PUNTO SPORTING mk2b 95hp

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
sotiris 14
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotiris 14 » Sun Mar 26, 2006 9:53 pm

τι εννοεις σωστη πιεση ελαστικων? δηλαδη ποσο?

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Sun Mar 26, 2006 11:59 pm

Εντάξει παιδιά, όπως και να έχει, δεν είναι και τόσο ασφαλείς αυτές οι ταχύτητες για το Punto. Eίναι φτερό στον άνεμο. Θέλει βάρος το αμάξι. Και μετά θα θέλει και άλογα. Και μετα....... Και μετά.......

kostis
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by kostis » Mon Mar 27, 2006 9:03 pm

Έχω ένα πρόβλημα το τελευταίο καιρό στο πούντο. Στις χαμηλές στροφές (ρελαντί μεχρι 2200) στην εκκίνηση αλλά και εν κινήσει ακούγεται δυνατά ένα τρίξιμο από μπροστά ΄(κάπως σαν να έχω ένα χρεπιασμένο ντίζελ). Το πήγα στην φιατ αλλά δεν ακουγόταν τίποτα τη στιγμή που το κοιτάξανε και με διώξανε. Το πρόβλημα είναι ότι το αμάξι το κάνει και παγωμένο αλλά και ζεστό. Έχει τύχει σε κανεναν ή υποθέτει κανέις τι μπορεί να είναι???

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Mon Mar 27, 2006 9:48 pm

sotiris 14 αναλογως του ελαστικου σου.Απλως αν εχεις ξεφουσκωτο(οι και πιτα βεβαιως βεβαιως) δεν προκειται να σου βγαλει τα χλμ τοσο γρηγορα ή και καθολου..Συνηθως η πιεση κειμενεται στα 30 με 32 psi! Εγω παλι στα pirelli εχω,επειδη εχουν γινει σαν ξεχειλωμενο βρακι βαζω 35-40(ενα διαστημα ειχα 45!!) τωρα γιατι μου αρεσει να ντριφταρω λιγο παραπανω.ΑΛΛΑ δεν στριβω με πολλα,δεν κολλαω στον μπροστινο κτλ.Θεμα επιλογης!
Εντάξει παιδιά, όπως και να έχει, δεν είναι και τόσο ασφαλείς αυτές οι ταχύτητες για το Punto. Eίναι φτερό στον άνεμο. Θέλει βάρος το αμάξι. Και μετά θα θέλει και άλογα. Και μετα....... Και μετά.......
μαλλον δεν το εχεις και πολυ καιρο για να ανακαλυψεις ολες τις δυνατοτητες του αυτοκινητου σου.Οσο για το βαρος θελει λιγο πισω αλλα μετα πρεπει να αλλαξουν πολλα πραγματα,ασχετα απο τα αλογα αφου η τελικη ειναι τελικη και δεν επηρρεαζεται απο το βαρος!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Tue Mar 28, 2006 11:29 pm

Ποιός την χέζει την τελική ρε φίλε. Το έχω 2 χρόνια, αλλά το έμαθα και το συνήθησα, οπότε πάω για tuning. 'Ετσι για αλλαγή. Παίρνω και καμιά φορά την 156 2.0 T.Spark kai ξεχνιέμαι.

ΕΞΑΣΦΑΙΡΟΣ
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by ΕΞΑΣΦΑΙΡΟΣ » Wed Mar 29, 2006 2:16 pm

φιλε kosti και εμενα αυτο τον ηχο κανει.ειναι σαν να δουλευουμε ταξι!!δεν ξερω τι ειναι.καποιες μερες ειδικα με τα τελευταια χιονια που ειχε κρυο μου το εκανε εντονα.

sotiris 14
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotiris 14 » Wed Mar 29, 2006 2:19 pm

αν εχω αδικο ας με διορθωσουν οι υπολοιποι αλλα νομιζω οτι ολα τα mk2b κανουν σαν ταξι στο ρελαντι. τουλαχιστον το δικο μου πριν βαλω φιλτρο - εξατμιση ετσι εκανε... πιστευω οτι δεν πρεπει να ανησυχειτε...

MAXRISTOS
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by MAXRISTOS » Wed Mar 29, 2006 2:36 pm

sotiris 14 wrote:αν εχω αδικο ας με διορθωσουν οι υπολοιποι αλλα νομιζω οτι ολα τα mk2b κανουν σαν ταξι στο ρελαντι. τουλαχιστον το δικο μου πριν βαλω φιλτρο - εξατμιση ετσι εκανε... πιστευω οτι δεν πρεπει να ανησυχειτε...
Εγω που χω το μκ2 8v ποτέ δεν εκανε σαν ταξι.

sotiris 14
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotiris 14 » Wed Mar 29, 2006 2:46 pm

ισως να ειναι του 16v ηχος αυτος...

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Mar 29, 2006 8:37 pm

Oντως κανει σαν diesel!Eυτυχως ομως ψηλα δεν εχει καμμια σχεση..!

