«Πράσινο» φως για τίτλο

Θέματα που αφορούν τον αθλητισμό.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
Gallatin
Moderator
Moderator

«Πράσινο» φως για τίτλο

Post by Gallatin » Mon Apr 11, 2005 1:01 am

Το γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου στο 43ο λεπτό ήταν αυτό που... χώρισε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την Α Εθνική. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 στην 25η αγωνιστική της Α Εθνικής και απέκτησαν σαφές προβάδισμα τίτλου καθώς ξέφυγαν με τρεις βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους» και έναν από την ΑΕΚ, πέντε «στροφές» πριν από την ολοκλήρωση και του φετινού ποδοσφαιρικού «μαραθωνίου». Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, η διαφορά τους ήταν όμως ότι οι μεν γηπεδούχοι κατάφεραν και σκόραραν, ενώ οι φιλοξενούμενοι εμφάνισαν την γνωστή έλλειψη ψυχραιμίας στην τελική προσπάθεια, διότι ευκαιρίες δημιούργησαν και πάλι, αλλά αν δεν στείλεις τη μπάλα στο πλεχτό δεν μπορεί να ελπίζεις... Δοκάρι είχε ο Ριβάλντο με κεφαλιά στο 66ο λεπτό.
Image
Στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικος των «ερυθρολεύκων» είπε χαρακτηριστικά: «Μπήκαμε φοβισμένα και δώσαμε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του. Ο αντίπαλος είχε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες αλλά δεν σημείωσε κάποιο γκολ, αλλά το σημείωσε εκεί όπου δεν έπρεπε. Δεχθήκαμε ένα γκολ απο δικά μας λάθη. Δεν είχαμε αντίδραση στο Α ημίχρονο. Στη συνέχεια, στο δεύτερο, ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Συνεχίζουμε υπάρχουν ακόμη 5 παιχνίδια μέχρι το τέλος και υπάρχουν και ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν έχει τελειώσει τίποτα θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος, αλλά πλέον δεν είναι στα χέρια μας πρέπει να περιμένουμε λάθη από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ».

Ερωτηθείς για το τί έφταιξε και δεν μπήκε γερά ο Ολυμπιακός στο ματς ο κ. Μπάγεβιτς πρόσθεσε: «Στα πρώτα 10-15 λεπτά δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα. Δεν είχαμε καμία πρωτοβουλία και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε», ενώ σε ερώτηση σχετικά με την ετοιμοτητα του Ιεροκλη Στολτιδη για ένα τέτοιο ματς ο Ντούσκο πρόσθεσε: «Ηταν έτοιμος ο Στολτιδης». Ακολούθησε ερώτηση αναφορικά με το σχημα που επέλεξε να παρατάξει (σ.σ. 4-4-2) ο κ. Μπάγεβιτς στο ντέρμπι για να απαντήσει ο Σέρβος τεχνικός: «Ολη την εβδομάδα σας είπα να περιμένετε να δούμε πως θα παίξουμε. Ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα έχει παίξει και με 4 στην άμυνα και με 3 με αρχή το ματς με τη Σοσό. Αλλά εσείς με την ερώτησή σας το πάτε κάπου αλλού. Οταν μια ομάδα χάνει οι ευθύνες ανήκουν στον προπονητή και τώρα ο πρώτος που φταίει είμαι εγώ». Συνεχίστηκαν οι ερωτήσεις σχετικα με την πληρότητα του ρόστερ του Ολυμπικού και τη δήλωσή του τον Δεκέμβριο πως η ομάδα είναι πλήρης: «Η ομάδα είναι αυτή που θέλω και δεν αλλάζει. Την πίστευα και την πιστεύω» απάντησε κατηγορηματικά ο Σέρβος. Τέλος ο κ. Μπάγεβιτς ρωτήθηκε και για την επιθετικη πληρότητα για να απαντήσει: «Δεν μπορεις να πεις τιποτα για τα γκολ που χάνουμε , διότι μπορει η ομαδα να είχε κάποιον άλλον επιθετικό και να μην δημιουργούσε ευκαιριες. Εχετε δίκιο να κατηγορειτε εμένα γιατί δεν έχει η ομάδα σκόρερ».

