Mεταχειρισμενο diesel ειναι λαθος κινηση?

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
spithas
Νικολάκης
Νικολάκης

Mεταχειρισμενο diesel ειναι λαθος κινηση?

Post by spithas » Mon Nov 11, 2013 1:24 am

Καλησπερα σε ολους.Ειχα στην κατοχη μου ενα 1600αρι βενζινοκινητο 4ετιας.Εκαιγε πολυ(11 λιτρα τα 100 χλμ),δε μπορουσα πλεον να το συντηρησω και το πουλησα με σκοπο να παρω ενα ντιζελ,οπου η καταναλωση ειναι περιπου στο μισο.Ξεκινωντας το ψαξιμο αρχισα να βλεπω οτι υπαρχει θεμα με την τρομπα πετρελαιου που αν την παθεις ειναι πανακριβη.Επισης τα μπεκ ψεκασμου το ιδιο.Και ενα φιλτρο dpf το οποιο εαν μπουκωσει εντελως εχεις παθει ζημια χοντρη.Ολα αυτα βρισκονται σε συναρτηση και με το οτι δεν κυκλοφορουν γενικα καλα πετρελαια στη χωρα.ουτως ή αλλως και καινουριο να παιρνα θα αγχωνομουν ποσω μαλλον μεταχειρισμενο!Εγω προσανατολιζομαι σε ενα γκραντε πουντο 5ετιας στο περιπου.Πως εγω θα ελεγξω σε τι κατασταση βρισκεται το αυτοκινητο απο αποψη τρομπας-φιλτρου-μπεκ?Κι αν το παρω και σκασει σε μενα καμια βλαβη χοντρη επειδη ο προηγουμενος το χε φερει στα ορια του?Μηπως ειναι λαχειο η αγορα αυτη?Ειμαι πολυ μπερδεμενος.Παρακαλω οποιος εχει καποιες γνωσεις να με διαφωτισει.Ευχαριστω εκ των προτερων.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Re: Mεταχειρισμενο diesel ειναι λαθος κινηση?

Post by P.A.D.R.C » Mon Nov 11, 2013 7:47 am

2 εναλλακτικες.Η αυτοκινητο απο εισαγωγεα που υποχρεουται να σου δωσει και γραπτη εγγυηση 1ετους ή αμαξι που παραμενει εντος εγγυησεως.Το 5ετιας βεβαια δυσκολο(μαλλον αδυνατο)..
Τροπος να ελεξγεις τα υπολοιπα μαλλον δυσκολο .
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Tue Nov 12, 2013 6:35 pm

Εγώ θα πλήρωνα αντιπροσωπεία να κάνει πλήρη έλεγχο στο αμάξι πριν το πάρω.
Με έχει γλιτώσει ένα εξουσιοδοτημένο FORD στο τσακ (με τα λεφτά στο χέρι) από την αγορά ενός FIESTA το 2012, το οποίο φαινόταν άριστο αλλά την είχε φάει χοντρά από το πλάι σε βαθμό που είχε πάρει το πάτωμα. Γι αυτό και τρόμαξα και πήρα το EVO καινούργιο.
Τα θέματα τρόμπας και μπεκ φαντάζομαι ότι θα τα δει η αντιπροσωπεία, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Στην 5ετία θα θέλει αμορτισέρ, ίσως δίσκο και γενικό σέρβις αφού δε θα ξέρεις τί έχει κάνει το αμάξι. Επίσης, ειδικά αν είναι εισαγωγής, παίζει να έχει άπειρα χλμ στην πραγματικότητα.
Έχω ενοικιάσει στην Ουγγαρία ένα GP diesel, το οποίο ήταν μάλλον το 75άρι. Μην το πάρεις, είναι τάφος.
Πόσα λεφτά δίνεις; Με κανένα 10άρικο είδα πρόσφατα κάτι ωραία clio 1.5 του 2012 (προηγούμενο μοντέλο), ελληνικά και με λίγα χλμ.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

spithas
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by spithas » Wed Nov 13, 2013 9:26 am

Mπα δε το πιανω το δεκαρικο και μαλλον με βλεπω για βενζινη διοτι δε γνωριζα οτι πρεπει να ναι euro5 το αμαξι.....αρα πρεπει να ναι 4ετιας....αρα ακριβο...

Post Reply