Εσείς τι ανάρτηση φοράτε ?

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
dbDRAG
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by dbDRAG » Fri Sep 30, 2005 2:06 pm

Erxomai kai gw...mini sunantisi provlepw..!!!

PUNTO SPORTING 1.4 95hp Rulezzz!

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Sep 30, 2005 2:55 pm

fiat lover wrote:ψαχνω τωρα τελευταια γι ααμορτισερ και ελατηρια. ειχα καταληψει στην λυση koni κιτρινα με eibach ελατηρια.ο αμορτισερας που πηγαινει χρονια τα αμαξια ολη η οικογενεια μου προτεινε με 500€ να βαλω το σετ για 3 ποντους χαμηλωμα της apex.μου ειπε οτι και θα στριβει πολυ καλυτερα και δεν θα κοπαναει. εχω το mk2b sporting 1.4 και ειλικρινα εχω ψιλοχαθει, δεν ξερω τι να κανω.καμια γνωμη??
kane oti ekane o vdsracing h vale:
Eibach me Koni MONO kitrina omws
Eibach me Bilstein ta Bilstein ta idia pou forese o vdsracing , auto einai ligo poio sfikto setup sta bound apo tou vdsracing.

Ksekinontas apo to poio akrivo kai pigainontas pros to poio f8ino setup exoume:
Eibach+koni kitrina
Eibach+Bilstein
H&R+Bilstein

H&R elatiria kai Eibach exoune diafores:
sto upsos (skarto ponto poio xamila ta H&R)
stin timi (arketa poio f8ina ta H&R)
sto Bound setup tous opou ta H&R exoune poio gluko vi8isma.
Punto HGT SC Evo

fiat lover
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by fiat lover » Fri Sep 30, 2005 3:38 pm

εχω ακουσει οτι τα bilstein ειναι πολυ σκληρα για punto και επιπλεον ενα μελος ειπε οτι τα koni κιτρινα δεν κανουν για χαμηλωμα...και τα οικονομικα τον τελευταιο καιρο δεν ειναι για δοκιμες...

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Fri Sep 30, 2005 4:03 pm

Οκ όποτε είναι να βγώ βραδινή βολτούλα θα πέσει pm.... :lol:

Πάντως με αυτά που έβαλα το αμάξι δεν χαμήλωσε πολύ,δηλ σε καμία περίπτωση δεν αγχώνομαι αν θα βρω κτλ...Πριν τα βάλω η απόσταση από το έδαφος ηταν 17-19cm μπροστά και πίσω αντίστοιχα με το αμάξι άδειο.Τώρα είναι 15-18 δηλαδή η διαφορά είναι μικρή αλλά εξωτερικά ορατή..

Σε λακούβες δεν εχω κανένα μα κανένα πρόβλημα,δεν κοπανάει απλά η κίνηση της ανάρτησης είναι ποιό απότομη.
επίσης 540euro αμορτισέρ ελατήρια είναι πάρα πολύ καλή τιμή...Συνήθως τα βρίσκεις 690.
-Βαγγέλης-

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Mon Oct 03, 2005 2:09 pm

ta koni ta kitrina einai amortiser gia xamilwma....
fisika kai kanoune !
To kako tous se sxesi me ta Bilstein einai oti pe8ainoune poio griogora alla einai poio gluka.
Ta bilstein kanoune mia xara gia Punto ! ta Bilstein den einai to idio setarismena gia ola ta amajia alla diaferei ana montelo h sklirotita tous.
Opote k gia to Punto tin exoune ypologisei analoga.
Einai pantos poio sfikta sto 8ema Sympiesis (compresion) apo ta Koni ta kitrina.
Einai omws kai polu poio f8ina kai an8ektika...
O ka8enas krinei kai pratei..
Punto HGT SC Evo

Dmelas
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Dmelas » Thu Oct 20, 2005 8:33 am