Σε αυτό το σημείο επενέβη ο Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού Αλμπέρτο Μαλεζάνι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σκοπός μου είναι να αποδραματοποιήσω λίγο τα πράγματα. Απέναντι στον Ολυμπιακό βρέθηκε μια ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ για 7 αγώνες. Κι άλλες ομάδες δεν κατάφεραν να σημειώσουν γκολ σε μας». Στη συνέχεια ο Ιταλός δέχθηκε ερωτήσεις αναφορικά με την υποχώρηση της ομάδας στο Β ημίχρονο και ήταν κατηγορηματικός: «Κάναμε λάθος, ήταν πολύ μεγάλη η υποχώρησή μας, αλλά άλλαξε στάση και ο Ολυμπιακός μας πίεσε πολύ» Ερωτηθείς για την εμφάνιση της ομάδας του, ο Μαλεζάνι στάθηκε μόνο στα πρώτα 45 λεπτά: «Φέραμε σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό παίζοντας καλά κι από τα δυο μας άκρα. Ο Παναθηναϊκός στο Α ημίχρονο ήταν καταπληκτικός, έπαιξε εξαιρετικά.» Οσον αφορά αν έχει τελειώσει η υπόθεση τίτλος μετά απο αυτή τη νικη ο Ιταλός πρόσθεσε: «Συμφωνώ με τον κ. Μπάγεβιτς, υπάρχουν ακόμη 5 ματς και το πρωτάθλημα είναι ανοικτό. Υστερα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει στο παιχνίδι και η ΑΕΚ.» Ο κ. Μαλεζάνι ρωτήθηκε και για την πρώτη του εμπειρία σε ντέρμπι «αιωνίων» και είπε: «Γέρασα 10 χρόνια» είπε αρχικά και γέλασε: «Ηταν πολύ ωραίο στο τέλος ξέσπασα διότι είχα μπροστά μου ένα κοινό που το άξιζε.» Τέλος ο τεχνικος του «τριφυλλιού» στάθηκε και στο γεγονος πως η ομάδα δεν έχει δεχθει γκολ σε 7 ματς στο πρωτάθλημα, απο τότε δηλαδή που την ανέλαβε ο Ιταλός: «Κατά την άποψη μου μια καλή αμυνα οδηγεί σε καλά αποτελέσματα, ωστόσο πρέπει να έχεις και επιθετικούς για να βάλεις τα γκολ. Η στατιστικη λεει πως πάει καλα μια ομάδα που δέχεται τα λιγότερα γκολ.»

Ο Τάσος Πάντος που εκπροσώπησε τους «ερυθρόλευκους» στη συνέντευξη Τύπου σχολίασε: «Οπως όλα τα ντέρμπι έτσι κι αυτό κρίθηκε στις λεπτομέριες. Ατυχήσαμε να δεχθούμε γκολ στο τέλος του Α ημιχρόνου απο μια φάση που γνωρίζαμε πως αποτελει το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού. Προσπαθήσαμε στο Β ημίχρονο να αλλάξουμε την εικόνα μας, πιέσαμε αλλά δεν σταθήκαμε τυχεροί στη φάση με το δοκάρι. Εχουμε ακόμη 5 ματς, ωστόσο βρισκόμαστε στην πιο δυσκολη θέση από τους τρεις διεκδικητές. Στόχος μας είναι να σημειώσουμε 5 νίκες και στο τέλος θα κάνουμε τον λογαριασμό».

