"Σπάνια ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Θέματα που αφορούν τον αθλητισμό.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
paola_7

"Σπάνια ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Post by paola_7 » Fri Jun 11, 2004 8:00 pm

Oύτε συμβουλές ούτε σχέδια για 11άδα ούτε πίεση. Η Εθνική, μπροστά στην πρόκληση της πρεμιέρας του Euro 2004, περιμένει με ...πυρετό, μια σπάνια στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και θέλει να την ζήσει, αν μπορεί και να την κάνει δική της, όπως είπε ο Οτο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει του αγώνα με την Πορτογαλία, το Σάββατο (12/6, 19:00 GR) στο Ντραγκάο του Οπόρτο. Εκεί όπου αναμένεται να βρίσκονται και περίπου 3.500-4.000 έλληνες φίλαθλοι, οι οποίοι έδειξαν τις διαθέσεις τους από την παραμονή του αγώνα, στην τελευταία προπόνηση της ελληνικής ομάδας, αποθεώνοντας την αποστολή.

Ο Οτο Ρεχάγκελ έδωσε το στίγμα του αγώνα: "Οι παίκτες μου θα έχουν πυρετό πριν τον αγώνα με την Πορτογαλία". Ο γερμανός μίλησε μπροστά σε έλληνες και ξένους δημοσιογράφους για αυτό το σπουδαίο ραντεβού του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Είναι σπάνια ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει πρεμιέρα σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ο αντίπαλος παίζει στην έδρα του, έχει μεγάλους παίκτες και έχει ως στόχο την κατάκτηση του Euro. Εμείς θέλουμε να χτυπήσουμε τον αντίπαλο όσο μπορούμε". Για να γίνει αυτό; "Θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη στο μίνιμουμ. Για παράδειγμα, στο φιλικό με την Πορτογαλία υπήρχε το χέρι του Καραγκούνη, το πέναλτι και η αποβολή. Μπορεί τότε οι πορτογάλοι να το έχασαν και να πήραμε την ισοπαλία, αλλά τώρα, στα επίσημα, τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται. Το θέμα είναι να έχουμε τις απαντήσεις στα προβλήματα που θα θέσουν οι αντιπάλοι".

Ο γερμανός τεχνικός, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς των τελευταίων ημερών: "Τώρα είμαστε όλοι έτοιμοι, εκτός από τον Νταμπίζα, για τον οποίο θα δούμε αύριο". Ξεχωριστά για τον Ντέμη Νικολαϊδη: "Ο Ντέμης είχε πρόβλημα και δεν προπονήθηκε αρκετές ημέρες. Τώρα είναι καλά, αλλά αύριο θα αποφασίσω αν θα ξεκινήσει". Αλλωστε, ο προπονητής της Εθνικής δεν θέλησε να αποκαλύψει σχέδια για την 11άδα: "Ούτε τους 5"...

Η πρεμιέρα του Euro, δεν είναι για ξεχωριστές συμβουλές, σύμφωνα με τον Οτο Ρεχάγκελ. Οι διεθνείς, γνωρίζουν πολύ καλά σε ποια διοργάνωση θα εμφανιστούν: "Οι παίκτες μου είναι συνεπαρμένοι με αυτό που θα ζήσουν. Δεν χρειάζεται να βρίσκονται υπό πίεση. Το άγχος θα το έχουν οι πορτογάλοι. Δεν έχω κάποια συμβουλή να δώσω στους παίκτες μου". Οσο για τον ίδιο: "Εχω πλούσια εμπειρία, αλλά όσο πλησιάζει η ώρα, νιώθω ξεχωριστά. Εχω γίνει ένα με τους παίκτες και θα νιώθω ότι αγωνίζομαι κι εγώ μαζί τους".

Γερμανός ήταν ο δημοσιογράφος που ρώτησε για την "κόντρα" Νικολαϊδη - Τσιάρτα. "Υπάρχουν παρεξηγήσεις σε μια ομάδα. Αλλά αυτή είναι μια υπόθεση που αφορά την ομάδα τους, την ΑΕΚ. Είναι έξυπνοι και λογικοί άνθρωποι, κατάλαβαν ότι αυτά έπρεπε να μείνουν εκτός ομάδας και αυτό έκαναν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Post Reply