punto 55 1100

Εδώ θα δίνονται πληροφορίες για το πως μπορούν να γίνουν κάποια πράματα στο αμάξι μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
geovouts
Νικολάκης
Νικολάκης

punto 55 1100

Post by geovouts » Mon Feb 02, 2015 12:29 am

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ PUNTO MK1 1100 8V ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ 96 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΓΑΝΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ELX ΚΑΘΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΟΡΓΑΝΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ. ΑΦΕΡΕΣΑ ΤΟ ΑΠΛΟ ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΓΑΝΟΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ 2 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΗΘΗΚΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΛΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΙΑ ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΙΣΑ ΕΠΑΝΟ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟ ΕΝΔΗΞΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΗΝΗΤΗΡΑ ΤΟ 2 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΛΟΔΙΟ.ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΑΙΤ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΗΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ Η ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΗΣ ΦΟΤΟ ΟΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ PIN 23 ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΙΚΙΚΛΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΝ 7 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΕΙ STO Multiple Relay TO ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΝΔΕΣΩ ΤΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΦΟΤΟ ΕΙΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΗΑ ΒΡΩ ΤΗΣ ΦΟΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΟ ΛΙΝΚ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΩΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΣ ΦΟΤΟ (ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟ Multiple Relay ΣΤΟ ΣΙΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΟΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ) LINK: http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f=8&t=3713

puntomad
Administrator
Administrator

Re: punto 55 1100

Post by puntomad » Mon Feb 02, 2015 2:03 pm

Καλημέρα φιλε μου,
δυστυχως παρολο που εψαξα ολα τα μηνυματα και τα αρχεια
δεν βρισκω πουθενα τις φωτογραφιες.
Ειναι πολυ αναλυτικος ομως ο οδηγος του φιλου μας, οποτε θα βγαλουμε ακρη.
Καταρχην να σε ρωτησω κατι απλο, δοκιμασες να κουμπωσεις τα οργανα και δεν παιζουν?
Σε ρωταω γιατι εχω δει πολλες διαφορετικες πλεξουδες.

Πες μου που εχεις κολλησει, γραφε σε παρακαλω με μικρα γραμματα.
Τον ρελε που λεει να βρεις, τον εντοπισες?

Απο οτι καταλαβα πρεπει να ειναι κατω απο το πλαστικο καπακι που ειναι φατσα οπως κοιτας την μηχανη.

Εντοπίζουμε τον ακροδέκτη (7) και το καλώδιο που καταλήγει σε αυτόν. Θα πρέπει να είναι χρώματος ΜΠΛΕ

Βγαλε μια φωτο και ανεβασε να βεβαιωθουμε και θα το βρουμε.
Image

geovouts
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by geovouts » Mon Feb 02, 2015 3:35 pm

καλησπερα και παλη και ευχαριστω για την αμεση απαντηση και για το ψαξιμο εστω και αν δεν ειχε αποτελεσμα λοιπον κατα την αλαγη τον οργανων ολλα δουλεξαν απσογα εκτοσ τον δεικτη θερμοκρασιασ και το στροφομετρο το να δουλεψη ο δεικτης θερμοκρασιας ηταν ευκολο γιατι ειχα εξωτερικο οργανο οποτε ακολουθοντας τον διαδρομο πισο απο το νεο κοντερ και βρισκοντας που καταλιγη στη φησα του αυτοκινητου και απλα κοβοντασ το και βαζοντασ στη θεση του το καλοδιο της εσθησης απο το εξωτερικο οργανο δουλεψε απσογα.τωρα με το στροφομετρο τα βρηκα δυσκολα μιασ και δεν μπορω να βρω το ρελε που αναφερει ο φιλος μας κατο απο το μαυρο καπακι που εχω σημιωση στη φοτο δεν βρηκα καποιον ρελε εκει βρηκα τη φησα του λαμδα το μαπ με την υποπιεση και 2 ασφαλιες η μια ειναι της αντλιας βενζινης η αλλη δεν ξερω οποτε καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

puntomad
Administrator
Administrator

Post by puntomad » Mon Feb 02, 2015 6:12 pm

καλησπέρα και πάλι,
τώρα που το σκεφτομαι οντως δεν εχει ρελε εκει.
Μαλλον εννοει την μεγαλη φυσα την τετραγωνη.
Λοιπον εκει σιγουρα εχει σημα για το στροφομετρο,
το παληκαρι λεει οτι ειναι μπλε, εχω την εντυπωση οτι ειναι μπλε - ασπρο.