Τέλος ο Μάρκους Μινχ που μίλησε για λογαριασμό των «πράσινων» παικτών αφιέρωσε αρχικά τη νίκη στην οικογένεια φιλάθλου του Παναθηναϊκού ο οποίος έχασε τη ζωή του το βράδυ του Σαββάτου, ενώ στις δηλώσεις του στάθηκε περισσότερο στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να ζητά μεγάλο ποσό από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του, καθώς και πως δεν τον ενδιαφέρει να παίζει μπάλα, αλλά μόνο να πληρώνεται: «Δεν παίζω για τα λεφτά, είμαι ευτυχισμένος τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου που βρισκομαστε στην Ελλάδα και δεν μπορεί να γράφονται και να λέγονται τέτοια πράγματα. Ελπίζω μετα τη σημερινή μου εμφανιση να σταματήσουν να γράφουν. Επαιζα με πολλή πίεση.» Ειδικά για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του ο Γερμανός τόνισε: «Κάναμε μία κουβέντα με τον κ. Βαρδινογιάννη πριν από τα Χριστούγεννα μου έγινε μια προσφορά δεν την δέχθηκα και απο κει και πέρα τίποτα. Δεν έχω ζητήσει ούτε ένα ευρώ». Και μετά από όλα αυτά ο Γερμανός στάθηκε και στον αγώνα λέγοντας: «Παίξαμε πολύ καλά για περιπου 1 ώρα και ειχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό μας. Είμαι πολύ χαρούμενος διότι δώσαμε χαρά στον κόσμο μας που σε ακόμη ένα ματς ήταν υπέροχος...»
Image

Οι δηλώσεις των παικτών
O Μιχάλης Κωνσταντίνου: Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και είχαμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβηκε όπως ήταν λογικό αμυνθήκαμε και κρατήσαμε το 1-0. Η νίκη είναι δίκαιη. Πρέπει να ήμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα τα παιχνίδια γιατί σε αυτό το πρωτάθλημα χάνονται βαθμοί εκεί που δεν το περιμένεις. Τα ντέρμπι είναι παιχνίδια με πάθος και όλα γίνονται.

Ο Ηλίας Κώτσιος: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη στο ντέρμπι. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί από δω και πέρα γιατί πήραμε ένα πλεονέκτημα και δεν πρέπει να το χάσουμε. Η νύχτα είναι δική μας σήμερα. Από αύριο αρχίζουμε τη δουλειά για να βγούμε πρωταθλητές. Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο μας που μας βοήθησε πολύ και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Με τέτοιο αντίπαλο δεν μπορεί παρά να είσαι παθιασμένος. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλο γκολ. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός πίεσε αλλά η άμυνά μας κράτησε.

Ο Εκι Γκονζάλες: Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για τον τίτλο αλλά τίποτα δεν τελείωσε ακόμα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την παρουσία του ήταν φανταστικός. Το μυστικό ήταν ότι όλη την εβδομάδα θέλαμε όλοι να πάρουμε αυτή τη νίκη.

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης: Δεν είναι νίκη τίτλου αλλά μια μεγάλη νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Θα μας βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας. Συνεχίζουμε τη δουλειά.

Ο Θανάσης Κωστούλας: Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό. Είχαμε ευκαιρίες και μπορούσαμε να σκοράρουμε. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι και είχαμε την ευκαιρία του αγώνα αλλά δεν ισοφαρίσαμε. Τώρα κέρδισε η ΑΕΚ και παλεύουν και οι τρεις για τον τίτλο.

** Στο τέλος του αγώνα ο Αντώνης Νικοπολιδης επισκέφθηκε τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και μίλησε με τους πρώην συμπαίκτες του, ενώ ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης έδωσε συγχαρητήρια στο διαιτητικό τρίο για τη διαιτησία στο ντέρμπι, καθώς και στους εκπροσώπους της «πράσινης» ΠΑΕ για την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, επισημαίνοντας παράλληλα την άσχημη εικόνα στο κόρνερ του Γεωργάτου όπου ο κ. Μπριάκος αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά το ματς, καθώς και την ριψη φωτοβολίδας εναντίον του Νικοπολίδη, όταν ο διεθνής πορτιέρο πάτησε τον αγωνιστικό χώρο.

http://www.speedtest.net/result/363494335.png
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

tisfo
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by tisfo » Fri Apr 15, 2005 9:41 am

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!!!!
Η γη πολύ μικρή για να σ'αφήσω,Θρύλος μια ζωή!!!

Post Reply