Γεια σας παιδια!
Θελω να βάλω Bilstein ή Koni κιτρινα και ελατηρια H&R σε mk2 1.2 60hp του 2001. Εχω λάστιχα 185/60/14. Θα κοπανάει πολύ; Να προτιμήσω Bilstein ή Koni; Από χαμήλωμα τί να κάνω; Εχετε κατι αλλο να προτείνετε ωστε να μην κοπανάει αλλά και να βελτιωθεί το κράτημα; Τιμές περίπου ξερετε;
Ευχαριστώ πολύ και sorry :oops: αν σας ζάλισα :wink:

Sonicboom
Schumacher
Schumacher

Post by Sonicboom » Thu Oct 20, 2005 8:52 am

Dmelas καλώς ήρθες. Θα σε παρακαλέσω να κάνεις ένα post στη γνωριμία μελών, στο "καλώς ήρθατε".

Για το ερώτημα σου, στο δικό μου έχω το σετ της kw, δεν κοπανάει και έχει σφίξει αρκετά στο δρόμο. Είμουν αρκετά ικανοποιημένος μέχρι τα 25-30 χιλιάδες χιλιόμετρα όπου άρχισαν να βγάζουν λάδια...
Από απόψεις άλλων έχω ακούσει καλά λόγια για το συνδιασμό bilstein-hr.
Image
.

Chameleon
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Chameleon » Thu Oct 20, 2005 12:07 pm

Για δείτε κι εδώ για αμορτισερ και ελατήρια (και όχι μόνο)... Νομίζω πως οι τιμούλες ειναι πολύυυυυ καλές... :wink:

http://www.tpauto.gr/store/comersus_dynamicIndex.asp

Εάν αυτό το post συνιστά διαφήμιση, παρακαλώ τους Mods όπως το διαγράψουν πάραυτα... :!:

puntomad
Administrator
Administrator

Post by puntomad » Thu Oct 20, 2005 12:59 pm

Τωρα τι να σου πω...
για καραμπαμ διαφιμηση μου κανει, θα μιλησω και με τα αλλα παιδια και βλεπουμε.
Image

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Thu Oct 20, 2005 1:14 pm

Dmelas wrote:Γεια σας παιδια!
Θελω να βάλω Bilstein ή Koni κιτρινα και ελατηρια H&R σε mk2 1.2 60hp του 2001. Εχω λάστιχα 185/60/14. Θα κοπανάει πολύ; Να προτιμήσω Bilstein ή Koni; Από χαμήλωμα τί να κάνω; Εχετε κατι αλλο να προτείνετε ωστε να μην κοπανάει αλλά και να βελτιωθεί το κράτημα; Τιμές περίπου ξερετε;
Ευχαριστώ πολύ και sorry :oops: αν σας ζάλισα :wink:
Στο ίδιο αυτοκίνητο με το δικό σου έβαλα αν διαβάσεις και σε παλαιότερα posts τον συνδυασμό bilstein sprint-h&r 3cm.Το αυτοκίνητο χαμήλωσε χωρίς ομως να μου δημιουργεί πρόβλημα μην βρω κτλ.Εχει σφίξει αρκετά,εχει αυξηθεί η πρόσφυση μιας και υπάρχει χαμηλώτερο κέντρο βάρους και άλλες γωνίες στις ρόδες γενικά είναι άλλο αυτοκίνητο.Η άνεση βέβαια εχει μειωθεί ειδικά μέσα στην πόλη με τις λακούβες.Στο ταξίδι είναι πολύ ποιό ευθύβολο και σταθερό αλλά και εκεί εχει μειωθεί η άνεση.

Από αξιοπιστία βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα.Προτίμησε πάντως ελατήρια hr γιατί το αμάξι είναι μόνο 890κιλά και αυτά ταιριάζουν περισσότερο.

