Τέλος στις άδειες κυκλοφορίας σε λευκό χαρτί

Διαβάστε εδω τι γίνεται γύρω μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
Γιωργος punto
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Τέλος στις άδειες κυκλοφορίας σε λευκό χαρτί

Post by Γιωργος punto » Wed Apr 06, 2016 2:20 am

Έρχεται η λύση μέσα στον Απρίλιο, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών

Όσοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο, καινούργιο ή μεταχειρισμένο τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει για άδεια κυκλοφορίας ένα απλό λευκό χαρτί, μια μηχανογραφημένη εκτύπωση με μια σφραγίδα που το καθιστά επίσημο έγγραφο. Ο λόγος είναι πολύ απλός: δεν υπάρχει το ειδικό πράσινο έντυπο που κανονικά συνοδεύει κάθε όχημα ως άδεια κυκλοφορίας. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, το λευκό αυτό έντυπο να φθείρεται ή να χάνεται εύκολα, λόγω ακριβώς του ότι είναι ένα απλό λεπτό χαρτί. Μοναδικές εξαιρέσεις που παίρνουν το κανονικό πράσινο έντυπο είναι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και όσοι πρόκειται - αποδεδειγμένα - να ταξιδέψουν με το όχημά τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στελέχη του υπουργείου Μεταφορών διαβεβαιώνουν πως από τις 21 Απριλίου οι νέες άδειες κυκλοφορίας θα εκδίδονται στα πράσινα έντυπα και όχι σε λευκό χαρτί, καθώς αναμένεται μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί η σχετική προμήθεια υλικού από το υπουργείο Υποδομών. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ανατέθηκε στη μειοδότρια εταιρεία (του τρίτου και τελευταίου άγονου διαγωνισμού που έγινε τον Οκτώβριο), η εκτύπωση 3.200.000 εντύπων αδειών κυκλοφορίας, τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν τον Φεβρουάριο, αλλά τελικώς καθυστέρησαν και το υλικό θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο. Όσον αφορά τις άδειες που έχουν ήδη εκδοθεί σε λευκά χαρτιά, δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόβλεψη, καθώς ο αριθμός τους θεωρείται πολύ μεγάλος. Η αντικατάστασή τους πιθανότατα θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και σταδιακά (π.χ. στις μεταβιβάσεις λόγω αγοροπωλησίας), καθώς αποφασίστηκε από το υπουργείο Υποδομών πρώτα να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην έκδοση των νέων αδειών.

Πηγή: Καθημερινή

Στάλθηκε από το V11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ImageImageImage

GiannisMS
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Re: Τέλος στις άδειες κυκλοφορίας σε λευκό χαρτί

Post by GiannisMS » Wed Apr 06, 2016 8:40 am

μιλα για νεες αδειες.οι εχοντες το απλο λευκο χαρτι - οπως εγώ - γιατι δεν μας εγκαλουν να τα αντικαταστησουμε με το πρασινο???Ελλαδιστάν....
ABARTH PUNTO EVO BIANCO 1949 - ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ
Το γκάζι είναι γλυκό!Λες γι΄αυτό να πάχυνα??
03/06/11:http://imageshack.us/g/822/abarth1.jpg/

the14captain
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by the14captain » Wed Apr 06, 2016 11:34 am

Κανονικά τα λευκα μας τα έδωσαν σαν προσωρινα οποτε λογικά θα αντικατασταθουν και αυτά..μέχρι τοτε ριχτο μια πλαστικοποιηση και μια χαρά!

Γιωργος punto
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Γιωργος punto » Thu Apr 07, 2016 2:11 am

Και εγω στο δικό μου punto χαρτι έχω, περιμένω όταν ειναι να μας τις αντικαταστήσουν...

Στο δευτερο punto ως καινουργιο είχα χαρτί αλλά καλοκαίρι του 2013 μ την αντικατέστησαν με πράσινη...
Δεκέμβρη του 2013 παλι χαρτι στο δικό μου. Ελλαδαρα...
ImageImageImage

boutser
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by boutser » Tue Apr 26, 2016 8:04 pm

σημερα στην Καβαλα δεν ξεραν τπτ!!

wheelman
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by wheelman » Tue Apr 26, 2016 9:37 pm

Κ εμεις Α4 πηραμε...

Send from my OT 997D

boutser
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by boutser » Sun Oct 30, 2016 11:11 am

το πράσινο χαρτί όντως ήρθε . ρώτησα στο υπουργείο στο περιστέρι που πήγα για μια μεταβίβαση μοτο και μου ειπαν η αντικατάσταση γίνεται μονο αν ειναι φθαρμένη η κόλα α4 .

rxbkrs
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by rxbkrs » Mon Oct 31, 2016 4:13 pm

boutser wrote:το πράσινο χαρτί όντως ήρθε . ρώτησα στο υπουργείο στο περιστέρι που πήγα για μια μεταβίβαση μοτο και μου ειπαν η αντικατάσταση γίνεται μονο αν ειναι φθαρμένη η κόλα α4 .
Πως ακριβώς είναι το πράσινο χαρτί; Είναι όπως ήταν οι άδειες παλιά; Το ρωτάω αυτό γιατί το δικό μου αμάξι (μοντέλο 2008) έχει κι αυτό πράσινο χαρτί, διπλούμενο...

boutser
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by boutser » Tue Nov 01, 2016 7:24 pm

ναι αυτο που εχεις εσυ. εμεις εχουμε κολα α4 ή χαρτι απο ρολό εκτυπωτή

Post Reply

Return to “Επικαιροτητα”