αυτο που ειπε ο σωτηρης και σας ρωταω ευθεως:Θεωρειται οτι η 156 το 150 αλογων-πλεον 165 διαθετει καλυτερο πατημα απο ενα saab 9-3 aero ας πουμε?μην τρελαθουμε κιολας...
Αλλο πατημα και αλλο κρατημα...μην μπερδευουμε εννοιες..Ενα αμαξι με μεγαλο μεταξονιο-μετατροχιο και ενα σεβαστο βαρος ειναι ''λογικο'' να παταει καλυτερα σε ανοικτα κομματια-καμπες αφτο δεν σημαινει οτι εχει απαραιτητα φιλοσοφια στριψιματος.Δες το στα κλειστα κομματια πως θα συμπεριφερθει.Και ναι ι αλφα ΙΣΩΣ υστερει σε πατημα σε σχεση με ενα saab
σε κρατημα ομως υπερτερει.Ενα 106 η ενα Punto στριβουν πολυ ανωτερα απο ενα Vectra πχ αυτο ομως δεν σημαινει οτι πατανε καλυτερα σε κομματια εθνικης οδου...
Ξεφυγα λιγακι αλλα ενιωσα οτι επρεπε να γραψω τα παραπανω.
Οσο για την βελτιωση του sporting ειμαι της φιλοσοφιας φιλτρο προγραμμα και τελος απο μηχανικη βελτιωση.Ηδη το αυτοκινητο ειναι αρκετα γρηγορο-σε σχεση με τον ανταγωνισμο και με μοντελα μεγαλυτερου κυβισμου-.Αυτο που θελει βελτιωση κατα την γνωμη μου ειναι η αναρτηση.Πιστευω οτι με μια καλη αναρτηση(οχι τραπεζι και οχι καβουρο-πιτωμα) το αυτοκινητο θα φτιαξει χαρακτηρα ''αναβασιαρικου''-- κοντο σασμαν καλη ροπη-ιπποδυναμη και παιχνιδιαρικο.
Ειμαι πολυ μπριζομενος να βαλω προγραμμα.Δεν βρισω ομως καποιον που να το εχει κανει ηδη για να δω πως δουλευει μετα το μοτερακι.Με νοιαζει το προγραμμα να φτιαχτει οπως θελω εγω και οχι να ειναι ετοιμο.Ξερω οτι αμα γινει σωστη δουλεια δεν υπαρχει θεμα αξιοπιστιας.Τι να το κανω ενα προγραμμα που θα βγαζει 2 ιππους παραπανω απο ενα αλλο αμα μου στεγνωνει το μοτερ απο καυσιμο??Για αυτο οποιος ενδιαφερεται για προγραμμα να βαλει φτιαγμενο τουλαχιστον σε δυναμομετρο αν οχι στον δρομο.Δεν μπορει να μην υπαρχει ενας 1400αρης προγραμματισμενος να με παει βολτα!!!!!!!Αυτα τα λιγα... :P

PUNTO SPORTING 1.4 95hp Rulezzz!

sotiris 14
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotiris 14 » Wed Apr 05, 2006 9:23 pm

spartiatis wrote:aaaaa!!!!exoume ksefigei teleiws!!!epeidi to odigisa to amaksi tou vasili pisteuw oti 8elei kai mprosta anartiseis gia ftiaksei!episis 8elw na sou anaferw sotiri 14 oti ama deis ths anartiseis ths mamas kai poso kanoun 8a gelane kai oi petres...!!!140eurw set anartisewn apo thn fiat!!!kaloe e????xaxaxa!!!!auto foraei to mama sporting!thn marka twn amortiser pou rwtisa sti antiprowpia mou eipane asto afisw kalitera!!!o basilis exeis balei bilstein...!!!ksereis polles kaliteres etaireies stis anartiseis sotiri14???(edw milame MONO GIA MK2B ok?????!!!!!!!)
δεν το λεω απο πλευρας ποιοτητας αυτο, αλλα απο πλευρας δουλειας που εχει γινει. αν εσυ θεωρεις σωστο να αλλαζεις τα μισα αμορτισερ παω πασο. αν εχω καταλαβει κατι λαθος ας με διορθωσετε αλλα απο οτι εχω διαβασει εχει αλλαξει τα 2 απο τα 4.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Apr 06, 2006 2:31 pm