Μένω υμηττό αν θες στείλε pm και κανονίζουμε test drive! :lol:
-Βαγγέλης-

Dmelas
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Dmelas » Thu Oct 20, 2005 1:50 pm

Ευχαριστώ πολύ! Από λάστιχα τι διαστάσεις φοράς; Next week που θα χαλαρωσει η δουλειά θα σου στείλω pm να το κανουμε το test drive!

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Thu Oct 20, 2005 1:58 pm

Έχω τις σιδερένιες ζάντες από τα 16v με λάστιχο 175-65-14.Αρκετά ικανοποιητικό αλλά την επόμενη φορά θα δοκιμάσω 175-60 για να κοντύνει λίγο η τελική σχέση μετάδοσης και να κερδίσω λίγο νεύρο στο γκάζι.
-Βαγγέλης-

fiat lover
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by fiat lover » Thu Oct 20, 2005 6:39 pm

Λοιπόν, παληκάρια οργανωθείτε...!!!βρείκα ένα κατάστημα με αμορτισερ και οι τιμεσ που μου δίνει για koni κιτρινα & HR ΕΛΑΤΗΡΙΑ είτε Bilstein sprint & HR είναι 650 ευρώπουλ αμε τοποθέτηση και ευθυγράμμιση.Οπότε έρχεται το ερώτημα που έχει σπάσει τα νεύρα όλων τον τελευταίο καιρό!!!Τι από τα δύο...!!SOS, δεν θέλω να κοπανάει...

Stratos
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Stratos » Tue Jan 31, 2006 10:54 pm

Παιδια να ρωτισω κατι?δεν ειμαι πολυ του χωσιματος και του στρηπσιματος, παρολα αυτα πριν εναμιση χρονο περιπου που χρειαστηκε να αλαξω αναρτησεις ρωτωντας και χωρις να εχω πολες γνωσεις αλλα ουτε και πολλες απαιτησεις κατεληξα σε ενα σετ απο BILSTEIN κιτρινα με ελατηρια viden κοκκινα.η μονη επιλογη μου ηταν να χαμηλωσει ελαχιστα το αμαξι κυριος για λογους εμφανισης.παρολαυτα μετα την τοποθετηση γλυκαθικα με το σαφως καλυτερο κρατημα διαπιστωσα ομως το εξεις προβλιμα.το αμαξι ειδικα οταν οδηγω μονος μου χοροπηδαει παρα πολυ πισω, (πισταει στην ασφαλτο στη εθνικη π.χ.). συνεχεια μου περναει μια αισθηση ανασφαλιας χωρις να εχω το θαρος να το βαλω λιγο πιο γρηγορα.Αν ομως βαλω δυο ατομα πισω το αμαξι καθεται πολυ καλυτερα και σταματα το χοροπηδιτο.!!!!Φοβαμαι (χωρισ να γνωριζω ιδιαιτερα παλι ,το τονιζω) οτι ισωσ εχει γινει καποια λαθος επιλογη απο τον εγκαταστατη.καλο θα ηταν να ελεγα οτι το αμαξι λογο σεβαστου ηχοσυστηματος εχει ουσιαστικα περισοτερο βαρος στο χωρο αποσκευων.δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο αυτο.
αν εχετε καποια γνωμη θα εκτιμιθει πολυ.γιατι πλεων εχω κουραστει με αυτη τη συμπεριφορα.και απολαμβανω το κρατιμα μονο με 4 ατομα
hear...see...feel...touch......the sound!!!

tiesto
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by tiesto » Tue Jan 31, 2006 11:08 pm

Eγω που το πηρα μεταχειρισμενο το GT ειχε απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη κιτρινα BLISTEIN κ κοκκινα ελατηρια που δεν ξερω μαρκα.Το αμαξι εχει πολυ καλο κρατημα κ ειναι τεζα χαμηλομενο.Αλλα αμα πεσει σε λακουβα τρανταζεται ολοκληρο κ φοβαμαι να το τρεξω,ασε που εχει μειωθει κ η ανεση.(ειχα συνηθησει στα οικογενειακα)

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”