Δεν εξηγείται αλλιώς και θα σας το τεκμηριώσω.
Ναι, το ζήλεψα, κοίταζα και με μισό μάτι τη γυναίκα μου, μου ήρθε να της το πάρω. Κοιτάω την άδεια, το όνομα μου λέει.
Δεν το οδηγώ, δεν το κυκλοφορώ εγώ. Εγώ έχω το diesel μου. Άη στο διάολο, δεν καίει τίποτα. Είναι πιο καινούργιο, στο δρόμο μου λένε τί ωραίο χρώμα έχει. Έχει multimedia system με navi κιόλας. Αλλά επιμένω, όλα τα λεφτά είναι το βενζινάδικο. Τί βενζινάδικο δηλαδή; Πετρελαιάδικο πρέπει να το λέω.
Κι όμως, εχθές πήραμε τα παιδιά και πήγαμε στη γιαγιά. Γιατί με το punto; - ρώτησε η γυναίκα μου. Δεν της απάντησα, τί να της πω; Ότι θα πάρουμε το αμάξι σου που καίει τα διπλάσια για να πάμε μέχρι τη γιαγιά; Αφού το Clio κάθεται.
Κατέβηκα και με το ηλεκτρικό σκουπάκι πριν έρθουν τα παιδιά. Σκούπισα τα πατάκια, τί διάολο, μια εβδομάδα τα έχω πάρει, με κόκκινο ρέλι, ασορτί με το κόκκινο - μαύρο του ταμπλό και των καθισμάτων, να είναι βρώμικα;
Έκατσα στο κάθισμα και το κατέβασα χαμηλότερα. Η γυναίκα μου το ανεβάζει. Κοίταξα γύρω: Μεγάλα παράθυρα και χαρούμενο εσωτερικό με τη διχρωμία. Α, τί ωραία, το στροφόμετρο έχει κόκκινα πολύ πιο πάνω από τον γάλλο.
Κατέβηκαν και τα παιδιά. Μπαμπά, γιατί με της μαμάς; Γούστο μου είναι ρε σπόροι, λογαριασμό θα σας δώσω; - είπα από μέσα μου.
Στο εσωτερικό βλέπω το bluetooth που έβαλα στον ηλεκτρολόγο το Μάρτη του 2012, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια δική μου. Κοιτάω και τις ledοταινίες στο ταμπλό, που πατένταρα τον Αύγουστο του 2013. Η μία δεν ανάβει, πρέπει να δω τα καλώδια. Αλλά πότε; Αφού δεν το έχω και ποτέ. Τις καθημερινές γυρίζω αργά και τα ΣΚ τρέχουμε όλη μέρα.
Ξεκινάμε, κοιτάω τη μέση κατανάλωση: 10,2 lt/100km. Η γυναίκα μου κινείται αποκλειστικά μέσα στην πόλη, μέσα από τα στενά. Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και την προηγούμενη είχα πάει Πάτρα με το Clio, 4,3lt/100km γράφει το ρημάδι στο ταμπλό, με έτσουξε η τσέπη μου με το Punto.
Άστο να ζεσταθεί λίγο, ήρεμη οδήγηση. Αλλά και πώς να μην οδηγήσω ήρεμα; Γυναίκα και παιδιά μέσα. Μόνο πού και πού, και καλά για να προλάβω το φανάρι, το πάταγα. Έφτασα και κόκκινα με τη 2α.
Μα πού μας καταντήσανε. Να φοβόμαστε να πατήσουμε το δεξί μας πόδι. Να δηλώνουμε ευτυχείς με τη ροπή του diesel, το οποίο όμως σε κοιτάζει περιφρονητικά αν πατήσεις πάνω από 4000 στροφές. Φωνάζει, γκρινιάζει, άλλαξε ταχύτητα, εγώ είμαι για οικονομία, όχι για λεβεντιές.