Nομιαζω οτι το συγκεκριμμενο προβλημα του εχουμε αναλυσει εκτενως σε καποιο αλλο τοπικ ειδικοτερο επι του συγκεκριμμενου προβληματος του φιλου μας..Ειμαι σιγουρος οτι εχει καταλαβει ποιο ηταν τα λαθος του και πιστευω οτι ηδη εχει αρχισει και ψαχνεται για να το λυσει μια και καλη.

Παντως δεν ειναι μονο η bilstein που βγαζει αμορτισερ..Βεβαιως,αφου ηδη εχει 2 bilstein αναγκαστικα τωρα θα βαλει αλλα 2!
o basilis exeis balei bilstein...!!!ksereis polles kaliteres etaireies stis anartiseis sotiri14??
Εξαρταται απο ποια σκοπια το βλεπεις.Αν σε ενδιαφερει μονο το κρατημα και οι racing διαδρομες χωρις συμβιβασμους τοτε σιγουρα ειναι απο τις καλυτερες.Αν παλι θελεις σωστο αυτοκινητο & ταυτοχρονα ανετο(ειδκα μεσα στην πολη) θα επιλεξεις καποια αλλη αξιολογη εταιρεια!Ευχτυχως υπαρχουν πολλες..
Δες το στα κλειστα κομματια πως θα συμπεριφερθει.Και ναι ι αλφα ΙΣΩΣ υστερει σε πατημα σε σχεση με ενα saab
σε κρατημα ομως υπερτερει

επετρεψε μου να εχω τις αμφιβολιες μου(ασχετα απο το saab-παραδειγμα ηταν).Ειδικα οταν εχεις 50 αλογα διαφορα ακομη και το κρατημα ειναι ανωτερο,αλλιως εχεις κατι το οποιο ειναι μονο για τις ευθειες.Απλως η αλφα ειναι πιο ομοιογενης κατα την αποψη μου.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

spartiatis
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by spartiatis » Thu Apr 06, 2006 9:31 pm

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ???ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Fri Apr 07, 2006 11:37 am

Αγόρια, koni με κλειστά τα μάτια. Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ στην αρχή είχα βάλει τα 2 μπροστά, αλλά το αμάξι πίσω χοροπήδαγε σαν βλαμένο και αυτό γιατί τα μαμα αμορτισέρ πίσω ήταν αρκετά πιο μαλακά από την χαμηλότερη ρύθμιση των koni. Έβαλα και τα 2 πίσω και ηρέμησα. Και χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση. Τα bilstein την σκοτώνουν την άνεση. Δεν τα προτείνω. Ο ίδιος ο αμορτισάς μου είπε όχι, διοτι ήξερε οτι κάνω ταξίδι.α τύπου Σπάρτη-Αθήνα και μου λέει θα αγανακτήσεις και θα γίνει το ταξίδι σκέτη ταλαιπωρία.

dbDRAG
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by dbDRAG » Fri Apr 07, 2006 1:18 pm

Ρε εσεις οι σπαρτιατες κοιμοσασταν σε σανιδια για να σκληραγωγηθειτε οι bilstein θα σας ενοχλησουν??? :P lol :P
PUNTO SPORTING 1.4 95hp Rulezzz!

spartiatis
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by spartiatis » Fri Apr 07, 2006 2:26 pm

DE-GARDON performance για αυτα που θελω στην οδηγηση ειναι κορυφαια!!!τα εχει βαλει κανεις αλλος???τα ΚΟΝΙ δηλδη δεν σκοτωνουν την ανεση???θα τρελαθουμε τελειως...!!!ειναι πιο ανετα απο τα BILSTEIN αλλα και αυτα ψιλοσκοτωνουν την ανεση!!!