Spartiatis No2 μπορει να ξεχνιεσαι με του πατερα σου αλλα πιστεψε με το αμαξι αυτο δεν ειναι gti..Oυτε οδηγειται ως gti μιας και προκειται για μια προσθιοκινητη καρινα 5 μετρων..Ειδικα στις στροφες που το οδηγεις με την ορμη..
Image

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Thu Mar 30, 2006 12:06 am

P.A.D.R.C wrote:Spartiatis No2 μπορει να ξεχνιεσαι με του πατερα σου αλλα πιστεψε με το αμαξι αυτο δεν ειναι gti..Oυτε οδηγειται ως gti μιας και προκειται για μια προσθιοκινητη καρινα 5 μετρων..Ειδικα στις στροφες που το οδηγεις με την ορμη..
Το εξηγείς λίγο?
-Βαγγέλης-

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Mar 30, 2006 3:12 pm

Tι ακριβως δεν καταλαβες?Προκειται για ενα οικογενειακο αυτοκινητο 150 ιππων το οποιο διαθετει κωλο(που δεν μαζευεται σε περιπτωση που τον χασεις) και σε "σφικτα" κομματια δεν μπορει να οδηγηθει σε γρηγορους ρυθμους με το γκαζι στο πατωμα(ας πουμε)..Βεβαιως δεν εχω κατι με το φιλο θοδωρη ουτε με το 156 του..Αυτο ειναι κατι που ισχυει κατα βαση για ολα τα οικογενειακα και στο λεω απο την εμεπειρια που εχω αποκτησει κυριως ως συνοδηγος του πατερα μου και λιγοτερο ως οδηγος και αναγνωστης διαφορων φυλλαδων-περιοδικων ..Αν θελεις ψαξε για συγκρισεις μεταξυ 147 και 156 σε εκδοση gta..
Image

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Thu Mar 30, 2006 3:21 pm

Φιλε pdarc η 156 εχει υποδειγματική συμπεριφορά στο δρόμο,ο κώλος της ανοίγει τόσο οσο θέλει ο οδηγός για να την πλασάρει πρίν τη στροφή(ευτυχώς που δεν εχει τα ξενέρωτα esp) και μαζεύεται εύκολα με γκάζι και με το γρήγορο τιμόνι,μπορεί σε κλειστά κομμάτια να μην πηγαίνει σαν rallye αλλά γενικά είναι πολύ καλή στο δρόμο ειδικά η δίλιτρη που εχει και κάποια δύναμη.Μακάρι όλα τα οικογενειακα να στρίβαν ετσι!!Και οι Gta είναι άλλη ιστορία...
-Βαγγέλης-

johnnypatras
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by johnnypatras » Thu Mar 30, 2006 3:25 pm

P.A.D.R.C wrote:... το οποιο διαθετει κωλο(που δεν μαζευεται σε περιπτωση που τον χασεις)
Φυσικά και μαζεύεται....γενικά το πλαίσιο και το στήσιμο της 156 την καθιστούν πολύ ρυθμίσιμη και διασκεδαστική... :wink:

Τώρα, στα κλειστά κομμάτια, φυσικό είναι ένα αυτοκίνητο με μεγαλύτερο μεταξόνιο να μην βολεύεται και τόσο, αλλά και πάλι ανταποκρίνεται μια χαρά... :wink:

Γενικά, από τα πιο fun to drive οικογενειακά (και σίγουρα με έντονο το sport στοιχείο-για οικογενειακό πάντα).
Ζήσε τη ζωή σου!!!

Ευτυχής ( πανευτυχής!!! :lol: ) κάτοχος Punto HGT !! :D

Bubby 's Community : http://www.viennas.net/cs

Blogs, συζητήσεις, photo galleries και άλλα πολλά!

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Mar 30, 2006 3:33 pm

Μπορεις να εχεις την γνωμη σου,αλλα μαλλον δεν εχεις κινηθει πολυ και γρηγορα σε καποιο βουνισιο κομματι για να καταλαβεις οτι το κοφτο και μαζεμμενο αμαξι μπορει να μπει και βγει γρηγοροτερα σε μια στροφη χωρις να χρειαστει να βγει στο αντιθετο ρευμα,ουτε να διπλωσει,σε αντιθεση με μια καρινα 5 μετρων...Οσο για τις gta δεν ειναι καθολου αλλη ιστορια..Ενα οικογενεικο με ενα μικρομεσσαιο me "αγριο" χαρακτηρα και μαλιστα της ιδιας οικογενειας..

Ο μονος τροπος να εχεις στριψιμο και μαλιστα γρηγορο σε οικογενειακο ειναι να εχεις τετρακινητο που σου εξασφαλιζει καλυτερη(για να ειμαι πιο ακριβης ομοιογενεστερη) οδικη συμπεριφορα (ας πυμε καποιο quattro)
Image

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”