Γυρίσαμε σπίτι αργά το απόγευμα. Ουφ, ευτυχώς, η μέση κατανάλωση παρέμεινε στα 10,2lt. Συνετά το οδήγησα και πάλι. Μα ήταν και η γυναίκα μου δίπλα και τα παιδιά πίσω. Μόνο κάπου κάπου που έβρισκα νερά, σανίδωνα τη 2α να σπινιάρει, και καλά κατά λάθος, από την αχαλίνωτη δύναμη.
Ανεβείτε κι έρχομαι, τους είπα μόλις φτάσαμε. Και καλά να πάρω τα πράγματα. Ποια πράγματα; Σιγά, μια σακούλα. Έκατσα και τα είδα δίπλα δίπλα. Λογική η υπεροχή του Clio. Νεότερο, με το μπλε χρώμα να τραβάει την προσοχή στο δρόμο, σφηνοειδής γραμμή, πιο σύγχρονο ταμπλό και πάνω από όλα, στην άχαρη ερώτηση της εποχής για το πόσο καίει, εισπράττει επιφωνήματα.
Όμως εγώ, το μαύρο το EVO θέλω, αυτό με τη λιγότερη ροπή αλλά τα 135 άλογα. Αυτό που κυκλοφορεί η γυναίκα μου καθημερινά και απολαμβάνει σε επίπεδο "τραβάει χωρίς να κατεβάσεις ταχύτητα". Αυτό που τελικά καίει 10,2lt τζάμπα και βερεσέ στα χέρια της. Αυτό, το Racing, όχι το Sport που είχα. Αυτό ήταν μουντό εσωτερικά και η ανάρτηση του (μαζί με τα χαμηλοπρόφιλα) είχε βαλθεί να φωνάζει στους επιβάτες "είμαι sport" και στους γύρω ότι είναι πιο γρήγορο από όσο τελικά ήταν. Θέλω το Racing, που είναι λύκος με προβιά προβάτου.
Άη στο διάολο... θα το ξαναπάρω, στο όνομα μου είναι ακόμη.
Υπάρχει κάποιο τηλεπαιχνίδι που να μου πληρώνει τη βενζίνη;;;;
ΥΓ: Στουρνάρα, σου εύχομαι να καταντήσεις να κινείσαι με Smart diesel, 45ps.
Ο Στουρνάρας είναι με τη γυναίκα μου...
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Ο Στουρνάρας είναι με τη γυναίκα μου...
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Re: Ο Στουρνάρας είναι με τη γυναίκα μου...
Xριστουγεννα ερχονται..Μικρη ευχη εδωσες...
Οσο για GP ,design του 06 με αν μικρο retouch..Λογικο δεν ειναι .Δες και το αντιστοιχο clio(το αλλαξαν το 07 αν δεν κανω λαθος)
Ευχομαι να βρεις τον τροπο και να ανταλλαξεις τελικα με την γυναικα σου
Οσο για GP ,design του 06 με αν μικρο retouch..Λογικο δεν ειναι .Δες και το αντιστοιχο clio(το αλλαξαν το 07 αν δεν κανω λαθος)
Ευχομαι να βρεις τον τροπο και να ανταλλαξεις τελικα με την γυναικα σου
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- Γιωργος punto
- Τρέχω σε αγώνες.

Πανο σε νιωθω...
εδω εγω τωρα τελευταια με το grande punto starjet των 100 αλογων του δινω κ καταλαβαινει!
μια μερα που το πατουσα συνεχως στον δρομο ειχα 8,9 καταναλωση (εχω δει κ πανω απο 9, νουμερα που δεν τα ειχα συνηθισει)!
με συνετη οσηγηση εντος κ εκτος πολης εχω καταφερει να το ριξω στα 7,3 l/100km!
το πιο καινουργιο puntακι, το λευκο, εχει 5,9 (χωρις ομως αυτο να εχει το γκαζι του grande, τα χειριστηρια στο τιμονι που με εξυπηρετουν παρα πολυ, την αναρτηση του grande και την πολυτελεια που εχει μεσα εκεινο, πραγματα που προσωπικα με κερδιζουν)!