Angel
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Angel » Fri Apr 07, 2006 3:13 pm

de carbon λέγονται.
Τα κόνι τα κόκκινα εννοεί προφανώς το παλικάρι...

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Apr 11, 2006 12:13 pm

Kαι τα κιτρινα..Απαξ κει ειναι ρυθμιζομενα τα κανεις οτι θελεις!KONI στο τερμα σκληρο <=> BILSTEIN ! αν τα βαλεις στο μαλακο απλως πας ανετα..
Image

ΕΞΑΣΦΑΙΡΟΣ
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by ΕΞΑΣΦΑΙΡΟΣ » Tue Apr 11, 2006 12:33 pm

Ξερει κανεις τι παιζει απο θαμε εγγυησης;ρωτησα γιατι ηθελα να αλλαξω τα μαμα αμοτισερ και μου ειπαν στη fiat πως την χανω αυτοματα

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Apr 11, 2006 12:36 pm

Aυτο ακριβως..εκτος και αν ο αντιπροσωπος ειναι φιλος σου.
Image

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Tue Apr 11, 2006 1:47 pm

Αngel το παλικάρι εννοεί koni κίτρινα και είναι αυτό που λέει ο P.A.D.R.C. Και για την ρύθμιση και για την εγγύηση. Εμένα πάντως ο αντιπρόσωπος είναι φίλος μου, οπότε εγγύηση δεν χάνω. Φίλε Γιώργο από την Σπάρτη εγώ τώρα είμαι στην Σπάρτη. Αν θες συναντιόμαστε. Μια δοκιμή θα σε πείσει.P.A.D.R.C σε πάω πολύ γιατί έχεις αντικειμενικές και όχι κολλημένες απόψεις. Είναι γνωστό οτι ο καθένας ότι έχει είναι το καλύτερο.

sotiris 14
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotiris 14 » Tue Apr 11, 2006 2:40 pm

αφου πλησιαζει το πασχα και ολο καποιο ταξιδακι θα κανουμε ειπα να αλλαξω τα λαστιχα επιτελους... χτες εβαλα τα toyo proxes 4 σε διασταση 195/50/15. αν και νωρις ακομα οι πρωτες εντυπωσεις ειναι καλες. το αυτοκινητο αν και θεωρητικα χαμηλωσε δεν κοπαναει οπως πριν. επισης πανω απο τα 70 χλμ ειναι αρκετα ησυχο λαστιχο. τιμη:250

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Tue Apr 11, 2006 4:23 pm

Τα Toyo πρέπει να είναι κορυφή. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Κι εγώ Toyo θα ήθελα να βάλω (θα αλλάξω κι εγώ λάστιχα από βδομάδα) αλλά ο λαστιχάς μου είναι michelin και δεν φέρνει Toyo. Οπότε Michelin Pilot Exalto 2. 300 ευρά αλλά κάτι θα μου κόψει. Κι εγώ αυτην την διάσταση θα βάλω. Τι είδες, μουλάρωσε το αμάξι καθόλου, χάνει το κοντέρ. Απο κατανάλωση;

sotiris 14
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotiris 14 » Tue Apr 11, 2006 7:14 pm

Spartiatis No2 wrote:Τα Toyo πρέπει να είναι κορυφή. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Κι εγώ Toyo θα ήθελα να βάλω (θα αλλάξω κι εγώ λάστιχα από βδομάδα) αλλά ο λαστιχάς μου είναι michelin και δεν φέρνει Toyo. Οπότε Michelin Pilot Exalto 2. 300 ευρά αλλά κάτι θα μου κόψει. Κι εγώ αυτην την διάσταση θα βάλω. Τι είδες, μουλάρωσε το αμάξι καθόλου, χάνει το κοντέρ. Απο κατανάλωση;
ηρεμα... χτες τα εβαλα. εντυπωσεις μετα το πασχα....
μεχρι στιγμης ειναι super

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”