Εχεις πολυμετρο να το βρεις μπαμ?

Αυτη ειναι η φυσα.
http://prntscr.com/606orx
http://prntscr.com/606p07

Κατσε να δω μηπως βρω τα σχεδια και σου βρω πιο πινακι ειναι.
ΜΗΝ σφαξεις το καλωδιο εκει, μπορει να το βρουμε μεσα μετα.

Που μενεις?
Τα καλωδια στα οργανα τα βαζεις κολλητα η εχεις βρει φυσακια?
Image

puntomad
Administrator
Administrator

Post by puntomad » Mon Feb 02, 2015 6:16 pm

Εχω γερασει και ξεχναω...
Μιας και δεν το ανεφερε κανεις, μπες εδώ και πες ενα γεια στα παιδια
Image

puntomad
Administrator
Administrator

Post by puntomad » Mon Feb 02, 2015 6:35 pm

Σε αγγλικο σαιτ λεει οτι ειναι το μπλε καλωδιο που ειναι στην τετραγωνη φυσα.
Εδω ειναι το πιν για το στροφομετρο στα οργανα, επιβεβαιωσε το ομως
Image
Image

puntomad
Administrator
Administrator

Post by puntomad » Mon Feb 02, 2015 6:38 pm

Ασχετο,
μιας και το παιδευεις τωρα, καθαρισε το και αλλαξε του τα λαμπακια να φωτιζει πιο ωραια το βραδυ.
Αν θες υπαρχουν και στο εμποριο καποια πιο δυνατα, νομιζω 2,3W.
Μην βαλεις led γινονται χαλια
Image

geovouts
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by geovouts » Mon Feb 02, 2015 9:53 pm

ευχαριστω και παλη μενω θεσσαλονικη αλλα το αμαξι αυτη τη στιγμη βρησκεται σαμοθρακη με τον αδερφο μου μιας και ηπηρετη τη μαμα πατριδα οποιο καλοδιο βαζω η βγαζω στο αμαξη γινεται με φις θερμοσιστελομενο μακαρονη και κολιση μιας και ποτε δεν ξερεις ποτε θα χρειαστη οτι δηποτε.τωρα στης φοτο που εστειλες αν σου ειναι ευκολο να μου πεισ που βρησκεται η φησα που εχει το μπλε καλοδιο θα με βοηθουσε αφανταστα (το πολημετρο που θα μου χρειαστη).τορα στο πινακα οργανον οντος εκει που σιμιονεις στη φοτο σινδεεται η αισθηση του στροφομετρου (ευκολο μιας και αν ακολουθησης το διαδρομο καταλιγη σε 1 απο της 3 βιδες του στροφομετρου η αλλες ειναι ρευμα και σωμα).αααα και προσεχος θα σας ανεβασω φοτο απο αλλαγη φλατζας κεφαλης και αλαγη σαλονιου ταπετσαριας και τοποθετιση ηλεκτρικων παραθηρων κεντρικου κλειδωματος υδραβλικου τιμονη και πιθανος air condision ολλα απο τα χερια μου με μερακη και υπομονη για το puntaki

puntomad
Administrator
Administrator

Post by puntomad » Wed Feb 04, 2015 8:50 pm

sorry για την καθυστερηση
αλλα το ξεχασα το θεμα μας.
καταρχην μπραβο σου που ασχολεισαι, οτι βοηθεια θες εδω ειμαστε.

Στο θεμα μας τωρα,
η φυσα αυτη ειναι κατω απο το πλαστικο καπακι που εχει φατσα οπως κοιτας το μοτερ (στον καθρεπτη)
αν εχεις αμφιβολια, ακολουθησε τα καλωδια που ερχονται απο το μοτερ των υαλοκαθαριστηρων.
Ειναι αυτη που σου εχω βγαλει φωτο και ειναι καθτη προς το εδαφος, δλδ βλεπεις την πλατη απο τα φυσακια.
Εχει 3 χοντρα καλωδια και 10 πιο ψιλα, εσυ θες το μπλε απο τα ψιλα.
Image

Post Reply

Return to “Φτιάχτο μόνος σου”