οπως και να εχει δεν μας αφηνουν ουτε τα αμαξια μας να χαρουμε, 6η ταχυτητα αν εχω βαλει 2 φορες ολο αυτο τον καιρο που το εχω ειναι ζητημα, αφου για να μην καιει δεν ξεπερναω ποτε τις 3000 στροφες, ενω πολλες φορες δυσκολα τις αγγιζω!
εδω εγω τωρα τελευταια με το grande punto starjet των 100 αλογων του δινω κ καταλαβαινει!
μια μερα που το πατουσα συνεχως στον δρομο ειχα 8,9 καταναλωση (εχω δει κ πανω απο 9, νουμερα που δεν τα ειχα συνηθισει)!
με συνετη οσηγηση εντος κ εκτος πολης εχω καταφερει να το ριξω στα 7,3 l/100km!
το πιο καινουργιο puntακι, το λευκο, εχει 5,9 (χωρις ομως αυτο να εχει το γκαζι του grande, τα χειριστηρια στο τιμονι που με εξυπηρετουν παρα πολυ, την αναρτηση του grande και την πολυτελεια που εχει μεσα εκεινο, πραγματα που προσωπικα με κερδιζουν)!
οπως και να εχει δεν μας αφηνουν ουτε τα αμαξια μας να χαρουμε, 6η ταχυτητα αν εχω βαλει 2 φορες ολο αυτο τον καιρο που το εχω ειναι ζητημα, αφου για να μην καιει δεν ξεπερναω ποτε τις 3000 στροφες, ενω πολλες φορες δυσκολα τις αγγιζω!
Last edited by Γιωργος punto on Tue Dec 17, 2013 8:47 pm, edited 1 time in total.
- polatov
- Schumacher

Να λες παλι καλα που τα ζεις και τα δυο..
εισαι πολυ τυχερος..ετσι πρεπει.
σιγα μη σκορπαμε καθε μερα λεφτα για βενζινες...
και γω χθες πηρα το rav του πατερα που το χει κανει "πετρογκαζι" και λεω τι ωραια δε καιει τιποτα..μια χαρα..ελα ομως που χαμηλα ειναι πιο νεκρο και απο τη νεκρα..ελλειψη ροπης..
το γυρισα με το κουμπι στη βενζινη..ε μαααα!!
εισαι πολυ τυχερος..ετσι πρεπει.
σιγα μη σκορπαμε καθε μερα λεφτα για βενζινες...
και γω χθες πηρα το rav του πατερα που το χει κανει "πετρογκαζι" και λεω τι ωραια δε καιει τιποτα..μια χαρα..ελα ομως που χαμηλα ειναι πιο νεκρο και απο τη νεκρα..ελλειψη ροπης..
το γυρισα με το κουμπι στη βενζινη..ε μαααα!!
-
Gazofonix
- Administrator

Πανο πωλητε μκ2α.........δηλωμενο 12αρι...........παει ισα βαρκα ισα νερα με T jet και οσο και να το μαστιγωσεις........................ζηταει 8λιτρα.Αν το πας με την φαμιλια μεσα τα 6-6.5 του ειναι μιααααααααα χαρα.(Μονο 1 μπορει να το κανει να καιει 4.5 αλλα μετα οτι γλυτωνεις απο βενζινη τα δινεις σε ψυχιατρο........)
Οτι και να λεμε...........αλλο αμαξι το ενα αλλο το αλλο Πανο.Δεν θα μπουνε ΠΟΤΕ στο ιδιο καζανι οσο και να θελουν να βγαζουν συγκριτικα μεταξυ τους.
Οτι και να λεμε...........αλλο αμαξι το ενα αλλο το αλλο Πανο.Δεν θα μπουνε ΠΟΤΕ στο ιδιο καζανι οσο και να θελουν να βγαζουν συγκριτικα μεταξυ τους.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες