Πανηγυρισμοί ομογενών μέχρι το βράδυ
Το όνειρο της συμμετοχής του Μάρκου Παγδατή στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν είναι γεγονός. Ο 20χρονος Κύπριος, μετά από έναν συγκολονιστικό αγώνα που είχε διάρκεια κάτι λιγότερο από τέσσερς ώρες, επιβλήθηκε με 3-2 σετ του Νταβίντ Ναλμπαντιάν και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής όπου θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του και μάλιστα, σε ένα τουρνουά Grand Slam.
Ο πρώτος ημιτελικός των ανδρών ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παγδατή αφού ο 24χρονος Αργεντινός κατάφερε να πάρει τα δύο πρώτα σετ με 6/3 και 7/5 στα γκέιμ, αντίστοιχα. Ολα έδειχναν ότι ο Ναλμπαντιάν θα είναι αυτός που θα περάσει στον τελικό, αλλά ο Παγδατής είχε διαφορετική άποψη.
Η πορεία του Παγδατή στο Αυστραλιανό Οπεν 2006:
A' γύρος
Β' γύρος
Γ' γύρος
Δ' γύρος
Προημιτελικά
Βρίσκοντας εντυπωσιακό ρυθμό στο σερβίς, δεν έδωσε δικαίωμα στον αντίπαλό του να του το σπάσει, την ώρα όπου ο ίδιος έκανε από ένα break στο τρίτο και τέταρτο σετ. Αυτά ήταν αρκετά για να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον Παγδατή να τα κατακτά με 6/3 και 6/4.
Στο πέμπτο και καθοριστικότερο σετ, ο Ναλμπαντιάν βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ με ένα break αλλά ο Κύπριος απάντησε άμεσα και τις δύο φορές και σπάζοντας για τρίτη φορά στο σετ το σερβίς του Αργεντινού, προηγήθηκε με 5-4. Το δέκατο γκέιμ βρισκόταν στην ισοπαλία όταν η βροχή έκανε την εμφάνισή της και το ματς διακόπηκε προσωρινά.
Οταν οι δύο παίκτες επέστρεψαν στο κορτ, ο Παγδατής ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του, γράφοντας μία από τις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού.
Μάρκος Παγδατής: «Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Την ώρα του αγώνα ήμουν στον κόσμο μου. Πρέπει να ξυπνήσω γιατί νομίζω ότι ονειρεύομαι. Θα είναι καταπληκτικό αν κερδίσω αυτό το τουρνουά. Επαιξα καταπληκτικό τένις. Σταμάτησα να σκέφτομαι και ήμουν επιθετικός. Από το Φέντερερ έχω χάσει δύο φορές αλλά στον τελικό θέλω να αποδείξω ότι είμαι καλύτερος. Ο αντίπαλος του Παγδατή θα προκύψει από την αναμέτρηση του Ελβετού, Ρότζερ Φέντερερ με τον Γερμανό, Νίκολας Κίφερ. Ο τελικός θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής (29/1, 10:30).
*** Η πρόκριση στον τελικό θα αποφέρει στον Κύπριο πρωταθλητή 700 βαθμούς, που θα τον βοηθήσουν να κάνει μεγάλο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη (τώρα βρίσκεται στην 54η θέση). Εάν... κατακτήσει το Grand Slam θα πάρει 1.000 βαθμούς.
"Δάκρυσε" η Μεγαλόνησος
Παραλήρημα χαράς και ευτυχίας διαδραματίστηκε σε ολόκληρη την Κύπρο μετα το τέλος του δραματικού αγώνα του Μάρκου Παγδατή. Στους δρόμους ξεχύθηκαν εκατοντάδες κόσμου σε όλες τις πόλεις πανηγυρίζοντας τον μεγάλο θρίαμβο και την ιστορική πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό. Στη Λευκωσία, επίκεντρο των πανηγυρισμών ήταν η πλατεία Ελευθερίας, όπου οι φίλαθλοι γιόρτασαν τη μεγάλη επιτυχία και έδωσαν ραντεβού, στον μεγάλο τελικό ενώ στη Λεμεσό την γενέτειρα πόλη του Μάρκου το επίκεντρο ήταν το σιντριβάνι σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά την διάρκεια του ημιτελικού τίποτα δεν λειτουργούσε στο νησί αφού όλος ο κόσμος καθηλώθηκε μπροστά από τις τηλεοράσεις δίνοντας την ψυχή του υπέρ του παλικαριού από την Μεγαλόνησο που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους.
πηγη:contra.gr
Στον τελικό ο εκπληκτικός Παγδατής
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
castoras
- Schumacher